abonnement Unibet Coolblue
pi_111278015
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:09 schreef P8 het volgende:
Nice, bedankt voor de reminder :)
graag gedaan :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_111278022
07-05-2012

Bijzondere Venusovergang zichtbaar bij zonsopkomst

De planeet Venus schuift woensdag 6 juni 2012 voor de zon langs. Deze gebeurtenis, een Venusovergang, is vanaf de aarde te zien als een kleine zonsverduistering. Zo'n verschuiving is sinds het begin van onze jaartelling 26 keer voorgekomen.


De Venusovergang duurt in totaal zes uur

De laatste verschuiving was in 2004, relatief recent. Volgens Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht duurt het tot 2117 voordat er weer een Venusovergang te zien is.

Afstand
Voor een overgang die vanaf de aarde zichtbaar is, moeten Venus en de aarde op één lijn staan met de zon. Venus passeert de zon door zijn elliptische baan vaker aan de onder- of bovenkant.

In plaats van de maan schuift Venus voor de zon langs. De maan kan tijdens een zonsverduistering de zon volledig bedekken. Het verschil in grootte wordt gecompenseerd door de onderlinge afstand. Venus vormt slechts een zwarte stip op de zon, doordat de afstand tot de zon vele malen groter is.

Filter
In totaal duurt de overgang zes uur, waarvan het laatste deel rond half zes 's ochtends te zien is in Nederland. In verband met de zonsopkomst is de overgang ongeveer anderhalf uur lang waarneembaar vanuit Nederland.

Een kijker met een speciaal filter laat uitbarstingen en gasstromen op de zon zien. Bij slechte weersomstandigheden is de Venusovergang via internet te zien.

(Elsevier)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_111659357
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 16:13 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Ik heb een Meade etx-70.
Kostte een paar jaar geleden maar 100 euro (aanbieding) + statief. Degelijke telescoop (gemotoriseerd) met computer (1471 hemelobjecten voorgeprogrammeerd). De telescoop blijft, nadat het object gevonden is, deze met de juiste snelheid volgen. Er zit een afstandsbediening bij waarmee je de telecoop kunt laten draaien, dus in principe zou je hem met 1 hand kunnen bedienen. Ik weet niet hoe het precies zit als je een telescoop achter een venster gebruikt, of dat het zicht echt veel belemmerd of niet...zelf sta ik altijd buiten met m'n telescoop :)

mss vind je hier nog wat info
Sterrenkijken en sterrenkijkers
Bedankt voor je antwoord... ik ben er nog steeds niet.. ik ben wel de illusie armer dat ik in elke provinciale hoofdstad een degelijke winkel met allerlei telescopen in de etalage kan vinden...
en dus dacht ik inderdaad aan zo'n Meade:
Hier kan ik blijkbaar voor 379 euro de Meade etx80 met autostar krijgen.
www.telescoop-expert.be/meade-etx80-telescoop-autostar

Nu zijn we allemaal thuis absolute noobs, we willen niet fotograferen, voornamelijk kijken naar de planeten in het zonnestelsel, de maan, en misschien eens de ringen van Saturnus of zo.

Ik heb er geen goed zicht of we dan best voor dobson, refractor,.... gaan?
Weet iemand trouwens of zo'n aluminium statief normaal gezien voldoende verlaagd kan worden om in zithouding te kijken?
pi_111695014
17-05-2012

Herschel-satelliet ontdekt intergalactische 'brug'



Met de Europese infraroodsatelliet Herschel is een kolossale 'brug' van honderden sterrenstelsels ontdekt die twee clusters van sterrenstelsels met elkaar verbindt. De beide clusters zullen over miljarden jaren met elkaar in botsing komen en, samen met een derde cluster, een grote supercluster gaan vormen.

De intergalactische brug heeft een lengte van ongeveer acht miljoen lichtjaar en is meer dan zeven miljard lichtjaar van de aarde verwijderd. Dat wil zeggen dat het licht van de supercluster-in-wording er meer dan zeven miljard jaar over heeft gedaan om ons te bereiken. In feite is de enorme kettingbotsing dus allang ten einde.

Het is voor het eerst dat zo'n brug of filament in deze vroege, cruciale fase van het heelal is waargenomen. Het object biedt astronomen een kijkje in het vormingsproces van de grootste kosmische structuren.

Geschat wordt dat de sterrenstelsels in de brug ongeveer duizend zonsmassa's aan nieuwe sterren per jaar produceren. Ter vergelijking: onze Melkweg produceert ongeveer één zonsmassa aan nieuwe sterren per jaar. De hevige stervorming wordt toegeschreven aan het feit dat de sterrenstelsels in het filament steeds dichter naar elkaar toe worden gedreven, waardoor het in de stelsels aanwezige gas in beroering wordt gebracht.

© Eddy Echternach (www.astronieuws.nl)

(allesoversterrenkunde)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_111695039
16-05-2012

NASA telt potentieel gevaarlijke planetoïden



Waarnemingen met de NASA-satelliet WISE hebben meer inzicht opgeleverd omtrent de 'potentieel gevaarlijke' planetoïden in ons zonnestelsel. De resultaten geven nieuwe informatie over hun totale aantallen en de bedreiging die zij voor onze planeet kunnen vormen.

De potentieel gevaarlijke planetoïden vormen een onderklasse van de categorie 'aardscheerders'. Ze kunnen ons planeet tot op een afstand van ongeveer acht miljoen kilometer naderen, en zijn groot genoeg om ongeschonden de aardatmosfeer te passeren en grote verwoestingen aan te richten.

Aan de hand van een steekproef heeft WISE vastgesteld dat er drieduizend tot zesduizend van deze risicovolle planetoïden bestaan. Daarvan is tot nu toe nog maar ongeveer een kwart daadwerkelijk opgespoord.

Ook wijst de nieuwe analyse erop dat er twee keer zoveel van deze planetoïden in ongeveer hetzelfde vlak als de aarde om de zon bewegen dan gedacht. Deze objecten lijken ook wat kleiner en helderder te zijn dan hun soortgenoten die een groot deel van de tijd verder uit de buurt van onze planeet blijven. Mogelijk gaat het hierbij om brokstukken van objecten die oorspronkelijk deel hebben uitgemaakt van de grote planetoïdengordel tussen de planeten Mars en Jupiter.

© Eddy Echternach (www.astronieuws.nl)

(allesoversterrenkunde)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_111958805
23-05-2012

Venus voor de zon: nu of nooit



Over exact twee weken, op 6 juni, is er direct na zonsopkomst een Venusovergang te zien. Rond dit unieke verschijnsel worden tal van publieksactiviteiten en onderwijsprojecten georganiseerd. Een Venusovergang is een zeldzaam verschijnsel: sinds de eerste waarneming in 1639 is het slechts vijfmaal te zien geweest. De volgende keer dat de planeet Venus voor de zon langs gaat, is in het jaar 2117.

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie heeft rond de Venusovergang een lespakket gemaakt. Op haar website is ook informatie te vinden over de exacte tijden, de geschiedenis van de Venusovergang, een fotowedstrijd, veilig waarnemen en de speciale VenusTransit-app, waarmee wereldwijd kan worden meegedaan aan een meting van de afstand van de zon.

Stichting 'De Koepel' houdt een agenda bij met activiteiten die sterrenkunde-amateurs en publiekssterrenwachten rond de Venusovergang organiseren. Ook de sterrenkundige instituten van de universiteiten van Groningen, Leiden en Nijmegen organiseren waarneemactiviteiten.

© Eddy Echternach (www.astronieuws.nl)

(allesoversterrenkunde)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_112133799
heb van de 2004 al genoten.....


En nu ga ik er zeker weer van genieten..... als het weer meespeelt
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_112464135
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 18:22 schreef -CRASH- het volgende:
heb van de 2004 al genoten.....


En nu ga ik er zeker weer van genieten..... als het weer meespeelt
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_112464168
04-06-2012

Weer bedreigt Venusovergang: tijd voor plan B



Bewolking dreigt de Venusovergang aan het zicht van Nederlandse waarnemers te onttrekken. Maar dat wil niet zeggen dat we de Venusovergang helemaal moeten missen…

Na een zonovergoten week voorspelt het KNMI voor de komende dagen voornamelijk bewolking en regen. En dat zou betekenen dat we van deze unieke Venusovergang – de volgende vindt pas in december 2117 plaats – weinig gaan meekrijgen.

Hoe zit het ook alweer?
Tijdens de Venusovergang beweegt Venus voor de zon langs. We zien dat als een klein zwart stipje op de zon. Wetenschappers zitten op het puntje van hun stoel. Maar ook leken kijken naar de overgang uit. Het is immers een uniek en bijzonder spektakel dat – bij helder weer – ook nog eens vanuit vrijwel de hele wereld te zien is.

Plan B
Helaas lijkt het er zoals gezegd op dat we in Nederland vooral tegen een dik wolkendek aan zitten te kijken. Geen zonnetje en dus ook geen Venus te bekennen. Maar gelukkig wil dat niet zeggen dat u de Venusovergang dus niet kunt volgen. Er zijn namelijk alternatieven! Zo is het mogelijk om de Venusovergang middels diverse live feeds vanaf middernacht live te volgen. Bijvoorbeeld hier of hier.

Vanuit het ISS
En ook achteraf komt er ongetwijfeld nog voldoende prachtig beeldmateriaal onze kant op. Zo gaat astronaut Don Pettit de overgang vanuit het internationale ruimtestation waarnemen en fotograferen. Het is voor het eerst dat een astronaut dat vanuit het ISS doet. “Ik plan dit al een tijdje,” vertelt Pettit. “Ik wist dat de Venusovergang tijdens mijn missie zou plaatsvinden, dus ik bracht een zonnefilter mee toen mijn expeditie in december 2011 naar het ISS vertrok.” Pettit volgt de overgang vanuit de cupola. De foto’s worden zo spoedig mogelijk online gezet.

De Venusovergang is dus te volgen, zelfs als het bewolkt is. Maar vergeet woensdagochtend rondom zonsopkomst niet om toch even voor de zekerheid naar buiten te kijken. Wellicht heeft het KNMI het immers bij het verkeerde eind en kunt u de Venusovergang toch vanuit uw achtertuin of een andere praktische plaats bekijken.

(scientias.nl)

[ Bericht 5% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 05-06-2012 15:23:15 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_112471007
Fuk tha KNMI ! wolkendek of niet , ik zal er staan op een heuvel in de buurt met een kleine refractor in de aanslag 8-)
"Religion is simply a parasite on a much older moral sense"
pi_112480119
Ik ben er klaar voor.......
De wekker is gezet.... camera's liggen klaar.... auto staat klaar
En de uitzichttoren blijft ook waar ie is

Maar nu het weer nog.
Een gaatje precies op de goede plaats is al genoeg
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_112484540
Hoe laat is de overgang precies?
Extremistisch gematigd.
pi_112485991
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:05 schreef P8 het volgende:
Hoe laat is de overgang precies?
Hier in NL het laatste gedeelte van de transit (05:21 zonsopkomst)
of vanaf het begin af... dan kijk livestream(s) vanaf 00:00

En foto's die vanuit de ISS gemaakt worden (fotograaf Don Pettit )

[ Bericht 6% gewijzigd door -CRASH- op 05-06-2012 19:31:22 ]
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_112486688
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:41 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Hier in NL het laatste gedeelte van de transit (05:21 zonsopkomst)
of vanaf het begin af... dan kijk livestream(s) vanaf 00:00

En foto's die vanuit de ISS gemaakt worden (fotograaf Andre K. :P :? )
Thanks. Heb je ook nog een URL voor de stream? Ik ben momenteel liever lui dan moe :P
Extremistisch gematigd.
pi_112488489
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:56 schreef P8 het volgende:

[..]

Thanks. Heb je ook nog een URL voor de stream? Ik ben momenteel liever lui dan moe :P
topic pagina 5... laatste bericht van ExperimentalFrentalMental
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_112507744
Bewolkt...... :(
Maar gelukkig is er internet. webcasts zijn geweldig.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_112507971
En dat was het dan.... Op naar 2117 :')
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 6 juni 2012 @ 06:59:31 #258
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_112507976
Domme regen :(
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_112507998
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 06:59 schreef Klonk het volgende:
Domme regen :(
Shit happens.... maar waarom altijd als er wat speciaals aan de hemel gebeurd


Foto Credit: joshua kitchener
www.spaceweather.com
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 6 juni 2012 @ 07:08:58 #260
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_112508016
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 07:05 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Shit happens.... maar waarom altijd als er wat speciaals aan de hemel gebeurd
ik had mijn wekker er ook voor gezet maar toen ik de regen hoorde heb ik me weer omgedraaid...
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_112508048
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 07:08 schreef Klonk het volgende:

[..]

ik had mijn wekker er ook voor gezet maar toen ik de regen hoorde heb ik me weer omgedraaid...
Zo'n foto('s) had ik ook willen maken vanuit de uitzichttoren bij de Krickenberger.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 6 juni 2012 @ 07:19:10 #262
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_112508061
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 07:17 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Zo'n foto('s) had ik ook willen maken vanuit de uitzichttoren bij de Krickenberger.
[ afbeelding ]
wauw, mooie foto op een mooi plekje :Y
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_112508088
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 07:19 schreef Klonk het volgende:

[..]

wauw, mooie foto op een mooi plekje :Y
Die had geluk daar in Polen
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 6 juni 2012 @ 07:26:22 #264
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_112508107
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 07:23 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Die had geluk daar in Polen
Volgens mij moeten er geluksvogels zijn geweest in het noord oosten van het land die er een flard van hebben gezien.Bewolking lijkt me daar dunner/minder op de radar.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_112508727
Het is de hele morgen bewolkt geweest en heeft hier (in Limburg) de hele morgen geregend :(
Nu 105 jaar wachten :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_112508735
Bewolkt was/is het hier :(
pi_112508764
06-06-2012

Venusovergang: gelukkig hebben we de foto’s nog



In Nederland onttrok slecht (en lokaal: heel slecht) weer de Venusovergang aan het zicht. Gelukkig was ‘ie in andere delen van de wereld wel te zien en werden daar de mooiste foto’s gemaakt.

U kon er de afgelopen weken niet omheen: de Venusovergang. Het gebeuren werd in talloze media breed uitgemeten. En terecht, want het beloofde een mooi en vooral bijzonder spektakel te worden. Venus bewoog voor de zon langs en zou (in Nederland bij zonsopkomst) als een zwarte stip op de zon te zien zijn. Een plaatje dat we niet snel weer konden bezichtigen: de volgende Venusovergang vindt pas in 2117 plaats.

Slecht weer
Maar zoals gezegd gooide slecht weer roet in het eten. Een dik wolkendek onttrok de zon en dus ook de Venusovergang aan het zicht. Een teleurstelling voor velen.

De foto’s
Maar dat wil niet zeggen dat u de Venusovergang helemaal moet missen. In andere delen van de wereld was deze namelijk wel goed te zien en daar werd wat afgekiekt. En ook in de ruimte zijn foto’s van het spektakel gemaakt. De eerste kiekjes kunnen we u nu alvast voorschotelen. Zo kunnen we toch nog een beetje van de bijzondere Venusovergang genieten.

Matthias Dietrich maakte bijvoorbeeld onderstaande foto vanuit de Ohio State University. Te zien is hoe Venus voor de opkomende zon heen beweegt.


Foto: Matthias Dietrich (via Spaceweather.com).

John Rohrer maakte deze foto waarop de zon en Venus in volle glorie te zien zijn. Roder maakte de foto vanuit Canada.


Foto: John Rohrer (via Spaceweather.com).

Ook het Solar Dynamics Observatory, een observatorium dat zich in de ruimte bevindt en de zon bestudeert, legde de Venusovergang vast. De foto’s zijn prachtig en laten goed zien hoe klein Venus ten overstaan van het geweld op de zon eigenlijk is.


Foto: Solar Dynamics Observatory.


Foto: Solar Dynamics Observatory.

Ook de foto hieronder is door het Solar Dynamics Observatory gemaakt. En wel op het moment waarop de Venusovergang zijn einde naderde. Het lijkt net of er een hapje uit de zon is.


Foto: Solar Dynamics Observatory.

Maar het Solar Dynamics Observatory was niet de enige die vanuit de ruimte een oogje in het zeil hield. Ook astronaut Don Pettit in het internationale ruimtestation volgde de Venusovergang op de voet. En natuurlijk maakte hij foto’s. De kiekjes zijn uniek: het is voor het eerst dat een mens de Venusovergang vanuit de ruimte fotografeert.


Foto: Don Pettit.


Foto: Don Pettit.

Ook de Nederlandse astronaut André Kuipers laat weten vanuit het ISS een fantastisch uitzicht op de Venusovergang te hebben gehad. Zijn tweet gaat vergezeld door onderstaande foto.


Foto: NASA.

(Scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_112600841
07-06-2012

Nog eentje dan: verbluffend mooi kiekje van de Venusovergang



We hebben al heel wat foto’s van de Venusovergang voorbij zien komen, maar dit kiekje, gemaakt door een Amerikaans-Japanse ruimtetelescoop spant toch echt de kroon. Wat is ‘ie mooi!

Gisteren vond de Venusovergang plaats. Hierbij bewoog Venus voor de zon langs. Vanaf de aarde zagen we Venus als een zwart stipje over die grote zon bewegen. De Venusovergang was in Nederland – met uitzondering van het Waddengebied en een stukje Friesland – door bewolking niet te zien. Maar in andere delen van de wereld hadden mensen er een fantastisch zicht op. En ook enkele satellieten en zelfs astronauten in de ruimte volgden de Venusovergang op de voet. De mooiste foto’s verzamelden we gisteren al op Scientias.nl.

Maar nu blijkt dat het allermooiste kiekje in dat overzicht ontbreekt. NASA heeft namelijk zojuist een fantastische foto vrijgegeven. De foto is gemaakt door de ruimtetelescoop Hinode. De telescoop is ontwikkeld door NASA en JAXA (de Japanse ruimtevaartorganisatie) en bestudeert het magnetisme op de zon.

Tijdens de Venusovergang bevond de telescoop zich op de eerste rij en maakte een verbluffend mooie foto van Venus voor de zon. En die wilden we u toch echt niet onthouden. Dus bij dezen: alstublieft!


De Venusovergang. Foto: JAXA / NASA / Lockheed Martin

(Scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_112604941
Oei dat zijn hele fraaie beelden. Bedankt allemaal en dit topic zal ik vaker gaan bezoeken om wat meer erover te leren. :) ( Wat zijn wij toch nietig als mens als je dit allemaal zo ziet. )
pi_112605809
THE 2012 TRANSIT OF VENUS...
AND THE HUBBLE SPACE TELESCOPE




These images are under copyright. According to laws about image property, a link to this page is allowed but any public use (speech, web site, television, magazine etc.) of one of these images is possible only after explicit consent of the author. Any violation may be subject to prosecution.

This transit of the HST (Hubble Space Telescope) was taken from Queensland, Australia, simultaneously with the 2012 transit of Venus on June 6th, at 01:42:25 UTC. Thanks to the continuous shooting mode of the Nikon D4 DSLR running at 10 fps, 9 images of the HST were recorded during its 0.9s transit (1/8000s, 100 iso, raw mode). Turbulence was moderate to high.

HST distance to observer: 750 km. Speed: 7.5 km/s. HST maximum size: 13m. Instrument: Takahashi FSQ-106ED refractor on EM-11 mount with Baader Herschel prism and FFC amplifier. Transit forecast (place, time) calculated with www.calsky.com.

More images to come (under processing), including: the ring of the atmosphere of Venus around the first contact, images of the transit in H-alpha, the full ring of Venus 24 hours after the transit at 1.8° of the Sun

quote:
HUBBLE TRANSIT OF VENUS:
One of the big ironies of the 2012 Transit of Venus was that NASA's greatest telescope didn't dare photograph the event. Hubble's instruments are so sensitive, one look at the glaring sun would have crippled its instruments. Nevertheless, Hubble managed to join the show. Astrophotographer Theirry Legault caught the observatory flitting in front of the sun alongside Venus.

"I was in north-east Australia for the full transit of Venus and a transit of Hubble in the middle," says Legault. "My Nikon D4 digital camera was working at 10 fps on a Takahashi FSQ-106ED telescope to record 9 images of HST during its 0.9s transit."

This is certainly an historic photo. Imagine what James Cook would think of a telescope in space crossing his field of view as he watched the transit of 1769 from a beach in Tahiti. Moreover, imagine what kind of telescopes will be crossing the sun when the next Transit of Venus occurs in 2117. Congratulations to Legault for capturing a truly rare 0.9s slice of history.
www.spaceweather.com
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')