Mangoworks2002 | vrijdag 11 september 2009 @ 09:15 |
Is er eigenlijk een Baklava mogelijkheid zonder noten of ei? Ik vind het namelijk heerlijk, maar mijn vriendin mag het niet ivm de noten die erin zitten. Zou je nu zoiets ook kunnen maken zonder noten? wat is een goed alternatief? | |
leipeshitouwess | vrijdag 11 september 2009 @ 09:16 |
Dat zal je denk ik toch even bij de Turk moeten vragen.. | |
#ANONIEM | vrijdag 11 september 2009 @ 09:19 |
Terugvindpost. Ik zal het navragen wanneer ik thuis ben. | |
#ANONIEM | vrijdag 11 september 2009 @ 09:30 |
Wil je iets vergelijkbaars aan baklava of een recept zonder ei en noten? | |
SuperPoekie | vrijdag 11 september 2009 @ 09:53 |
Een groot gedeelte van de smaak van baklava komt natuurlijk door de noten, dus echt dezelfde smaak gaat moeilijk worden denk ik. | |
TheThirdMark | vrijdag 11 september 2009 @ 10:07 |
Probeer jezelf er nu eens over heen te zetten. Niet alles moet maar aangepast worden omdat iemand toevallig allergisch is voor 1 of 2 ingrediënten. Dan eet je het maar mooi niet. Klaar basta slotje ![]() | |
Like-a-Bunny | vrijdag 11 september 2009 @ 10:08 |
quote:Probeer eens alternatieven van noten, zoals amandelen (zaad) of pinda's (vrucht). (Ik heb zelf een lactose, eier-allergie gehad en nog steeds een notenallergie.) quote:Ohohohohoh wat hoop ik dat jouw kinderen geboren mogen worden met een brute voedselallergie! ![]() | |
Mangoworks2002 | vrijdag 11 september 2009 @ 11:48 |
Helaas is het voor alle soorten, zowel pinda´s, zaden en noten. Ik ben dan ook opzoek naar een vergelijkbaar alternatief... | |
Lienekien | vrijdag 11 september 2009 @ 11:51 |
Misschien kun je een vulling van zuidvruchten (bijv. dadels) maken. Vind ik er qua zoetheid ook wel bij passen. ![]() Recept: walnoten weglaten. [ Bericht 12% gewijzigd door Lienekien op 11-09-2009 12:04:22 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 12 september 2009 @ 16:30 |
quote:Wat is het effect als ze die binnenkrijgt? | |
TheThirdMark | zondag 13 september 2009 @ 20:56 |
quote: ![]() Je hebt geen baklava alternatieven. Simpelweg omdat het met andere ingrediënten geen baklava meer is. Klaar. Er zijn nog zat gerechten vrij voor mensen met allerlei allergieën en daar moeten ze het maar mee doen. Ennuh, allergie is genetisch en laat mijn bloedlijn nu eens lekker vrij zijn van wat voor allergieën dan ook ,,!,,(-.-),,!,, | |
_Loki | zondag 13 september 2009 @ 22:51 |
quote:allergieën kunnen zich ook ontwikkelen. Het hoeft niet erfelijk te zijn. Ik ben bijvoorbeeld allergisch voor fruit, maar niemand in mijn familie heeft er last van. Ookal hebben allebei je ouders de allergie niet, dan is er nog een kans van 15% dat je er allergisch voor bent. | |
TechXP | zondag 13 september 2009 @ 23:31 |
quote:http://hubpages.com/hub/nut-free-baklava-recipe Misschien dit recept? (filodeeg is zover ik weet altijd wel ei-vrij) Weet niet hoe ze reageert op sesamzaad? Anders dat ook vervangen met iets. Dadels. Of appel. Of geen idee wat. Bij de hema hebben ze baklava die zover ik weet in ieder geval ei-vrij is. | |
Like-a-Bunny | maandag 14 september 2009 @ 10:09 |
quote:Ik gaf geen alternatief voor Baklava, ik gaf een alternatief voor noten. En lees je alsjeblieft wat beter in over de ontwikkeling van allergieën. ![]() | |
Oishinbo | maandag 21 september 2009 @ 05:11 |
Denk niet dat je baklawa kunt vinden zonder noten of ei erin. Ik geloof dat de buitenkant altijd wordt bestrijkt met ei omdat die anders een beetje droog wordt. En anders zit er altijd walnoot, pistache of amandel in. Wat wel lekker is en waar je de nootjes uit kunt plukken zijn die vogelnestjes ('engelenharen') maar ik weet niet zeker of er geen ei in zit. http://tasteofbothworlds.(...)es/2008/04/30/31.jpg Als alternatief kun je op zoek gaan naar Arabische snoepjes waar veel honing in zit.. 1 van mijn favorieten is Atail bil ashta, soort van pannekoekjes met creme/puddingachtige inhoud waar je heel veel honing op doet: http://www.thefreshloaf.com/node/3511/ataif-bil-ashta Eigenlijk is alles met ashta (wordt meestal gespeld als qashta of kashta) lekker met honing. |