abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 19 november 2009 @ 23:28:41 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74870912
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
ga jij lekker troep eten, hou ik het bij het echte spul.
Gatverdamme, we gaan naar een wereld waar alles naar maggie smaakt. Mensen weten geeneens meer hoe echte dingen smaken.
Analoogkaas, sju uit gistextract, joepie wat er is geen dier bij betrokken.
Daar heb ik slechts een zin voor,
Eet poep en sterf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74871237
Als die kunstmatige jus-smaakstoffen op chemisch niveau gewoon identiek zijn aan die van vlees, wat is dan het probleem? Dat is iets heel anders dan analoogkaas die helemaal niet naar kaas smaakt. En daarbij, zo kunstmatig is het nou ook weer niet, want gist is ook een levend organisme. Maar geen dier en dus zonder ziel.

Maar eerlijk gezegd eet ik zelf toch nooit kunst-jus. Magnetronmaaltijden doe ik namelijk niet aan, en zelf jus maken is dan altijd nog makkelijker met vlees dan met 16 potjes poeder.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 19-11-2009 23:37:51 ]
  vrijdag 20 november 2009 @ 00:29:56 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74873110
Vlees->pan->braden->water.
Hoe simpel kan het zijn?
Jus!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 november 2009 @ 01:04:16 #179
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_74873817
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Nee, kunst-jus smaakt niet echt naar jus. Wat die kok zei, het heeft meer de textuur van een dun sausje. Ik denk dat eigenlijk iedereen het wel zou kunnen onderscheiden. Ook zeker qua smaak.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_74873825
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Wel opletten dat je dan een vegetarische variant hebt De "normale" vleesjus uit een pakje zit "rundvleespoeder" in.

Ingrediënten Vleesjus van Maggi:
aardappelzetmeel, zout, maltodextrine, smaakversterkers (E621, E627, E631), geharde plantaardige olie, aroma's, gistextract, kleurstof (E150c), gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (tarwe-eiwitten, zout), rundvleespoeder (0,6%), plantaardige olie, suiker, kruidnagelextract.

In de "justabletten" zit:
aardappelzetmeel, zout, glucosestroop, plantaardige olie, water, gistextractpoeder, kleurstof (E150c), smaakversterker (E621,E627,E631), zonnebloemolie, tomatenpoeder, paprikapoeder, aroma’s, antioxidant (E306).

En als voorbereiding op volgende week alvast de ingrediënten van een Unox rookworst:
Varkensvlees 92%, water, zout, voedingszuur E330, rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardigeolie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)

Gokje: ze gaan uitzoeken wat "rookaroma" is.

Nog een linkje: http://zaplog.nl/zaplog/article/liegt_rookworst

[ Bericht 8% gewijzigd door Tourniquet op 20-11-2009 01:23:40 ]
pi_74873919
Een tvp om de afleveringen die ik gemist heb morgen te bekijken. De aflevering van de chips met "echte" kip (Of was het ham?), heeft me wel aan het denken gezet. (Die zakken vloeibare vlees )

Die controleurs die hele dag mandarijn partjes controleren ook trouwens.
Als je geen goed voorbeeld kan zijn. Wordt dan een waarschuwing en geniet ervan!
  vrijdag 20 november 2009 @ 08:16:55 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74875879
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 00:29 schreef golfer het volgende:
Vlees->pan->braden->water.
Hoe simpel kan het zijn?
Jus!
Vlees -> boter -> pan -> braden -> rode wijn
Eventueel wat bloem in wat braadvet garen en dan de rode wijn toevoegen om het geheel wat te binden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 08:28:43 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74876025
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 01:04 schreef Tourniquet het volgende:


En als voorbereiding op volgende week alvast de ingrediënten van een Unox rookworst:
Varkensvlees 92%, water, zout, voedingszuur E330, rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardigeolie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)

Gokje: ze gaan uitzoeken wat "rookaroma" is.

Nog een linkje: http://zaplog.nl/zaplog/article/liegt_rookworst
Of rundercollageen, dat wordt oa bij het maken van leer uit de huid gewonnen. Ken een leerfabriek die zowat meer verdienen aan het collageen dan aan het leer. Wordt ook oa in de pharmaindustrie gebruikt om capsules mee te maken.
Rookaroma is gewoon gereinigde en gecondenseerde rook.
E451, E452 zijn fosfaten
E330 is Citroenzuur
Dextrose is druivesuiker (eigenlijk D-Glucose, Dextrose is een verouderde naam, )
E250 is nitrietpekelzout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 09:30:28 #184
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_74877113
Op sommige pizza's zit ook ham (nou ja de zwaar waterige variant waarschijnlijk) met rookaroma die door moet gaan als gerookte ham, als je de bovenkant van de doos mag geloven.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:30:35 #185
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_74880093
Leuke aflevering. Verfrissend dat de fabrikanten eerlijk waren over hun product. Zelfs de meeste klantenservicemedewekers waren deze aflevering redelijk goed geïnformeerd.
I am a black hole shitting into the void
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:41:49 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880399
Ik denk dat het de belangrijkste les is voor fabrikanten, wees trots op je product, wees er eerlijk over, en laat programmas als de KVW gewoon in de keuken kijken.
Als je gewoon laat zien wat je maakt is er niets aan de hand.
Als je gaat draaien of ontkennen wek je de indruk dat je iets te verbergen hebt.

Goed voorbeeld was de man van de fabriek die seperatorvlees maakte van kippenkarkassen, niets aan de hand, mooi product, en een van onze vrachtwagens rijd op kippenvet..
WAT?
En vervolgens ging het over de kippenvetvrachtwagen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74880551
1 probleem als je rookworst gaat eten bij je boerenkool is dat je helemaal geen echte jus hebt.
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:48:16 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880577
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:47 schreef JackHerrer het volgende:
1 probleem als je rookworst gaat eten bij je boerenkool is dat je helemaal geen echte jus hebt.
Spekkies bakken en daar jus van maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74880845
De zin `Ik denk dat het is om te binden...maar dit is geen bindend antwoord´ was toch wel heel briljant.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  vrijdag 20 november 2009 @ 12:35:51 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74882010
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:58 schreef marcodej het volgende:
De zin `Ik denk dat het is om te binden...maar dit is geen bindend antwoord´ was toch wel heel briljant.
Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_74888589
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 12:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.
Was inderdaad een geweldige zin en ik denk dat die belmuts het wel door had.

Ik gebruik zelf geen nep jus en zelden gewone jus. Maar die nepjus is idd eigenlijk een sausje die de structuur en smaak van jus benaderd. Ik kan me voorstellen dat dit best wel eens handig is en niks mis mee.
pi_74930961
Leuke afleveringen over de boerenkool en jus. Volgende keer over de rookworst.
  maandag 23 november 2009 @ 16:11:40 #193
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_74939951
Mensen die jus zeggen, dat is grappig. Want het is sjuuu.
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_75044172
Voorspelbare uitkomt gisteren, nadeel van zo'n drieluik.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2009 08:08:17 ]
pi_75049531
Dat die rookworst ging ontploffen had ik al lang aan zien komen. Hij was zo vast aangedraaid dat ze de uiteinden niet eens meer naar elkaar toe kregen. Hij stond al onder spanning voor het koken.
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
  donderdag 10 december 2009 @ 14:04:36 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75481563
Vanavond weer een herhaling. Over pils.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_75495442
Die gast uit de hertog-Jan reclame werkt gewoon echt in die brouwerij, dat verwacht je toch ook niet!
٩๏̯͡๏)۶
pi_75495901
Bij de jupiler ligue drink je Jupiler
En bij de eredivisie....
Jah, dan Amstel.
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_75497071
Nou het is duidelijk, allemaal aan het zwerversbier! Het maakt geen drol uit
Dezz, koning van Lechland, opperbevelhebber van de Lechlandse Strijdkrachten groet U!
pi_75501032
quote:
Op donderdag 10 december 2009 21:23 schreef Dezz het volgende:
Nou het is duidelijk, allemaal aan het zwerversbier! Het maakt geen drol uit
Drink jij dat maar eens een hele avond, drink ik Hertog Jan, volgende dag even de bevindingen delen?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')