Komt ie!
250 g gezeefde pattiseriebloem
1 theelepel baking soda
een half theelepeltje zout
2 eetlepels cacaopoeder
113 g boter op kamertemperatuur
300 g fijne suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
240 ml botermelk
2 eetlepels rode vloeibare kleurstof
1 theelepel witte azijn
1 theelepel baking soda
Hoeveelheid goed voor een 20 cm vorm
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.Aan de kant zetten om straks te gebruiken.
Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en fluffy is. De eitjes per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.
Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
Doe er de vanille extract bij en meng verder.
Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.
Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde botermelk. Je eindigt met de bloem.
In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen, laten "fizzen" en bij het taart mengsel doen.
Het mengsel in de taartpan doen en 25 tot 30 minuutjes in de oven. Prikken om te kijken of de taart klaar is. Er mag geen beslag meer aan de prikker hangen.
Na het bakken de taart 10 minuutjes in de vorm laten afkoelen en dan ontvormen.
Het decoreren van de taart doe je best 1 dagje later.
Mascarpone-room frosting
350 ml slagroom met vetgehalte 40 procent.
500 g mascarpone
125g poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Mix de slagroom tot slagroom
mix in een andere kom de mascarpone , de suiker en de vanille
Spatel in dit mascarponemengsel de slagroom en laat verder 2 uur opstijven in de koelkast.
Snij de taart in lagen, vul met dit mengsel en bestrijk de zijkanten en bovenkant hiermee.
Strooi er wat kokos op en zet in de koelkast tot gebruik.
Is ook heerlijk met een laagje frambozen erbij.
Yeah yeah yeah, blah,blah,blah...
now buy me a drink and f**k off!