FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Passievrucht, wat ermee doen?
casper019vrijdag 11 september 2009 @ 10:11
hey iedereen, ik heb net omdat het bij de appie in de aanbieding was een doosje passievruchten gekocht. Nu vroeg ik me af.. wat voor lekkers kan je hier allemaal mee doen?
en hoe herken je of ze goed rijp zijn?

is het fruit dat je ook lekker los uit de hand kan eten?

of verwerk je het eerder in salades?

Tips aub!
DarkElfvrijdag 11 september 2009 @ 10:14
passievrucht leeg lepelen in de yoghurt, super simpel maar erg lekker
Misanvrijdag 11 september 2009 @ 10:15
stukje opensnijden en uitzuigen!
error_404vrijdag 11 september 2009 @ 10:36
passievrucht-cheesecake
Sloavinkvrijdag 11 september 2009 @ 12:20
Passievrucht sorbet. hemels.
Pietverdrietvrijdag 11 september 2009 @ 20:10
Wat Sloavink zegt
ColdFeetvrijdag 11 september 2009 @ 20:27
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 10:15 schreef Misan het volgende:
stukje opensnijden en uitzuigen!
Of gewoon doormidden en leeglepelen
Mirjamvrijdag 11 september 2009 @ 20:28
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 20:27 schreef ColdFeet het volgende:
doormidden en leeglepelen
Misanvrijdag 11 september 2009 @ 22:47
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 20:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Of gewoon doormidden en leeglepelen
Ja kan ook ja
Chinlessvrijdag 11 september 2009 @ 23:12
alles kan
ColdFeetvrijdag 11 september 2009 @ 23:16
Ze zijn trouwens pas rijp als ze helemaal gerimpeld zijn
Hikzaterdag 12 september 2009 @ 12:34
Ik heb laatst súperijs gemaakt van passievruchten. Uitlepelen, zeven en blenderen (niet álle pitten hoeven eruit, maar als je het niet zeeft is het net zand). Suiker erbij, scheutje citroensap en wat room erbij en dan in de ijsmachine.... Yummmm....
Paulzaterdag 12 september 2009 @ 15:44
Ik lepel ze altijd uit ja
Pietverdrietzaterdag 12 september 2009 @ 16:19
quote:
Op zaterdag 12 september 2009 12:34 schreef Hik het volgende:
Ik heb laatst súperijs gemaakt van passievruchten. Uitlepelen, zeven en blenderen (niet álle pitten hoeven eruit, maar als je het niet zeeft is het net zand). Suiker erbij, scheutje citroensap en wat room erbij en dan in de ijsmachine.... Yummmm....
Room weglaten, room onderdrukt de smaak.
Alleen passievruchtenpulp met suiker, eventueel wat citroen.
Curiosityzaterdag 12 september 2009 @ 19:40
Kwarktaart met witte chocolade en passievrucht

Ingrediënten
100 g biscuits ( 8 bastogne koeken)
50 g boter, gesmolten
250 ml room
250 g kwark
250 g mascarpone
125 g fijne basterdsuiker
500 g witte chocolade, gesmolten
vruchtvlees van 6 passievruchten

Hulpmiddelen
Keukenmachine, springvorm (Ř 20 cm), bakpapier, mixer

Bereidingswijze
Maal de koekjes in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe, mix hem even mee en doe het mengsel dan in een springvorm van 20 cm doorsnee waarvan de bodem bedekt is met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig op de bodem van de springvorm en zet deze dan in de koelkast tot je hem nodig hebt. Klop met een mixer room, kwark, mascarpone, suiker en chocolade tot een gladde massa. Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de kwarktaart weer minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Snijd de kwarktaart in punten, schep er het vruchtvlees van de passievrucht overheen en serveer.

Bron
Bill Granger

Erg lekker deze taart en wel erg omslachtig om van je vruchten af te komen, maar het proberen waard.
Trustenzaterdag 12 september 2009 @ 22:12
In de blender met verse jus d'orange en paar stukken mango...mmmm!!!
Hikzondag 13 september 2009 @ 10:40
quote:
Op zaterdag 12 september 2009 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Room weglaten, room onderdrukt de smaak.
Alleen passievruchtenpulp met suiker, eventueel wat citroen.
Kan. Ik had eerst pulp zonder room, maar dat was héél heftig. Overigens waren dit geen passievruchten die je hier koopt, van die kleine bruine, maar vruchten die ik mee had genomen uit Zuid Amerika. Zijn een stuk groter en hebben veel meer smaak. Als ik daar passievruchtensap bestel neem ik het ook vaak niet puur, of gemengd met een andere vrucht.