FOK!forum / Culinesse à gogo / Levensgevaarlijk ZUUrdesembrood!
H1F5zaterdag 19 september 2009 @ 12:17
Mja, ik zou wel even een zuurdesembroodje gaan bakken.

De baktijd was afgelopen, trek de deur open en zie als resulaat een soort huge evil pitabroodje.





Ik ben bang van mijn eigen brood!

Het is kei en keihard, dus ik kan er uit frustratie nog iemand mee van z'n brommer kwakken.

Dit is het recept:

75 gr zuurdesem (heeft zo'n 12 uur staan rijzen)
2 dl water
250 gr bloem
1 tl zout
1 tl suiker
Scheutje olijfolie
50 minuten op 170 graden in hete luchtoven.


Dat wil niet met wit alleen hè?
Mirjamzaterdag 19 september 2009 @ 12:18
Buschettazaterdag 19 september 2009 @ 12:19

H1F5zaterdag 19 september 2009 @ 12:20
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 12:18 schreef Mirjam het volgende:

Mirjamzaterdag 19 september 2009 @ 12:21
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 12:20 schreef H1F5 het volgende:

[..]

ik weet het verder niet, heb nooit zuurdesembrood gebakken, maar je paint is gewoon grappig
Hou-m-Natzaterdag 19 september 2009 @ 12:25
Ja had al zoiets gelezen over zuurdesembrood... moet je mee oppassen!

Mooie paint trouwens!
Marijkezwollezaterdag 19 september 2009 @ 12:26
Die paint!
gunk77zaterdag 19 september 2009 @ 12:47
Isdatzozaterdag 19 september 2009 @ 12:47
.
ollie994zaterdag 19 september 2009 @ 12:49
tvp
Mirjamzaterdag 19 september 2009 @ 12:49
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 12:47 schreef gunk77 het volgende:
[ afbeelding ]
yvonnezaterdag 19 september 2009 @ 12:49
Omnomnomnomnom
Hephaistos.zaterdag 19 september 2009 @ 12:51
teknomistzaterdag 19 september 2009 @ 12:55
TNAzaterdag 19 september 2009 @ 12:57
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 12:49 schreef yvonne het volgende:
Omnomnomnomnom
Dat dus. Goed topic!
Harajuku.zaterdag 19 september 2009 @ 13:07
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 12:47 schreef gunk77 het volgende:
[ afbeelding ]
H1F5zaterdag 19 september 2009 @ 13:17
! Die kreeft. Nou, ik had toch het lef om er een stukje van te proeven en wonder boven wonder smaakte de korst voortreffelijk. Echt als een vers Frans stokbrood. Er zat nog een poging tot structuur in het brood, maar verder was het absoluut niet gaar en aan de andere kant is het blijkbaar te snel gerezen, om daarna weer in te zakken tot pitaformaat.

Zo te zien aan de kleur kan het wel een 10 min. langer in de oven en ik heb het (achteraf) totaal fout aangepakt met de bereiding van het deeg. Morgen de volgende poging maar weer.
Pietverdrietzaterdag 19 september 2009 @ 15:18
Zuurdesembrood maak je met roggemeel, voor tarwemeel gebruik je gist.
Erosjuhhhzaterdag 19 september 2009 @ 19:07
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Zuurdesembrood maak je met roggemeel, voor tarwemeel gebruik je gist.
Pietlut
pc-fr34kzaterdag 19 september 2009 @ 19:11
Die paints. ! !
gunk77zaterdag 19 september 2009 @ 19:56
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 13:17 schreef H1F5 het volgende:
Nou, ik had toch het lef om er een stukje van te proeven en wonder boven wonder smaakte de korst voortreffelijk.
Held
Viking84zaterdag 19 september 2009 @ 19:57
Hahahaha, die paints .
allsystemshaltdinsdag 22 september 2009 @ 19:57


Daar kan je het beste een hamburger van maken

Sourburger from HELL