Blues | vrijdag 30 oktober 2009 @ 21:46 |
![]() Ik zoek HET ultieme recept voor een champignon/paddenstoelen quiche of taart(je). Ooit hebben we dit een keer in een restaurant gegeten, en dat was zó ![]() ![]() Wat heb ik nodig en hoe maak ik de allerlekkerste paddotaart ![]() Waar moet ik aan denken bij de bodem en welke paddestoelen zijn het meest geschikt (aangezien het niet té zompig moet worden) Wie heeft tips & trucs? Is het met bladerdeeg het lekkerst, of bestaat er een nóg lekkerdere korst? Rond 14 uur morgenmiddag ga ik het boodschappenlijstje maken, dus shoot please!! | |
Stali | vrijdag 30 oktober 2009 @ 21:52 |
Ik dacht even dat je ging spacen dit weekend. | |
Blues | vrijdag 30 oktober 2009 @ 21:53 |
![]() Ik zit wat te googlen, en iets met oesterzwammen en kastanjechamps lijkt me wel lekker, en dan zelf de bodem in elkaar flansen ipv bladerdeeg. | |
error_404 | vrijdag 30 oktober 2009 @ 21:54 |
Je moet de Mexicaanse hebben. | |
Stali | vrijdag 30 oktober 2009 @ 21:55 |
Nog nooit gegeten maar het klinkt i.i.g. lekker, dus ik lurk graag mee. | |
Trusten | vrijdag 30 oktober 2009 @ 21:56 |
Het lekkerst is natuurlijk met zelfgemaakt quichedeeg maar met bladerdeeg kan natuurlijk ook. Lekker en simpel: 4-5 plakjes bladerdeeg 2 rode uien 1-2 teentjes knoflook 200-250 gr. verse gemengde paddenstoelen (dus welke je lekker vind ![]() 25 gr. boter 2 eetl. basalmico azijn 1 theel. (verse) tijm 3 eieren 200 ml. room zout en peper Fruit kleingesneden ui in boter, knoflook uit knijper even mee laten fruiten. Paddenstoelen toevoegen, gaar fruiten. Eieren loskloppen, room erbij, peper en zout. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, paddenstoelen erop en overgieten met het roommengsel. Gaarbakken in een hete oven (200 gr C) en af laten koelen. Garneren met gemengde sla, walnoten en een lekkere dressing van o.a. (wal)notenolie. mmm!! Als je het deeg zelf wil maken: 225 gr (zelfrijzende) bloem 125 gr koude boter, in kleine blokjes ei, losgeklopt (zie kooktip 1) ijskoud water snufje zout Boterblokjes, bloem en zout door elkaar mengen met de toppen van je vingers tot alle bloem alle boter heeft opgenomen (korrelig). Losgeklopt ei toevoegen en de massa met (koude) handen snel kneden tot er een samenhangend compact deegje ontstaat (snel en niet teveel kneden is wel de boodschap). Als het deeg te droog is, voeg dan, terwijl men het deeg kneed, wat water toe. Vorm er een bol van. Afdekken met plastiekfolie en minstends 1 uur in de koelkast leggen. Dan je werkplek bestuiven met bloem en je deeg uitrollen tot ong 2/3 mm en daarmee je vorm bekleden. ![]() Edit: Kwam deze nog tegen in mijn favorieten, ook erg lekker http://www.smulweb.nl/102(...)addestoelen-en-noten [ Bericht 5% gewijzigd door Trusten op 30-10-2009 22:08:53 ] | |
Fratz | vrijdag 30 oktober 2009 @ 22:27 |
ik gebruik vaak croissantdeeg. en om de bodem niet te zompig te laten worden smeer ik eiwit over de bodem voor de vulling er in gaat. | |
Blues | vrijdag 30 oktober 2009 @ 22:58 |
quote:Goeie tip ![]() Tnxx voor de bijdrages alvast. | |
littledrummergirl | vrijdag 30 oktober 2009 @ 23:13 |
oeh klinkt lekker ![]() | |
Blues | zondag 1 november 2009 @ 13:28 |
Het is uiteindelijk deze geworden, een aanrader!! ![]() ![]() 200 gr bloem zout 200 gr koude boter 1 ei, 250 gr kastanje champignons 200 gr cantharellen 1 sjalot boter om te bakken ketoembar 1 eetl gehakte peterselie 4 eieren 2 dl slagroom 1 dl melk 100 gr geraspte kaas Doe bloem en zout in een kom en strooi de blokjes boter hierover. Snijd met twee messen tot kruimelig geheel. Voeg 2-3 eetlepels ijskoud water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Wikkel in folie en leg ca 30 minuten koel. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakken. Pel en snipper het sjalotje. Verhit de boter en bak hierin snel de paddenstoelen aan, voeg sjalotjes toe en breng op smaak met peper en zout en ketoembar. Neem de pan van het fornuis en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een quichevorm (ca 24 cm). Verdeel het paddenstoelenmengsel hierover en bestrooi met de peterselie. Klop de eieren met slagroom en melk los,kruid met zout en peper en meng er de geraspte kaas door, giet dit in de schaal en laat in de oven in ca 40 minuten garen. ![]() | |
14medusa | woensdag 11 november 2009 @ 10:46 |
sweety weet je wat ook lekkah is.... gewoon als hapje kun je ook het volgende maken: neem een doos chapmignons en een doos andere paddestoelen bak ze in roomboter echt heel goed uit en breng ze op smaak met zout en peper (ze moeten echt wel goed uitgebakken zijn, vocht eruit, heel donker,) neem een kuipje creme fraiche (zon hoge) in een kommetje doen 2 tenen knoflook in persen en versgehakte peterselie erin doen, wat peper en zout rooster walnoten zeer knapperig neem ontdooide plakjes bladerdeeg leg op ieder plakje een hoop van de gebakken paddestoelen en leg er een paar walnoten in.doe er een klodder van het creme fraiche mengsel op en vouw de punten naar elkaar naar boven, en maak een soort buideltje ervan.zo maak je er een stuk of 10 ligt aan hoeveel je hebt dan in de oven bakken tot ze gaar zijn dit is echt lekker als tussendoortje, maar ook bij de lunch of als simpel voorgerecht met een rucola slaatje echt lekker. voor de afwisseling is een uitje erdoor ook lekker | |
14medusa | woensdag 11 november 2009 @ 11:07 |
oh ja vergeten: geraspte kaas overde creme fraiche,, zorg dus dat als je ze dichtvouwd dat je alleen de punten bij elkaar brengt: ze blijven dus gedeeltelijk open staan. | |
Blues | woensdag 11 november 2009 @ 11:44 |
Klinkt goed, maar hoelang moeten ze in de oven en op welke stand ?? | |
14medusa | woensdag 11 november 2009 @ 11:48 |
oh gewoon op 180 graden iets van een kwartiertje t gaat er om dat het bladerdeeg mooi bruin wordt.... de rest is immers al gaar ![]() echt een keer maken hoor vind t ook een leuk gerechtje om te maken t heeft iets gezelligs.... is gewoon tot stand gekomen door n keer wat aan te klooien met dingen die in de koelkast lagen.... |