Die is inderdaad ook lekker, maar wij vonden de vorige jaargang lekkerder als deze.quote:Op zondag 18 oktober 2009 22:02 schreef Schanulleke het volgende:
Ik houd wel van een kruidige wijn. Qua budgetwijn kom ik vaak uit bij de Tempranillo van Berberana. Staat gewoon bij de appie in het vak. Normaal 4.99, nu 2.99 in de bonus. Om nu te drinken, geen bewaarwijntje.
Die is nu in de aanbieding bij de Deen voor het lachwekkende bedrag van 1,83quote:Op zondag 18 oktober 2009 21:41 schreef Tokkelboer het volgende:
Wat ik eerder zeer vaak dronk is deze wijn Que Mas - Cabernet Merlot - Central Valley
Super fijn wijntje. Maar heb hem al een tijdje niet meer gehad, Puur omdat ik momenteel nieuwe smaken/wijnen aan het proeven ben.
Prijs weet ik zo even niet.
Ik moet ook eens leren mijn mond te houden.... wat denk je: schap leeg!quote:Op zondag 18 oktober 2009 17:18 schreef boshuisen het volgende:
De Cabernet Sauvignon van Danie de Wet bij de Deen is super!
Volgens mij normaal 4,50, maar regelmatig in de aanbieding. Echt het proberen waard als je van een robuuste wijn houdt.
Hangt er vanaf. Er zijn enkele gevallen van witte wijnen die wel op hout horen. Voor de rest ben ik het voor 98% va de witte wijn met je eens. Voor rode wijn wisselt het. Een chateau Palmer moet echt op hout anders issie veel teveel karakter kwijt. Veel Spaanse (tempranillo ) wijnen hebben vaak weer veel te lang op hout gelegen, proef je alleen nog eikenhout met alcohol.quote:Op maandag 19 oktober 2009 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben zelf niet zo een fan van hout, wijn mag van mij gewoon in RVS worden gemaakt.
Bij gekruid indisch eten kan je veel beter een strakke, niet zoete gewurztramiener drinkenquote:Op dinsdag 20 oktober 2009 09:11 schreef fruityloop het volgende:
Ook een topper is de Hauck Dornfelder Rotwein, een Duitse rode wijn, niet al te zwaar en een tikje zoet, maar geen mond vol. Erg lekker bij goed gekruid Indisch/Indonesisch eten.
[ afbeelding ]
Ligt er misschien aan hoe je het kruidt, ik zou toch ook snel gaan voor een wijn met een klein zoetje bij gekruid eten. Of een stevige rosé, zoals Tavel, die houdt zich ook goed staande over 't algemeen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 12:39 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Bij gekruid indisch eten kan je veel beter een strakke, niet zoete gewurztramiener drinken
Een goede gewürtztraminer is niet te versmaden, maar voor ons dan weer niet bij Indisch eten. Smaken verschillen n'est ce pas?quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 12:39 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Bij gekruid indisch eten kan je veel beter een strakke, niet zoete gewurztramiener drinken
Ik zie niet veel goeds, had laatst een spy mountain pinot noir, die was niet echt bijzonder. Komt waarschijnlijk door het aanbod in Duitsland.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 19:19 schreef rechtsedirecte het volgende:
even een vraagje, ik kan hier uren doorblaten over hoe goed NZ'se wijnen wel iet zijn maar hoe zit het met de bekendheid en verkrijgbaarheid van NZ'se wijnen in NL? ik ben afgelopen augustus wel in NL geweest maar er niet echt opgelet..
Verder voor komend weekend:
Cloudy Bay Pinot Noir 2007, voor een zacht prijsje op de kop kunnen tikken
In het vervolg kun je misschien beter een slijterij inwandelen, dan kunnen ze je adviseren.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 20:14 schreef Wii-Style het volgende:
Ik was laatst bij de AH en was van plan om wijn te kopen om te proberen, maar er waren zoveel verschillende soorten dat ik er bijna duizelig van werd en heb uiteindelijk maar niks gekocht. Het belachelijke is dat ze maar één soort losse thee hebben.
Dirck III heeft maar drie NZ-wijnen: Villa Maria pinot noir (beetje droevig werd ik daarvan, niks intens fruit...), Villa Maria sauv bl (niet geproefd) allebei 8.49 geloof ik en Riverstone s.bl. (fris, grassig, wel lekker vond ik) E6.49 of 6,99 geloof k. Dus wel ondervertegenwoordigd, maar er is ook weinig vraag naar. Er komen wel veel mensen specifiek voor Australische wijn bijv. maar liefhebbers van NZ tref ik niet veel.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 19:19 schreef rechtsedirecte het volgende:
even een vraagje, ik kan hier uren doorblaten over hoe goed NZ'se wijnen wel iet zijn maar hoe zit het met de bekendheid en verkrijgbaarheid van NZ'se wijnen in NL? ik ben afgelopen augustus wel in NL geweest maar er niet echt opgelet..
Verder voor komend weekend:
Cloudy Bay Pinot Noir 2007, voor een zacht prijsje op de kop kunnen tikken
Erger me meestal rot aan slijters die ik precies vertel wat ik zoek en me dan iets anders meegeven.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:00 schreef Maeghan het volgende:
[..]
In het vervolg kun je misschien beter een slijterij inwandelen, dan kunnen ze je adviseren.
Nee, maar de meeste mensen willen ook massa, dus niet verrassend dat dat dan in de winkel ligt. (Al hebben we voor VM sbl dan nog wel positieve klanten). Als je kijkt wat mensen graag kopen, dan is het een en al massa: Gallo, Hardy's, Blossom Hill, McGuigan wat bij ons in de winkel te koop is, en bij Gall/AH is het een en al Lindemans, Arrogant Frog en andere dierennamen, Penfolds, etc. Maar goed, Australie is wat dat betreft sowieso een rampzalig land; terroir heeft er niet bepaald de hoofdrol gespeeld, al heb ik begrepen dat er langzaamaan verandering in komt.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:12 schreef rechtsedirecte het volgende:
Maeghan, Villa Maria staat hier bekend als een mssa producent.. niet de meest verrassende wijnen...
Ja, maar goed, voor even tussendoor een fles wijn halen kom je nou eenmaal niet bij een sommelier terecht over het algemeen Ik zou ook geen bezwaar hebben tegen een Daan Schmidt-kloon (of zo) in mijn voorraadkast, voor advies op maat, maar ik vrees dat dat er niet in zit =Dquote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Beste wijnadvies krijg ik van sommeliers in restaurants, die weten doorgaans heel goed wat ze in de kelder hebben en hebben het zelf gedronken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |