FOK!forum / Culinesse à gogo / Bruinige biefstuk nog eetbaar / lekker?
Farenjizaterdag 9 januari 2010 @ 18:05
Ik heb 2 dagen geleden biefstuk gekocht, biologisch vlees. Mede gekocht doordat het er erg mooi en lekker uitzag. Heb hem gewoon in de koelkast bewaard, in het afgesloten bakje waar ik hem in kocht. Maar nu wil ik er wat van gaan maken en nu ziet de biefstuk er opeens vies bruin uit. Hij ruikt op zich niet slecht maar ook niet supervers. Nu zit ik te twijfelen. Hij is nog binnen de houdbaarheidsdatum, ik zal er niet aan doodgaan, waarschijnlijk. Maar is ie nog lekker? Zouden jullie hem nog opeten of zal ik toch maar weggooien en naar een alternatief uitwijken?
ViPeRIIzaterdag 9 januari 2010 @ 18:09
Ik zou hem nog wel eten.. is niet zo'n probleem.......
troveyzaterdag 9 januari 2010 @ 18:16
Is gewoon eetbaar en lekker als het nog binnen de houdbaarheidsdatum zit....verkleuring is normaal bij vlees wat niet behandeld is met...volgens mij sulfiet.(wat de rode kleur dus langer in stand houdt)


Edit: tegenwoordig dus citroenzuur, sulfiet is verboden in vlees.
Farenjizaterdag 9 januari 2010 @ 18:17
Ik heb het eigenlijk nog nooit zo bruin gehad, maar ik heb ook meestal geen biologisch vlees. Het ziet er onsmakelijk uit. Kan het zijn dat dit vlees veel sneller bruin wordt doordat er geen conserveermiddel of antioxidant ofzo bij wordt gebruikt?
Farenjizaterdag 9 januari 2010 @ 18:19
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:16 schreef trovey het volgende:
Is gewoon eetbaar en lekker als het nog binnen de houdbaarheidsdatum zit....verkleuring is normaal bij vlees wat niet behandeld is met...volgens mij sulfiet.(wat de rode kleur dus langer in stand houdt)
Aha, dat dus waarschijnlijk.

Toen ik hem kocht was hij wel mooier en roder dan alle andere gewone biefstukken.
troveyzaterdag 9 januari 2010 @ 18:19
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:17 schreef Farenji het volgende:
Ik heb het eigenlijk nog nooit zo bruin gehad, maar ik heb ook meestal geen biologisch vlees. Het ziet er onsmakelijk uit. Kan het zijn dat dit vlees veel sneller bruin wordt doordat er geen conserveermiddel of antioxidant ofzo bij wordt gebruikt?
Zie mijn antwoord. Aan biologisch vlees wordt geen citroenzuur toegevoegd daarom heb je sneller verkleuring dan bij niet-biologisch vlees maar het is verder nogmaal eetbaar en lekker hoor, je hoeft je geen zorgen te maken.
RobinOokzaterdag 9 januari 2010 @ 18:23
Niks mis mee, zo hoort vlees eruit te zien. Bakken die hap!
Ynskezaterdag 9 januari 2010 @ 18:24
als t niet meer lekker ruikt, dan wegdoen.
Farenjizaterdag 9 januari 2010 @ 18:41
Ok, het vlees staat inmiddels in de marinade.
Best raar op zich dat je blijkbaar zo gewend bent aan kunstmatige dingen.
Hyperdudezaterdag 9 januari 2010 @ 18:44
Waarom ga je een biefstuk marineren?
Of anders gesteld; waarom koop je biefstuk als je wilt marineren?

Het zou verboden moeten worden!

Maar je kan 'm nog prima eten; eet smakelijk!

[ Bericht 10% gewijzigd door Hyperdude op 09-01-2010 18:57:22 ]
Barcaconiazaterdag 9 januari 2010 @ 18:55
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:41 schreef Farenji het volgende:
Best raar op zich dat je blijkbaar zo gewend bent aan kunstmatige dingen.
Dat dus. Dat niets meer gegeten kan worden als het een niet-supermarkt-waardig kleurtje heeft, of 5 minuten over de houdbaarheidsdatum is.

Een klachttopic opzich waard.
Farenjizaterdag 9 januari 2010 @ 19:10
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:44 schreef Hyperdude het volgende:
Waarom ga je een biefstuk marineren?
Of anders gesteld; waarom koop je biefstuk als je wilt marineren?

Het zou verboden moeten worden!
Wat is er mis met marineren van biefstuk?
Vanyelzaterdag 9 januari 2010 @ 19:31
Zonde van goed vlees gok ik zo.
Farenjizaterdag 9 januari 2010 @ 19:37
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 19:31 schreef Vanyel het volgende:
Zonde van goed vlees gok ik zo.
Waarom is marineren zonde van goed vlees? Wat een onzin.