Nu ga ik even een gewaagd iets zeggen, maar sinds wanneer moeten je smaakstoffen ook je kleurstoffen zijn. Laat het ijs nootachtig smaken en doe er dan blauwe kleurstof bij. Zo moeilijk is dat niet te bedenken.quote:Ik neem aan sowieso kleurstof, ik kan namelijk niks blauwigs bedenken dat een beetje nootachtig smaakt
'T zegt me niets eigenlijk...quote:Op woensdag 11 november 2009 14:16 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Smurfenijs heb je hier bij elke ijszaak. Het is ook verkrijgbaar bij de C1000. Vandaar dat ik dacht dat het landelijk bekend was....
Woon je in Brabant?quote:Op woensdag 11 november 2009 14:16 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Smurfenijs heb je hier bij elke ijszaak. Het is ook verkrijgbaar bij de C1000. Vandaar dat ik dacht dat het landelijk bekend was....
Zeg, schelden doe je maar ergens anders. Gelderland.quote:
Ik vind Gelderland ook wel Smurfenland, eigenlijk.quote:Op woensdag 11 november 2009 14:37 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Zeg, schelden doe je maar ergens anders. Gelderland.
Maar op Tilicious na niemand die het kent?
Tilicious, kun jij me zeggen wat jij denkt dat de smaak is?
Want? Enig idee over de ingredienten? Kokos zou ook maar zo kunnen.quote:Op woensdag 11 november 2009 14:37 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Zuid-Holland hier, en ze hebben het ook. Ik vind het ijs voor kleuters.
Pff moeilijk, is al echt jaren geleden! Een soort noot smaak, kun je niet bij dat c1000 ijs kijken wat de ingrediënten zijn?quote:Op woensdag 11 november 2009 14:37 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Zeg, schelden doe je maar ergens anders. Gelderland.
Maar op Tilicious na niemand die het kent?
Tilicious, kun jij me zeggen wat jij denkt dat de smaak is?
Haha daar liepen wij achter met carnaval als ik het goed heb!quote:Op woensdag 11 november 2009 14:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik vind Gelderland ook wel Smurfenland, eigenlijk.
[ afbeelding ]
En heb je toen verlekkerd lopen kijken?quote:Op woensdag 11 november 2009 14:50 schreef tliciouz het volgende:
[..]
Haha daar liepen wij achter met carnaval als ik het goed heb!
We waren al de hele dag aan het carnavallen, had eigenlijk wel zin in een smurfen ijsje jaquote:Op woensdag 11 november 2009 14:51 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En heb je toen verlekkerd lopen kijken?
Dat dacht ik dus ook, maar daar kon ik niks opvinden alleen smaakstoffen.quote:Op woensdag 11 november 2009 14:50 schreef tliciouz het volgende:
[..]
Een soort noot smaak, kun je niet bij dat c1000 ijs kijken wat de ingrediënten zijn?
[..]
afhankelijk van hoe graag je het wil wetenquote:Op woensdag 11 november 2009 15:15 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Dat dacht ik dus ook, maar daar kon ik niks opvinden alleen smaakstoffen.
voormalig gelderlander hier, en volgens mij heb je gelijk met die pistachequote:Op woensdag 11 november 2009 14:49 schreef MaLo het volgende:
Twente hier, en ik heb het idee dat het een beetje naar pistacheijs smaakt.
http://aafenwim.web-log.nl/aafenwim/2009/06/smurfenijs.htmlquote:Smurfenijs !!
Noem me maar ouderwets maar van deze smaak had ik nog nooit gehoord! Smurfenijs... een chemisch kleurtje blauw en de smaak zit tussen niks in en vanille. Ik had mint bedacht en Wim gokte op blue curacao smaak, maar beide mis. Het is een echt kinderijsje! En de smurfen die in de vitrine op het ijs stonden bleven daar natuurlijk staan. Smurfenijs! Binnenkort misschien ook wel Tubbie-IJs of Bouwer-IJs of misschien wel Jan Smit IJs!
quote:Smurfenijs !!
Zo zal ik nooit Smurfenijs maken; dat heeft voor mij geen duidelijke smaak
http://www.viamichelin.nl(...)833b5a6adf403-125194
quote:Grote hit momenteel bij hem in de zaak is smurfenijs. ,,Ik had het recept al een tijdje in de kast liggen, maar nu met die actie van Albert Heijn komt het goed van pas. Kinderen willen niet anders. Op een woensdagmiddag verkoop ik zo 150 ijsjes.’’ Smurfenijs is extra zoet vanilleijs. ,,En voor de kleur draai ik er een paar blauwe smurfen door.’’
Kijk op de ingredientenlijstquote:Op woensdag 11 november 2009 15:29 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Nog geen echt recpt dus. Extra zoet vanilleijs, ik geloof er niet in. er zit echt nog wat extra's in. Anders moet ik toch maar eens de fabrikant van het ij bij de c1000 mailen. Maar ik neem aan dat ze daar ook geen recepten weggeven toch?
Nja vandaag een doos van de ijscoman gekregen en daar staat toch op dat het marshmallow ijs isquote:Op vrijdag 22 april 2011 21:20 schreef Onnozelaar het volgende:
Dat is fucking lekker! Onze ijscoman had dat altijd. Ik heb alleen ook geen idee waar het nou precies naar smaakte, inderdaad iets nootachtigs en amandel lijkt me dan het meest waarschijnlijk.
Je hebt een erg romantisch idee van ijsboeren, het gros maakt dit soort ijs gewoon van poedermixquote:Op vrijdag 22 april 2011 22:30 schreef 08gnoT. het volgende:
Ideetje - misschien smaakt het bij elke ijsboer anders en noemen ze gewoon een willekeurige blauwe smaak smurfenijs?
Maar ik heb ook wel eens vanilleijs op wat nootachtig smaakte. Dat was van Van Gils of zo, bekertjes uit de Efteling. Enkel vanille, maar het smaakte naar hazelnootstukjes die langs sommig gebak zitten.
marshmallow heeft toch ook een beetje een nootachtig smaakje?quote:Op vrijdag 22 april 2011 21:20 schreef Onnozelaar het volgende:
Dat is fucking lekker! Onze ijscoman had dat altijd. Ik heb alleen ook geen idee waar het nou precies naar smaakte, inderdaad iets nootachtigs en amandel lijkt me dan het meest waarschijnlijk.
Grappig trouwens van die donkere stipjes. In sommige landen is vanilleijs met vanillezaadjes onverkoopbaar omdat mensen gillen, iiiiiiiiiiii, donkere stukjes. In andere landen is dat weer andersom.quote:Op maandag 25 april 2011 11:38 schreef missy_c het volgende:
Heb jaren geleden in ijssalon gewerkt. Smurfenijs was bij ons gewoon vanilleijs (maar dan niet gemaakt met de vanillestokjes maar met aroma, want anders krijg je donkere stipjes in het ijs).
Duzz.. vanilleijs met blauwe kleurstof.. lekker moeilijk..
Ik ken die wet niet, maar ik zou pas gerustgesteld zijn als er in Vanilleijs geen vaniline (aroma) mag zitten, maw, dat alle smaak van vanille moet komen.quote:Op maandag 25 april 2011 16:18 schreef Rewimo het volgende:
Hier in Duitsland mag vanilleijs alleen vanilleijs heten als er ook echt vanille in zit: donkere stukjes dus
Werd een keer vermeld bij Keuringsdienst van Waarde, toen die onderzoek deden naar verpakkingen en wat daarop staat. Zo mag in NL vanillevla best zo heten als er nooit vanille in de buurt is gesignaleerd, maar in DLD mag zoiets er alleen opstaan als het er ook echt in zit. Wat wij natuurlijk meteen gingen checken, en ja: in het vanilleijs zit inderdaad vanille en in aardbeienijs zitten echte aardbeienquote:Op maandag 25 april 2011 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ken die wet niet, maar ik zou pas gerustgesteld zijn als er in Vanilleijs geen vaniline (aroma) mag zitten, maw, dat alle smaak van vanille moet komen.
Duitse warenwet was altijd al veel strenger dan de Nederlandse.quote:Op maandag 25 april 2011 20:07 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Werd een keer vermeld bij Keuringsdienst van Waarde, toen die onderzoek deden naar verpakkingen en wat daarop staat. Zo mag in NL vanillevla best zo heten als er nooit vanille in de buurt is gesignaleerd, maar in DLD mag zoiets er alleen opstaan als het er ook echt in zit. Wat wij natuurlijk meteen gingen checken, en ja: in het vanilleijs zit inderdaad vanille en in aardbeienijs zitten echte aardbeien
Als de smaak maar goed is toch.quote:Op maandag 25 april 2011 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grappig trouwens van die donkere stipjes. In sommige landen is vanilleijs met vanillezaadjes onverkoopbaar omdat mensen gillen, iiiiiiiiiiii, donkere stukjes. In andere landen is dat weer andersom.
Dit paasweekend weer ijs gemaakt, Echt vanilleijs en aardbeiensorbet. Zou denk ik niet niet goed verkopen, het vanille was met de zwarte puntjes en geel van de de eidooier, het aarbeienijs was zonder room en zat vol met zaadjes.
Overal en altijd waar je maar wilt, ik zeg immers hoe je het moet maken, kan je het zelf. Ik geef je geen vis, ik vertel hoe je ze kan vangen.quote:Op maandag 25 april 2011 23:31 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Als de smaak maar goed is toch.
Wanneer is de proeverij Piet ?![]()
Grappig, hoe mensen zich op het verkeerde been laten zetten door kleurstof.quote:Op vrijdag 22 april 2011 21:20 schreef Onnozelaar het volgende:
Dat is fucking lekker! Onze ijscoman had dat altijd. Ik heb alleen ook geen idee waar het nou precies naar smaakte, inderdaad iets nootachtigs en amandel lijkt me dan het meest waarschijnlijk.
Voor mij een reden het niet te eten, Als het sellingpoint de kleur is, bedank ik.quote:Op dinsdag 26 april 2011 11:54 schreef Staal het volgende:
[..]
Grappig, hoe mensen zich op het verkeerde been laten zetten door kleurstof.
Als het knaloranje vanilleijs zou zijn geweest wordt er ook gedacht daar vaag iets anders in te proeven.
Net alsof kleurstof wel een smaakje moet hebben.
Begrijp wel dat kinderen het leuk vinden om blauw ijs te eten maar ik bedank er ook voor.quote:Op dinsdag 26 april 2011 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor mij een reden het niet te eten, Als het sellingpoint de kleur is, bedank ik.
Kwestie van opvoeden.quote:Op dinsdag 26 april 2011 12:07 schreef Staal het volgende:
[..]
Begrijp wel dat kinderen het leuk vinden om blauw ijs te eten maar ik bedank er ook voor.
Dat weet ik wel zeker. Denk ook eerlijk gezegd dat mensen die hier lyrisch zijn over smurfenijs en tegelijkertijd totaal geen idee hebben waar het naar smaakt al een slechte smaak hebben. Die eten dan bijv. ook graag Pringles en vinden Redbull ook lekker. Het klinkt alleen niet zo aardig.quote:Op dinsdag 26 april 2011 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kwestie van opvoeden.
Als ik kinderen zou hebben zouden ze het ijs van Papa het lekkerste vinden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |