Kwarktaart met witte chocolade en passievruchtIngrediënten
100 g biscuits ( 8 bastogne koeken)
50 g boter, gesmolten
250 ml room
250 g kwark
250 g mascarpone
125 g fijne basterdsuiker
500 g witte chocolade, gesmolten
vruchtvlees van 6 passievruchten
Hulpmiddelen
Keukenmachine, springvorm (Ř 20 cm), bakpapier, mixer
Bereidingswijze
Maal de koekjes in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe, mix hem even mee en doe het mengsel dan in een springvorm van 20 cm doorsnee waarvan de bodem bedekt is met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig op de bodem van de springvorm en zet deze dan in de koelkast tot je hem nodig hebt. Klop met een mixer room, kwark, mascarpone, suiker en chocolade tot een gladde massa. Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de kwarktaart weer minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Snijd de kwarktaart in punten, schep er het vruchtvlees van de passievrucht overheen en serveer.
Bron
Bill Granger
Erg lekker deze taart en wel erg omslachtig om van je vruchten af te komen, maar het proberen waard.