abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 20:23:07 #101
91830 MaximusTG
pi_125692500
er staat bij dat je het warm eruit moet halen
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 20:46:06 #103
91830 MaximusTG
pi_125693802
jup en mezelf heerlijk verbrand hahah

moet morgen nog maar eens kijken als ik nog een brood ga bakken hoe die meng ding erin moet

want die meng ding op de bodem kan er met 2 kanten in

op t plaatje staat omgekeerd maar dan steekt hij extreem uit.
terwijl als ik hem omgekeerd erin doe hij perfect past....

miss ligt het daarin dat hij zo moeilikj eruit ging
pi_125716592
nou ben ik zo intelligent geweest om met een bod mes mn brood eruit te wippen: resultaat krassen aan de binnenkant van mijn broodpan (dus inde broodvorm zeg maar)

kan dit nu kwaad dat daar krassen inzitten (nja paar) of ??
pi_125717006
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:33 schreef casper019 het volgende:
nou ben ik zo intelligent geweest om met een bod mes mn brood eruit te wippen: resultaat krassen aan de binnenkant van mijn broodpan (dus inde broodvorm zeg maar)

kan dit nu kwaad dat daar krassen inzitten (nja paar) of ??
Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125717085
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 20:22 schreef casper019 het volgende:
nu heb ik net mn 1e brood gebakken
krijg alleen het brood niet uit t bakje zeg maar doe ik wat fout??
Voorzichtig met een houten spatel lang de rand van het brood steken (zo beschadig je de anti-aanbaklaag niet) en volgende keer de kneedhaken goed invetten (ook eronder) zodat ze makkelijker loskomen van de pennen)....nu moet je gewoon flink doorschudden. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125717769
Niemand tips voor luchtiger brood? Minder/meer van iets toevoegen?
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 14:27:20 #109
91830 MaximusTG
pi_125718659
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 14:02 schreef Reflectionne het volgende:
Niemand tips voor luchtiger brood? Minder/meer van iets toevoegen?
Minder broodbakmachine, meer gewone oven :P.

Maar serieus - ik zie dat je 240 ml water op 420 gram bloem gebruikt.
Een universele taal die bakkers over de hele wereld gebruiken is het formuleren van recepten in bakkerspercentages. Dat is van elk ingredient bepalen hoeveel procent (qua gewicht) het is van de totale hoeveelheid bloem.
Jouw bloemhoeveelheid is 420 gram. Water, 240 gram. Geeft een percentage van 57% voor het water.
Als je dat berekent voor een brood zie je heel snel hoe droog/nat het deeg is tov een ander recept. Probeer je hoeveelheid water eens te verhogen, bv naar 60-63%.
63% = 0.63*420 = 264,6 -> 265 gram water (afwegen!!).

[ Bericht 12% gewijzigd door MaximusTG op 25-04-2013 14:36:11 ]
pi_125721437
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 14:27 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Minder broodbakmachine, meer gewone oven :P.

Maar serieus - ik zie dat je 240 ml water op 420 gram bloem gebruikt.
Een universele taal die bakkers over de hele wereld gebruiken is het formuleren van recepten in bakkerspercentages. Dat is van elk ingredient bepalen hoeveel procent (qua gewicht) het is van de totale hoeveelheid bloem.
Jouw bloemhoeveelheid is 420 gram. Water, 240 gram. Geeft een percentage van 57% voor het water.
Als je dat berekent voor een brood zie je heel snel hoe droog/nat het deeg is tov een ander recept. Probeer je hoeveelheid water eens te verhogen, bv naar 60-63%.
63% = 0.63*420 = 264,6 -> 265 gram water (afwegen!!).
Ik maak alleen het deeg in de BBM, bak het brood daarna in de oven. Bedankt voor je tip, ga het properen!
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 15:53:14 #111
91830 MaximusTG
pi_125721738
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 15:45 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Ik maak alleen het deeg in de BBM, bak het brood daarna in de oven. Bedankt voor je tip, ga het properen!
Gebruik je de BBM dan alleen voor het kneden, of gebruik je ook een rijsstand of zo (geen idee wat je allemaal in kan stellen op die dingen)?
Heb je een wat uitgebreidere beschrijving van de stappen en bijbehorende tijd die je nu doet?
Er zijn namelijk wel meer dingen van invloed op een luchtig brood.
Als je je BBM alleen als mixer gebruikt kan je misschien beter eens een kijkje nemen in het CUL / Brood bakken in de oven #11: We bakken nog even door.. topic
pi_125722319
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:42 schreef trovey het volgende:

[..]

Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel.
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:42 schreef trovey het volgende:

[..]

Je brood zal het niet leuk vinden de volgende keer, meer kans dat je brood steeds meer vast komt te zitten na het bakken want de anti-aanbaklaag is kapot op dat deel.
crap das kut... maar op dat na geen andere effecten? (dat het minder goed bakt ofzo?)
pi_125723171
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 15:53 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Gebruik je de BBM dan alleen voor het kneden, of gebruik je ook een rijsstand of zo (geen idee wat je allemaal in kan stellen op die dingen)?
Heb je een wat uitgebreidere beschrijving van de stappen en bijbehorende tijd die je nu doet?
Er zijn namelijk wel meer dingen van invloed op een luchtig brood.
Als je je BBM alleen als mixer gebruikt kan je misschien beter eens een kijkje nemen in het CUL / Brood bakken in de oven #11: We bakken nog even door.. topic
Dit is wat ie doet volgens de beschrijving:
- 20 min kneden
- 30 min rusten
- 30 min rijzen
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 16:55:54 #114
91830 MaximusTG
pi_125723874
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:33 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Dit is wat ie doet volgens de beschrijving:
- 20 min kneden
- 30 min rusten
- 30 min rijzen
En dan doe jij daarna?
pi_125723928
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:55 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

En dan doe jij daarna?
Bolletjes maken en in de voorverwarmde oven leggen
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 17:00:15 #116
91830 MaximusTG
pi_125724053
Je laat het niet meer rijzen daarna?

Na dat programma zou je ze kunnen vormen, afdekken met folie, en als ze gerezen zijn -dán de oven inschuiven..
pi_125724157
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:00 schreef MaximusTG het volgende:
Je laat het niet meer rijzen daarna?

Na dat programma zou je ze kunnen vormen, afdekken met folie, en als ze gerezen zijn -dán de oven inschuiven..
Oke, ik zal het eens proberen.. Weer 30 minuten rijzen?
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 17:08:13 #118
91830 MaximusTG
pi_125724342
Eigenlijk vind ik dat veel te kort.. Afhankelijk van hoeveel gist je gebruikt zit je zo aan twee keer een uur. Minimaal. Laat je deeg nog een half uur langer in de bbm zitten, stort het dan op je werkblad, in stukken, goed! opbollen - dat moet strak, je moet een strakke buitenste "huid" maken. Dat doe je op bakpapier op een bakplaat als je geen steen hebt. Afdekken, laten rijzen tot het deeg ongeveer in volume verdubbeld is. Voel je deeg af en toe. Prik er met een vinger in; Als het deeg ingedrukt blijft ben je te laat, komt het meteen weer naar boven te vroeg, komt het langzaam omhoog is het klaar om te bakken.
Ondertussen had je natuurlijk je oven voorverwarmd, met een metalen bakje onderin. Schuif je bakplaat in de oven als het deeg goed is en giet wat water in het bakje. Dat geeft stoom. Deur dicht en bakken.
pi_125724449
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:08 schreef MaximusTG het volgende:
Eigenlijk vind ik dat veel te kort.. Afhankelijk van hoeveel gist je gebruikt zit je zo aan twee keer een uur. Minimaal. Laat je deeg nog een half uur langer in de bbm zitten, stort het dan op je werkblad, in stukken, goed! opbollen - dat moet strak, je moet een strakke buitenste "huid" maken. Dat doe je op bakpapier op een bakplaat als je geen steen hebt. Afdekken, laten rijzen tot het deeg ongeveer in volume verdubbeld is. Voel je deeg af en toe. Prik er met een vinger in; Als het deeg ingedrukt blijft ben je te laat, komt het meteen weer naar boven te vroeg, komt het langzaam omhoog is het klaar om te bakken.
Ondertussen had je natuurlijk je oven voorverwarmd, met een metalen bakje onderin. Schuif je bakplaat in de oven als het deeg goed is en giet wat water in het bakje. Dat geeft stoom. Deur dicht en bakken.
Heel erg bedankt, ik ga het op deze manier proberen!
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 17:19:20 #120
91830 MaximusTG
pi_125724717
quote:
7s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:11 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Heel erg bedankt, ik ga het op deze manier proberen!
Hier nog een filmpje met een aantal manieren om bolletjes te vormen:


Hou niet te vast aan twee keer een uur rijzen - hoe je deeg gewoon goed in de gaten. Rijstijden zijn afhankelijk van tijd, temperatuur, beginhoeveelheid gist. Probeer het een keer uit, en hou goed bij wat je precies gedaan hebt. Dan kan je bepaalde dingen aanpassen als het niet helemaal beviel.

Succes.
pi_125727974
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:06 schreef casper019 het volgende:

[..]

[..]

crap das kut... maar op dat na geen andere effecten? (dat het minder goed bakt ofzo?)
Nee, maar ik zou de bak bv. even invetten met wat boter zodat je het probleem van vastzitten voor bent. ;)
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125767949
Weet iemand een goeie vertrouwde webwinkel om meel en mixen te kopen?
  vrijdag 26 april 2013 @ 18:31:52 #123
244933 trovey
Nachtoele
pi_125770064
Aanbevolen dooe Soezie....dat is een bekend meelmerk van broodmixen. ;) Eigenlijk is het gewoon hun webwinkel. :P Prima kwaliteit. ^O^

http://www.meelenmeer.nl/
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125879843
Ik heb nu al een paar broden gemaakt met kantenklaar wit broodmixen

maar steeds krijgt de onderkant en zijkant een soort witte ''afdruk'''

ik dacht eerst dat het sporen van meel waren maar dat is het niet want als ik er meer water bijdoe dan heb ik het ook (heb er 1x zelfs te veel water in gedaan, toen zakte mn brood in.. maar alsnog met die witte sporen aan de zijkanten)

weet iemand wat het wel is/wat ik fout doe?



pi_125898041
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 17:19 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Hier nog een filmpje met een aantal manieren om bolletjes te vormen:


Hou niet te vast aan twee keer een uur rijzen - hoe je deeg gewoon goed in de gaten. Rijstijden zijn afhankelijk van tijd, temperatuur, beginhoeveelheid gist. Probeer het een keer uit, en hou goed bij wat je precies gedaan hebt. Dan kan je bepaalde dingen aanpassen als het niet helemaal beviel.

Succes.
Dankjewel! M'n brood is al een stuk beter geworden!
  † In Memoriam † dinsdag 30 april 2013 @ 12:06:32 #126
91830 MaximusTG
pi_125898411
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 12:06 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo :). Fotootje :P?
Haha zo lekker dat 't al op is.. Ik ga 't nog een keer proberen (kon nog beter, langer wachten denk ik), dan maak ik ook een foto
pi_125909567
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:
Ik heb nu al een paar broden gemaakt met kantenklaar wit broodmixen

maar steeds krijgt de onderkant en zijkant een soort witte ''afdruk'''

ik dacht eerst dat het sporen van meel waren maar dat is het niet want als ik er meer water bijdoe dan heb ik het ook (heb er 1x zelfs te veel water in gedaan, toen zakte mn brood in.. maar alsnog met die witte sporen aan de zijkanten)

weet iemand wat het wel is/wat ik fout doe?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
IEmand aub?

en weet iemand waar je in omgeving amsterdam/purmerend meel kan kopen ? (dus geen mixen)
of desnoods eengoeie beetje goedkopewebshop ervoor?
  dinsdag 30 april 2013 @ 17:13:13 #129
244933 trovey
Nachtoele
pi_125909602
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 17:12 schreef casper019 het volgende:

[..]

IEmand aub?

en weet iemand waar je in omgeving amsterdam/purmerend meel kan kopen ? (dus geen mixen)
of desnoods eengoeie beetje goedkopewebshop ervoor?
In de eerste de beste reform/natuurwinkel? :P
Is dat bij witbrood niet heel normaal? :{
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125922961
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 17:13 schreef trovey het volgende:

[..]

In de eerste de beste reform/natuurwinkel? :P
Is dat bij witbrood niet heel normaal? :{
haha dat wist ik niet! tis mn eerste BBM
en de smaak is echt HEEEEEEEEEEEEERLIJK maar i dacht het oog wil ook wat en daarom vroeg ik het me af!!
over die meel/mixen nou in de natuurwinkel (heb er 2 hier) hebben ze t niet!!

dus als iemand een goeie webshop of andere winkel weet in purmerend/amsterdam graag.......

zou graag eens met losse gist en meel maken enzo.. (is dat eigenlijk veel lekkerder dan mixen???)
  dinsdag 30 april 2013 @ 22:00:06 #131
244933 trovey
Nachtoele
pi_125923078
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha dat wist ik niet! tis mn eerste BBM
en de smaak is echt HEEEEEEEEEEEEERLIJK maar i dacht het oog wil ook wat en daarom vroeg ik het me af!!
over die meel/mixen nou in de natuurwinkel (heb er 2 hier) hebben ze t niet!!

dus als iemand een goeie webshop of andere winkel weet in purmerend/amsterdam graag.......

zou graag eens met losse gist en meel maken enzo.. (is dat eigenlijk veel lekkerder dan mixen???)
Lijkt me weinig verschil maken als je basisrecepten gebruikt. :P Heb je een Welkoop/Boerenbond in de buurt, die heeft het merk Soezie (zowel mixen als alleen meel), dat werkt ook erg prettig. O+

Ze hebben trouwens ook een webwinkel. Even op Soezie zoeken en op de site zie je dan een link voor de webwinkel (onder een andere naam).
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125927252
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 22:00 schreef trovey het volgende:

[..]

Lijkt me weinig verschil maken als je basisrecepten gebruikt. :P Heb je een Welkoop/Boerenbond in de buurt, die heeft het merk Soezie (zowel mixen als alleen meel), dat werkt ook erg prettig. O+

Ze hebben trouwens ook een webwinkel. Even op Soezie zoeken en op de site zie je dan een link voor de webwinkel (onder een andere naam).
jup maar ik zoek juist geen mixen maar meel

en die soezie hoor ik vaak voor mixen is dat een betere mix dan de winkel merk mix ?
  dinsdag 30 april 2013 @ 23:13:07 #133
244933 trovey
Nachtoele
pi_125927294
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:12 schreef casper019 het volgende:

[..]

jup maar ik zoek juist geen mixen maar meel
Zeg ik toch, ze hebben ook meel in alle soorten en maten. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125927376
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:13 schreef trovey het volgende:

[..]

Zeg ik toch, ze hebben ook meel in alle soorten en maten. :P
heb wel een Welkoop/Boerenbond in de buurt, maar das een tuincentrum toch?
verkopen die meelen??
  dinsdag 30 april 2013 @ 23:16:22 #135
244933 trovey
Nachtoele
pi_125927479
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:14 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb wel een Welkoop/Boerenbond in de buurt, maar das een tuincentrum toch?
verkopen die meelen??
Nee, dat is geen tuincentrum. :') Ze verkopen er van alles wat veel agrariers nodig hebben (dat was het ooit althans) nu verkopen ze van alles...van veevoer naar dierenartikelen naar tuinspullen , klusartikelen, kleding en ja ook voedsel waaronder allerlei soorten melen. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125927927
Online bijvoorbeeld http://www.bakkertjethuis.nl/site/
Ik heb gisteren heerlijk brood gemaakt van semolina, te koop bij de turk.
pi_125935994
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 23:24 schreef bloempje-moi het volgende:
Online bijvoorbeeld http://www.bakkertjethuis.nl/site/
Ik heb gisteren heerlijk brood gemaakt van semolina, te koop bij de turk.
heb je een recept voor die semolina?
pi_125936126
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 11:18 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb je een recept voor die semolina?
Deze site is sowieso erg goed voor broodbakkers.
http://uitdekeukenvanarde(...)semolinabrood-1.html
pi_125946738
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 11:22 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Deze site is sowieso erg goed voor broodbakkers.
http://uitdekeukenvanarde(...)semolinabrood-1.html
Thx!

ik heb trouwens vanmiddag een brood gebakken, exact dezelfde mix en alle zelfde verhoudingen als ik altijd doe en hetzelfde programma

echter was de korst een klein beetje verbrand..
weet iemand hoe dat kan komen?
pi_126211478
ik heb nu dus net ingreidneten gekocht om brood te maken en ga voor t eerst met losse ingreideitne (meel , zout, gist) brood bakken
weet iemand alleen in welke volgende ik mijn meel-zout-water-gist erin moet doen?

ik heb amelijk gehoord dat je zout en gist ofoz niet mag mengen
  woensdag 8 mei 2013 @ 12:08:26 #141
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_126211722
Ik volg wat er in de gebruiksaanwijzing van mijn broodbakmachine staat.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 12:09:31 #142
91830 MaximusTG
pi_126211764
Meel erin, gist ene kant, zout andere kant, water.
pi_126640466
Ik vroeg me af, ik las ergens dat je ook met BLOEM met water, gist en zoet brood kan maken (patentbloem)

klopt dat?? en zoja wat is dan het verschil tussen meel en patentbloem
  † In Memoriam † vrijdag 17 mei 2013 @ 18:52:08 #144
91830 MaximusTG
pi_126642715
Wat zeg je me nou toch, met bloem brood bakken???? Wat een ontdekking...
Verschil bloem en meel kan je zelf prima vinden, kijk eens op wikipedia.
Patentbloem is alleen geen goede keus voor brood. Dat is voor koekjes en cake.
pi_127220641
Weet iemand wat ik in godsnaam fout doe?
ik bak nu al enkele weken broden, maar nu al 3 dagen achter elkaar is elke dag mn brood mislukt

terwijl ik nog exact het zelfde meel gebruik, en exact dezelfde ingredieente en verhoudingen en instellingen..

maar dan ziet mn brood na het bakken er zo uit:



weet iemand miss wat het is???
ik snap het niet bak 20 broden op deze manier perfecten nu plots 3 x shit?
  vrijdag 9 mei 2014 @ 12:42:09 #146
244933 trovey
Nachtoele
pi_139736504
Maar weer eens even kicken. :P

Broodje gebakken van een spelbroodmix kant en klaar (Demeter) van Eko Plazo samen met een pitten en rozijnenmix van Welkoop....stevig compact brood, geen idee of het door de pittenmix komt of dat die mix zo stevig brood geeft, iemand ervaring?
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  vrijdag 9 mei 2014 @ 12:43:04 #147
244933 trovey
Nachtoele
pi_139736528
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:45 schreef casper019 het volgende:
Weet iemand wat ik in godsnaam fout doe?
ik bak nu al enkele weken broden, maar nu al 3 dagen achter elkaar is elke dag mn brood mislukt

terwijl ik nog exact het zelfde meel gebruik, en exact dezelfde ingredieente en verhoudingen en instellingen..

maar dan ziet mn brood na het bakken er zo uit:

[ afbeelding ]

weet iemand miss wat het is???
ik snap het niet bak 20 broden op deze manier perfecten nu plots 3 x shit?
Wat is er dan mis met het brood, zie zo niet zoveel geks?
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:52:55 #148
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145922173
Schopje, omdat iemand heeft gepost over aanschaf van een broodbakmachine.

Ik haal af en toe mixen bij Hoeve Eiteweert. Die hebben ook een webshop. http://bakboerderij.com
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:57:18 #149
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146074964
Ik heb van het weekend een broodje gemaakt. Een basismix voor een Italiaans wit brood. Flink wat knoflook erbij, zongedroogde tomaatjes en olijven en bakken maar. Eenmaal klaar en nog warm, besmeren met een zelfgemaakt pestootje en genieten maar weer. :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_156345998
Zo deze maar weer even omhoog kicken omdat ik de laatste tijd ook bezig ben met zelf mijn broden bakken. Ik mix volledig zelf en ben nu al zover dat er fatsoenlijke broden uitkomen. Het is wel zo dat het brood telkens mooi rijst en bol gaat staan, maar tijdens het bakken plat ie dan af. Is dat normaal of kan ik het brood toch mooier rond krijgen aan de bovenkant?

Mijn mix: 280ml water, 10 gram roomboter, 7,5 gram magere melkpoeder, 25 gram zonnebloemolie, 20 gram suiker, 4 gram zout, 240 gram tarwemeel, 120 gram bloem, 5 gram snelwerkende gist. Bak op het standaard programma van 3 uur.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')