abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 25 september 2009 @ 19:52:21 #1
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_73108655
registreer om deze reclame te verbergen
o_sm_banner-01.png

Welkom op het forum ‘Filosofie en Levensbeschouwing’ van FOK! Dit forum biedt een plek om te discussiëren over filosofische vragen, filosofen, religieuze vraagstukken of religie en levensbeschouwing in het algemeen. In principe geldt: alles met betrekking tot deze onderwerpen mag aan bod komen, het is geen forum van een bepaalde godsdienst of levensovertuiging, maar houd het respectvol en onderbouw je mening.

o_sm_banner-06.png

Om voor iedereen een aangename sfeer te creëren in dit forum is er wel een aantal gedragsregels waar je je aan dient te houden. Allereerst hebben we de algemene policy. Een aantal regels daaruit verdienen herhaling:

• Open geen enquêtes zonder toestemming (voor toestemming kun je mailen naar [email protected]).
• Plaats geen links naar sites met jouw referer-ID erin, om geld te verdienen.
• Plaats geen illegaal materiaal of links ernaar, zoals films of MP3’s, en verder zitten we ook niet op porno te wachten of persoonlijke gegevens van mensen.

Daarnaast is er nog een aantal regels specifiek voor dit forum:

• Wees respectvol.
• Wees inhoudelijk.

Wees respectvol

Dit houdt in dat je niet onnodig grievende en kwetsende opmerkingen plaatst jegens gelovigen, ongelovigen of anders-gelovigen. F&L is voor zowel gelovigen als niet-gelovigen. Houdt daar rekening mee! Opmerkingen als Iedereen die in God gelooft is een sukkel of Ongelovigen zijn honden en verdere vergelijkingen tussen (on)gelovigen en geesteszieken, daar zitten we niet op te wachten. Ze voegen niets toe aan de discussie, en helpen alleen maar om een topic hopeloos te laten ontsporen. In het bijzonder zijn nazi-vergelijkingen niet gewenst.


Wees inhoudelijk

Hier onder verstaan we dat we verwachten dat je geen one-liners plaatst, het heeft dus geen zin om een topic in te duiken en mee te delen God bestaat niet! Slotje!, of om alleen te reageren met Onzin. of een post te plaatsen die niet verder komt dan één smiley. Is de topic echt te onzinnig, dan wordt ze wel gesloten, en anders zakt ze wel weg. Niemand dwingt je te reageren.

o_sm_banner-04.png

Reageer ter zake

Het is niet erg dat een topic, nadat de initiële vraag beantwoord is, of het initiële punt gemaakt is, langzaam van onderwerp verandert, maar probeer een topic niet te kapen. Een discussie over een bepaald aspect van de Bijbel of Koran is geen plaats voor een opmerking dat God niet bestaat en dat de Bijbel of Koran onzin is. Een topic over een specifiek boek van Nietzsche is geen topic om je mening over Nietzsche als persoon te spuien.

Probeer je posts te structureren

De onderwerpen die aan bod komen zijn niet altijd te vangen in één alinea, noch is er altijd adequaat op te reageren met een paar woorden. Als je post langer wordt, gebruik dan alinea's, geef citaten bijvoorbeeld duidelijk aan en voorzie ze van een bron. Niemand heeft zin om een lange post zonder witregels en structuur te lezen.

Type- en spelfouten

Iedereen maakt typefouten en spelfouten, sommige mensen zijn dyslectisch, en voor anderen is Nederlands een tweede taal. Houd daar rekening mee als je een bericht leest, mensen verbeteren wekt meestal alleen irritatie op en komt de discussie niet ten goede. Anderzijds willen we wel aanraden je bericht even nog door te lezen voordat je op ‘Invoeren’ drukt. Al te veel spelfouten maakt dat het moeilijker lezen wordt, waardoor er minder mensen op reageren. Vermijd daarom ook SMS of MSN-taal en afkortingen die niet iedereen begrijpt.

Post geen linkdumps en open geen topics met slechts één enkel linkje

Als je een YouTube-video hebt die een belangrijk punt maakt, en waar je graag een topic over wilt openen, zorg dan óók voor een stuk tekst. Als je eerst dertig minuten een film moet kijken, voordat je in een topic kunt reageren loopt de animo hard terug. Breng de hoofdpunten van de film onder in woorden, zodat mensen kunnen inschatten of de film de moeite waard is. Bedenk ook dat je een film niet makkelijk in stukjes kunt knippen zoals een post, dus dat reageren lastig is. Topics die alleen uit een linkdump bestaan, en posts die alleen een video bevatten zonder toelichting zijn niet gewenst.

Denk na of een ander forum niet geschikter is

Actuele berichten kunnen beter in NWS, politieke allicht beter in POL, en een topic over bijvoorbeeld Griekse of Romeinse religie komt in C&H misschien beter uit de verf.

Ga niet zelf zitten modereren of terug-flamen

Gaat iemand over de schreef door te schelden, scheld dan niet terug, maar druk op de topic-report knop: 515aja.png

Lees de topic door voor je reageert

200 posts kunnen veel zijn om door te lezen. Maar mensen die wel de hele thread gevolgd hebben en telkens weer dezelfde opmerking terug zien komen hadden liever een nieuwe bijdrage gehad. Bij topicsreeksen is het ondoenlijk om alles door te lezen, maar bij een topic zelf wordt het zeer op prijs gesteld.

o_sm_banner-03.png

De huidige moderators zijn noodgang en NanKing. Zij houden specifiek op F&L in de gaten of iedereen zich aan bovenstaande regels houdt, en zij kunnen dan ook posts die hieraan niet voldoen verwijderen, of bewerken. Op bepaalde vormen van ongewenst gedrag wordt streng gemodereerd.

Ben je het niet eens met de moderaties, of wil je iets onder de aandacht brengen van de moderators dan kun je dat in de feedback-topic doen. Deze vind je bovenaan in het forum, bij de sticky topics. Als het over een specifieke topic gaat kun je ook op de reportknop drukken: 515aja.png

Ieder apart:
2j0jcrm.png noodgang
2j0jcrm.png NanKing

o_sm_banner-02.png

We willen je ook nog even wijzen op de vaste topicreeksen, die bevinden zich helemaal aan de onderkant van het forum, de zogenaamde centrale topics, op het moment zijn er:

• [Centraal] Atheïsme
• [Centraal] Bijbel en Christendom
• [Centraal] Judaïsme
• [Centraal] Vragen over de Islam
• Het “kleine filosofische/levensbeschouwelijke vragen”-topic

Heb je een simpele vraag, een kort nieuwsberichtje waar misschien geen hele topic uitkomt, of een relevant filmpje of plaatje, dan kun je ze in die topics kwijt.

o_sm_banner-05.png

We hopen dat iedereen hier met plezier discussieert, het is een discussieforum, er zijn alleen deelnemers, geen winnaars. Als je goede ideeën hebt voor een topicreeks, schroom dan niet om de moderators in te lichten!

Veel plezier!


Verantwoording:
Gebruikte lettertypen: Philokalia, Complutum, Gentium, Scheherazade, Ezra SIL en yfonts.

Tekst per banner:
Allegorie van de grot, Plato Politeia VII 517B;
• Exodus 20 vers 2 en verder, ‘de 10 geboden’;
Was ist Aufklärung?, het begin van Kants essay;
• Begin van de eerste soera van de Koran, de Opening (Al-Fatiha);
• Descartes Discours de la méthode, deel IV, met de woorden je pense, donc je suis;
• Het begin van het Johannesevangelie.


[ Bericht 0% gewijzigd door NanKing op 23-01-2019 12:39:43 ]
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')