casper019 | vrijdag 11 september 2009 @ 10:11 |
hey iedereen, ik heb net omdat het bij de appie in de aanbieding was een doosje passievruchten gekocht. Nu vroeg ik me af.. wat voor lekkers kan je hier allemaal mee doen? en hoe herken je of ze goed rijp zijn? is het fruit dat je ook lekker los uit de hand kan eten? of verwerk je het eerder in salades? Tips aub! | |
DarkElf | vrijdag 11 september 2009 @ 10:14 |
passievrucht leeg lepelen in de yoghurt, super simpel maar erg lekker ![]() | |
Misan | vrijdag 11 september 2009 @ 10:15 |
stukje opensnijden en uitzuigen! | |
error_404 | vrijdag 11 september 2009 @ 10:36 |
passievrucht-cheesecake | |
Sloavink | vrijdag 11 september 2009 @ 12:20 |
Passievrucht sorbet. hemels. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 september 2009 @ 20:10 |
Wat Sloavink zegt | |
ColdFeet | vrijdag 11 september 2009 @ 20:27 |
quote:Of gewoon doormidden en leeglepelen ![]() | |
Mirjam | vrijdag 11 september 2009 @ 20:28 |
quote: | |
Misan | vrijdag 11 september 2009 @ 22:47 |
quote:Ja kan ook ja ![]() | |
Chinless | vrijdag 11 september 2009 @ 23:12 |
alles kan | |
ColdFeet | vrijdag 11 september 2009 @ 23:16 |
Ze zijn trouwens pas rijp als ze helemaal gerimpeld zijn ![]() | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 12:34 |
Ik heb laatst súperijs gemaakt van passievruchten. Uitlepelen, zeven en blenderen (niet álle pitten hoeven eruit, maar als je het niet zeeft is het net zand). Suiker erbij, scheutje citroensap en wat room erbij en dan in de ijsmachine.... Yummmm.... | |
Paul | zaterdag 12 september 2009 @ 15:44 |
Ik lepel ze altijd uit ja | |
Pietverdriet | zaterdag 12 september 2009 @ 16:19 |
quote:Room weglaten, room onderdrukt de smaak. Alleen passievruchtenpulp met suiker, eventueel wat citroen. | |
Curiosity | zaterdag 12 september 2009 @ 19:40 |
Kwarktaart met witte chocolade en passievrucht Ingrediënten 100 g biscuits ( 8 bastogne koeken) 50 g boter, gesmolten 250 ml room 250 g kwark 250 g mascarpone 125 g fijne basterdsuiker 500 g witte chocolade, gesmolten vruchtvlees van 6 passievruchten Hulpmiddelen Keukenmachine, springvorm (Ř 20 cm), bakpapier, mixer Bereidingswijze Maal de koekjes in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe, mix hem even mee en doe het mengsel dan in een springvorm van 20 cm doorsnee waarvan de bodem bedekt is met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig op de bodem van de springvorm en zet deze dan in de koelkast tot je hem nodig hebt. Klop met een mixer room, kwark, mascarpone, suiker en chocolade tot een gladde massa. Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de kwarktaart weer minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Snijd de kwarktaart in punten, schep er het vruchtvlees van de passievrucht overheen en serveer. Bron Bill Granger Erg lekker deze taart en wel erg omslachtig om van je vruchten af te komen, maar het proberen waard. ![]() | |
Trusten | zaterdag 12 september 2009 @ 22:12 |
In de blender met verse jus d'orange en paar stukken mango...mmmm!!! | |
Hik | zondag 13 september 2009 @ 10:40 |
quote:Kan. Ik had eerst pulp zonder room, maar dat was héél heftig. Overigens waren dit geen passievruchten die je hier koopt, van die kleine bruine, maar vruchten die ik mee had genomen uit Zuid Amerika. Zijn een stuk groter en hebben veel meer smaak. Als ik daar passievruchtensap bestel neem ik het ook vaak niet puur, of gemengd met een andere vrucht. |