abonnement Unibet Coolblue
pi_77029560
trui, het valt vast niet mee om zoiets te horen denk ik. Wel fijn dat er duidelijkheid is en jullie Cato goed kunnen begeleiden in wie ze is
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  dinsdag 19 januari 2010 @ 21:58:05 #102
24188 Belana
kloon van belana
pi_77030253
trui, mag ik vragen aan wat voor soort dingen je nou merkte dat er iets met Cato was?
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 19 januari 2010 @ 21:59:52 #103
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_77030383
oxy dank je wel! en op de uitleg aan haarzelf doelde ik ook zeker hoor! het zal zelfs veel moeilijker zijn om 't aan cato zelf uit te leggen, denk ik. maar daarnaast is 't voor broerlief ook niet zo heel makkelijk, vandaar dat ik dat nog even noemde.
in de haak.
pi_77030492
trui, voor broer heb je brusjesgroepen. Ms iets voor 'later' als hij er wat meer mee bezig is. Met andere kinderen in dezelfde soort situatie.
Je weet me te vinden he, als het een keertje nodig is?
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  dinsdag 19 januari 2010 @ 22:17:18 #106
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_77031408
Trui
Je hebt wel snel een diagnose. Het valt vast niet mee, maar uiteindelijk blijft ze natuurlijk gewoon Cato
Wij hebben de aanvraag voor het rugzakje ook via een cluster-4-instantie lopen (hoewel we er sinds de aanvraag nog niks van gehoord hebben). En "Geef me de 5" heb ik inmiddels uit de bibliotheek, ik moet er nog wel aan beginnen
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_77031461
Och Trui dat is een stevige diagnose voor jullie meisje, helemaal als je zelf eigenlijk al van een andere diagnose uit was gegaan. Maar idd wat Lishe zegt, ik sluit me er helemaal bij aan. Jullie lieve meiske, ik vond haar zó leuk en zo lief toen die ene zomerdag en ze is natuurlijk nog steeds datzelfde persoontje. Echt, met jullie als ouders, 'Willem' als broer en een goede begeleiding dr bij komt het helemaal op zn pootjes.
'Cato' heeft een fijn plekje uitgekozen bij jullie.

Veel succes in het verdere traject!
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  dinsdag 19 januari 2010 @ 22:20:37 #108
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_77031593
belana, er zijn van heel jongs af aan al dingen geweest die wel wat bijzonder aan haar waren. als baby was ze al moeilijker te troosten en had ze veel moeite zich te ontspannen bij het gaan slapen bijvoorbeeld (nog altijd is dat laatste het geval, ze doet er lang over om in slaap te komen). verder heeft ze een vrij lange periode gehad dat ze in 'citaten' sprak. echt al vanaf dat ze 2 was oid. dan gebruikte dus ze liever stukjes tekst uit boekjes, films, dan dat ze zelf een zin maakte. ze doet dat nog steeds wel af en toe, al kan ze wel steeds beter ook zelf dingen formuleren. maar vorige week nog, dacht ik 'goh wat knap hoe ze dat zegt'. en later realiseerde ik me 'ohja haha dat komt uit die en die film!'. ook is ze heel erg van de herhaling. bij elk poppetje of knuffeltje dat ze heeft horen bepaalde zinnen/woorden en verhaaltjes, en die moeten dan ook elke keer precies hetzelfde gespeeld worden (zelfs als er een jaar tussen zit weet ze nog precies wat dat ene poppetje altijd zegt). die herhaling vindt niet zozeer op een bezwerende manier plaats, maar gewoon omdat ze houdt van steeds hetzelfde. wel is ze ook vaak erg onzeker, en denkt ze dat ze dingen niet kan.
het is niet zo dat ze geen contact maakt, en ze communiceert ook wel, maar vaak wel op een wat onhandige manier. ook is ze vaak moeilijk te bereiken, zit ze in een eigen wereld. je moet dingen vaak wel 3 keer tegen haar zeggen, voor ze ze een keer hoort.
toen ze op school begon was de (vrij grote) klas waar ze in kwam ook echt veel te overweldigend voor haar. al die informatie, al die kinderen, al die regeltjes. ze kon er heel slecht mee overweg. het contact met de andere kinderen verliep toen ook heel stroef en in no time zat ze in een aantal heel vervelende situaties, werd ze door de rest ook als 'vreemd' gezien. gelukkig is dat na de zomervakantie in een nieuwe klas wel een stuk verbeterd.
wat ik als peuter ook wat gek vond was dat haar gedrag heel sterk plaatsgebonden was. als ze in een bepaalde winkel een keer wat vervelend geweest was dan kon je er donder op zeggen dat ze de volgende keer in diezelfde winkel precies hetzelfde vervelende gedrag ging vertonen. sommige winkels ben ik echt gaan mijden daardoor. helaas was dat bijvoorbeeld ook het geval in omgevingen die ik niet zomaar kon vermijden, zoals het zwembad als we daar naartoe gingen voor de zwemles van 'willem'. de allereerste keer werd ze daar ziek, en was ze er verschrikkelijk onhandelbaar. het heeft echt wel een half jaar geduurd voor ze zich daar iets 'normaler' begon te gedragen. en al was ze de rest van de dag in een prima bui, zodra we dan daar kwamen was 't 'boem' weer mis. ik heb daar dus een fijne reputatie opgebouwd als moeder die haar kind maar weer es gillend meezeult.
ik vergeet nu vast nog een heleboel dingen te noemen maar dit is een greep uit de dingen die wel aanwijzingen gaven in deze richting. toch was en is ze daarnaast ook een heel leuk en grappig kind, met haar eigen ideeën, talenten (zeer muzikaal bijvoorbeeld), grapjes en fantasieën. heel gevoelig, heel knuffelig, veel behoefte aan contact, maar ook enorm eigenwijs. een super meisje! maar ook heel kwetsbaar. en die kwetsbaarheid is eigenlijk waar ik me het meest zorgen om maak. hoe gaat zij het redden straks???
in de haak.
  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:00:52 #109
24188 Belana
kloon van belana
pi_77033885
dankjewel trui, voor je open antwoord. over jouw mooie meisje!
Ik vroeg het omdat er over Liam nog wel eens opmerkingen worden gemaakt in deze richting, maar ik heb dat gevoel helemaal niet (hij is gewoon druk vind ik, een jongen) dus ik was nieuwsgierig aan wat voor soort dingen je nou kan merken dat er "iets" is.
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:21:27 #110
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_77034959
Belana, wat voor een soort opmerkingen worden er dan over Liam gemaakt? Of vind je dat te privé om te posten?
Als ik achteraf terugkijk heb ik toch heel vaak aan de bel getrokken over Job. Al vanaf dat hij een baby was. In mijn geval werd het juist altijd weggewoven door iedereen. Pas op school escaleerde het, maar zelf had ik al veel eerder het gevoel dat er iets niet helemaal klopte.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  woensdag 20 januari 2010 @ 07:56:09 #111
24188 Belana
kloon van belana
pi_77040856
Over Liam krijg ik vooral veel opmerkingen als: hij is wel druk he, ADHD??? e.d.
Overigens niet van school of juf of BSO, die vinden het gewoon goed gaan met hem, dus ik maak me ook niet echt druk, maar was wel benieuwd wat voor soort dingen nou kunnen opvallen. Ik wil ook geen blinde vlek ontwikkelen
Maar nee, ik denk zelf niet dat er ook maar iets aan de hand is met Liam, hooguit dat het een hele slimme jongen is, maar ook een drukke jongen en kwa gedrag nogal beinvloedbaar door anderen.

Het lijkt me veel frustrerender dat je zelf steeds aan de bel trekt en niet gehoord wordt.
stormy waters...
sailin'
  Jubileum moderator woensdag 20 januari 2010 @ 08:42:51 #112
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_77041303
Och Trui....wat een diagnose Ik wil zoveel zeggen, en tegelijk sta ik even met mijn mond vol tanden. Die kwetsbaarheid herken ik zo en je zorgen daarom.

Ik heb met Iris het boekje "ik wil een vriend met rode schoenen" vaak gelezen en dat heeft bij haar veel begrip gebracht.

Ik wil zoveel zeggen maar zit op kantoor, ik kom hier later deze week wel even op terug, of ik pm je even.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  woensdag 20 januari 2010 @ 09:10:37 #113
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_77041712
trui, 'fijn' dat er duidelijkheid is over wat er met Cato aan de hand is. Jullie redeen het wel...
pi_77041959
Wat jij schrijft over Cato daar herken ik het gedrag van mijn oudste zoon heel erg in, trui. Erg veel overeenkomsten.
Hij heeft toen de diagnose ADHD gekregen (na een aantal sessies bij een kinder- en jeugdpsychiater)

Zijn er toch wel wat raakvlakken blijkbaar tussen autisme en ADHD (maar daar weet Lois wel weer meer van, toch?)

En wat je zegt; het verandert an sich niets, onze zoon is gewoon onze zoon, maar alleen de zorgen om zijn toekomst (redt hij het wel later) wegen vooral zwaar.
  woensdag 20 januari 2010 @ 10:10:32 #115
35189 Troel
scherp en bot
pi_77042908
trui

Ben het helemaal eens met de rest hier: jullie redden het wel. Zoals ik je ken gaat het gewoon helemaal goed komen!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_77044037
Trui, al hadden jullie het al verwacht, het lijkt me toch zwaar nieuws. Ik hoop dat jullie ook op school een goede oplossing voor Cato kunnen vinden.
'De wereld van Luuk' lag hier pas in de 50-cent-bak van de bieb, ik kan later deze week evt kijken of ik 'm zie voor jullie, laat maar weten evt.
  woensdag 20 januari 2010 @ 11:04:33 #117
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_77044491
Jeetje Trui, wat een heftige diagnose zeg...
Ik kan me zo goed voorstellen dat je idd gaat denken aan 'hoe zal ze het later gaan doen'.
***
  Hoofdredactie Fotografie woensdag 20 januari 2010 @ 11:09:34 #118
95752 crew  Chell
Kluns
pi_77044660
@trui: wat heftig die diagnose, maar wat schrijf je mooi over jullie Cato. Echt goed, dat je het zo ziet Probeer ook echt die positieve kanten naar haar en de omgeving te benadrukken, want die zijn er ook gewoon!

@Lily: Er zijn heel veel raakvlakken tussen ADHD en autisme. Het zijn echt twee aan elkaar verwante stoornissen en komen ook heel vaak samen voor. Ik realiseer me zelf ook steeds vaker dat ik echt wel wat autistische trekjes heb (ik heb ADHD).

@Lois: ik had er nog niet eerder op gereageerd, maar jemig...wat een verhaal weer! Ik word zo verdrietig van al die muren waar jullie tegenop lopen! Dat je kind een beperking heeft is 1, maar al die muren, kastjes, onmogelijkheden....die maken het echt 100 keer erger
Het zou toch anders moeten kunnen! Bah!
pi_77048217
Trui
pi_77050632
Trui de rest is al gezegd en daar sluit ik me helemaal bij aan.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  woensdag 20 januari 2010 @ 15:39:52 #121
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_77055930
Wow, Cato lijkt op mij!
Ook het citeren: vroeg goed kunnen praten, maar eigenlijk, ''niks zeggen''.
Ik hoop dat ze opgroeit tot wie-ze-is!

En van mij geen , want ik ben autist en het is geen zielige ziekte, het is, gewoon verdomde lastig. Van mij een voor zowel het onderzoeksteam, de ouders, de toekomstige hulp én de diagnose.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_77057220
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 15:39 schreef Oxymoron het volgende:
En van mij geen , want ik ben autist en het is geen zielige ziekte
nee, tuurlijk niet, oxy

maar voor een ouder is het wel net weer anders dan als het om jezelf gaat natuurlijk
(de zijn natuurlijk voor trui en haar zorgen voor de toekomst, zeg maar)
  woensdag 20 januari 2010 @ 16:20:34 #123
35189 Troel
scherp en bot
pi_77057634
Alsof een autist niet een zoen kan geven
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 20 januari 2010 @ 16:25:25 #124
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_77057878
Alsof een autist geen emoticons kan lezen
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  woensdag 20 januari 2010 @ 16:40:31 #125
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_77058552
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 16:20 schreef Troel het volgende:
Alsof een autist niet een zoen kan geven
Alsof de ene autist de andere moet vertellen hoe je op je best autistisch kan zijn
I`m not weird. I`m limited edition.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')