Pien85 | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:19 |
Ik heb guacamole gemaakt ![]() Maar uiteraard veel te veel om nu even in m'n eentje op te eten. Net gegoogled om er achter te komen hoe lang je dat kunt bewaren, maar daar komt niet echt een duidelijk antwoord uit. Iemand hier die dat toevallig weet? Ik vind het zonde om het zometeen al weg te moeten gooien, maar als het morgen niet meer goed is kan ik 't beter weg gooien als ik uitgegeten ben... | |
pleeborstel | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:20 |
Geen idee. Ruik eens? | |
Pien85 | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:21 |
quote:Hij is nu nog wel goed, heb 'm net pas gemaakt. en hij is lekker ![]() | |
nerd4sale | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:23 |
Als je het afgedekt in de koelkast bewaart, zou het me verbazen als het morgen niet meer goed is. | |
Pien85 | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:24 |
quote:Nou... ik hoopte eigenlijk op iets langer, dr zitten 4 avocado's in, dus het is best veel, en ik ben de enige die het eet ![]() | |
Stuart | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:25 |
Na openen zou ik het na 2 dagen weggooien ![]() | |
Pien85 | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:25 |
quote:Openen? ![]() | |
Trusten | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:34 |
Verse guacamole kun je niet bewaren, niet in de koelkast en niet in de vriezer...word een bruine smurrie | |
Farenji | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:37 |
Probleem met guacamole is dat het vrij snel bruinig wordt, door oxidatie. Het helpt wel als er een anti-oxidant bijzit zoals citroensap, en je het luchtdicht verpakt. Maar dan nog zal het niet superlang houdbaar zijn. In de potjesguacamole (die natuurlijk veel minder lekker is), zit meestal ook conserveermiddel of sterkere anti-oxidanten. | |
ABombali | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:37 |
Niet langer dan een dag bewaren... | |
Weltschmerz | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:47 |
quote:In die maaltijdslaatjes van de AH heb je het ook wel zitten, dat is gewoon in stikstof verpakt en dan blijven ze groen. Dus afdekken met een plasticje en aanstampen moet het bruin worden tegengaan. Als het dan bovenop hier en daar toch nog een beetje bruin wordt kun je dat eraf scheppen. De avocado zelf kan wel wat hebben lijkt me. Ik zou het na 3 of 4 dagen nog wel eten als het goed ruikt. | |
Pien85 | vrijdag 1 januari 2010 @ 18:49 |
3 of 4 dagen zou ik eigenlijk niet doen ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 1 januari 2010 @ 21:06 |
quote:enige 'tip' is het bewaren van de pit in de guacamole. Dat zou verkleuring tegengaan.. maar over het algemeen is het na een dag een grote bruine smurrie, helaas ![]() | |
Pien85 | vrijdag 1 januari 2010 @ 21:09 |
quote:Oh... die heb ik al weg gegooid ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 1 januari 2010 @ 21:16 |
quote:Dat gaat ook de verkleuring tegen, daar waar de pit zorgt dat er geen lucht bij de vrucht komt. | |
kabouter.muts | vrijdag 1 januari 2010 @ 21:55 |
quote:Dat is een broodje aap. Folie op de quaquamole "plakken" en binnen 2-3 dagen opeten. Ik weet het niet of het kan maar invriezen??? |