De lekkerste lasagne is gemaakt met zelf gekneed deeg en een tomatensaus die de hele dag heeft geprutteld.
Ingrediënten
- hele bol knoflook
- 2 grote uien
- salie, rozemarijn, tijm, oregano (vers!)
- plens goede rode wijn
- kilo tomaten
- veel olijfolie
- theelepel suiker
- peper en zout
(- optioneel wat geraspte wortel)
uien aanfruiten in de olijfolie, fijngehakte knoflook erbij, dan de fijngehakte kruiden.
Vervolgens de in stukjes gesneden tomaten erbij en daarna de rest van de ingrediënten. Aan de kook brengen en dan zo lang mogelijk op een heel laag vuurtje laten pruttelen. Ik doe altijd iets van 6 uur.
Daarna staafmixen en tot gewenste dikte inkoken.
Voor in de lasagne een saus maken met ui, rundergehakt en bovenstaande tomatensaus. Laagjes saus en deeg om en om, eindigen met bechamelsaus ( dikke klont boter, scheutje melk, wat bloem, peper en zout) en afmaken met verse parmezaan. Dan met alufolie afdekken en zo'n 45 min in de oven mikken @ 200 graden (laatste kwartiertje zonder folie). Af en toe varieren met een laagje champs is ook lekker.
Eten met een goed stuk stokbrood erbij

Eigenlijk is het retemakkelijk, je moet er alleen wat tijd in willen steken. Maar wat mij betreft is lasagne zo het lekkerst
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'