TwyLight | zondag 11 oktober 2009 @ 23:45 |
Dit heb ik dus bijna altijd he, ik heb nog steeds het perfecte seconden-aantal niet gevonden voor het ontdooien van bevroren brood! Als ik mijn bevroren sneetjes er dan uit haal zijn ze eerst lekker ontdooit en warm maar zodra ze dan afkoelen (binnen 20sec.) zijn die korsten soms keihard ![]() Zit ik hier dus net een broodje frikandel te eten met betonnen korsten ![]() FML ![]() | |
Bomil | zondag 11 oktober 2009 @ 23:45 |
pics van je frikandel | |
swarmahoer | zondag 11 oktober 2009 @ 23:46 |
als je je korstjes niet opeet zal je nooit kunnen fluiten ![]() | |
TwyLight | zondag 11 oktober 2009 @ 23:46 |
quote:Ik steek even een vinger in mijn keel, één moment. | |
Paul | zondag 11 oktober 2009 @ 23:46 |
30 sec wat ik je brom ![]() | |
Bomil | zondag 11 oktober 2009 @ 23:46 |
pics van je vinger in je keel | |
TwyLight | zondag 11 oktober 2009 @ 23:46 |
quote:Dat heb ik geloofd tot mijn 13e ![]() | |
Sapstengel | zondag 11 oktober 2009 @ 23:47 |
Gewoon op kamertemperatuur laten ontdooien. Is na een kwartier ofzo wel gebeurd. | |
Palomar | zondag 11 oktober 2009 @ 23:48 |
20-30 seconden voor 2 sneetjes brood gaat hier al jaren goed. | |
stevenmac26 | zondag 11 oktober 2009 @ 23:48 |
quote:Ja maar wat als je nou geen 15 minuten hebt? Ik doe het altijd 15 seconden in de magnetron | |
TwyLight | zondag 11 oktober 2009 @ 23:49 |
quote:20-30 ![]() | |
TNA | zondag 11 oktober 2009 @ 23:51 |
Dan heb je gewoon pauperbrood of vries je het niet goed in. | |
Captain_Ghost | zondag 11 oktober 2009 @ 23:55 |
dat hangt af van watt.. ik laat ze meestal rond 25-30 sec bij 600 watt | |
Zwansen | zondag 11 oktober 2009 @ 23:57 |
Stel je wattage dan anders in. ![]() Epic fail, TS weet niet hoe een magnetron werkt. | |
Nobu | zondag 11 oktober 2009 @ 23:58 |
Gooi die dingen uit de vriezer als je uit bed komt en ga eerst douchen oid. | |
Adelante | zondag 11 oktober 2009 @ 23:59 |
Koop een broodrooster en ontdooi ze daar in! | |
MB23 | zondag 11 oktober 2009 @ 23:59 |
Haal het gewoon 's avonds uit je vriezer. | |
Paul | zondag 11 oktober 2009 @ 23:59 |
quote:Neejoh dat wordt niet lekker | |
Adelante | maandag 12 oktober 2009 @ 00:02 |
quote:beter dan in een magnetron ![]() | |
Paul | maandag 12 oktober 2009 @ 00:02 |
quote: ![]() | |
TwyLight | maandag 12 oktober 2009 @ 00:03 |
quote:Alsof een brood altijd precies 's avonds/'s ochtends op is. ![]() | |
Jordy-B | maandag 12 oktober 2009 @ 00:05 |
Niet je brood in de magnetron ontdooien. Een magnetron kookt, brood wordt gebakken en die twee gaan niet samen. Haal je brood de avond van tevoren uit de vriezer of, als je een goed broodmes hebt, snij een plak van het bevroren brood af en leg dat even te ontdooien. Is in no-time dooi. Als je gesneden brood koopt, is het helemaal makkelijk (maar gesneden brood droogt zo snel uit ![]() | |
Paul | maandag 12 oktober 2009 @ 00:05 |
quote:Ik heb al mijn brood in de vriezer en doe altijd gewoon eruit als ik ze wil eten je weet gewoon 30 secondjes in de magnetronzor | |
Pablo88 | maandag 12 oktober 2009 @ 00:05 |
Defrost stand gebruiken. Of gewoon brood uitleggen 15 min. van te voren. Dat werkt nog het allerbeste. | |
TNA | maandag 12 oktober 2009 @ 00:11 |
Ben ik de enige die weleens ontdooid witbrood in de magnetron doet? ![]() | |
Paul | maandag 12 oktober 2009 @ 00:12 |
quote:Ik eet nooit witbrood | |
onearmedman | maandag 12 oktober 2009 @ 00:18 |
quote:Defrost stand: na een half uur nog niet ontdooid. ![]() | |
Noin | maandag 12 oktober 2009 @ 00:48 |
Sjezus zeg stelletje prutsers. Kunnen nog niet eens brood ontdooien in een magnetron. Ten eerste: brood wat al langer dan 2 weken in de diepvries zit zal altijd goor zijn als je het ontdooit. Dus zorg dat je eens per 2 weken brood koopt. Vers brood ja van een fatsoenlijke bakker. Ten tweede, en dit werkt bij elke nuke, doe je brood in een boterhamzakje, en dan pas ontdooien. 4 sneeen brood is bij mij 25 seconden, 6 sneeen brood is bij mij 30-35 seconden. Je nuket het en dan laat je het nog 1 of 2 minuutjes liggen. Dan heb je altijd brood wat 'net van de bakker komt'. Wat niet werkt: 20 seconden nuken zonder zakje, brood is nog bevroren/koud. 30 seconden zonder zakje: brood is nog steeds niet egaal warm, en begint al uit te drogen. 40 seconden zonder zakje: korstjes worden al krakerig. 30 minuten nuken: brood begint te branden. Ik spreek uit ervaring. seconden/minuten verwisseld ooit. Maar serieus: doe je brood gewoon in een boterhamzakje, dan blijft het vocht behouden in het brood. Laat je brood nog effe een minuut 'rusten' na het nuken dan slaat het vocht weer terug en verdeeld de warmte zich netjes over je hele boterhammetjes. Als het dan nog niet lukt: terug bij je mam gaan wonen, kostgeld betalen en nooit meer in de keuken komen (behalve als je het eten klaar is). | |
Heroinjunk | maandag 12 oktober 2009 @ 00:54 |
Leg je brood gewoon al uit de vriezer voor je brood eet. ![]() | |
Equites | maandag 12 oktober 2009 @ 01:24 |
Ik eet het altijd gewoon nog bevroren, lekker koud ja tog | |
Noin | maandag 12 oktober 2009 @ 01:28 |
quote:Nee werkt niet want dan wordt het droog. En een heel mik eruit halen en in de broodtrommel leggen werkt ook niet want na 2 dagen is de versheid er echt af, no matter wat je doet. Gewoon in de vriezer laten, losse sneeen eruit halen en nuken in een zakje. | |
jogy | maandag 12 oktober 2009 @ 01:30 |
minuutje in de defrost stand, komt goed. | |
Schenkstroop | maandag 12 oktober 2009 @ 01:32 |
Je kan je brood in servet/keukenpapier wikkelen en dat in de magnetron doen. Dat werkt iig wel bij het bereiden van die goekope worstenboordjes. | |
Noin | maandag 12 oktober 2009 @ 01:33 |
quote:Dan droogt je brood alleen nog maar meer uit.... @Jogy: Werkt de defrost stand bij jou echt?? Bij mijn mam doet ie totaal niks maar dat is een 600 watt nuke, bij mij doet ie wel wat maar geen idee wat ie doet behalve herrie maken. Serieus ik kan een karbonade met geen mogelijkheid ontdooit krijgen in de defrost stand. Enige wat werkt is 120 minuten op defrost maar ik heb zo'n vermoeden dat als ik dat stuk vlees gewoon 120 minuten naast de koelkast laat liggen dat ie dan ook ontdooit is... Tis een Samsung trouwens. Gewoon vol nuken doet ie wel goed, een bak met doperwten en worteltjes begint al te ontploffen na 10-15 seconden. Maar defrost.. nope.. | |
jogy | maandag 12 oktober 2009 @ 01:38 |
quote:Bij mij werkt ie in ieder geval best goed met brood. zou niet weten hoe die het met vlees doet overigens. Het is een Brandt. | |
OldJeller | maandag 12 oktober 2009 @ 01:42 |
quote: | |
NoBody122 | maandag 12 oktober 2009 @ 03:06 |
Als je een combi-oven hebt, gewoon de oven-functie gebruiken i.p.v. magno ![]() | |
Noin | maandag 12 oktober 2009 @ 03:11 |
quote:Het gaat hier over harde korsten. Dat betekent droog brood. Al die oplossingen van 'een kwartier voor het eten uit de diepvries halen' en 'in de oven gooien' hebben maar 1 ding als resultaat: ontdooit, DROOG brood. Ok dat zijn 2 resultaten. Ik blijf er bij: magnetron, brood in een zakje, effe nuken en dan effe laten liggen.. 100% gegarandeerd succes, elke dag 'vers' brood wat ruikt alsof het net van de bakker komt. | |
Sounddragon | maandag 12 oktober 2009 @ 03:13 |
Pleur die sjit 3 minuten plat op het aanrecht en je hebt perfekt vers brood, de energierekening blijft een stuk lager en je krijgt geen kruimels in je magnetron ![]() Iets wat vanzelf gaat met wat geduld, proberen te bespoedigen, daarbij energie wegpleuren en dan nog janken ook ![]() | |
classpc | maandag 12 oktober 2009 @ 03:13 |
quote:Met een mond vol korst kun je ook niet fluiten ![]() | |
elfzesendertig | maandag 12 oktober 2009 @ 03:15 |
Nuken ![]() | |
MrDrako | maandag 12 oktober 2009 @ 09:13 |
quote:idd wat een kut manier om te zeggen dat je iets in een magnetron doet. 30 seconde per plak brood is hier voldoende op de ontdooi stand.. | |
Jordy-B | maandag 12 oktober 2009 @ 10:06 |
quote:Geen voorgesneden brood kopen. Ongesneden gaat een stuk langer mee. | |
wise | maandag 12 oktober 2009 @ 10:09 |
dan snij je de korstjes eraf ![]() | |
Agiath | maandag 12 oktober 2009 @ 10:11 |
quote:Opgesneden brood? 1890 belde ![]() Trouwens al doe ik mijn sneetjes gewoon 30 seconden in de mag op de hoogste stand zijn ze prima, geen harde korsjes of wat dan ook | |
TNA | maandag 12 oktober 2009 @ 10:44 |
quote:Ik wist niet eens dat het nog bestond ![]() | |
Jordy-B | maandag 12 oktober 2009 @ 11:00 |
quote:Nee, 2009 belde terug. Ongesneden brood blijft langer vers (op de korst na, dan). Komt bij dat je met de hand vaak dikkere plakken snijdt en dan gebruik je dus ook minder beleg... Dan proef je ook weer eens de smaak van brood. ![]() En het schijnt goedkoper te zijn, maar daar hoef je het niet voor te doen. | |
ynuhh | maandag 12 oktober 2009 @ 11:01 |
Jezus, heb je geen snijtanden ofzo? | |
Gwywen | maandag 12 oktober 2009 @ 11:29 |
quote:10 seconden per boterham op 600 watt. Eventueel een glaasje water erbij in de ping zetten (dat doe ik altijd als ik cakejes opwarm, dan lijken ze net versgebakken, mmmm ![]() Waarom staat dit topic eigenlijk in KLB, dit hoort toch in CUL? | |
Schenkstroop | maandag 12 oktober 2009 @ 11:42 |
quote:Ik las de OP verkeerd ![]() | |
Jonathan1989 | maandag 12 oktober 2009 @ 12:47 |
quote: ![]() |