Ja die van mij ziet er ook al iets minder bianco uit heb ik zo het ideequote:Op maandag 5 oktober 2009 01:48 schreef Seven.of.Nine het volgende:
tvp want ik heb hier Martini bianco staan die onderhand geel wordt. Uiteraard gaat 'ie nog wel gewoon op.
Wel als hij die tijd op het vat door brengt... Maar in de fles worden ze alleen maar minder waard....quote:Op maandag 5 oktober 2009 01:55 schreef roelke87 het volgende:
maar alles boven de 30% betaal je alleen maar meer voor naarmate hij ouder is.
Zie mijn antwoordenquote:Op maandag 5 oktober 2009 01:44 schreef bulbjes het volgende:
-Malibu (21%). Gisteren geopend, nu aan het bewaren in de koelkast. Goed of juist niet? En hoelang kan ik m nu nog bewaren?
Zeker een jaar is geen probleem hoeft zelfs niet gekoeld wel donker
-Bacardi (37,5%). Staat nu al een jaar en 4 maanden geopend te zijn. Buiten koelkast bewaard. Nog goed of weggooien?
Zeker nog goed
-Martini (15%). Nog ongeopend. Al die tijd redelijk donker bewaard. Al in huis sinds begin 2004 dus al bijna 6 jaar oud. Nog goed of weggooien?
Zeker nog goed
-Duits kruidendingetje van 36%. Staat nu al +- een jaar open, ongekoeld maar donker. Nog goed?
Nog goed misschien iets minder kruidiger.
Bij wijn spelen er andere zaken. Daar gaat een chemisch proces aan de gang zodra het met zuurstof in aanraking komt. Dat geld niet voor de dranken die TS aangeeft.quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:04 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
heb laatst wijn buiten laten staan, na oud en nieuw.. en het in de zomer opgedronken, was zwaar smerig. Was alleen de eerste fles uit die serie. nou heb ik nog een aantal flessen staan en bijna een feestje, vraag me dus af of ik nieuwe wijn moet kopen?!
quote:Op maandag 5 oktober 2009 01:44 schreef bulbjes het volgende:
Hoe lang kun je onderstaande dranken bewaren, en moet dat (na opening) gekoeld, of misschien juist niet?
Als er nog wat algemenere handreikingen zijn wbt dranken en hun houdbaarheid, dan hoor ik het graag![]()
Hier de dranken:
-Malibu (21%). Gisteren geopend, nu aan het bewaren in de koelkast. Goed of juist niet? En hoelang kan ik m nu nog bewaren?
2 jaar gesloten mits koel bewaard, geopend niet langer dan een jaar en in de koelkast.
-Bacardi (37,5%). Staat nu al een jaar en 4 maanden geopend te zijn. Buiten koelkast bewaard. Nog goed of weggooien?
Je zal er niet ziek van worden maar de smaak zal het geen goed doen.
-Martini (15%). Nog ongeopend. Al die tijd redelijk donker bewaard. Al in huis sinds begin 2004 dus al bijna 6 jaar oud. Nog goed of weggooien?
Gevalletje van mazzel hebben, gewoon een keer proberen.
-Duits kruidendingetje van 36%. Staat nu al +- een jaar open, ongekoeld maar donker. Nog goed?
Geen probleem.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |