THEFXR | zaterdag 2 januari 2010 @ 18:03 |
Ik heb hier olijfolie van de Lidl, merk=primadonna extra vierge olijfolie eerste persing. Is deze olijfolie ook geschikt voor bakken/braden? | |
Naamah | zaterdag 2 januari 2010 @ 18:07 |
Ja hoor, alle olijfolie is geschikt voor bakken en braden, alleen als je een hele dure hebt kan het een beetje zonde zijn ![]() | |
Geerd | zaterdag 2 januari 2010 @ 18:15 |
Wat een gore zooi s dat. | |
katerwater | zaterdag 2 januari 2010 @ 18:17 |
quote:Er wordt gezegd dat olijfolie niet geschikt is om te bakken. Bij hogere temperaturen (boven de 120graden) wordt olijfolie toxisch. Die temperatuur kan makkelijk bereikt worden in een wok. | |
THEFXR | zaterdag 2 januari 2010 @ 18:57 |
quote:En er is geen speciale olijfolie on te bakken? | |
Oceanonix | zaterdag 2 januari 2010 @ 20:18 |
quote:Vind jij je antwoord ook niet een beetje vaag? Kom eerst eens met een onderzoekje wat dit bewijst.... bakken in Extra Vierge gezond! | |
golfer | zaterdag 2 januari 2010 @ 20:26 |
Kan prima, zie ook dit artikel |