Uncle_Runkle | woensdag 16 december 2009 @ 22:31 |
Hallo, Ik wil graag iets maken met creme fraiche, maar aangezien ze dat hier niet bij iedere supermarkt verkopen, heb ik alleen maar Queso Blanco. (http://en.wikipedia.org/wiki/Queso_blanco) kan ik dit ook gebruiken, of is het wel degelijk iets anders? | |
Adolecens | woensdag 16 december 2009 @ 22:34 |
Dat nieuwe spul van "Het is niet moeilijk! Jij bent de chef" Ik ben de naam ff kwijt, maar die irritante reclame staat me wel op mijn netvlies ![]() Instant edit: Dit dus ![]() ![]() http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.boursin.nl%2Fproducten%2Fboursin-cuisine-knoflook-en-fijne-kruiden.html&rct=j&q=boursin+cuisine&ei=dlIpS-3iKoSomgPh-bSpDQ&usg=AFQjCNFuqx671hqJt81HQHBV5vWxpn6nGQ | |
Trusten | woensdag 16 december 2009 @ 22:34 |
Queso Blanco lijkt me meer monchou/philadelphia achtig....ligt dr maar aan waar je het voor wilt gebruiken of je het kan vervangen denk ik. Hebben ze geen sour cream (of in het spaans, crema agria)![]() | |
Trusten | woensdag 16 december 2009 @ 22:35 |
quote:Boursin Cuisine maar daarmee voeg je ook een onwijze knoflooksmaak toe meteen, hangt dus af van het recept.. | |
morpheus_at_work | woensdag 16 december 2009 @ 22:45 |
quote:Iedere supermarkt heeft het ![]() | |
het_fokschaap | woensdag 16 december 2009 @ 22:45 |
kookroom, blue band finesse en ja, wat voor gat is dat waar ze geen creme fraiche in de supermarkt hebben ![]() | |
Trusten | woensdag 16 december 2009 @ 22:47 |
quote:Ik heb zon vermoeden dat TS in het buitenland woont aangezien ik hier nog nooit Queso Blanco in de supermarkt heb gezien ![]() | |
Uncle_Runkle | woensdag 16 december 2009 @ 22:48 |
quote:Crema Agria... niet gezien. (woon in Spanje) Het is voor de Kip Tandoori dus als de saus aan het koken is, dan de creme fraiche erin en dan nog even door laten koken. Denk maar niet dat ik het erop ga wagen, ga wel even wat echte creme fraiche halen bij de grote supermarkt hier. Bedankt iig. | |
dabadbass | woensdag 16 december 2009 @ 22:55 |
Huttekase? | |
Tezz | woensdag 16 december 2009 @ 23:23 |
quote:Als het voor in een Tandori is zou ik gewoon dikke, milde yoghurt proberen! | |
Seven. | woensdag 16 december 2009 @ 23:25 |
Piet, kom er maar in. Eventueel kun je zelf creme fraiche maken, is niet zo moeilijk. | |
mgerben | woensdag 16 december 2009 @ 23:38 |
quote:Same here. Dat is een normaal ingrediënt in de Indiase keuken; voor tandori is het volgens mij ook de bedoeling om Y te gebruiken en geen CF. | |
RobinOok | donderdag 17 december 2009 @ 13:35 |
Gewoon (slag)room natuurlijk! Maar als het voor kip tandoori is volle, vette, griekse yoghurt beter. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 17 december 2009 @ 13:48 |
yoghurt, als ze dat wel verkopen in Spanje Moet je op kamertemperatuur laten komen, en dan beetje bij beetje toevoegen anders gaat het schiften en omdat dit vloeibaarder is dan creme fraiche ook de hoeveelheid aanpassen [ Bericht 22% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 17-12-2009 13:58:17 ] | |
Pietverdriet | donderdag 17 december 2009 @ 14:05 |
Koop slagroom, doe het in een schaaltje en verwarm het tot 37 graden, voeg een lepel yoghurt toe en laat het 24 uur staan op een warme plek. Voila, een zure room met een hoog vetpercentage. | |
rac | zondag 20 december 2009 @ 10:28 |
Je kunt de slappe yoghurt even laten uitlekken met behulp van zeefje en keuken rol, dan is het wat dikker ook lekker voor knoflook saus minder vet en toch vol van smaak. | |
Tinkepink | zondag 20 december 2009 @ 10:53 |
Ik gebruik vaak yoghurt in mijn kip tandoori, eventueel aangevuld met slagroom. Een beetje zoals piet het omschrijft, alleen gooi ik het gewoon bij elkaar in de pan. | |
Pietverdriet | zondag 20 december 2009 @ 11:04 |
quote:Probeer eens wat ik beschrijf, is ook gruwelijk lekker om zo te eten met wat honing en walnoten bijvoorbeeld | |
Tinkepink | zondag 20 december 2009 @ 11:10 |
quote:Ik maak mijn eigen yogurt en soms gooi ik er bij het maken al wat extra room doorheen voor de smaak. Kan me goed voorstellen dat het op jouw manier ook erg lekker is, helemaal met honing en walnoten! Honing en biskwie is trouwens ook een echte aanrader (bijna net zo lekker als met walnoten) | |
Pietverdriet | zondag 20 december 2009 @ 11:12 |
quote:jij vindt de Duitse joghurt ook niet lekker? | |
Tinkepink | zondag 20 december 2009 @ 11:16 |
quote:'t Gaat, maar het is vooral gemakzucht. Ik maak het in kleine potjes zodat ik die mee kan nemen naar mijn werk en de kinderen mee naar school, zonder dat we lopen te knoeien met zo'n vieze yoghurtbeker. |