bulbjes | maandag 5 oktober 2009 @ 01:44 |
Hoe lang kun je onderstaande dranken bewaren, en moet dat (na opening) gekoeld, of misschien juist niet? Als er nog wat algemenere handreikingen zijn wbt dranken en hun houdbaarheid, dan hoor ik het graag ![]() Hier de dranken: -Malibu (21%). Gisteren geopend, nu aan het bewaren in de koelkast. Goed of juist niet? En hoelang kan ik m nu nog bewaren? -Bacardi (37,5%). Staat nu al een jaar en 4 maanden geopend te zijn. Buiten koelkast bewaard. Nog goed of weggooien? -Martini (15%). Nog ongeopend. Al die tijd redelijk donker bewaard. Al in huis sinds begin 2004 dus al bijna 6 jaar oud. Nog goed of weggooien? -Duits kruidendingetje van 36%. Staat nu al +- een jaar open, ongekoeld maar donker. Nog goed? | |
Seven.of.Nine | maandag 5 oktober 2009 @ 01:48 |
tvp want ik heb hier Martini bianco staan die onderhand geel wordt. Uiteraard gaat 'ie nog wel gewoon op. ![]() | |
bulbjes | maandag 5 oktober 2009 @ 01:50 |
quote:Ja die van mij ziet er ook al iets minder bianco uit heb ik zo het idee ![]() | |
roelke87 | maandag 5 oktober 2009 @ 01:55 |
Destilaten... ga je niet dood van. Smaak kan veranderen, maar alles boven de 30% betaal je alleen maar meer voor naarmate hij ouder is. Denk aan een goede cognac of whiskey. Ze zijn nu nog te koop uit 18XX... als je al een 5de huis en 200 auto's hebt kan zoiets een lekker drankje zijn bij een goed gesprek ![]() | |
FCZwolleZuid | maandag 5 oktober 2009 @ 02:05 |
Hier ligt ook al een tijdje een malibu geopend in de koelkast. Geen problemen mee ![]() | |
klabbakus | maandag 5 oktober 2009 @ 02:20 |
wij hebben hier een drankenbar ongekoeld, waarvan sommige flessen denk ik al 8 jaar of meer staan, volgens mij is alles nog goed te drinken ![]() | |
Croga | maandag 5 oktober 2009 @ 07:12 |
quote:Wel als hij die tijd op het vat door brengt... Maar in de fles worden ze alleen maar minder waard.... Spul met meer dan een procent of 13 alcohol er in zal niet bederven. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de smaak minder wordt omdat de alcohol wat verdampt. Hoe minder er in de fles zit, hoe erger dat wordt. | |
Pipo_de_Clown | zondag 11 oktober 2009 @ 20:04 |
heb laatst wijn buiten laten staan, na oud en nieuw.. en het in de zomer opgedronken, was zwaar smerig. Was alleen de eerste fles uit die serie. nou heb ik nog een aantal flessen staan en bijna een feestje, vraag me dus af of ik nieuwe wijn moet kopen?! | |
Martijn_77 | zondag 11 oktober 2009 @ 21:54 |
quote:Zie mijn antwoorden | |
Croga | maandag 12 oktober 2009 @ 20:57 |
quote:Bij wijn spelen er andere zaken. Daar gaat een chemisch proces aan de gang zodra het met zuurstof in aanraking komt. Dat geld niet voor de dranken die TS aangeeft. | |
Curiosity | maandag 12 oktober 2009 @ 21:17 |
quote: | |
WammesWaggel | dinsdag 13 oktober 2009 @ 01:57 |
Heb vorige maand een geopende fles Malibu in mijn kelder mogen vinden, zat nog in een doos van de verhuizing uit 2005. Smaakt nog gewoon goed in de chocomelk en cola en ben niet ziek geworden. | |
pump_kin | dinsdag 13 oktober 2009 @ 01:59 |
volgens mij s alles nog goed, je kan tuurlijk altijd proeven voor de zekerheid |