FOK!forum / Culinesse à gogo / Knoflooksaus - zelf maken?
BEdonderdag 25 april 2002 @ 14:51
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?

Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?

Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.

Iemand ideeen?

vosssdonderdag 25 april 2002 @ 14:53
quote:
yoghurt en mayo?
punksquaddonderdag 25 april 2002 @ 14:54
vergeet geen knoflook
BEdonderdag 25 april 2002 @ 14:55
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:53 schreef vosss het volgende:

yoghurt en mayo?


*fluisterd* en dan?

-knoflook erbij neem ik aan en op smaak maken met zout en peper?

Bieslook of zo er door?

V.donderdag 25 april 2002 @ 14:55
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:51 schreef Brighteyes het volgende:
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?

Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?

Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.

Iemand ideeen?


Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).

ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).

Succes en stinkze morgen

V.

vosssdonderdag 25 april 2002 @ 14:56
Knoffie veel knoffie
een beetje peterselie of bieslook erbij kan ja
Lopatdonderdag 25 april 2002 @ 14:56
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:51 schreef Brighteyes het volgende:
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?

Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?

Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.

Iemand ideeen?


Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?)
ik zou het doen met mayonese.. en wat room... knoflook..
basilikum... misschien nog wat kruiden..
BEdonderdag 25 april 2002 @ 14:56
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:55 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).

ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).

Succes en stinkze morgen

V.


Thanks, zo kom ik tenminste ergens
Zworlddonderdag 25 april 2002 @ 14:57
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:55 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).

ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).

Succes en stinkze morgen

V.


Compliment van de FOK!Food Master

BEdonderdag 25 april 2002 @ 14:57
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:56 schreef Lopat het volgende:

[..]

Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?)
ik zou het doen met mayonese.. en wat room... knoflook..
basilikum... misschien nog wat kruiden..


Ik wil gewoon een grote bak maken en dan lekker dippen met turks brood.
deepthroatdonderdag 25 april 2002 @ 15:04
of voor de variatie:

- mayo
- yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- citroensap
- peper
- zout

mayo en yoghurt mixen totdat je de gewenste dikte krijgt, vervolgens 3 teentjes (fijngesneden) verse knoflook erbij. Op smaak brengen met wat citroensap, zout en peper.

Flingdonderdag 25 april 2002 @ 15:08
I.p.v. yoghurt kun je ook sour cream of creme fraiche pakken. Is lekkerder imo.
BotXXXdonderdag 25 april 2002 @ 15:12
quote:
Op donderdag 25 april 2002 15:08 schreef Fling het volgende:
I.p.v. yoghurt kun je ook sour cream of creme fraiche pakken. Is lekkerder imo.
Maar is wel meer op de heupen

Gewoon yogurt (of eventueel lichte kwark) beetje light mayo en knoflook
zout en peper naar smaak
Eventueel peterselie of andere groenigheden er doorheen.

Eventueel nog een klein beetje azijn er door heen .. of wat suiker naar smaak

Rtificialdonderdag 25 april 2002 @ 15:14
IPV yoghurt van de supermarkt kan je beter even turkse of griekse yoghurt halen... is daar wat beter voor geschikt.

Verder kan wat olie geen kwaad.

IPV de al genoemde groene kruiden kan ik je ook nog munblaadjes aanraden. Wel even fijnhakken natuurlijk.

De flinterdunnen komkommer mag niet ontbreken, dus pak de kaasschaaf

Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook

Succes!

PS: peper en zout ook niet vergeten natuurlijk

Peregrijndonderdag 25 april 2002 @ 15:18
mayo, kwark, knoflook en water om het te verdunnen.
Loisdonderdag 25 april 2002 @ 15:38
Wat wij doen (al jaren met succes):

Mayo, scheutje room, flink wat knoflook en flink wat peterselie.
Simpel maar enorm lekker!

BEdonderdag 25 april 2002 @ 15:52
Nou, ik heb het pas zaterdag nodig, maar met al deze tips
kan ik me morgen behoorlijk uitleven om te testen.

Bedankt!

gezondheiddonderdag 25 april 2002 @ 16:18
Hoe zijn de verhoudingen van de mayo en bv de yoghurt?????
BotXXXdonderdag 25 april 2002 @ 16:54
quote:
Op donderdag 25 april 2002 15:14 schreef Rtificial het volgende:
Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook
Idee -> Knoflookpers
dat is toch wel in iedere zelf respecterende keuken te vinden?
TimberWolfdonderdag 25 april 2002 @ 20:00
quote:
Op donderdag 25 april 2002 16:54 schreef BotXXX het volgende:

[..]

Idee -> Knoflookpers
dat is toch wel in iedere zelf respecterende keuken te vinden?


Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg. Knoflookpers gevolgd door vijzelwerk is beter. Klontjes knoflook is niet lekker
V.donderdag 25 april 2002 @ 20:06
quote:
Op donderdag 25 april 2002 20:00 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg.


Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc.

Fijn zat.

V.

Mulderdonderdag 25 april 2002 @ 20:11
halve emmer mayo
8 teentjes knoflook (fijn)
3/4 pak melk of room
bakje gehakte peterselie
eventueel wat zout en peper

en roeren maar......

TimberWolfdonderdag 25 april 2002 @ 20:13
quote:
Op donderdag 25 april 2002 20:06 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc.

Fijn zat.

V.


Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets
BEvrijdag 26 april 2002 @ 11:03
quote:
Op donderdag 25 april 2002 20:13 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets


Erger dan erg, ik heb een hele streng knoflook in de kast hangen, maar voor dit soort dingen gebruik ik van die potjes fijgemalen 'verse' knoflook uit de supermarkt.
Rooliganvrijdag 26 april 2002 @ 11:07
Mijn vader weet een geweldige knoflooksaus te maken. Perfect voor bij shoarma en/of een avondje gourmetten. Is alleen niet tzaziki-achtig

Men neme:
- een pot Mayo
- een pot Sandwichspread Naturel
- scheutje koffiemelk
- verse knoflook (ongeveer 3 teentjes).

Alles in 1 kom samen mengen. De knoflook met een pers erover uitpersen. De dikte is te varieren door de hoeveelheid koffiemelk aan te passen.
Naar behoeven wat suiker bij gooien.
Een uurtje of twee laten staan in de koelkast
En dan:

BEwoensdag 1 mei 2002 @ 09:44
Bedankt allemaal voor jullie tips.
Ik heb een mengeling gemaakt van alles en het is erg goed gelukt.
Ik heb al bestellingen voor volgende verjaardagen.