FOK!forum / Culinesse à gogo / Olijfolie bakken/braden
THEFXRzaterdag 2 januari 2010 @ 18:03
Ik heb hier olijfolie van de Lidl,
merk=primadonna
extra vierge olijfolie
eerste persing.

Is deze olijfolie ook geschikt voor bakken/braden?
Naamahzaterdag 2 januari 2010 @ 18:07
Ja hoor, alle olijfolie is geschikt voor bakken en braden, alleen als je een hele dure hebt kan het een beetje zonde zijn
Geerdzaterdag 2 januari 2010 @ 18:15
Wat een gore zooi s dat.
katerwaterzaterdag 2 januari 2010 @ 18:17
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 18:07 schreef Naamah het volgende:
Ja hoor, alle olijfolie is geschikt voor bakken en braden, alleen als je een hele dure hebt kan het een beetje zonde zijn
Er wordt gezegd dat olijfolie niet geschikt is om te bakken. Bij hogere temperaturen (boven de 120graden) wordt olijfolie toxisch. Die temperatuur kan makkelijk bereikt worden in een wok.
THEFXRzaterdag 2 januari 2010 @ 18:57
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 18:17 schreef katerwater het volgende:

[..]

Er wordt gezegd dat olijfolie niet geschikt is om te bakken. Bij hogere temperaturen (boven de 120graden) wordt olijfolie toxisch. Die temperatuur kan makkelijk bereikt worden in een wok.
En er is geen speciale olijfolie on te bakken?
Oceanonixzaterdag 2 januari 2010 @ 20:18
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 18:17 schreef katerwater het volgende:

[..]

Er wordt gezegd dat olijfolie niet geschikt is om te bakken. Bij hogere temperaturen (boven de 120graden) wordt olijfolie toxisch. Die temperatuur kan makkelijk bereikt worden in een wok.
Vind jij je antwoord ook niet een beetje vaag? Kom eerst eens met een onderzoekje wat dit bewijst....

bakken in Extra Vierge gezond!
golferzaterdag 2 januari 2010 @ 20:26
Kan prima, zie ook dit artikel