Ja. Wederom niet om te ontmoedigen, maar HAVO op een CV is een redelijk minpunt. Ik oordeel verder niet of het terecht of niet is, die discussie laat ik graag buiten dit topic. Ik zeg het enkel uit ervaring.quote:Op maandag 2 november 2009 19:41 schreef TheHawk90 het volgende:
[..]
Hmm... geld dit als HBO bachelor naar WO master of als je uberhaupt op het HBO hebt gezeten? Ik heb op HAVO gezeten (dit was te makkelijk) en heb daarna besloten mijn HBO propedeuse te doen om daarna in te stromen op de WO bachelor. Dit is gelukt en ik ben nu bezig aan mijn WO bachelor. Heeft dit consequenties voor mijn toekomst?
Achteraf gezien hoorde ik helemaal niet op de HAVO thuis, destijds leek de optie HBO propedeuse (1 jaar) beter dan VWO doen. (2 jaar)
Precies. Ten eerste geloof ik dat al niet en ten tweede nemen dit soort banken gewoon iedereen aan die voldoet. Er zijn nog zoveel teams die gevuld moeten worden en daarbij zijn de echte rondes nog niet eens geweest. Opschieten heeft ook weinig zin, voor sluiting van de deadline worden er toch nog geen mensen uitgenodigd voor interviews. Wel wat tijdens de Banking Cycle, maar dat doen ook niet alle banken (GS bijvoorbeeld niet).quote:Op dinsdag 3 november 2009 00:19 schreef jbm het volgende:
[..]
Benelux M&A, dat is ook wel erg specifiek natuurlijk. Gelukkig is er nog genoeg over, de graduate roles zijn nog niet eens gevuld voor DE/UBS/Barcap/CS (de andere banken weet ik niet), laat staan die voor internships.
Zoals al aangegeven is het gewoon een makkelijke selectie. Ten eerste kun je je altijd afvragen of mensen die ze echt willen ooit met goede reden op de HBO terecht komen. Je hoort vaak het excuus dat mensen er destijds niet genoeg tijd in staken of geen interesse in hun studie hadden, maar dan voldoe je gewoon niet. Er zijn ook mensen op VWO die nooit leren en cum laude slagen, da's de top die je zoekt.quote:Op maandag 2 november 2009 19:51 schreef kortsluiting87 het volgende:
[..]
Oke, begrijp ik, maar de vraag die rijst is dan wat daaraan ten grondslag ligt. Waarom worden 'kandidaten' met een HBO achtergrond uitgesloten van verdere deelname?
Dat hoor ik nou nog eens graag! Zat net de deadlines eens door te kijken op internet, ga dit weekend de vault guide doorlezen en dan half november solliciteren.quote:Op dinsdag 3 november 2009 00:46 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Precies. Ten eerste geloof ik dat al niet en ten tweede nemen dit soort banken gewoon iedereen aan die voldoet. Er zijn nog zoveel teams die gevuld moeten worden en daarbij zijn de echte rondes nog niet eens geweest. Opschieten heeft ook weinig zin, voor sluiting van de deadline worden er toch nog geen mensen uitgenodigd voor interviews. Wel wat tijdens de Banking Cycle, maar dat doen ook niet alle banken (GS bijvoorbeeld niet).
Blij te horen. Ik weet nog dat wij in ons team voor 2 stage plekken opeens 4 perfect kandidaten hadden. Dan maken we gewoon plek, bellen we andere teams, etc. Goeie mensen laat je nooit lopen. Je flikkert er gewoon een ander uitquote:Op dinsdag 3 november 2009 00:51 schreef Finitio het volgende:
[..]
Dat hoor ik nou nog eens graag! Zat net de deadlines eens door te kijken op internet, ga dit weekend de vault guide doorlezen en dan half november solliciteren.
Luie mensen die nooit leren en cum laude slagen, het lijkt mij dat dat niet het type personen zijn die je zoekt. Iemand die van havo (of zelfs mavo) toch hbo universiteit (master, phd) heeft gedaan, heeft echt doorzettingsvermogen en is capabel. Dat lijkt mij juist het soort mensen die je wilt hebben.quote:Op dinsdag 3 november 2009 00:49 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Er zijn ook mensen op VWO die nooit leren en cum laude slagen, da's de top die je zoekt.
Die discussie is lastig. Maar iemand die met doorzettingsvermogen toch een master af rondt, heeft in principe daar geen hoger IQ door gekregen, dat blijft toch waar ze eigenlijk naar op zoek zijn. Ik heb zelf (net als jij vermoedelijk) veel meer respect voor die doorzetter, en ik weet ook zeker dat die persoon een goeie werknemer zou zijn. Het punt is echter dat het hier in eerste plaats gaat om rauwe intelligentie, daarna om ambitie, doorzettingsvermogen, etc...quote:Op dinsdag 3 november 2009 01:23 schreef FixYou het volgende:
[..]
Luie mensen die nooit leren en cum laude slagen, het lijkt mij dat dat niet het type personen zijn die je zoekt. Iemand die van havo (of zelfs mavo) toch hbo universiteit (master, phd) heeft gedaan, heeft echt doorzettingsvermogen en is capabel. Dat lijkt mij juist het soort mensen die je wilt hebben.
Precies. Dus er is altijd plek voor mensen die beter zijn, er is nooit echt een full stop.quote:Op dinsdag 3 november 2009 08:30 schreef NOS1 het volgende:
@ jbm: hoe zie jij de achtergrond van mensen bij sales bijvoorbeeld? Ik zit niet zo in de trading hoek, maar daarbij gaat het toch meer om inzicht en persoonlijkheid? Ik begrijp dat je bij equity derivatives trading een sterk kwantitatieve achtergrond moet hebben, maar is dat tegenwoordig over de hele trading floor zo?
Wat betreft de stageplekken: ik ben altijd een beetje sceptisch als banken zeggen dat ze net zoveel mensen aannemen als er capabele kandidaten zijn. Dit omdat je als bank van tevoren toch een idee hebt van hoeveel mensen je wilt. Je beoordeelt je kandidaten dan ook vaak relatief tov elkaar.
Er worden inderdaad een soort voorrondes gedaan na de zomer, zo rond de BC, maar dat is niet de normale procedure. Die start pas met een deadline rond de Kerst en 1e interviews in begin 2010. Dat is voor alle banken zo, ook voor de banken die al naar de BC geweest zijn. De BC is tenslotte enkel een Nederlands iets, de intern procedure is voor een bank wereldwijd ongeveer gelijk.quote:GS heeft begin oktober een paar mensen naar London gehaald voor hun M&A team, waarvan ze er schijnbaar een hebben gekozen. Ze hebben nog wel een networking dinner binnenkort, dat is absoluut een aanrader! De meeste andere banken interviewen vrij kort na de Banking Cycle. Ik ken studenten die al hebben getekend bij CS en JPM. MS interviewt ook direct naar aanleiding van de BC, een studiegenoot van mij zit nu in de laatste ronde. Mijn focus ligt wel uitsluitend bij M&A, waarbij je als Nederlander vaak bij de Benelux teams begint.
Mijn punt is dat ik geloof dat je er een voordeel mee kunt hebben om vroeg te solliciteren. Als een bank al een stagiair of twee op zijn teams heeft zitten, hoeven ze niet per se meer mensen. Ik kan me voorstellen dat ze dan met een andere insteek een gesprek in gaan.
Bovendien geeft het je flexibiliteit als je bij een paar banken bent afgewezen om je strategie te wijzigen. Zo rond januari beginnen ook de Nederlandse banken met recruiten, zoals NIBC, Kempen, MeesPierson, Rabo Securities. Mocht je niet per se naar London willen, dan is dat zeker het overwegen waard.
Waarom wordt er eigenlijk voor gekozen dat je in een Nederlands of Benelux team wordt gepropt? Ik snap de achterliggende gedachte denk ik wel maar opzich zou een mix toch ook geen probleem moeten zijn? Iedereen die daar zit spreekt (vloeiend) verstaanbaar Engels.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:26 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dus je kunt of bij de BC voor de interviews gaan (maar die zijn nu al geweest) of je doorloopt gewoon het normale traject en dat kun je niet vervroegen door nu eerder je CV ofzo op te sturen. Op zich beginnen aardig wat Nederlanders in een Nederlands team, maar vergeet niet dat bij JPM bijvoorbeeld de meeste Nederlanders in M&A niet in het Nederlandse team zitten. MS heeft niet eens een Nederlands team, CS ook niet in Londen.
Nou ja, die landen teams hebben natuurlijk ook nieuwe mensen nodig elk jaar, dus hebben graag 1-2 stagiaires voor 1-2 nieuwe analisten de zomer daarna. En een Nederlands team vul je nu eenmaal met Nederlanders, dat heeft wel zijn voordelen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom wordt er eigenlijk voor gekozen dat je in een Nederlands of Benelux team wordt gepropt? Ik snap de achterliggende gedachte denk ik wel maar opzich zou een mix toch ook geen probleem moeten zijn? Iedereen die daar zit spreekt (vloeiend) verstaanbaar Engels.
Enfin, zoals ik al aan gaf beginnen meeste Nederlanders in Londen al in een product of industrie team en niet in het Nederland/Benelux team.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:53 schreef NOS1 het volgende:
Klopt, maar meestal kan je na een bepaalde tijd doorstromen naar een productteam of -sector.
Er is eigenlijk sprake van een soort van matrixstructuur waarbij er telkens een team wordt samengesteld van mensen uit een landenteam en mensen uit product/sectorenteams. Het leuke hieraan is dat je elke keer met andere mensen werkt en dus ook allerlei nationaliteiten. Dit zie ik zelf als een enorm pluspunt van IB, je leert zo waanzinnig veel omdat je een bepaalde tijd heel nauw met iemand samenwerkt.
Mocht je een bepaalde interesse of kennis hebben van een sector (bijvoorbeeld financial institutions, real estate, etc.) dan kan je dat natuurlijk aangeven. Het is soms mogelijk om in dat team stage te lopen, alhoewel het qua leertraject goed is om eerst algemene M&A te doen binnen een landenteam. Zo krijg je een beeld van verschillende industries en zie je wat je aantrekt.
Inderdaad, Nederlanders doen meestal het interviewen van Nederlanders. Echter, bekijk de cijfers, en je zult beseffen dat de meeste Nederlanders niet in landen teams zitten. Bij Goldman en ML beginnen gemiddeld iets meer dan 50% van de Nederlanders in het NL team en de rest erbuiten. Bij JPM zitten de meeste buiten het NL team vanaf de start, bij UBS zal het ongeveer 50/50 zijn. Nomura, CS en MS hebben geen NL team in Londen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 15:44 schreef NOS1 het volgende:
@ Drive-R: dat is niet mijn ervaring. Van de Nederlanders die ik ken die de afgelopen twee jaar in London zijn begonnen (full-time en internship) zijn verreweg de meeste begonnen in de Benelux/NL teams.
Mijn ervaring wanneer je een standaard sollicitatie stuurt is dat je dan ook met Nederlanders uit het landenteam komt te spreken.
Dat was je altijd al, volgens mij is het niet veel zwaarder geworden, hoewel ik natuurlijk steeds minder mensen in mijn vriendenkring heb die net beginnen, meesten zitten hier al wat langer...quote:Maar goed, misschien is het toevallig in mijn bekendenkring dat iedereen er begonnen is. Het maakt verder ook niet veel uit, als starter ben je tegenwoordig al blij genoeg als je een offer krijgt.
Gefeliciteerd. Vorige stage ook in Londen? Geen offer is natuurlijk vervelend, je hebt nu in ieder geval een herkansing.quote:Op dinsdag 3 november 2009 19:28 schreef NOS1 het volgende:
Ongeveer, heb net een aanbod gekregen bij een IB in London voor aankomende zomer. Heb afgelopen zomer al bij een andere firm gewerkt, waanzinnige ervaring, maar het team werd gehalveerd dus helaas geen offer :-(
Maar goed, heb nog anderhalf jaar tot afstuderen, dus nu nog maar een summer internship doen...
Sequoia?quote:Op dinsdag 3 november 2009 22:13 schreef NOS1 het volgende:
Ja, zat vorig jaar ook al in London. Wel een kleinere firm, dus ben wel benieuwd hoe de grotere IB's zijn.
@ sitting_elfling: dat met Nomura heeft ook een behoorlijke rel opgeleverd! Vrouwen moeten schijnbaar een of andere cursus volgen over hoe ze zich als waardige vrouwen moet gedragen, heel weird. Volgens mij is Nomura wel een uitzondering als het gaat om de behandeling van vrouwen, dus voor de dames met IB interesse: laat je er vooral niet door afschrikken.
Natuurlijk, dat doet niemand hier volgens mij. Ik hoor verder weinig over Seqouia de laatste jaren, apart clubje.quote:Op woensdag 4 november 2009 08:23 schreef NOS1 het volgende:
Nee, ook weer niet zo klein. Zij zoeken trouwens nog mensen voor hun Amsterdam office, dus voor diegene die geïnteresseerd is..
Maar zeg het ook liever niet ivm privacy enzo...
Analytisch vermogen is extreem belangrijk bij Sales/Trading. Denk bijvoorbeeld aan interest rates derivatives, om die te kunnen verkopen (sales) zul je de producten tot in detail moeten kunnen uitleggen. Vaak komt er bij Sales ook een deel structuring bij kijken, dat is natuurlijk ook niet niks. Misschien heb je gelijk voor equities (vanilla), maar om in FICC Sales/Trading te kunnen werken zul je naast inter personal skills, goed analytisch/wiskundig onderlegd moeten zijn. (Vaak zie je dan ook in Rates Sales mensen met bijvoorbeeld een engineering achtergrond)quote:Op dinsdag 3 november 2009 08:30 schreef NOS1 het volgende:
@ jbm: hoe zie jij de achtergrond van mensen bij sales bijvoorbeeld? Ik zit niet zo in de trading hoek, maar daarbij gaat het toch meer om inzicht en persoonlijkheid? Ik begrijp dat je bij equity derivatives trading een sterk kwantitatieve achtergrond moet hebben, maar is dat tegenwoordig over de hele trading floor zo?
Wij hadden net een discussie met aantal werknemers van verschillende banken over de stress en pressie druk die er in het dagelijkse is van een bankier. En hoe je wordt behandeld, iedereen was het er over eens, Londen t.o.v NY is zo veel malen beter. We hadden zelfs iemand die bij een bank werkte, al was het in Canada, slechts 2 weken betaalde vakantie had, terwijl dat hier in Londen 25 dagen is. Voor de rest zaten er zelfs jongens tussen die hun verbal en numeracy test niet eens hoefden te doen, daar werd gewoon even een vinkje gezet omdat ze degene die het afnam kende, en diegene weer confirmatie had van zn baas omdat hij hem goed in vertrouwen had.quote:Op woensdag 4 november 2009 11:52 schreef NOS1 het volgende:
Ze staan onder sommige studenten bekend als een 'sweatshop', werktijden zijn klaarblijkelijk vrij extreem voor Nederlandse begrippen. Maar je krijgt als starter waarschijnlijk ook meer verantwoordelijkheden dan je bij een grote firm kan verwachten.
Da's inderdaad een terechte uitkomst, zeker op het junior niveau van analist. Als associate wordt het al wat beter in NY, juist omdat de analisten daar zo misbruikt worden. Uit mijn class was zeker 40% binnen 1 jaar weg in NY, de rest na 2 jaar, omdat iedereen daar dan voor een MBA gaat.quote:Op woensdag 4 november 2009 18:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wij hadden net een discussie met aantal werknemers van verschillende banken over de stress en pressie druk die er in het dagelijkse is van een bankier. En hoe je wordt behandeld, iedereen was het er over eens, Londen t.o.v NY is zo veel malen beter. We hadden zelfs iemand die bij een bank werkte, al was het in Canada, slechts 2 weken betaalde vakantie had, terwijl dat hier in Londen 25 is. Voor de rest zaten er zelfs jongens tussen die hun verbal en numeracy test niet eens hoefden te doen, daar werd gewoon even een vinkje gezet omdat ze degene die het afnam kende, en diegene weer confirmatie had van zn baas omdat hij hem goed in vertrouwen had.
Enigzins, maar het is geen complete show-stopper ofzo. Nooit workshops gedaan of iets dergelijks?quote:Op dinsdag 10 november 2009 11:38 schreef Finitio het volgende:
Ben deze week bezig om m'n cover letters en CV te schrijven. Probleem bij het CV is dat ik (voorlopig) geen activiteiten heb ondernomen waar ook maar enige interesse in finance uit blijkt. Zal daar zwaar aan gewogen worden?
Nee, nog nooit. Eigenlijk raar omdat Ibanking wel iets is dat ik wil gaan doen, maar voor dit (kalender)jaar had ik de interesse niet, en dit jaar heb ik de banking cycle gemist.. opzich heb ik nog tijd genoeg om workshops enzo te volgen, maar als ik deze zomer al een stage wil lopen komt mijn gebrek aan ervaring niet goed uit.quote:Op dinsdag 10 november 2009 12:22 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Enigzins, maar het is geen complete show-stopper ofzo. Nooit workshops gedaan of iets dergelijks?
Ach, ik had zelf 0,0 aan ervaring op mijn CV, dus zoals ik al zei, het is geen show-stopper. Maar goed, lid worden van zo'n vereniging kun je altijd doen, en die organiseren weer genoeg events.quote:Op woensdag 11 november 2009 02:22 schreef Finitio het volgende:
[..]
Nee, nog nooit. Eigenlijk raar omdat Ibanking wel iets is dat ik wil gaan doen, maar voor dit (kalender)jaar had ik de interesse niet, en dit jaar heb ik de banking cycle gemist.. opzich heb ik nog tijd genoeg om workshops enzo te volgen, maar als ik deze zomer al een stage wil lopen komt mijn gebrek aan ervaring niet goed uit.
Ja, ik had wel een negen ofzo voor finance, maar ik vind finance eigenlijk niet uitdagend genoeg om me op de uni verder in te verdiepen. Lid worden van zo'n vereniging is inderdaad geen slecht idee, ik heb nog wel een vriend die ik over zou kunnen halen om met mij lid te worden.quote:Op woensdag 11 november 2009 09:56 schreef Matthijs- het volgende:
Je hebt toch het vak Finance1 gehad, goed op gescoord? En je kan natuurlijk gauw nog even lid worden van de Investment Society en/of de financiele studievereniging.
Jullie hebben me overtuigd. ik ga eens kijken naar die verenigingen. Waar haal jij eigenlijk je interesse in finance vandaan Drive-r?quote:Op woensdag 11 november 2009 10:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, ik had zelf 0,0 aan ervaring op mijn CV, dus zoals ik al zei, het is geen show-stopper. Maar goed, lid worden van zo'n vereniging kun je altijd doen, en die organiseren weer genoeg events.
Die interesse had ik niet echt tot mijn stage. Ik moest echter stage lopen voor mijn master en veel vrienden gingen dat bij consultants doen, maar dat leek me niks. Techniek leek me echter ook niks, dat studeerde ik immers al en toen kwam een bekende met het idee van investment banking. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar het is opmerkelijk waar je kunt komen met een Vaulta Guide, Barbarians at the Gate en 2 dagen voorbereidingquote:Op woensdag 11 november 2009 15:36 schreef Finitio het volgende:
Jullie hebben me overtuigd. ik ga eens kijken naar die verenigingen. Waar haal jij eigenlijk je interesse in finance vandaan Drive-r?
Ik bedoelde er meer mee te zeggen dat je dan op je cv kan vermelden dat je een 9 voor Finance hebt gescoord.quote:Op woensdag 11 november 2009 15:36 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ja, ik had wel een negen ofzo voor finance, maar ik vind finance eigenlijk niet uitdagend genoeg om me op de uni verder in te verdiepen. Lid worden van zo'n vereniging is inderdaad geen slecht idee, ik heb nog wel een vriend die ik over zou kunnen halen om met mij lid te worden.
[..]
Jullie hebben me overtuigd. ik ga eens kijken naar die verenigingen. Waar haal jij eigenlijk je interesse in finance vandaan Drive-r?
Dat lijkt me vrij zinloos om te melden op je CV? Bij de applicaties die ik invoerde moest ik ook mijn 1e jaars cijfers van de universiteit invullen, en daar staan ook 9'ens op de financiële vakken. Dat lijkt me niet noodzakelijk om ook nog een keer in je CV te stoppen.quote:Op woensdag 11 november 2009 16:56 schreef Matthijs- het volgende:
[..]
Ik bedoelde er meer mee te zeggen dat je dan op je cv kan vermelden dat je een 9 voor Finance hebt gescoord.De Investment Society schijnt overigens erg leuk te zijn en ook de FSR zal een hoop leuke commissie- en workshopmogelijkheden hebben!
Lol, je bent er dus zomaar ingerold.quote:Op woensdag 11 november 2009 16:21 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Die interesse had ik niet echt tot mijn stage. Ik moest echter stage lopen voor mijn master en veel vrienden gingen dat bij consultants doen, maar dat leek me niks. Techniek leek me echter ook niks, dat studeerde ik immers al en toen kwam een bekende met het idee van investment banking. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar het is opmerkelijk waar je kunt komen met een Vaulta Guide, Barbarians at the Gate en 2 dagen voorbereiding![]()
Het was de boom-periode, laten we het daar maar op houden
Nee was ik ook zeker niet van plan, dat is alleen maar raar. Lid worden van bijv. FSR is echter wel een goed idee van Matthijs.quote:Op woensdag 11 november 2009 18:06 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat lijkt me vrij zinloos om te melden op je CV? Bij de applicaties die ik invoerde moest ik ook mijn 1e jaars cijfers van de universiteit invullen, en daar staan ook 9'ens op de financiële vakken. Dat lijkt me niet noodzakelijk om ook nog een keer in je CV te stoppen.
Ik ben zelf ook destijds lid geworden van een financiële studievereniging en ik kan het iedereen aanraden. Door in commissies/bestuur te gaan (uiteraard kan dit ook bij studentenverenigingen) leer je zoveel skills die je met simpelweg colleges volgen niet (zo snel) gaat krijgen. Plus dat je gelijk een hoop mensen leert kennen met dezelfde (finance) interesse en ambities. Ik ging vanzelf aan diverse activiteiten meedoen en kreeg zo een goed beeld van de mogelijkheden na je studie. Enorm beeldverruimend en verrijkend vond ik dat. Daarom ook nooit spijt gehad om in deze business te gaan werken.quote:Op woensdag 11 november 2009 15:36 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ja, ik had wel een negen ofzo voor finance, maar ik vind finance eigenlijk niet uitdagend genoeg om me op de uni verder in te verdiepen. Lid worden van zo'n vereniging is inderdaad geen slecht idee, ik heb nog wel een vriend die ik over zou kunnen halen om met mij lid te worden.
Geld. Geld is de enige drijfveer voor mensen in IB. Je kunt er wel omheen draaien, maar dat is gewoon zo.quote:Op woensdag 11 november 2009 20:31 schreef Finitio het volgende:
[..]
Lol, je bent er dus zomaar ingerold.
Ik ben aan het overwegen hoe ik mijn interesse in finance het best kan verklaren, vandaar.
Whateverquote:Op donderdag 12 november 2009 02:41 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Geld. Geld is de enige drijfveer voor mensen in IB. Je kunt er wel omheen draaien, maar dat is gewoon zo.
Mwah, ik begrijp je comment wel, maar ik had het nooit volgehouden in het begin als het enkel om het geld ging. Als je het dagelijks werk niet leuk vindt, trek je het gewoon niet.quote:Op donderdag 12 november 2009 02:41 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Geld. Geld is de enige drijfveer voor mensen in IB. Je kunt er wel omheen draaien, maar dat is gewoon zo.
Hehe, ik mag dit wel. Wat had je dan kunnen doen? Je hebt wel gelijk, je kunt alleen goed zijn in je job als je aanleg/talent/skills hebt PLUS daadwerkelijk zin en interesse in je werk. Maar als geld je interesse is (je wilt er zelf zoveel mogelijk van verdienen) dan is IB gewoon een logische keuze omdat je dagelijks met cijfers te maken hebt.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:10 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
WhateverAls ik het voor het geld had willen doen, had ik ook een andere kant op kunnen gaan die mij meer geld kan opleveren in korte & lange termijn.
Besides, als je het in de IB bussiness puur voor geld doet, en je dus totaal geen affiniteit hebt met je werk geloof ik niet dat je het lang volhoudt. Maar dat kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen omdat nog niet in die business werk. Nog niet..
Ik las bij jou dat je er vanzelf bent ingerold, dan is dit denk ik een geluk voor je, want mensen die te gefixeerd zijn op the money, vissen uiteindelijk achter het netje. Show me the money is geen goede mentaliteit. Je moet werken voor honour & glory imho.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:25 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Mwah, ik begrijp je comment wel, maar ik had het nooit volgehouden in het begin als het enkel om het geld ging. Als je het dagelijks werk niet leuk vindt, trek je het gewoon niet.
Precies. Volgens mij is dat ook het motto bij Goldman. "We are greedy, but long term greedy". Met andere woorden, natuurlijk doen mensen het omdat ze goed willen verdienen, maar niet omdat ze morgen een zak geld willen. Eerder omdat ze het werk leuk vinden, hard willen werken, ambities hebben en ja, op hun ouwe dag daarvan willen profiteren.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:40 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Ik las bij jou dat je er vanzelf bent ingerold, dan is dit denk ik een geluk voor je, want mensen die te gefixeerd zijn op the money, vissen uiteindelijk achter het netje. Show me the money is geen goede mentaliteit. Je moet werken voor honour & glory imho.
Dat is wat ik ook doe. Als ik iemand plaats met een jaarsalaris van 2 ton euro, dan van ik tussen de 50 en 60k euro. Als ik dan ga kwijlen vanwege dat geld, dan is de kans op mislukking aanzienlijk groter dan dat ik iemand echt vooruit wil helpen in zijn/haar carriere.
Ik zou je zo aanbevelen voor een van mijn klanten.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:50 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Precies. Volgens mij is dat ook het motto bij Goldman. "We are greedy, but long term greedy". Met andere woorden, natuurlijk doen mensen het omdat ze goed willen verdienen, maar niet omdat ze morgen een zak geld willen. Eerder omdat ze het werk leuk vinden, hard willen werken, ambities hebben en ja, op hun ouwe dag daarvan willen profiteren.
Goed zijn in je vak moet altijd nummer 1 zijn, ik ben daar het meest mee bezig.
Jij hebt duidelijk nog niet gezien wat voor rotkop ik hebquote:Op donderdag 12 november 2009 09:52 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Ik zou je zo aanbevelen voor een van mijn klanten.
Er is bij ons in de familie tak een vrij groot bouw bedrijf.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:40 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Hehe, ik mag dit wel. Wat had je dan kunnen doen? Je hebt wel gelijk, je kunt alleen goed zijn in je job als je aanleg/talent/skills hebt PLUS daadwerkelijk zin en interesse in je werk. Maar als geld je interesse is (je wilt er zelf zoveel mogelijk van verdienen) dan is IB gewoon een logische keuze omdat je dagelijks met cijfers te
Maar traders zijn wel de beste verdieners bij de banken. De top traders verdienen meer dan de CEOs van de grote banken, simpelweg omdat ze een percentage van hun winst opeisen...quote:Op donderdag 12 november 2009 11:01 schreef Rbhp het volgende:
Derivatives traders? Mwah, ligt aan de ervaring natuurlijk die je hebt, maar als starter begin je zowieso onderaan.
Een 1e jaars trader die het goed doet (top 20%) kan hier al 120k per jaar doen in jaar 1. Sterker nog, dat kan elke 1e jaars bij een grote bank, maar dan vergeet je even dat het leven in Londen ook belachelijk duur is.quote:Op donderdag 12 november 2009 11:06 schreef Rbhp het volgende:
Maar dan heb je wel te maken met de beste traders. FX sales en traders salarissen zijn meestal 30/70 (basic/commission). De toppers in China maken 120-200k euro per jaar. Ik weet niet hoe dat in the city is?
quote:Op donderdag 12 november 2009 11:03 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Maar traders zijn wel de beste verdieners bij de banken. De top traders verdienen meer dan de CEOs van de grote banken, simpelweg omdat ze een percentage van hun winst opeisen...
Echt, als je als junior snel veel wilt verdienen: trading. En vervolgens kan je makkelijk overstappen naar een hedgefund na een jaar over 2-3...
Ik ken zoveel investment bankers die met jaloezie naar de traders kijken... De baan is wel wat meer "inhoudsloos" buiten de markt zelf, maar als de markt je interesseert is het de perfecte baan.quote:Op donderdag 12 november 2009 11:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Oke. Dat wist ik dus echt niet! Ik dacht dat de traders juist een beetje het 'scum' van de afdeling waren. Hele dag beetje klikken achter een PC, met de gedachte, dat kan iedereen wel. Vandaar dat ik ook de gedachte had dat traders niet goed betaald kregen, maar ik dat ook niet erg vond omdat ik traden gewoon wel leuk vind. Hmm
Oi, maak me nu niet te hebberig verdoriequote:Op donderdag 12 november 2009 11:09 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een 1e jaars trader die het goed doet (top 20%) kan hier al 120k per jaar doen in jaar 1. Sterker nog, dat kan elke 1e jaars bij een grote bank, maar dan vergeet je even dat het leven in Londen ook belachelijk duur is.
Maar goed, ik heb weinig inzicht in wat traders echt verdienen. Prop traders verdienen gewoon veel als ze geld voor de firm verdienen, dan kan je ook zomaar een half miljoen krijgen in je 3e jaar. Maar voor hetzelfde geld is het bijna niks als je ernstig faalt, moeilijk om een lijn op te trekken.
Nou ja, het punt is natuurlijk dat je eigenlijk niet betaald krijgt naar prestatie. Immers, als je een jaar (2008?) verlies maakt, hoef je niet zelf bij te leggen. Het hele systeem is dus eigenlijk wat "misaligned", omdat je enkel profiteert van de upside...quote:Op donderdag 12 november 2009 11:24 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Oi, maak me nu niet te hebberig verdorieHet feit dat je betaald krijgt naar prestaties is natuurlijk wel optimaal. Dat motiveert om uitzonderlijk goed je best te doen
En zoals je weet doe ik al een paar jaar niks anders dan de markt bekijken en traden en dat vind ik ook gewoon leuk
![]()
Crap zooi dat ik nog 1.5 jaar naar school moet
Geen idee, ben geen trader. Maar volgens mij gaat het niet zozeer om waar je werkt, maar meer wat voor type trader je bent. Een market maker heeft natuurlijk een compleet andere functie (verzorgen van liquiditeit) dan een prop trader (het verdienen van geld op eigen kapitaal).quote:Op donderdag 12 november 2009 12:15 schreef ratatat het volgende:
Als het dan toch over traders gaat: wat is het verschil tussen traders bij IB bedrijven en marketmakers en hoe uit zich dat tijdens het werk?
Geen idee, maar wens je iig. succes!quote:Op donderdag 12 november 2009 21:47 schreef Public_NME het volgende:
Ik werd vanmiddag gebeld dat ik volgende week een telefonisch interview heb met 2 medewerkers van 2 afdelingen binnen de capital markets tak van één van de grootste jongens in the City (en worldwide) waar ik heb gesolliciteerd.
Het is 2x 40 minuten, best wel pittig. Het schijnt een competency-based interview te zijn, en niet technisch. Iemand wat tips hoe ik me hier het beste op voor kan bereiden? Ik heb namelijk nog nooit een tel. interview gedaan, en het lijkt me toch wat lastig om een goede eerste indruk te maken.
Is ook lastig. Zorg in ieder geval voor de basis ingrediënten: een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt en een prettige telefoon. Een goeie speakerphone is natuurlijk relaxed en praat vrijer, net als een simpel oortje voor veel mensen. Met je mobiel aan je oor is altijd irritant voor twee keer 40 minuten...quote:Op donderdag 12 november 2009 21:47 schreef Public_NME het volgende:
Ik werd vanmiddag gebeld dat ik volgende week een telefonisch interview heb met 2 medewerkers van 2 afdelingen binnen de capital markets tak van één van de grootste jongens in the City (en worldwide) waar ik heb gesolliciteerd.
Het is 2x 40 minuten, best wel pittig. Het schijnt een competency-based interview te zijn, en niet technisch. Iemand wat tips hoe ik me hier het beste op voor kan bereiden? Ik heb namelijk nog nooit een tel. interview gedaan, en het lijkt me toch wat lastig om een goede eerste indruk te maken.
Nou ja, zo vreemd is het ook niet om dat te zeggen. En anders moet je gewoon naar de dokter, kun je tenminste ergens goed gaan zitten. Op werk zou ik in ieder geval niet doen, zit je waarschijnlijk ook niet echt relaxed.quote:Op donderdag 12 november 2009 22:15 schreef Public_NME het volgende:
Het is maar 1st round, dus feliciteren heeft nog weinig zin. Ik moet echt nog even regelen dat ik ergens rustig kan zitten, maar dat zal lastig worden aangezien ik op mijn werk zit en onze toren bomvol zit. En ik moet ook nog even een lunchpauze regelen van 1,5u, want ons front office handelt natuurlijk lekker door... Lijkt me ook niet handig om tegen mijn baas te zeggen dat ik een interview heb, ook al ben ik maar een stagiair....
Anyway, het weekend zal in het teken staan van de voorbereidingen, moet me zeker nog even goed inlezen...
Ik zie al iemand binnen komen op de kamer waar public_NME zitquote:Op donderdag 12 november 2009 22:19 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nou ja, zo vreemd is het ook niet om dat te zeggen. En anders moet je gewoon naar de dokter, kun je tenminste ergens goed gaan zitten. Op werk zou ik in ieder geval niet doen, zit je waarschijnlijk ook niet echt relaxed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |