allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:48 |
Hoi, Hoe lang van tevoren kan je het beste je vlees uit de koeling halen? Ik zelf schat het meestal in en dan let ik op de dikte van het stuk en het soort vlees. Rundvlees laat ik meestal 2 uur uit de koelkast voordat ik ga koken. Kip een half uur tot een uur. Varken een uurtje Ik gebruik meestal een combi van olijfolie en boter o in te braden ![]() | |
JJH | zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:49 |
In WGR? | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:49 |
Ehm schopje richting cul aub ![]() | |
MoneyTalks | zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:50 |
Gewoon 's ochtends uit de vriezer halen en als je thuis komt lekker koken | |
Rechterbal | zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:51 |
Ik haal altijd de dag vantevoren het uit de vriezer, en leg het dan in de ijskast. | |
#ANONIEM | zaterdag 3 oktober 2009 @ 15:58 |
Ik doe het de dag vantevoren of 's morgens, doet me eraan denken dat ik het er nog uit moet halen voor vanavond ![]() Ik zal het topic meteen even schoppen voor je ![]() | |
Lienekien | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:01 |
Ik denk dat TS bedoelt: uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. De vraag gaat volgens mij niet over ontdooien van vlees. | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:02 |
quote:Idd ![]() Nu ligt er een lekker stuk gelardeerd rund op mijn aanrecht te wachten totdat ie in de pan mag ![]() | |
KutKat | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:14 |
Ik pak voor alle vlees ongeveer een uur. Dat is vaak ook de tijd die ik gebruik voor het snijden en voorbereiden van alle andere dingen. (uien knoflook paprika gember boontjes). | |
Deetch | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:19 |
uiot de koeling kan het direct de pan in. UIt de vriezer is een heel ander verhaal. | |
Lienekien | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:23 |
Ik denk dat het voor het eindresultaat wel beter is dat het enige tijd van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Zeker bij bijv. biefstuk. | |
Roi | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:24 |
Beste schijnt idd te zijn om het vlees eerst een half uurtje te laten acclimatiseren ![]() | |
RemcoDelft | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:26 |
Bij mij gaat alles direct uit de koelkast de pan in. | |
Kekaa | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:27 |
Ik pak het uit de koelkast wanneer ik het nodig heb. Uit de vriezer een paar uur eerder denk ik, maar dat vergeet ik nog wel eens. Ach, ontdooien kan ook in de magnetron. | |
vaagsel | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:46 |
Ligt een beetje aan het vlees. Bij rundvlees altijd wel een uur vantevoren, lamsvlees ook en bv. varkenshaas. Kipfilet niet en ander varkensvlees ook niet.. | |
Dlocks | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:50 |
In de meeste restaurants pas op het moment dat het de pan in moet. Zelf haal ik alleen biefstuk een klein uurtje van te voren uit de koelkast. | |
Elmostyle | zaterdag 3 oktober 2009 @ 16:51 |
Hmm ![]() buitenkant zowat zwart en binnenkant nog zowat bevroren. Kheb alles maar op hele kleine stukjes gesneden in die pan om 't nog redelijk te laten smaken en dat 't wat sneller ging ![]() | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:04 |
Het staat nu te pruttelen ![]() 50 gram boter 50 gram olijfolie 500 gram rundvlees (Dikke gelardeerde plak) ![]() theelepel kruidnagel 5 laurierbladen 2 grote uien groot glas rode wijn erdoor ![]() 2 blikje tomatenpuree -> das mijn afwijking ![]() Staat heel zacht dat het net blijft koken hmmmm het gaat al lekker ruiken in huis ![]() | |
TeleluvR | zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:16 |
Honger ![]() | |
golfer | zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:19 |
Meestal een uurtje van te voren. | |
Paul | zaterdag 3 oktober 2009 @ 17:50 |
quote: | |
Pietverdriet | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:07 |
Als je een biefstuk doorbakt kan ie zo van de koelkast de pan in. Wil je hem rood eten is het wel zo slim om het op kamertemp te laten komen, anders is ie nog koud van binnen. | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:12 |
![]() Ik ga een klaagbaak topic maken ![]() ![]() ![]() ![]() Mijn overheerlijke rundvlees heb ik op de grond laten vallen ![]() ![]() ![]() GVD!!! | |
8108139dpths | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:12 |
De voorgaande dag het vlees in de koelkast leggen. ![]() | |
8108139dpths | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:13 |
quote:Zonde. ![]() | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:27 |
Veel tijd en aandacht aan een gerecht besteden om vervolgens Beste mensen wees voorzichtig als je met je bord loopt anders kan je ook een klaagbaak topic gaan openen ![]() | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:28 |
quote:Ja idd ik baal er echt van had me zo verheugd op een lekker stuk vlees ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:29 |
quote:Afspoelen en weer terug in de pan gooien? | |
allsystemshalt | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:33 |
quote:Nee ik baal er zo van dat ik het weg heb gegooid ![]() Ook geen trek meer ![]() | |
Mereltje | zaterdag 3 oktober 2009 @ 18:40 |
Waarom moet je vlees eigenlijk droogdeppen? (kan ook wel in dit topic dacht ik ![]() | |
Rickocum | donderdag 14 april 2011 @ 17:52 |
KICK!!!!!!!!!!!!!!!! Ik heb nu een gerookte kipfilet in de koelkast liggen. Nu staat er: 20 minuten voor consumptie (koud) uit de koelkast leggen. Waarom moet ik in godsnaam vlees uit de koelkast leggen als het koud is? En waarom zou ik vlees uit de koelkast moeten leggen als het warm is? Ik snap daar de reden niet van? | |
Lienekien | donderdag 14 april 2011 @ 18:00 |
Ik snap de vraag niet. Vlees dat je uit de koelkast legt is toch nooit warm? | |
Rickocum | donderdag 14 april 2011 @ 18:10 |
Nee je snapt het niet idd (voor de helft denk ik) ![]() Ik heb gerookte kipfilet gekocht. Dat heb ik in de koelkast gelegd. Ik dacht: laat ik dat ding gewoon koud opvreten. Vervolgens kijk ik op het etiket waarop staat: Eerst 20 minuten buiten de koelkast leggen voordat je hem op eet. en dát snap ik nou niet! Wat is er ongezonds aan om gewoon in één keer die kipfilet op te kanen? Want het is idd al koud? | |
golfer | donderdag 14 april 2011 @ 18:21 |
Daar is niks ongezonds aan, alleen de smaak van vlees wordt lekkerder als je het even op kamertemperatuur laat komen en dat geldt dus ook voor die gerookte kipfilet. | |
ausweiss | vrijdag 15 april 2011 @ 00:03 |
Is een uurtje niet wat kort om lekker mals te worden ? | |
Pietverdriet | vrijdag 15 april 2011 @ 06:36 |
Anderhalf jaar is wat aan de lange kant. | |
ausweiss | vrijdag 15 april 2011 @ 14:01 |
Hihi ja anderhalfjaar is wat lang ja. Had alleen naar de tijd gekeken en niet naar het jaar ![]() Maar gelukkig hebben we Piet die wel oplet ![]() | |
Dawnbreaker | vrijdag 15 april 2011 @ 14:04 |
Dit stukje vlees ligt soms wel een jaar voordat het gebruikt wordt | |
Pietverdriet | vrijdag 15 april 2011 @ 14:49 |
Kijk, een bijdehandje |