FOK!forum / Culinesse à gogo / Jimmy's food factory
Pietverdrietwoensdag 28 oktober 2009 @ 20:02
Vorige week maakte Jimmy in zijn schuur cornflakes en instant koffie met zelfgeknutselde apparaten.
Deze week kijkt hij naar supermarkt sandwiches.
Een leuk engels programma over een food hacker, die zelf allerlei zaken maakt die wij kopen
BBC 1, 20:30 vanavond, half uurtje dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 28-10-2009 21:03:25 ]
Pietverdrietwoensdag 28 oktober 2009 @ 20:05
quote:
In this entertaining new science series, farmer Jimmy Doherty tries to discover what really goes into supermarket food. To do this he takes a surprising and novel approach - he sets up his own food factory in a barn.

In this episode Jimmy asks, 'What's really in my sandwich?'. He attempts to discover what they do to supermarket bread to make it stay soft for over a week, while home-baked bread goes stale and rock hard after just a few days.

He wonders why square processed cheese slices are so popular - can it really be because they are so conveniently bread shaped? Why do they melt differently to 'normal cheese'? And if processed cheese only contains 60% cheese, what are the other ingredients?

To copy the factory processes Jimmy makes supermarket bread in a metal dustbin, and square processed cheese slices using a tin bucket and an electric drill.

To complete his investigation Jimmy leaves the barn to find out how one bagged-salad producer in Wiltshire goes to herculean efforts to ensure we never find a caterpillar or bug in our bag, and how waste bananas are being used in Hertfordshire to grow tomatoes out of season.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00nmt3s
Pietverdrietwoensdag 28 oktober 2009 @ 20:07
Oh in de vorige aflevering, toen hij cornflakes maakte, voegde hij idd ook ijzer toe aan de cornflakes.
Maeghanwoensdag 28 oktober 2009 @ 21:02
Zandheksen?
Pietverdrietwoensdag 28 oktober 2009 @ 21:03
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 21:02 schreef Maeghan het volgende:
Zandheksen?
Maeghanwoensdag 28 oktober 2009 @ 21:05
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Aten we vroeger weleens thuis. Zandheksen met strobessen.
Pietverdrietwoensdag 28 oktober 2009 @ 21:15
Maar goed
Heeft er iemand nog gekeken?
Karammelwoensdag 28 oktober 2009 @ 21:20
Ahh.. bah. Had je OP gelezen en wilde het gaan kijken, maar had er na een half uur niet meer aan gedacht . De uitzending heb ik dan dus ook gemist.

t.v.p. dan maar voor volgende week.
Erasmowoensdag 28 oktober 2009 @ 22:52
Boh kon ik het maar kijken... Hopen dat het aan het einde van het jaar nog ergens online staat
Blueswoensdag 28 oktober 2009 @ 23:05
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh in de vorige aflevering, toen hij cornflakes maakte, voegde hij idd ook ijzer toe aan de cornflakes.
Ja, dat viel me ook al op.
Inventieve jongen, en een leuk programma! Vanavond helaas gemist
ASSpirinedonderdag 29 oktober 2009 @ 16:44
Heb het toevallig gezien gisteren. Wel leuk om te zien. Maar had hij niet door dat hij zijn broodblik niet vol mocht doen met zijn supermarktbrooddeeg?
Dat zag ik al van mijlenver (het is een Engels programma nog altijd ) aankomen dat zijn brood misvormd zou zijn

Zijn processed cheese zag er wel uit als degene die je in de supermarkt kan kopen, maar waar komt de kaassmaak vandaan? Of is dat allemaal artificieel?
SamAxedonderdag 29 oktober 2009 @ 17:06
Niet om te promoten, maar de afleveringen zijn ook te downloaden via de standaard nieuwsgroepen.

Zover ik weet mag het downloaden/kijken/weggooien in NL nog steeds.
golferzaterdag 31 oktober 2009 @ 00:30
Aflevering 1 nu pas gezien.
Leuk.
Doet mij een beetje aan Heston Blumenthal denken, met als die experimenten.

Aflevering 2 nog niet werkend kunnen vinden.
Pietverdrietdinsdag 3 november 2009 @ 19:04
Kick
Morgenavond weer
Bluesdinsdag 3 november 2009 @ 20:23
Afl. 2 vanmiddag gezien. Dat brood, 'the ugly sister' Erg leuk programma!
Pietverdrietwoensdag 4 november 2009 @ 10:08
Vanavond gaat het over halvarine, melk en eieren
Quispiwoensdag 4 november 2009 @ 17:50
Jimmy Doherty Ik heb destijds ook met zeer veel plezier 'Jimmy's Farm' gekeken. Tvp voor zijn nieuwe serie!
Pietverdrietwoensdag 4 november 2009 @ 19:40
Jimmy's Farm was idd ook leuk.
Pietverdrietwoensdag 4 november 2009 @ 21:15
De halvarine werden een paar hoekjes afgesneden, het geharde palmvet en de emulgator werd eigenlijk niet op ingegaan
kabouter.mutswoensdag 4 november 2009 @ 23:17
Ik ga ze zeker terug kijken.
Ken dit programma niet.
Thanks!
Is halvarine nog eten of wordt het daar ook verbannen?
golferwoensdag 4 november 2009 @ 23:26
Bekeken.
Ik vind die apparatuur die hij (de productie) in die schuur in elkaar zet echt prachtig.
En de muziek onder de diverse items is echt zo leuk en toepasselijk.
Ik ben fan van Jimmy geworden.
Blueswoensdag 4 november 2009 @ 23:54
quote:
Op woensdag 4 november 2009 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
De halvarine werden een paar hoekjes afgesneden, het geharde palmvet en de emulgator werd eigenlijk niet op ingegaan
Die verhoudingen moet je wel echt goed hebben
Pietverdrietdonderdag 5 november 2009 @ 09:09
quote:
Op woensdag 4 november 2009 23:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Die verhoudingen moet je wel echt goed hebben
Hij vond het niet echt lekker
LOL
Het was ronduit om te kotsen smerig gezien zijn reactie
ASSpirinedonderdag 5 november 2009 @ 14:00
Gisteren nog gedownload, was vergeten te kijken. Wel leuke aflevering. Maar waarom wou hij in godsnaam zijn boter maken door een flesje te schudden? Kan je toch ook door een mixer doen

Het lijkt erop dat er maar 6 afleveringen zijn in totaal
DarkElfvrijdag 6 november 2009 @ 13:13
die processed cheese aflevering gezien, grappig hoe hij dat allemaal doet met zijn in elkaar geknutselde materialen
Pietverdrietvrijdag 6 november 2009 @ 13:14
quote:
Op donderdag 5 november 2009 14:00 schreef ASSpirine het volgende:
Gisteren nog gedownload, was vergeten te kijken. Wel leuke aflevering. Maar waarom wou hij in godsnaam zijn boter maken door een flesje te schudden? Kan je toch ook door een mixer doen

Het lijkt erop dat er maar 6 afleveringen zijn in totaal
Als je het met een mixer doet sla je er lucht in
Iblisvrijdag 6 november 2009 @ 14:11
Ik heb alleen de aflevering van gisteren (nog) gezien, jammer is dat iPlayer buiten het VK niet beschikbaar is, maar goed. Ik vond met name de snelheid en massaliteit waarmee ze eieren verwerken en controleren fascinerend.
golferwoensdag 11 november 2009 @ 17:52
Vanavond weer.
Gaat over het conserveren van voedsel door de fabrikanten.
Pietverdrietwoensdag 11 november 2009 @ 21:12
Was weer een heerlijke aflevering, jammer dat ie niet zelf "inblikte" (weck)
ASSpirinewoensdag 11 november 2009 @ 21:51
Heb alleen het einde van de aflevering gezien, met de aardbeien. Kga em later wel downloaden.
Maar toen hij een stukje opat dacht ik bij mezelf, hij moet dat nog gaan wegen...
golferwoensdag 11 november 2009 @ 21:57
quote:
Op woensdag 11 november 2009 21:51 schreef ASSpirine het volgende:
Heb alleen het einde van de aflevering gezien, met de aardbeien. Kga em later wel downloaden.
Maar toen hij een stukje opat dacht ik bij mezelf, hij moet dat nog gaan wegen...
Hij woog het eerst op een plastic bordje en na het vriesdrogen in een plastic bak, mar ik neem aan dat ie die waardes eraf heeft gehaald.

Verder weer erg leuk en ik blijf vooral genieten van de toepasselijke muziekjes onder de items.
ASSpirinewoensdag 11 november 2009 @ 23:12
al gedownload, ga het zo bekijken
ASSpirinedonderdag 12 november 2009 @ 09:13
Wel leuke aflevering, wist dat niet van de Heinz bonen, koken in blik
golferwoensdag 18 november 2009 @ 23:30
Vandaag ook weer leuk:
zelf Cola en chips maken.
Vooral het Cola maken vond ik leuk om te zien.
ASSpirinewoensdag 18 november 2009 @ 23:45
Ben toch benieuwd hoe zijn cola smaakte eigenlijk...
Zou hij zijn recept ergens hebben gepost?

Jammer genoeg is volgende week de laatste aflevering
golferdonderdag 26 november 2009 @ 16:27
Laatste uitzending was dus gisteren.
Qua onderwerpen heeft ie goed gekeken naar de Keuringsdienst van Waarde, want het ging over vierkante ham gemaakt van geplakt vlees en het ging over de rijping van bananen. Beide onderwerpen had KvW ook al een keer.
Jordy-Bdonderdag 26 november 2009 @ 16:30
Ik vind het wel een leuk programma, maar het doet allemaal nogal denken aan de keuringsdienst van waarde, inderdaad.
Wat ik alleen echt vreemd vond, is dat die jodocus van de BBC dus daadwerkelijk ijzerpoeier bij zijn cornflakes doet, maar daar dan verder helemaal geen mening over heeft (of zich afvraagt of dat überhaupt zin heeft).

Dan kijk ik eigenlijk liever naar de keukenchemie van Heston Blumenthal.
ASSpirinedonderdag 26 november 2009 @ 18:53
Jammer dat het nu afgelopen is, zag er smakelijk uit zeg zijn vierkante ham...
Groot gelijk dat hij het niet ging proeven
Erasmodonderdag 31 december 2009 @ 12:27
Weet iemand of het nog ergens terug te kijken is?
ASSpirinemaandag 10 januari 2011 @ 21:16
Seizoen 2 is al bijna afgelopen, nog maar 1 aflevering. Ondertussen zijn er al 7 gepasseerd, ook is er een Kerst special, dit is op een korte tijd allemaal uitgezonden.

Aflevering 7 heeft Jimmy zelf kroepoek gemaakt. Leek me nog relatief makkelijk :P
Pietverdrietmaandag 10 januari 2011 @ 21:26
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 21:16 schreef ASSpirine het volgende:
Seizoen 2 is al bijna afgelopen, nog maar 1 aflevering. Ondertussen zijn er al 7 gepasseerd, ook is er een Kerst special, dit is op een korte tijd allemaal uitgezonden.

Aflevering 7 heeft Jimmy zelf kroepoek gemaakt. Leek me nog relatief makkelijk :P
Heb me voorgenomen dat ik ook eens zelf kroepoek wil gaan maken