FOK!forum / Klaagbaak / Macaroni uit de vriezer (Incl Paint)
Skazminkovrijdag 23 oktober 2009 @ 23:38
Ik woon nog bij mijn ouders, en ze koken (bijna) altijd met liefde voor mij. Maar soms hebben ze geen zin om te koken en kijken ze altijd in de vriezer of er nog iets in ligt (PIzza ofzo). Maar vandaag was er geen pizza, alleen nog oude macaroni uit de vriezer.
Klacht: Oude macaroni uit de vriezer is vies. (Droog, geen lekker saus, nog bevroren in het midden en gloeiend heet van buiten als je het in de magnetron doet)

Paint ter verduidelijking.
jenniferzxvrijdag 23 oktober 2009 @ 23:39
ah sukkel jij niet zelf kunnen kokuh


mijn meoder alles doen voah ,mij
ze is allah
beertenderrrvrijdag 23 oktober 2009 @ 23:40
die macaroni kop deed me hier aan denken

PLAE@vrijdag 23 oktober 2009 @ 23:41
+2 voor paint
-1 voor maaltijd.
Jordy-Bvrijdag 23 oktober 2009 @ 23:43
Je moet dan ook alleen de saus invriezen...
Panzerknacker666vrijdag 23 oktober 2009 @ 23:43
Goeie klacht. Gewoon snackbar dus volgende keer.
Meddovrijdag 23 oktober 2009 @ 23:50
Whehe, nu at je macaroniet !!D
Sinitivrijdag 23 oktober 2009 @ 23:51
Zelfde als je brood in uit de vriezer in de magnetron doet verschrikkelijk klef en de korst blijft keihard
CaptainCookievrijdag 23 oktober 2009 @ 23:53
Als je al niet met een magnetron om kan gaan
Knorriepotzaterdag 24 oktober 2009 @ 00:10
Mensen die een magnetron gebruiken

Owkay.. bekentenis, hier gaat dat ding ook soms aan Maar echt niet om volledige maaltijden te maken Hooguit om de popcorn te laten poppen
Jordy-Bzaterdag 24 oktober 2009 @ 00:30
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 00:10 schreef Knorriepot het volgende:
Hooguit om de popcorn te laten poppen
Heb je geen pan en fornuis?
zoefschildpadzaterdag 24 oktober 2009 @ 02:06
pff, leer magnetronnen, je moet de boel stomen. Scheutje water erbij, 1/3e vermogen en een deksel d'r op (maar niet echt dicht want dan doet ie boem, iets van gaatjes er in) en dan lekker een kwartier tot 20 minuten er in laten staan.

en met ketchup want ingevroren maccaroni wordt het nooit meer helemaal, iig heb je op die manier geen last van half bevroren of totaal uitgedroogde meuk.
hugecoollzaterdag 24 oktober 2009 @ 02:07
Om de paar minuten ff roeren
Robbiejzaterdag 24 oktober 2009 @ 02:08
Laat het ff een kwartiertje ontdooien en zet dan de koekenpan op laag vuur. scheutje boter erbij, en bak het als het ware lekker warm. Gaat veel beter als in de magnetron en is sneller dan stomen.

Wat ketchup en een sloot geraspte kaas erbij en sla je slag.
Skeletorzaterdag 24 oktober 2009 @ 02:09
hehehe.. leer gewoon zelf te koken dan kan je je ouders verassen met je kookkunsten als zij een keer
geen zin hebben om te koken
Agiathzaterdag 24 oktober 2009 @ 02:25
Mensen die macaroni bewaren s
Boca_Ratonzaterdag 24 oktober 2009 @ 04:08
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 23:51 schreef Siniti het volgende:
Zelfde als je brood in uit de vriezer in de magnetron doet verschrikkelijk klef en de korst blijft keihard
*kucht* Daar is toch die optie 'ontdooien' voor? Je moet 'm niet op 700 gaan zetten dan.
JuiceJuicezaterdag 24 oktober 2009 @ 04:09
Seamzaterdag 24 oktober 2009 @ 06:21
TS heeft geen slaaf
theKiDzaterdag 24 oktober 2009 @ 07:23
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 04:08 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

*kucht* Daar is toch die optie 'ontdooien' voor? Je moet 'm niet op 700 gaan zetten dan.
*kuch* brood hoor je niet in te vriezen.. Haal dat gewoon om de andere dag bij de bakker
qwertymafkeeszaterdag 24 oktober 2009 @ 09:07
En daarom eet ik gewoon geen voedsel dat uit de magnetron komt!
banaantjeEEzaterdag 24 oktober 2009 @ 09:41
macaroni
xxiessiexxzaterdag 24 oktober 2009 @ 09:51
Macaroni
helldeskrzaterdag 24 oktober 2009 @ 09:53
Ts is een huilie en moet gewoon zelf koken in plaats van te miepen
Resistorzaterdag 24 oktober 2009 @ 10:01
Ik heb geen moeite met macaroni uit de vriezer.

Maar ik haal het dan ook een dag van tevoren uit de vriezer, en laat het in de koelkast ontdooien
Net als nasi trouwens.

En als het te droog is moet je er een paar druppels water bij doen, of de saus (bij mij is dat ketchup)
J.Herrerzaterdag 24 oktober 2009 @ 10:07
Zeg tegen je moeder dat ze een zak over haar hoofd moet doen
Knorriepotzaterdag 24 oktober 2009 @ 10:10
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 00:30 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Heb je geen pan en fornuis?

Dat heb ik één keer gedaan.. Maar ik kon niet wachten, en wilde ff kijken Popcorn vloog om mijn oren

Dus voortaan in de magnetron
Maikuuulzaterdag 24 oktober 2009 @ 11:54
Spaghetti de dag erna ( of diezelfde avond nog ) opbakken in de pan

Lekker
Skazminkozaterdag 24 oktober 2009 @ 21:08
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 23:43 schreef Jordy-B het volgende:
Je moet dan ook alleen de saus invriezen...
We vriezen het alleen in als er overblijft na een maaltijd.
Adelantezaterdag 24 oktober 2009 @ 21:13
Pasta vries je niet in, alleen de saus als je over hebt.
Fhazaterdag 24 oktober 2009 @ 21:21
Ingevroren pasta
mafkees01zaterdag 24 oktober 2009 @ 21:44
Idd dat heb ik ook weleens op. Dat is ranzig zeg

Ik heb vandaag gewoon lekker zelf gewokt... omdat het kan en das ook zo klaar en lekker!
Jordy-Bzondag 25 oktober 2009 @ 01:11
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 21:08 schreef Skazminko het volgende:

[..]

We vriezen het alleen in als er overblijft na een maaltijd.
Ligt er een beetje aan hoe je het maakt. Als hier macaroni of spaghetti gemaakt wordt, doen we eigenlijk nooit de pasta door de saus, maar scheppen we de pasta en saus apart op en gooien het op het bord door elkaar. Dan hou je een mooi pannetje saus over (dwz, als er al wat overblijft) en als dat voldoende is voor twee porties dan vriezen we de saus in.

Als je dan wil eten, dan ontdooi je de saus alleen even, je kookt de pasta en dan gooi je de saus wèl in de pan door de pasta en verwarm je het nog eventjes kort (meestal is de hitte van de pasta wel voldoende om de saus op te warmen). Maar we eten dan ook meestal vlees- of tomatensaus.

Als je een snel-klaar pasta wil, kan je eens spaghetti carbonara proberen. Dat kost je misschien één minuutje meer dan het koken van de pasta kost:
bak wat gerookte spekjes uit in een grote koekenpan (ik doe meestal zo'n half bakje voor twee porties)
tegelijkertijd kook je de pasta (duurt ongeveer even lang)
en tegelijkertijd klop je een paar eieren op (ongeveer anderhalf ei per portie) tot het een beetje schuimt. Bij het eiermengsel doe je Parmezaanse kaas (naar smaak, maar reken een grote eetlepel of meer per portie) dit klop je er nog even doorheen.

Als de pasta en de spekjes klaar zijn giet je de pasta af. Zet het vuur uit. Gooi de pasta bij de spekjes in de koekenpan en kwak het eiermengsel eroverheen... Even goed door elkaar husselen (door de hitte van de pan stolt het eiermengsel iets, maar het moet geen roerei zijn). Schep de pasta op een bord, doe er nog wat versgemalen peper overheen en eet smakelijk.
RhytmicalRemedyzondag 25 oktober 2009 @ 05:57
Ouders die niet kunnen koken