Surveillance-Fiets | zondag 8 november 2009 @ 14:49 |
Elke keer als ik bijvoorbeeld speculaaskoekjes maak, smaken ze een beetje aangebrand.... Terwijl ze er wel gewoon normaal uitzien en niet zwart of zo. En ze zijn ook niet te hard. Ik houd mij elke keer aan de voorgeschreven temperatuur (elektrische oven) en het recept. De oven is ook gewoon normaal. Geen oud ding of zo. ![]() | |
EchoAlpha | zondag 8 november 2009 @ 14:51 |
Ik gok op verkeerde hoeveelheid ingrediënten | |
Bob-B | zondag 8 november 2009 @ 14:52 |
Nu heb ik zin om koekjes te gaan bakken, ![]() | |
Tassiepassie | zondag 8 november 2009 @ 14:53 |
waar bak je ze op? Ik heb het wel eens met bakpapier gehad dat koekjes beetje verbrand smaakten. Toen ik ze daarna gewoon op een plaat bakte was er niks aan de hand ![]() | |
Surveillance-Fiets | zondag 8 november 2009 @ 14:54 |
quote:Een pak van 500 gram mix, 175 gram boter, 2 eetlepels melk en een beeetje zout. ![]() ![]() | |
Surveillance-Fiets | zondag 8 november 2009 @ 14:55 |
quote:Een schone bakplaat met wat meel. ![]() | |
Pinterman | zondag 8 november 2009 @ 14:56 |
500 gram mix. Zelf koekjes bakken zegt 'ie. Pfff. 500 gram mix. Een knorr wereldgerecht klaarmaken is bij jou zeker 'lekker koken'? ![]() | |
Tassiepassie | zondag 8 november 2009 @ 14:57 |
quote:probeer het eens met wat paneermeel dat is wat grover en dan komt er ook lucht onder de koekjes ![]() Aan de smaak doet het niks. Ik doe dat ook altijd met taarten en cakes langs de randen ![]() | |
Surveillance-Fiets | zondag 8 november 2009 @ 14:57 |
quote:Ik ben geen culinaire held. Anders had ik dit topic ook niet geopend, shitlock. | |
RenRen- | zondag 8 november 2009 @ 14:57 |
![]() Anyhow, ik zou ook niet weten waar het aan kan liggen. | |
Juicyhil | zondag 8 november 2009 @ 14:59 |
Ik heb perfecte koekjes. Kostte maar 1,59 euro. | |
Surveillance-Fiets | zondag 8 november 2009 @ 14:59 |
quote:goeie! dat ze op de bakplaat te heet worden of zo... ![]() | |
Tassiepassie | zondag 8 november 2009 @ 15:03 |
quote: ![]() Bij de meeste koekjes maakt dat niet uit trouwens maar bij sommige soorten (vooral die met veel suiker erin) kan het dan verbrand gaan smaken. De suiker gaat dan caramelliseren en uiteindelijk een beetje verbranden, ook al zie je dat aan de kleur niet. Verder hou ik me nooit aan recepten en doe ze liever iets langer in de oven op een iets lagere temperatuur ![]() | |
Surveillance-Fiets | zondag 8 november 2009 @ 15:04 |
quote:oehh! en hoe weet je dan dat ze klaar zijn? op deze manier? ![]() | |
Geerd | zondag 8 november 2009 @ 15:12 |
proeven. | |
Ynske | zondag 8 november 2009 @ 15:16 |
langer in de oven op lagere temperatuur werkt t beste | |
Mejuffrouw | zondag 8 november 2009 @ 15:21 |
geen benzine gebruiken ![]() | |
MissHobje | zondag 8 november 2009 @ 16:14 |
quote:Haha! Anyway Fiets ![]() leuk dat je koekjes bakt ![]() ik zou ook gaan voor iets lagere temperatuur. Wel vreemd trouwens? Misschien een recept uit proberen waar jezelf alle kruiden etc in moet doen in plaats van die mix? Misschien ligt het wel aan die mix waar jij uiteindelijk niets aan kunt doen. Oh en waar plaats je het rooster?? Midden ga ik van uit? | |
Mr-Z | zondag 8 november 2009 @ 17:17 |
Kruiden verbranden snel. Vooral speculaas kruiden!!!! Dat zie je niet, maar proef je zeker wel! Probeer de koekjes zoals hier boven gezegd iets korter te bakken en evt. iets langer. Koekjes zijn altijd nog iets zacht als ze uit de oven komen! verkijk je daar niet op. Als ze al hard uit de oven komen is het vaak al iets te ver! Succes er mee | |
Tassiepassie | zondag 8 november 2009 @ 22:48 |
quote:Schatten en proeven. Als ik bijvoorbeeld de temperatuur 10 graden lager instel dan aanbevolen is dan laat ik ze zo´n 10 tot 15 min langer in de oven. Lukt hier altijd ![]() |