abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_76605957
Ik heb 2 dagen geleden biefstuk gekocht, biologisch vlees. Mede gekocht doordat het er erg mooi en lekker uitzag. Heb hem gewoon in de koelkast bewaard, in het afgesloten bakje waar ik hem in kocht. Maar nu wil ik er wat van gaan maken en nu ziet de biefstuk er opeens vies bruin uit. Hij ruikt op zich niet slecht maar ook niet supervers. Nu zit ik te twijfelen. Hij is nog binnen de houdbaarheidsdatum, ik zal er niet aan doodgaan, waarschijnlijk. Maar is ie nog lekker? Zouden jullie hem nog opeten of zal ik toch maar weggooien en naar een alternatief uitwijken?
  zaterdag 9 januari 2010 @ 18:09:27 #2
52200 ViPeRII
It's a good day to die
pi_76606104
Ik zou hem nog wel eten.. is niet zo'n probleem.......
-- ViPeRII --
pi_76606331
Is gewoon eetbaar en lekker als het nog binnen de houdbaarheidsdatum zit....verkleuring is normaal bij vlees wat niet behandeld is met...volgens mij sulfiet.(wat de rode kleur dus langer in stand houdt)


Edit: tegenwoordig dus citroenzuur, sulfiet is verboden in vlees.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_76606358
Ik heb het eigenlijk nog nooit zo bruin gehad, maar ik heb ook meestal geen biologisch vlees. Het ziet er onsmakelijk uit. Kan het zijn dat dit vlees veel sneller bruin wordt doordat er geen conserveermiddel of antioxidant ofzo bij wordt gebruikt?
pi_76606414
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:16 schreef trovey het volgende:
Is gewoon eetbaar en lekker als het nog binnen de houdbaarheidsdatum zit....verkleuring is normaal bij vlees wat niet behandeld is met...volgens mij sulfiet.(wat de rode kleur dus langer in stand houdt)
Aha, dat dus waarschijnlijk.

Toen ik hem kocht was hij wel mooier en roder dan alle andere gewone biefstukken.
pi_76606427
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:17 schreef Farenji het volgende:
Ik heb het eigenlijk nog nooit zo bruin gehad, maar ik heb ook meestal geen biologisch vlees. Het ziet er onsmakelijk uit. Kan het zijn dat dit vlees veel sneller bruin wordt doordat er geen conserveermiddel of antioxidant ofzo bij wordt gebruikt?
Zie mijn antwoord. Aan biologisch vlees wordt geen citroenzuur toegevoegd daarom heb je sneller verkleuring dan bij niet-biologisch vlees maar het is verder nogmaal eetbaar en lekker hoor, je hoeft je geen zorgen te maken.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  zaterdag 9 januari 2010 @ 18:23:37 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76606528
Niks mis mee, zo hoort vlees eruit te zien. Bakken die hap!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 9 januari 2010 @ 18:24:30 #8
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_76606549
als t niet meer lekker ruikt, dan wegdoen.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_76607037
Ok, het vlees staat inmiddels in de marinade.
Best raar op zich dat je blijkbaar zo gewend bent aan kunstmatige dingen.
  zaterdag 9 januari 2010 @ 18:44:09 #10
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_76607122
Waarom ga je een biefstuk marineren?
Of anders gesteld; waarom koop je biefstuk als je wilt marineren?

Het zou verboden moeten worden!

Maar je kan 'm nog prima eten; eet smakelijk!

[ Bericht 10% gewijzigd door Hyperdude op 09-01-2010 18:57:22 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zaterdag 9 januari 2010 @ 18:55:07 #11
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_76607482
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:41 schreef Farenji het volgende:
Best raar op zich dat je blijkbaar zo gewend bent aan kunstmatige dingen.
Dat dus. Dat niets meer gegeten kan worden als het een niet-supermarkt-waardig kleurtje heeft, of 5 minuten over de houdbaarheidsdatum is.

Een klachttopic opzich waard.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_76608097
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:44 schreef Hyperdude het volgende:
Waarom ga je een biefstuk marineren?
Of anders gesteld; waarom koop je biefstuk als je wilt marineren?

Het zou verboden moeten worden!
Wat is er mis met marineren van biefstuk?
pi_76608880
Zonde van goed vlees gok ik zo.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_76609123
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 19:31 schreef Vanyel het volgende:
Zonde van goed vlees gok ik zo.
Waarom is marineren zonde van goed vlees? Wat een onzin.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')