abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_72816889
Heb ik eindelijk een goed te doen recept voor red velvet cake, komt hij nogal vast uit de oven.
Terwijl hij echt PERFECT zou zijn geweest als hij luchtig was.
Wie heeft de tip om hem lekker luchtig te krijgen, dan ga ik van het weekend meteen weer aan de slag.

Thanx!
Yeah yeah yeah, blah,blah,blah...
now buy me a drink and f**k off!
  Licht Ontvlambaar woensdag 16 september 2009 @ 20:17:21 #2
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_72817146
post het recept eens?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_72817469
Komt ie!


250 g gezeefde pattiseriebloem
1 theelepel baking soda
een half theelepeltje zout
2 eetlepels cacaopoeder
113 g boter op kamertemperatuur
300 g fijne suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
240 ml botermelk
2 eetlepels rode vloeibare kleurstof
1 theelepel witte azijn
1 theelepel baking soda
Hoeveelheid goed voor een 20 cm vorm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.Aan de kant zetten om straks te gebruiken.

Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en fluffy is. De eitjes per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.
Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
Doe er de vanille extract bij en meng verder.

Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.

Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde botermelk. Je eindigt met de bloem.

In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen, laten "fizzen" en bij het taart mengsel doen.

Het mengsel in de taartpan doen en 25 tot 30 minuutjes in de oven. Prikken om te kijken of de taart klaar is. Er mag geen beslag meer aan de prikker hangen.

Na het bakken de taart 10 minuutjes in de vorm laten afkoelen en dan ontvormen.

Het decoreren van de taart doe je best 1 dagje later.

Mascarpone-room frosting

350 ml slagroom met vetgehalte 40 procent.
500 g mascarpone
125g poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Mix de slagroom tot slagroom
mix in een andere kom de mascarpone , de suiker en de vanille
Spatel in dit mascarponemengsel de slagroom en laat verder 2 uur opstijven in de koelkast.

Snij de taart in lagen, vul met dit mengsel en bestrijk de zijkanten en bovenkant hiermee.

Strooi er wat kokos op en zet in de koelkast tot gebruik.

Is ook heerlijk met een laagje frambozen erbij.
Yeah yeah yeah, blah,blah,blah...
now buy me a drink and f**k off!
  Licht Ontvlambaar woensdag 16 september 2009 @ 20:40:41 #4
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_72818166
Misschien de eieren luchtiger kloppen en de rest spatelen ipv met mixer?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_72819554
quote:
Op woensdag 16 september 2009 20:40 schreef Sjeen het volgende:
Misschien de eieren luchtiger kloppen en de rest spatelen ipv met mixer?
Juist wanneer iets niet luchtig moet zijn gebruik je de spatel toch?
pi_72819588
quote:
Op woensdag 16 september 2009 21:15 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Juist wanneer iets niet luchtig moet zijn gebruik je de spatel toch?
nee, dan moet je juist voorzichtig spatelen, 'vouwen' zelfs, om de lucht erin te laten/houden
geloof ik.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_72820455
Fuck lol. Nu ga ik dit topic echt heel erg in de gaten houden om de wijsheid van de echte koks hier te horen te krijgen
  Redactie Games woensdag 16 september 2009 @ 21:38:36 #8
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_72820617
Als je iets luchtig wil houden moet je spatelen/scheppen...
wtf, is het eigenlijk
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_72821376
Er staat 2x baking soda in je recept. Moet dat niet een tl bicarbonaat en een tl bakpoeder zijn? Daar krijg ik cakes altijd perfect luchtig mee.
pi_72821414
Je weet wel dat Buttermilk, karnemelk is? je kan eigenlijk witte azijn achterwege laten als je karnemelk gebruikt.. het reageert met baking soda waardoor het luchtig wordt.

Oh ja.. volgens mij is het 1 theelepel bak poeder en 1 theelepel bak soda.. :-)

[ Bericht 9% gewijzigd door missy_c op 16-09-2009 22:09:56 ]
Life is short, eat dessert first.
pi_72833594
quote:
Op woensdag 16 september 2009 21:57 schreef missy_c het volgende:
Je weet wel dat Buttermilk, karnemelk is? je kan eigenlijk witte azijn achterwege laten als je karnemelk gebruikt.. het reageert met baking soda waardoor het luchtig wordt.

Oh ja.. volgens mij is het 1 theelepel bak poeder en 1 theelepel bak soda.. :-)
Aha, ik heb hier duidelijk te maken met echte pro's!!!
Ik raak nu alleen wat in de war, want ik ben nog niet zo'n bak-expert.

Ik weet dat het karnemelk is, kreeg het recept van een Belgische vriendin toegestuurd, vandaar.
Maar als ik de witte wijn achterwege laat, dan toch ook de baking soda? Want die voeg je samen volgens het recept.

En moet ik dat eerdere lepeltje baksoda dan vervangen voor bakpoeder???
Yeah yeah yeah, blah,blah,blah...
now buy me a drink and f**k off!
pi_84308994
Gigantische kick!

Ik wil dit weekend Red velvet cupcakes maken met cream cheese frosting. Heeft iemand nog goede recepten? Of kan iemand verifiëren dat bovenstaand recept goed is ?
  woensdag 21 juli 2010 @ 13:00:42 #13
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_84311254
Dan raad ik je aan om hier eens rond te kijken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')