FOK!forum / Culinesse à gogo / Vlees uit de koelkast halen lang voordat je gaat koken
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 15:48
Hoi,

Hoe lang van tevoren kan je het beste je vlees uit de koeling halen?

Ik zelf schat het meestal in en dan let ik op de dikte van het stuk en het soort vlees.

Rundvlees laat ik meestal 2 uur uit de koelkast voordat ik ga koken.

Kip een half uur tot een uur.

Varken een uurtje

Ik gebruik meestal een combi van olijfolie en boter o in te braden
JJHzaterdag 3 oktober 2009 @ 15:49
In WGR?
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 15:49
Ehm schopje richting cul aub
MoneyTalkszaterdag 3 oktober 2009 @ 15:50
Gewoon 's ochtends uit de vriezer halen en als je thuis komt lekker koken
Rechterbalzaterdag 3 oktober 2009 @ 15:51
Ik haal altijd de dag vantevoren het uit de vriezer, en leg het dan in de ijskast.
#ANONIEMzaterdag 3 oktober 2009 @ 15:58
Ik doe het de dag vantevoren of 's morgens, doet me eraan denken dat ik het er nog uit moet halen voor vanavond ..

Ik zal het topic meteen even schoppen voor je !
Lienekienzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:01
Ik denk dat TS bedoelt: uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. De vraag gaat volgens mij niet over ontdooien van vlees.
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:02
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 16:01 schreef Lienekien het volgende:
Ik denk dat TS bedoelt: uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. De vraag gaat volgens mij niet over ontdooien van vlees.
Idd

Nu ligt er een lekker stuk gelardeerd rund op mijn aanrecht te wachten totdat ie in de pan mag
KutKatzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:14
Ik pak voor alle vlees ongeveer een uur.
Dat is vaak ook de tijd die ik gebruik voor het snijden en voorbereiden van alle andere dingen.
(uien knoflook paprika gember boontjes).
Deetchzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:19
uiot de koeling kan het direct de pan in. UIt de vriezer is een heel ander verhaal.
Lienekienzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:23
Ik denk dat het voor het eindresultaat wel beter is dat het enige tijd van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Zeker bij bijv. biefstuk.
Roizaterdag 3 oktober 2009 @ 16:24
Beste schijnt idd te zijn om het vlees eerst een half uurtje te laten acclimatiseren .
RemcoDelftzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:26
Bij mij gaat alles direct uit de koelkast de pan in.
Kekaazaterdag 3 oktober 2009 @ 16:27
Ik pak het uit de koelkast wanneer ik het nodig heb.

Uit de vriezer een paar uur eerder denk ik, maar dat vergeet ik nog wel eens. Ach, ontdooien kan ook in de magnetron.
vaagselzaterdag 3 oktober 2009 @ 16:46
Ligt een beetje aan het vlees. Bij rundvlees altijd wel een uur vantevoren, lamsvlees ook en bv. varkenshaas. Kipfilet niet en ander varkensvlees ook niet..
Dlockszaterdag 3 oktober 2009 @ 16:50
In de meeste restaurants pas op het moment dat het de pan in moet.

Zelf haal ik alleen biefstuk een klein uurtje van te voren uit de koelkast.
Elmostylezaterdag 3 oktober 2009 @ 16:51
Hmm Dan deed ik dat wss de laatste keer fout. ik had kipfilet direct uit de vriezer in de pan gegooid.
buitenkant zowat zwart en binnenkant nog zowat bevroren.

Kheb alles maar op hele kleine stukjes gesneden in die pan om 't nog redelijk te laten smaken en dat 't wat sneller ging
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 17:04
Het staat nu te pruttelen

50 gram boter
50 gram olijfolie
500 gram rundvlees (Dikke gelardeerde plak)
theelepel kruidnagel
5 laurierbladen
2 grote uien
groot glas rode wijn erdoor
2 blikje tomatenpuree -> das mijn afwijking

Staat heel zacht dat het net blijft koken hmmmm het gaat al lekker ruiken in huis
TeleluvRzaterdag 3 oktober 2009 @ 17:16
Honger
golferzaterdag 3 oktober 2009 @ 17:19
Meestal een uurtje van te voren.
Paulzaterdag 3 oktober 2009 @ 17:50
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 16:26 schreef RemcoDelft het volgende:
Bij mij gaat alles direct uit de koelkast de pan in.
Pietverdrietzaterdag 3 oktober 2009 @ 18:07
Als je een biefstuk doorbakt kan ie zo van de koelkast de pan in. Wil je hem rood eten is het wel zo slim om het op kamertemp te laten komen, anders is ie nog koud van binnen.
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 18:12


Ik ga een klaagbaak topic maken

Mijn overheerlijke rundvlees heb ik op de grond laten vallen

GVD!!!
8108139dpthszaterdag 3 oktober 2009 @ 18:12
De voorgaande dag het vlees in de koelkast leggen.
8108139dpthszaterdag 3 oktober 2009 @ 18:13
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 18:12 schreef allsystemshalt het volgende:


Ik ga een klaagbaak topic maken

Mijn overheerlijke rundvlees heb ik op de grond laten vallen

GVD!!!
Zonde.
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 18:27
Veel tijd en aandacht aan een gerecht besteden om vervolgens

Beste mensen wees voorzichtig als je met je bord loopt anders kan je ook een klaagbaak topic gaan openen
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 18:28
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 18:13 schreef 8108139dpths het volgende:

[..]

Zonde.
Ja idd ik baal er echt van had me zo verheugd op een lekker stuk vlees
#ANONIEMzaterdag 3 oktober 2009 @ 18:29
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 18:12 schreef allsystemshalt het volgende:


Ik ga een klaagbaak topic maken

Mijn overheerlijke rundvlees heb ik op de grond laten vallen

GVD!!!
Afspoelen en weer terug in de pan gooien?
allsystemshaltzaterdag 3 oktober 2009 @ 18:33
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 18:29 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Afspoelen en weer terug in de pan gooien?
Nee ik baal er zo van dat ik het weg heb gegooid

Ook geen trek meer
Mereltjezaterdag 3 oktober 2009 @ 18:40
Waarom moet je vlees eigenlijk droogdeppen? (kan ook wel in dit topic dacht ik )
Rickocumdonderdag 14 april 2011 @ 17:52
KICK!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb nu een gerookte kipfilet in de koelkast liggen. Nu staat er:

20 minuten voor consumptie (koud) uit de koelkast leggen.

Waarom moet ik in godsnaam vlees uit de koelkast leggen als het koud is?

En waarom zou ik vlees uit de koelkast moeten leggen als het warm is? Ik snap daar de reden niet van?
Lienekiendonderdag 14 april 2011 @ 18:00
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 17:52 schreef RickoKun het volgende:
KICK!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb nu een gerookte kipfilet in de koelkast liggen. Nu staat er:

20 minuten voor consumptie (koud) uit de koelkast leggen.

Waarom moet ik in godsnaam vlees uit de koelkast leggen als het koud is?

En waarom zou ik vlees uit de koelkast moeten leggen als het warm is? Ik snap daar de reden niet van?
Ik snap de vraag niet. Vlees dat je uit de koelkast legt is toch nooit warm?
Rickocumdonderdag 14 april 2011 @ 18:10
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 18:00 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik snap de vraag niet. Vlees dat je uit de koelkast legt is toch nooit warm?
Nee je snapt het niet idd (voor de helft denk ik) :P

Ik heb gerookte kipfilet gekocht. Dat heb ik in de koelkast gelegd.

Ik dacht: laat ik dat ding gewoon koud opvreten.

Vervolgens kijk ik op het etiket waarop staat: Eerst 20 minuten buiten de koelkast leggen voordat je hem op eet.

en dát snap ik nou niet! Wat is er ongezonds aan om gewoon in één keer die kipfilet op te kanen? Want het is idd al koud?
golferdonderdag 14 april 2011 @ 18:21
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 18:10 schreef RickoKun het volgende:

en dát snap ik nou niet! Wat is er ongezonds aan om gewoon in één keer die kipfilet op te kanen? Want het is idd al koud?
Daar is niks ongezonds aan, alleen de smaak van vlees wordt lekkerder als je het even op kamertemperatuur laat komen en dat geldt dus ook voor die gerookte kipfilet.
ausweissvrijdag 15 april 2011 @ 00:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 oktober 2009 18:12 schreef allsystemshalt het volgende:
:(

Ik ga een klaagbaak topic maken :( |:( |:( |:(

Mijn overheerlijke rundvlees heb ik op de grond laten vallen |:( |:( |:(

GVD!!!
Is een uurtje niet wat kort om lekker mals te worden ?
Pietverdrietvrijdag 15 april 2011 @ 06:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2011 00:03 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Is een uurtje niet wat kort om lekker mals te worden ?
Anderhalf jaar is wat aan de lange kant.
ausweissvrijdag 15 april 2011 @ 14:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2011 06:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Anderhalf jaar is wat aan de lange kant.
Hihi ja anderhalfjaar is wat lang ja.
Had alleen naar de tijd gekeken en niet naar het jaar :P

Maar gelukkig hebben we Piet die wel oplet *O*
Dawnbreakervrijdag 15 april 2011 @ 14:04
Dit stukje vlees ligt soms wel een jaar voordat het gebruikt wordt
Pietverdrietvrijdag 15 april 2011 @ 14:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2011 14:04 schreef Dawnbreaker het volgende:
Dit stukje vlees ligt soms wel een jaar voordat het gebruikt wordt
Kijk, een bijdehandje