abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Jubileum moderator woensdag 21 oktober 2009 @ 19:41:05 #1
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_73924489
registreer om deze reclame te verbergen
Op woensdag 21 oktober 2009 13:17 schreef Vicky het volgende:
quote:
'Speen kan leiden tot spraakachterstand'
Uitgegeven: 21 oktober 2009 11:08
Laatst gewijzigd: 21 oktober 2009 11:08

LONDEN - Jonge kinderen die duimen of langer dan drie jaar een speen gebruiken, lopen volgens wetenschappers een drie keer zo grote kans op een achterstand in de spraakontwikkeling als leeftijdsgenootjes die dat niet doen.
Dat meldden de onderzoekers woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Peadiatrics.

De schrijvers stellen wel dat het verband tussen een minder goede ontwikkeling van de spraak en het overmatig zuigen nog niet definitief is vastgesteld.Er moet volgens hen nog vervolgonderzoek op grotere schaal worden gedaan, voordat harde conclusies kunnen worden getrokken.


Onderzoek

De wetenschappers onderzochten 128 Chileense kinderen tussen de drie en vijf jaar oud. Ze vroegen de ouders naar de zuiggewoontes en deden een spraaktest.

Daaruit bleek onder meer dat kinderen die al vroeg de fles krijgen in plaats van borstvoeding, net als kinderen die duimen of een speen gebruiken, meer kans hebben op een vertraagde spraakontwikkeling.

Volgens de onderzoekers is het verstandig om pas na negen maanden borstvoeding over te stappen op de fles.

ANP


nou daar heeft Amber echt geen last van... di eheeft alles behalve een spraakachterstand..
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  Jubileum moderator woensdag 21 oktober 2009 @ 19:42:39 #2
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_73924549
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:51 schreef Iksje het volgende:
Da's wel een erg summiere testgroep... maar ik denk dat er al meerdere keren onderzoek naar gedaan is?
En ideaal voor de tanden is het ook niet.
Sowieso vind ik het geen zicht, een dreumes/peuter/kleuter overdag met een speen... en zeker niet als hij hem niet uit z'n mond haalt om iets te zeggen...
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:59 schreef Ticootje het volgende:
Ik ben schuldig, Jen loopt nog best vaak met haar speen. Maar dat compenseer ik mooi doordat ze een jaar borstvoeding heeft gehad.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_73925352
Hier een duimer maar wel een jaar BV
En ze praat heel erg goed. Ze duimt eigenlijk alleen als ze heel moe is.
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
  woensdag 21 oktober 2009 @ 22:53:51 #4
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_73932387
registreer om deze reclame te verbergen
Persbericht dat bij FOK binnen kwam, wellicht van interesse:
quote:
Zaterdag 24 oktober vindt in Arnhem de eerste editie van Sportbillies plaats. Sportbillies is een landelijke sportdag waarop jongeren worden uitgedaagd om van hun handicap hun kracht te maken. De dag wordt georganiseerd door de zestienjarige Joey de Loor en is voor hem een droom die uitkomt. Lichamelijk gehandicapte jongeren kunnen op Sportbillies meedoen aan twintig verschillende sporten en zo ontdekken waar ze het meest plezier in hebben. Ook voor niet-gehandicapte jongeren zijn er uitdagingen genoeg: hoe is het om geblinddoekt te voetballen of basketballen in een rolstoel, kan dat eigenlijk wel?

kijk voor meer achtergrondinformatie op: http://www.sportbillies.nl/
kijk voor de gametrailer op:
kijk voor Aaron Fotheringham op : http://www.aaronfotheringham.com/

*persbericht*

DROOM JOEY KOMT UIT MET ZEER BIJZONDERE GEHANDICAPTENSPORTDAG
Sportbillies een feit op 24 oktober


Zaterdag 24 oktober vindt in Arnhem de eerste editie van Sportbillies plaats. Sportbillies is een landelijke sportdag waarop jongeren worden uitgedaagd om van hun handicap hun kracht te maken. De dag wordt georganiseerd door de zestienjarige Joey de Loor en is voor hem een droom die uitkomt. Lichamelijk gehandicapte jongeren kunnen op Sportbillies meedoen aan twintig verschillende sporten en zo ontdekken waar ze het meest plezier in hebben. Ook voor niet-gehandicapte jongeren zijn er uitdagingen genoeg: hoe is het om geblinddoekt te voetballen of basketballen in een rolstoel, kan dat eigenlijk wel?

Het ontstaan van SportBillies
Joey de Loor (16 jaar) knokt keihard voor een beter sportleven voor zijn lichamelijk gehandicapte broertje Jochem. Een van zijn doelstellingen is om kinderen met een beperking de kans te geven om te kunnen sporten, maar ook om de rest van Nederland in te laten zien dat eigenlijk alle sporten nog beoefenbaar en mogelijk zelfs leuker zijn met een beperking. Om deze boodschap kracht bij te zetten, heeft Joey enige tijd geleden meegedaan met het event Create YOURWORLD, waar hij als n van de winnaars uit de bus kwam. Hij had het idee voor een sportdag voor kinderen met n zonder een lichamelijke handicap. De Johan Cruijff foundation, Foppe Fonds, NSGK, Your World, Nationaal Sport Centrum Papendal, Sponsorloterij en vele andere grote namen steunen dit unieke initiatief.

Ludieke schreeuw om aandacht
Het ongebreidelde enthousiasme van Joey en zijn overtuigingskracht zorgden er bovendien voor dat onder andere Foppe de Haan en Fatima Moreira de Melo meespeelden in een door hem gemaakte trailer van de nieuwe game Sportbillies - Wii Sports handicap edition, die aandacht vraagt voor de aanstaande sportdag. Waarin letterlijk zichtbaar wordt dat gehandicaptensport enorm leuk kan zijn, ook voor niet-gehandicapten sporters. Het blijkt een enorm succes: de trailer – de game zal nooit gemaakt worden – leverde al heel veel online discussie en publiciteit op, van Isral tot Vietnam aan toe en wierp bovendien veel discussie op: niet-gehandicapten kunnen hun ogen niet geloven en kunnen zich niet voorstellen dat deze sporten in de echte wereld op deze wijze beoefend kunnen worden vanuit een rolstoel . De meeste gehandicapten daarentegen blijken vooral trots en kijken enorm uit naar de lancering van een echte handicap game.

(http://www.youtube.com/watch?v=J8OVWdJeCJc)


Het evenement
De trailer brengt het sportplezier van Joey en zijn broertje over, maar is er uiteindelijk voor bedoeld mensen te wijzen op iets nog veel leukers: de extreemste sportdag ooit waarin alle kinderen al dan niet gehandicapt met elkaar kunnen sporten! SportBillies vindt plaats op 24 oktober 2009 op het sportterrein Papendal in Arnhem. Een nationaal sportcentrum van het NOC*NSF waar veel Paralympische en Olympische sporters trainen. Hier kunnen de deelnemers onder andere blind klimmen of goalball, rolstoelrugby en sledgehockey spelen. Dat doen ze natuurlijk niet alleen! Een groot aantal prominenten zullen aanwezig zijn en clinics geven. Waaronder de speciale gast uit Amerika; Aaron Fotheringham, de 17-jarige extreme sporter uit Las Vegas. Hij dankt zijn bijnaam “wheelz” aan het feit dat hij in een rolstoel zit en bekend werd door de allereerste rolstoel backflip (salto) ooit. Deze zal hij ook exclusief op SportBillies laten zien.

- Einde persbericht –


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva Peters van communicatiebureau Contain.r op 010-4254997 of op 06-18202697, Email: [email protected]

Voor meer beeld en achtergrondinformatie verwijzen wij u graag naar:
www.sportbillies.nl / aaronfotheringham.com

Inschrijven kan tot vrijdag 23 oktober 12:00 uur via sportbillies.nl

*einde persbericht*
***
pi_74418562
quote:
Baby's huilen in 'moedertaal'
Uitgegeven: 5 november 2009 12:50
Laatst gewijzigd: 5 november 2009 12:49

WRZBERG - Baby's huilen op de melodie van hun moedertaal. Dat hebben Duitse wetenschappers ontdekt en in het vakblad Current Biology beschreven.

Gezondheidsnet''De nieuwgeborenen gebruiken vooral de melodie die typisch is voor hun moedertaal'', aldus de leider van het onderzoeksteam uit Wrzberg donderdag.

De wetenschappers onderzochten zestig baby's van drie tot vijf dagen oud uit Duitsland en Frankrijk. Microfoontjes registreerden het babygehuil, dat door een computer geanalyseerd werd.

Duitse baby's beginnen vaker op maximale toonhoogte te huilen en zwakken dat af. Bij Franse baby's is dat andersom.

De Franse taal heeft een ander ritme dan bijvoorbeeld Nederlands of Duits en dat is aan het huilen te horen.

De onderzoekers hopen dat de ontdekking mogelijk kan helpen een spraakgebrek vroegtijdig op te sporen.

ANP
♥ Amber ♥ & ♥ Tess ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_74419492
Rivm haalt vaccinaties terug voor DKTP-pneu
quote:
Het pneumokokkenvaccin Prevenar met partijnummer D66977 mag tot nader order voorlopig niet gebruikt worden. Dat heeft het RIVM-CIb besloten. Fabrikant Wyeth heeft verzocht om de partij terzijde te zetten in afwachting van lopend onderzoek naar drie recente sterfgevallen na vaccinatie.

De kinderen kregen de vaccinatie in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma, de leeftijd varieerde van 3 tot 6 maanden. Zij overleden 1,5 dag tot 11 dagen na vaccinatie.Alle doosjes en/of spuitjes Prevenar van partijnummer D66977 dienen te worden voorzien van een label ‘NIET GEBRUIKEN’ en moeten in de koelkast apart gezet worden. De RCP’s zijn inmiddels voorzien van een nieuwe vervangende voorraad doses Prevenar van een andere partij. De priklocaties worden vanaf woensdag 4 november voorzien.
Ik vind het tioch best erg dat er niet zoveel op te vinden is.
Wel op de RIVM site http://www.rivm.nl/cib/bi(...)2009_tcm92-63975.pdf
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
pi_74420641
registreer om deze reclame te verbergen
oh, fijn dat lees ik nu net tussen twee van die vaccinaties in
nouja ze leeft nog na de eerste, en over twee weken toch voor de zekerheid maar es aan de wvk vragen hoe of wat.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  donderdag 5 november 2009 @ 15:09:50 #8
139317 Chan
Super trotse mama
pi_74420930
Timo krijgt morgen zn tweede prikken... Ik ga dat bericht maar even uitprinten en meenemen, maar ik mag aannemen dat ze er op het cb van op de hoogte zijn??
Jakkes zeg..
pi_74420966
Ja op de cb's zijn ze allemaal terug genomen als het goed is.
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
pi_74421129
De priklocaties worden vanaf 4 november voorzien? Waarvan?
Leander heeft maandag die spuiten gehad
En is eigenlijk sinds ie de prikken heeft gehad niet uit bed te krijgen dus ik schrik me rot als ik dit lees
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_74421670
Ik wilde geen paniek veroorzaken hoor maar ik vind het wel belangrijk dat jullie dit weten.
Ze zijn nu als het goed is allemaal al weg en 4 november de nieuwe dacht ik.

Ik had ergens gelezen dat het rivm aangeeft dat 1 van de 3 kindjes overleden is aan wiegendood.
Maar ik kan er nergens wat over terug vinden alleen dit
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
pi_74421810
Hmmm Iris heeft vanmorgen net de tweede ronde gehad... nou ja... zal wel goed zijn?! We houden het dan maar ff wat extra in de gaten.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_74421828
quote:
Op donderdag 5 november 2009 15:28 schreef Pvoesss het volgende:
Ik wilde geen paniek veroorzaken hoor maar ik vind het wel belangrijk dat jullie dit weten.
Ze zijn nu als het goed is allemaal al weg en 4 november de nieuwe dacht ik.

Ik had ergens gelezen dat het rivm aangeeft dat 1 van de 3 kindjes overleden is aan wiegendood.
Maar ik kan er nergens wat over terug vinden alleen dit
Maar als ze dus 4 nov nieuwe hebben gekregen heeft Leander dan de oude nog gehad?

Ga me nu heel eerlijk gezegd wel een beetje druk maken
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_74421936
Ik zou gewoon even het cb bellen. Het is uit voorzorg er is niet bewezen dat ze overleden zijn door de vaccinatie tenslotte
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
  donderdag 5 november 2009 @ 15:39:20 #15
139317 Chan
Super trotse mama
pi_74422080
Pvoess ik ben ook blij dat je het even zegt hoor!

MeNicole als je je zorgen maakt zou ik gewoon even het cb bellen, misschien heeft hij wel een ander serienr gehad en ik dacht dat ze dat gewoon na kunnen gaan? Het zou toch zonde zijn als je je voor niks zorgen zit te maken en als hij wel dat serienr gehad heeft dan kunnen ze je misschien ook wel meteen vertellen waar je op moet letten?
K snap wel dat je er van schrikt!
pi_74422239
quote:
Op donderdag 5 november 2009 15:35 schreef Pvoesss het volgende:
Ik zou gewoon even het cb bellen. Het is uit voorzorg er is niet bewezen dat ze overleden zijn door de vaccinatie tenslotte
Der pakt nu niemand meer op
Morgenvroeg ga ik er meteen even langs. Heb net R al even aan de telefoon gehad en Leander slaapt voor de zekerheid nog een paar dagen bij ons op de kamer

Heb even naar een ander nummer gebeld en als het goed is belt onze verpleegkundige straks terug!!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_74422397
MeNicole ik kreeg na de prikjes altijd zo'n klein soort foldertje mee waar het serienummer van de prik instond enzo. Dat zat altijd in dat blauwe boekje van het cb. Heb jij die niet?
pi_74422656
quote:
Op donderdag 5 november 2009 15:47 schreef Stiemie het volgende:
MeNicole ik kreeg na de prikjes altijd zo'n klein soort foldertje mee waar het serienummer van de prik instond enzo. Dat zat altijd in dat blauwe boekje van het cb. Heb jij die niet?
Nee wel een blauwe folder maar zonder nummers.

Maar ze hebben terug gebeld maar kon me niet zeker zeggen welke Leander gehad had. Dus ze had me het nummer gedaan van het rvp. Die had ik dus even gebeld en zij kon in de computer kijken welke hij gehad had. Maar nu zijn die gegevens nog niet binnen. Dus ze belt me morgen even terug in de hoop dat het dan binnen is!!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_74422740
Toch vind ik het wel fijn dat ze het allemaal wel makkelijk kunnen achterhalen
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
pi_74422807
ik schrok trouwens behoorlijk van die pdf waar pvoesss naar linkte. Elk jaar sterven er 5 tot 10 kinderen na vaccinatie *brrrr*
pi_74422834
quote:
Op donderdag 5 november 2009 15:56 schreef Pvoesss het volgende:
Toch vind ik het wel fijn dat ze het allemaal wel makkelijk kunnen achterhalen
Ja ik ook.

De verpleegkundige zei wel dat ze hier in de stad nog niet aan dat nummer waren toegekomen dus dat het waarschijnlijk wel goed is gegaan
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  donderdag 5 november 2009 @ 16:00:39 #22
35189 Troel
scherp en bot
pi_74422887
*mental note*

Altijd dus zelf om het nummer vragen en het in het groeiboekje noteren zodat je bij dit soort dingen meteen zelf weet of het goed zit

Jochem hoeft gelukkig pas over een paar weken voor prikjes
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_74423275
Even in het vaccinatiebewijs gekeken, stickertje zit erin, maar anders partijnummer

Maar in dat stukje van het RIVM staat ook dat 2 van die kindjes ook de prik met HepB uit dezelfde partij hadden gehad en het 3e kindje niet. Dus wellicht is het bij dat 3e kindjes dan misschien wel stom toeval...
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 5 november 2009 @ 17:46:08 #24
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_74426962
Er is nu ook een apart topic over het nieuws over het vaccin: Vaccin buiten gebruik gesteld na drie overleden baby's
***
pi_74427093
M. heeft ook vandaag de pneumokokkenprik gehad.
Nouja, t zit er nu toch al in. In de gaten houden maar.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')