golfer | woensdag 30 december 2009 @ 15:10 |
Vanavond, 22:40 uur. Nederland 2: Holland Doc: Kings of Pastry Hoe verdien je de prestigieuze prijs voor de meest bekwame patisserie chef-kok van Frankrijk? Om de drie jaar mogen zestien chef-koks gedurende drie dagen hun buitengewone vakbekwaamheid tonen aan een gerespecteerde jury. Deze jury bepaalt wie de felbegeerde blauwe, witte en rode kraag wint. Een prijs voor het leven, toegekend door Meilleur Ouvrier France (MOF). Volgens de geselecteerde deelnemers is de competitie zwaarder dan bij de Olympische Spelen. De uiteindelijke erkenning is voor elke chef-kok zowel een droom als een obsessie. D.A. Pennebaker en Chris Hegedus filmden een aantal ‘meesterbakkers in wording’ vanaf de voorbereidingen, gedurende de competitie en ook bij de, voor sommigen pijnlijke, uitslag. We volgen het verzinnen, voorbereiden, rollen, snijden, mengen en maken van ‘beeldhouwwerken’ van fijne chocolade en suiker, gebakjes, bonbons en andere lekkernijen. De jury is uiterst nauwgezet en meedogenloos. Alleen de beste van de beste wordt bekroond met de door president Sarkozy uitgereikte prijs. Kings of Pastry is een recept voor hoogspanning, drama en teleurstelling in de keuken van de beste patisseriechefs ter wereld. | |
Equites | woensdag 30 december 2009 @ 15:22 |
Kicke! Ga ik zeker kijken. | |
YPrue | woensdag 30 december 2009 @ 15:40 |
Toffe documentaire! Heb hem eergisteren al gezien op Holland Doc 24. Interessant om te zien hoe de patissiers omgaan met het thema en hoeveel werk er bij komt kijken. ![]() | |
LoudGirl | woensdag 30 december 2009 @ 15:53 |
Ik hoop dat ie op uitzending gemist komt | |
LieLie | woensdag 30 december 2009 @ 15:56 |
Oh, wat een goede tip! Daar ben ik wel benieuwd naar! Kreeg net de Delicious en daar stond ook een stuk in over patisserie, kreeg al helemaal zin om zelf een taart te bakken ![]() | |
golfer | woensdag 30 december 2009 @ 21:51 |
*kick* | |
LieLie | woensdag 30 december 2009 @ 23:42 |
Pfoe! Wat zenuwslopend moet dat zijn!! | |
Solaar | woensdag 30 december 2009 @ 23:50 |
Shit man, dat zag ik niet aankomen. | |
LieLie | donderdag 31 december 2009 @ 00:18 |
Wat heftig! Het is gewoon zenuwslopend om te kijken! Erg goede docu! | |
golfer | donderdag 31 december 2009 @ 01:27 |
Mooie docu. Maar wat een irritante klotemuziek. ![]() | |
LieLie | donderdag 31 december 2009 @ 10:46 |
Ik zat serieus zo ingespannen te kijken, vooral met die wedstrijd, dat het me niet eens is opgevallen welke muziek erbij zat ![]() ![]() | |
kwakz0r | donderdag 31 december 2009 @ 13:58 |
ik vond t zo zielig dat die kerel zn suikerstuk viel! maar ik vond t wel allemaal echt heel erg lelijk ![]() | |
Mirjam | donderdag 31 december 2009 @ 14:00 |
hmm, als ik het zo lees had ik het wel willen zien. vraag me af of het te downen is straks | |
LoudGirl | donderdag 31 december 2009 @ 15:48 |
Verdorie, niet of Uitzending Gemist ![]() | |
RobinOok | donderdag 31 december 2009 @ 16:00 |
Ja, over 50 minuten op Holland Doc: http://www.hollanddoc.nl/gids/ | |
RobinOok | woensdag 17 februari 2010 @ 23:33 |
Nu (of okay, over 5 minuten) in de herhaling op Belgie 2. | |
minilot | woensdag 17 februari 2010 @ 23:35 |
Hee, wilde ik net gaan posten, is kokje Robin me voor! ![]() Allemaal zappen. Nu nog de aftiteling van Babel, maar zodadelijk komt het! | |
Mirjam | donderdag 18 februari 2010 @ 00:42 |
quote:fuck me, weer gemist ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 18 februari 2010 @ 00:50 |
Neeeee, het suikerding spatte uit elkaar! ![]() Ik moest ook huilen! ![]() | |
LieLie | donderdag 30 december 2010 @ 11:48 |
Voor de liefhebbers: vanavond om 23.40 wordt deze documentaire weer uitgezonden, op nederland 2. | |
Pietverdriet | donderdag 30 december 2010 @ 12:23 |
Een prachtige docu idd, wat een drama, wat een vakmanschap. Kom daar maar eens om bij de nederlandse banketbakker met zijn blikappels in de flappen en de taart, zijn afdekgelei met abrikozensmaak en zijn banketbakkersspijs | |
DarkElf | donderdag 30 december 2010 @ 12:28 |
vanavond eens opnemen. | |
PdeHoog | donderdag 30 december 2010 @ 13:13 |
Joh...vit toch niet altijd zo ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 30 december 2010 @ 13:39 |
Als er wat meer mensen kritisch zouden zijn, zou er niet zo beflikkerd worden. Je ziet hetzelfde maar al te vaak in de Horeca, ongeschoold personeel dat prefab opwarmt. Deze Kings of Pastry zijn helden, die van hun vak houden, dat zou een voorbeeld moeten zijn. | |
FigureBirdStars | donderdag 30 december 2010 @ 22:17 |
Al een paar keer gezien, maar ik ga straks toch maar weer kijken. Een van de beste documentaires die ik ken. | |
Paul-89 | vrijdag 31 december 2010 @ 00:31 |
Mooie docu. | |
Paul-89 | vrijdag 31 december 2010 @ 00:49 |
Au dat is pijnlijk. | |
Semafoor73 | vrijdag 31 december 2010 @ 08:48 |
Ook op uitzending gemist! http://www.nederland2.nl/(...)ding/10502?gids=true | |
SnuggLe | vrijdag 31 december 2010 @ 11:35 |
Wow, heftig zeg. Goede documentaire. Kan me voorstellen dat je hele wereld in elkaar stort als je stuk in elkaar stort... Damn! Toch mooi dat hij alsnog de MOF kreeg. Wat een vakmensen. | |
Pietverdriet | vrijdag 31 december 2010 @ 11:42 |
Idd, ze doen dingen waarvan je denkt dat het eigenlijk onmogelijk is met iets eenvoudigs als suiker. En waarom? Rijk worden zullen ze er niet van, in tegendeel, ze hebben drie keer zoveel werk te doen voordat ze een euro verdienen dan een prefab inelkaar draaier, ze doen het omdat het kan, uit liefde voor het vak, uit passie. Een enorme kunde, een passie voor het vak, en een enorme ambitie. Als kunstenaars uit de renaissance | |
Pietverdriet | vrijdag 31 december 2010 @ 12:23 |
4 Jan 2011 23:30 Op BBC HD Komt de biografische film Toast over het jonge leven van Nigel Slater (die zelf ook een gastrol heeft aan het eind). Een tragisch verhaal over zijn liefde voor eten, zijn moeder die op jonge leeftijd sterft. | |
SnuggLe | vrijdag 31 december 2010 @ 15:23 |
Nou....liefde voor het vak...het lijkt ook deels wel een obsessie. | |
golfer | vrijdag 31 december 2010 @ 15:45 |
Dat was het zeker ook bij een aantal van hen. ![]() | |
PdeHoog | zaterdag 1 januari 2011 @ 11:15 |
Gisteren de documentaire via Uitzending GEmist gekeken. Wauw. Wat een werk en een voorbereiding. En wat balen dat een van de gevolgden het dan niet haalt ![]() | |
stavromulabeta | zondag 2 januari 2011 @ 19:00 |
Tot zover mijn poging tot millefeuilles... Ik denk dat ik toch nog even moet oefenen voordat ik daaraan mag meedoen ![]() | |
Type-R | donderdag 6 januari 2011 @ 09:55 |
oh jesus, dat hoedje raakt de lamp en letterlijk alles stort in ![]() Django Reinhardt ![]() | |
emss | zondag 1 januari 2012 @ 22:10 |
En vanavond weer! Ik heb 'm nog niet gezien, dus ik zit er klaar voor zometeen! | |
Cat-astrophe | zondag 1 januari 2012 @ 22:52 |
Bedankt voor de tip, deze wordt opgenomen. Vorig jaar heb ik een stukje gezien, fascinerend. ![]() ![]() | |
Weltschmerz | maandag 2 januari 2012 @ 12:56 |
Ik heb hem gisteravond gezien. Met patisserie heb ik niet zoveel, hoewel ik wel zeer selectief ben met zoetigheid, en zeker niet met die lelijke suikerstukken en het gekloot en geshow met voedsel in het algemeen. Maar wat een prachtige ode aan vakmanschap, toewijding en eer. Een ode van niet alleen de filmmaker, maar ook van de kandidaten en van die MOF. | |
The_Hives | maandag 2 januari 2012 @ 13:12 |
is die docu nieuw of een aantal jaren oud? Denk dat ik een jaar of 2 geleden ook zo'n docu heb gezien waarbij het suikerwerk kapot ging (niet dat het anders nooit voorkomt ![]() | |
VakantieNancy | maandag 2 januari 2012 @ 13:43 |
De OP is uit 30 Dec 2009 |