abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_75518404
' Waarover ik praat als ik over hardlopen praat' van Haruki Murakami.

quote:
In 1982 verkocht Murakami zijn jazzclub om zich geheel aan het schrijven te wijden. Hij begon toen ook met hardlopen om zijn conditie op peil te houden. Een jaar later al rende hij van Athene naar Marathon. Nu onderzoekt hij – na tientallen wedlopen, triatlons en een groot aantal door de kritiek bejubelde boeken – de invloed die de sport heeft gehad op zijn leven en op zijn werk.

Murakami doet openhartig verslag van zijn training, zijn reizen en belevenissen gedurende de voorbereiding op de New York City Marathon van 2005. Hij beweegt zich tussen de Jingu Gaien in Tokyo, waar hij zijn krachten meet met een Olympiaveteraan, en een rivieroever in Boston, waar hij het moet afleggen tegen een groep jonge vrouwen.
Vanuit het perspectief van de sport gunt hij de lezer een blik op de meest uiteenlopende zaken: van het eureka-moment toen hij besloot schrijver te worden, zijn grootste triomfen en teleurstellingen tot aan zijn passie voor oude lp’s en de confrontatie met zijn eigen grenzen.

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat is beurtelings grappig en ontnuchterend, speels en filosofisch. Een feest voor de fans van deze gevierde, maar zeer teruggetrokken schrijver én voor het explosief groeiende aantal liefhebbers van de langeafstandsloop.
Voor hierna heb ik van hem ' de opwindvogelkronieken' liggen.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:55:27 #102
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75518447
Ik lees nu A Wild Sheeps Chase en heb Hard Boiled Wonderland klaar liggen !
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:55:30 #103
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_75518449
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:52 schreef oh-oh het volgende:
Oh Zoete Mond ben ik al maanden aan het lezen, van de dag dat ie uit kwam, ik blijf maar andere dingen tussen door lezen
Pfff, ik lees zo vaak dingen door elkaar, ik vind die smiley helemaal niet nodig.
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:56:46 #104
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75518497
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:55 schreef Frollo het volgende:

[..]

Pfff, ik lees zo vaak dingen door elkaar, ik vind die smiley helemaal niet nodig.
Ik normaal niet , als het een goed boek is hoef ik niks anders, nu glipt er steeds van alles tussen door.
Erger nog, er liggen twee boeken op mn nachtkastje waar ik maar niet doorheen kom maar die ik wel persé uit wil lezen, Zoete Mond en Lucifer van Connie Palmen.
Ik heb geloof ik al 3 Murakami's gelezen ondertussen
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_75518584
Dat heb ik met ' kathedraal van de zee' gehad van Ildefonso Falcones, ergens boeide het mij wel maar niet genoeg om hem, zoals ik normaal lees, in 1x door te lezen... uiteindelijk is hij half gelezen in de kast verdwenen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 11 december 2009 @ 15:02:37 #106
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75518734
Ik heb 1 boek dat ik WIL lezen waar ik echt niet doorheen kom en dat is Son of the Circus van John Irving, al zijn andere boeken vind ik geweldig, deze heb ik nooit uitgelezen ...
Zoete Mond en Lucifer komen ooit wel es uit hoor.
Als ik bv alle Murakami's gelezen heb of zo
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 11 december 2009 @ 15:02:56 #107
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_75518744
Het makkelijke van Het Bureau is dat je het zo lang weg kunt leggen als je wilt en op elk moment weer op kunt pakken. Ik bedoel, het gaat toch nergens over en dat bedoel ik positief.
pi_75534474
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 20:39 schreef DuchessX het volgende:
Ik begin zo in

Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay

Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.

Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood.

[ afbeelding ]
Heb het nog steeds niet uit. Pas na de eerste helft komt het verhaal pas op gang.
#geen
  vrijdag 11 december 2009 @ 22:55:55 #109
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_75535844
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 22:20 schreef DuchessX het volgende:

[..]

Heb het nog steeds niet uit. Pas na de eerste helft komt het verhaal pas op gang.
Ik vond het einde ook niet spannend.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 13 december 2009 @ 17:00:03 #110
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_75582186
Ik ben maar eens begonnen met John Grisham. Nog nooit wat van gelezen dus een boek moet de eerste zijn. Eens kijken of The Chamber (Het Vonnis) wat is.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_75585141
Onno te Rijdt - Naar Paradiso

Job Sorel is schrijver. Zijn eerste boek was een hit die zelfs verfilmd was en een Hollywood-succes werd. Job teert al 20 jaar op dit grote succes. En al die tijd wil het hem maar niet lukken een nieuw boek te schrijven.
Damian is zijn 17 jaar jongere broertje die bij hem in huis woont. De twee broers verschillen echter als dag en nacht. Damian is geboren met een grote wijnvlek op zijn gezicht en wat zijn moeder ook ondernam om haar zoon een mooi gezicht te geven, Damian moest leren leven met een mismaakt hoofd. Wat hem mensenschuw maakte en hem zo'n complex bezorgde dat op een dag Job het leven niet meer zag zitten, vooral toen de doktoren een gezwel bij hem constateerden.

Twee broers, twee levens. Allebei schrijvers. Want in navolging van zijn grote geslaagde broer bleek ook Damian aan een roman te schrijven. Het waren eigenlijk meer de dagboeken van Damian die hij naliet aan Job zodat die de roman kon voltooien. Een spannende uitdaging voor Job's carrière. Elke maand krijgt hij via de notaris een nieuw hoofdstuk aangereikt. Job, die net gebukt gaat onder de gevolgen van een scooterongeluk en het verlies van zijn broertje, leert door dit boek een hele andere kant van Damian kennen. Een wel heel donkere kant...

Een mooie roman over opportunisme. Job is de blije broer wiens leven dankzij het succes van zijn roman over rozen lijkt te lopen. De vrouwen zijn niet van hem af te slaan, hij geeft roemruchte feesten, de wereld lacht hem toe. Damian is de somber gestelde broer. Hij durft amper over straat. De enige momenten die hij ongestoord publiekelijk kan doorbrengen zijn tijdens de concerten in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Muziek is zijn leven, de rest is haat. Haat tegen de mensen op straat die daar ongestoord kunnen lopen, haat tegen mensen die hem uitlachen. Haat tegen zijn broer die alleen aan hemzelf lijkt te denken.

Maar ook Job heeft zijn eigen zorgen. Zijn relatie met zijn grote liefde Sanne verloopt niet zoals gewild. Sanne komt uit een bekakte familie waar Job geen boodschap aan heeft. En dan glijdt hun relatie langzaam naar een einde toe... Damian ziet zijn broers zorgen niet. Die denkt dat Job hem na afloop van een hockeywedstrijd expres ontloopt. Die denkt dat zijn grote geslaagde broer alleen maar heldendaden kan verrichten om hem de ogen uit te steken.

Onno te Rijdt is o.a. bekend om zijn populaire 'studentenhuis-boek 'Mores', waarin hij een boekje opendoet over de soms hachelijke gebruiken onder studenten. 'Naar Paradiso' gaat over schuld en jaloersheid, waarin Te Rijdt een redelijk satirische blik werpt op verhoudingen, familiebijeenkomsten en beroemd zijn. Zijn soms bijtende taal en vlotte schrijfstijl maken 'Naar Paradiso' tot een aantrekkelijk boek voor mensen die van drama's houden verpakt in luchtige stijl.

#geen
pi_75585239
Oliver Sacks' Musicofilia

quote:
In Musicofilia laat Oliver Sacks ons kennismaken met mensen die hun muzikale vaardigheden zijn kwijtgeraakt en anderen die, paradoxaal genoeg, juist voor het eerst over muzikaliteit beschikken. We ontmoeten mensen met het Williams-syndroom (hypermuzikaliteit), mensen die kleuren en vormen zien wanneer ze naar muziek luisteren en mensen die aan zo’n ernstig geheugenverlies lijden dat ze niets van hun persoonlijke leven meer weten – behalve de muziek die er een rol in speelde.

Oliver Sacks laat zien hoe muziek mensen kan drijven tot flauwtes, trances en beroertes. Maar muziek heeft ook de unieke kracht te kalmeren en ze wekt ideeën en gevoelens op. Muziek is een betere heelmeester en trooster dan wat ook: mensen met de ziekte van Parkinson, het syndroom van Gilles de la Tourette, afasie, Alzheimer en andere neurologische aandoeningen ondervinden de heilzame werking van muziek, zoals Sacks overtuigend laat zien in dit boek. Maar boven alles poneert Sacks in Musicofilia het denkbeeld dat de mens niet alleen door zijn taalvermogen maar even goed door zijn muzikaliteit uniek is.
Erg interessant tot dusver...
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side." - Hunter S. Thompson
Last.fm
pi_75592058
pi_75597647
Derevaun Seraun.
pi_75606248
quote:
The product of a lifetime of research and reflection, Transcending Fear is Brian Germain's most important work. The book addresses the most significant challenge of human kind to date: the process of recognizing and moving beyond fear. In an age in which fear has literally brought our world to the brink of destruction, understanding why we contract in fear and how we can go beyond this instinctive reaction is essential for our survival as a species.

As a professional skydiver, test pilot and psychology researcher, Brian Germain offers a unique personalized perspective on the phenomenon of fear. Reflecting on his many intense experiences with fear, Brian sorts through the most current psychology research on fear, and presents the ways to de-escalate the emotional response in provocative situations.

The fundamental premise of the book is simple: Fear makes us stupid. If we are to transcend the limitations imposed by a contracted perspective, we must develop our ability to remain calm. Specific methods for relaxing in dangerous situations are covered in detail, as well as scientific evidence to support the reasons for this unusual and powerful approach to dealing with fear.
pi_75607117
  maandag 14 december 2009 @ 12:04:48 #117
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_75608658
John Hersey - Hiroshima.



Is Dance, Dance, Dance trouwens een aanrader als je Hardboiled Wonderland and the End of the World niet geweldig vond? Ik vond het wel goed, maar er was steeds iets waardoor het het nèt niet was voor mij. Iets met diepte van personages, vaagheid, kweet niet. Ik kan een goede dosis vaagheid normaliter wel waarderen, maar in dit geval werd ik steeds een beetje ontmoedigt
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_75613608
quote:
Op maandag 14 december 2009 12:04 schreef MariaEtcetera het volgende:
John Hersey - Hiroshima.

[ afbeelding ]

Is Dance, Dance, Dance trouwens een aanrader als je Hardboiled Wonderland and the End of the World niet geweldig vond? Ik vond het wel goed, maar er was steeds iets waardoor het het nèt niet was voor mij. Iets met diepte van personages, vaagheid, kweet niet. Ik kan een goede dosis vaagheid normaliter wel waarderen, maar in dit geval werd ik steeds een beetje ontmoedigt
Ik denk het wel. Dance Dance Dance is een stuk minder 'vaag', en vond ik zelf ook veel leuker dan Hardboiled Wonderland (die ik wat tegen vond vallen). Heb je Norwegian Wood ook gelezen? Anders zou ik met die verdergaan.
  maandag 14 december 2009 @ 15:06:21 #119
153189 Viper86
Hakuna matata
pi_75614135


Full Metal Alchemist - Chapter 102!

Erg leuke/spannende serie. Waar ik erg van houd is een goed plot waarbij het me na een paar pagina's niet direct duidelijk is waar het allemaal om gaat. En dat is zeker zo bij deze serie.
Er zit ook veel fantasie en onvoorspelbare elementen in. Dus je weet van tevoren nooit waar het verhaal precies heen gaat.

Ik geef deze serie een 9!
Nothing is what it seems
pi_75614662
' de opwindvogelkronieken' van Haruki Murakami

quote:
Het noodlot slaat wel erg hard toe bij Toru Okada: hij raakt zijn baan kwijt, zijn kat is spoorloos en dan komt zijn vrouw ook ineens niet meer thuis na haar werk. De tocht die daarop volgt, op zoek naar zijn vrouw en kat, brengt hem in contact met een aantal bizarre mensen, zoals twee gestoorde zusters, een tamelijk vreemde tiener, een oude soldaat die de slachtingen in China niet voor de Tweede Wereldoorlog heeft gadegeslagen en een zeer dubieuze politicus.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 14 december 2009 @ 15:27:41 #121
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_75614879
quote:
Op maandag 14 december 2009 15:21 schreef DarkElf het volgende:
' de opwindvogelkronieken' van Haruki Murakami

[ afbeelding ]
[..]
was de vorige een beetje leuk? wil hem namelijk graag cadeau doen.
pi_75615070
quote:
Op maandag 14 december 2009 15:27 schreef Beregd het volgende:

[..]

was de vorige een beetje leuk? wil hem namelijk graag cadeau doen.
de vorige?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 14 december 2009 @ 15:47:56 #123
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_75615527
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:54 schreef DarkElf het volgende:
' Waarover ik praat als ik over hardlopen praat' van Haruki Murakami.
deze
pi_75615837
quote:
Op maandag 14 december 2009 15:47 schreef Beregd het volgende:

[..]

deze
oh die ja, beetje populairder geschreven voor mijn gevoel dan zijn andere boeken maar goed, tis een heel ander boek ook. Maar ik vond het zeker leuk, leest snel en vond zijn anekdotes over hoe hij hardlopen met schrijven vergelijkt en zo best grappig.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 14 december 2009 @ 16:09:47 #125
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_75616255
Voor iemand die zelf marathons loopt (en wel eens leest) zal het wel leuk zijn, hoop ik.

ik ben ondertussen begonnen in:



Benieuwd of hij evengoed romans schrijft als songs.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')