BE | donderdag 25 april 2002 @ 14:51 |
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken. Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken. Kan iemand mij helpen? Die ik dat met Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies. Iemand ideeen? | |
vosss | donderdag 25 april 2002 @ 14:53 |
quote: | |
punksquad | donderdag 25 april 2002 @ 14:54 |
vergeet geen knoflook ![]() | |
BE | donderdag 25 april 2002 @ 14:55 |
quote:*fluisterd* en dan? -knoflook erbij neem ik aan en op smaak maken met zout en peper? Bieslook of zo er door? | |
V. | donderdag 25 april 2002 @ 14:55 |
quote:Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is). ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee). Succes en stinkze morgen V. | |
vosss | donderdag 25 april 2002 @ 14:56 |
Knoffie veel knoffie een beetje peterselie of bieslook erbij kan ja ![]() | |
Lopat | donderdag 25 april 2002 @ 14:56 |
quote:Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?) ik zou het doen met mayonese.. en wat room... knoflook.. basilikum... misschien nog wat kruiden.. | |
BE | donderdag 25 april 2002 @ 14:56 |
quote:Thanks, zo kom ik tenminste ergens | |
Zworld | donderdag 25 april 2002 @ 14:57 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() Compliment van de FOK!Food Master | |
BE | donderdag 25 april 2002 @ 14:57 |
quote:Ik wil gewoon een grote bak maken en dan lekker dippen met turks brood. | |
deepthroat | donderdag 25 april 2002 @ 15:04 |
of voor de variatie: - mayo mayo en yoghurt mixen totdat je de gewenste dikte krijgt, vervolgens 3 teentjes (fijngesneden) verse knoflook erbij. Op smaak brengen met wat citroensap, zout en peper. | |
Fling | donderdag 25 april 2002 @ 15:08 |
I.p.v. yoghurt kun je ook sour cream of creme fraiche pakken. Is lekkerder imo. | |
BotXXX | donderdag 25 april 2002 @ 15:12 |
quote:Maar is wel meer op de heupen ![]() Gewoon yogurt (of eventueel lichte kwark) beetje light mayo Eventueel nog een klein beetje azijn er door heen .. of wat suiker naar smaak | |
Rtificial | donderdag 25 april 2002 @ 15:14 |
IPV yoghurt van de supermarkt kan je beter even turkse of griekse yoghurt halen... is daar wat beter voor geschikt. Verder kan wat olie geen kwaad. IPV de al genoemde groene kruiden kan ik je ook nog munblaadjes aanraden. Wel even fijnhakken natuurlijk. De flinterdunnen komkommer mag niet ontbreken, dus pak de kaasschaaf Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook Succes! PS: peper en zout ook niet vergeten natuurlijk | |
Peregrijn | donderdag 25 april 2002 @ 15:18 |
mayo, kwark, knoflook en water om het te verdunnen. ![]() | |
Lois | donderdag 25 april 2002 @ 15:38 |
Wat wij doen (al jaren met succes): Mayo, scheutje room, flink wat knoflook en flink wat peterselie. | |
BE | donderdag 25 april 2002 @ 15:52 |
Nou, ik heb het pas zaterdag nodig, maar met al deze tips kan ik me morgen behoorlijk uitleven om te testen. Bedankt! | |
gezondheid | donderdag 25 april 2002 @ 16:18 |
Hoe zijn de verhoudingen van de mayo en bv de yoghurt????? | |
BotXXX | donderdag 25 april 2002 @ 16:54 |
quote:Idee -> Knoflookpers ![]() dat is toch wel in iedere zelf respecterende keuken te vinden? | |
TimberWolf | donderdag 25 april 2002 @ 20:00 |
quote:Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg. Knoflookpers gevolgd door vijzelwerk is beter. Klontjes knoflook is niet lekker ![]() | |
V. | donderdag 25 april 2002 @ 20:06 |
quote:Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc. Fijn zat. V. | |
Mulder | donderdag 25 april 2002 @ 20:11 |
halve emmer mayo 8 teentjes knoflook (fijn) 3/4 pak melk of room bakje gehakte peterselie eventueel wat zout en peper en roeren maar...... | |
TimberWolf | donderdag 25 april 2002 @ 20:13 |
quote:Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets ![]() | |
BE | vrijdag 26 april 2002 @ 11:03 |
quote:Erger dan erg, ik heb een hele streng knoflook in de kast hangen, maar voor dit soort dingen gebruik ik van die potjes fijgemalen 'verse' knoflook uit de supermarkt. | |
Rooligan | vrijdag 26 april 2002 @ 11:07 |
Mijn vader weet een geweldige knoflooksaus te maken. Perfect voor bij shoarma en/of een avondje gourmetten. Is alleen niet tzaziki-achtig ![]() Men neme: Alles in 1 kom samen mengen. De knoflook met een pers erover uitpersen. De dikte is te varieren door de hoeveelheid koffiemelk aan te passen.
| |
BE | woensdag 1 mei 2002 @ 09:44 |
Bedankt allemaal voor jullie tips. Ik heb een mengeling gemaakt van alles en het is erg goed gelukt. Ik heb al bestellingen voor volgende verjaardagen. |