FOK!forum / Culinesse à gogo / Baklava alternatief (Noten en Ei allergie)
Mangoworks2002vrijdag 11 september 2009 @ 09:15
Is er eigenlijk een Baklava mogelijkheid zonder noten of ei?
Ik vind het namelijk heerlijk, maar mijn vriendin mag het niet ivm de noten die erin zitten. Zou je nu zoiets ook kunnen maken zonder noten?

wat is een goed alternatief?
leipeshitouwessvrijdag 11 september 2009 @ 09:16
Dat zal je denk ik toch even bij de Turk moeten vragen..
#ANONIEMvrijdag 11 september 2009 @ 09:19
Terugvindpost.

Ik zal het navragen wanneer ik thuis ben.
#ANONIEMvrijdag 11 september 2009 @ 09:30
Wil je iets vergelijkbaars aan baklava of een recept zonder ei en noten?
SuperPoekievrijdag 11 september 2009 @ 09:53
Een groot gedeelte van de smaak van baklava komt natuurlijk door de noten, dus echt dezelfde smaak gaat moeilijk worden denk ik.
TheThirdMarkvrijdag 11 september 2009 @ 10:07
Probeer jezelf er nu eens over heen te zetten. Niet alles moet maar aangepast worden omdat iemand toevallig allergisch is voor 1 of 2 ingrediënten. Dan eet je het maar mooi niet.

Klaar basta slotje
Like-a-Bunnyvrijdag 11 september 2009 @ 10:08
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 09:15 schreef Mangoworks2002 het volgende:
Is er eigenlijk een Baklava mogelijkheid zonder noten of ei?
Ik vind het namelijk heerlijk, maar mijn vriendin mag het niet ivm de noten die erin zitten. Zou je nu zoiets ook kunnen maken zonder noten?

wat is een goed alternatief?
Probeer eens alternatieven van noten, zoals amandelen (zaad) of pinda's (vrucht).
(Ik heb zelf een lactose, eier-allergie gehad en nog steeds een notenallergie.)
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 10:07 schreef TheThirdMark het volgende:
Probeer jezelf er nu eens over heen te zetten. Niet alles moet maar aangepast worden omdat iemand toevallig allergisch is voor 1 of 2 ingrediënten. Dan eet je het maar mooi niet.

Klaar basta slotje
Ohohohohoh wat hoop ik dat jouw kinderen geboren mogen worden met een brute voedselallergie!
Mangoworks2002vrijdag 11 september 2009 @ 11:48
Helaas is het voor alle soorten, zowel pinda´s, zaden en noten. Ik ben dan ook opzoek naar een vergelijkbaar alternatief...
Lienekienvrijdag 11 september 2009 @ 11:51
Misschien kun je een vulling van zuidvruchten (bijv. dadels) maken. Vind ik er qua zoetheid ook wel bij passen.

Recept: walnoten weglaten.

[ Bericht 12% gewijzigd door Lienekien op 11-09-2009 12:04:22 ]
Pietverdrietzaterdag 12 september 2009 @ 16:30
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 11:48 schreef Mangoworks2002 het volgende:
Helaas is het voor alle soorten, zowel pinda´s, zaden en noten. Ik ben dan ook opzoek naar een vergelijkbaar alternatief...
Wat is het effect als ze die binnenkrijgt?
TheThirdMarkzondag 13 september 2009 @ 20:56
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 10:08 schreef Like-a-Bunny het volgende:

[..]

Probeer eens alternatieven van noten, zoals amandelen (zaad) of pinda's (vrucht).
(Ik heb zelf een lactose, eier-allergie gehad en nog steeds een notenallergie.)
[..]

Ohohohohoh wat hoop ik dat jouw kinderen geboren mogen worden met een brute voedselallergie!


Je hebt geen baklava alternatieven. Simpelweg omdat het met andere ingrediënten geen baklava meer is. Klaar. Er zijn nog zat gerechten vrij voor mensen met allerlei allergieën en daar moeten ze het maar mee doen.
Ennuh, allergie is genetisch en laat mijn bloedlijn nu eens lekker vrij zijn van wat voor allergieën dan ook ,,!,,(-.-),,!,,
_Lokizondag 13 september 2009 @ 22:51
quote:
Op zondag 13 september 2009 20:56 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]



Je hebt geen baklava alternatieven. Simpelweg omdat het met andere ingrediënten geen baklava meer is. Klaar. Er zijn nog zat gerechten vrij voor mensen met allerlei allergieën en daar moeten ze het maar mee doen.
Ennuh, allergie is genetisch en laat mijn bloedlijn nu eens lekker vrij zijn van wat voor allergieën dan ook ,,!,,(-.-),,!,,
allergieën kunnen zich ook ontwikkelen. Het hoeft niet erfelijk te zijn. Ik ben bijvoorbeeld allergisch voor fruit, maar niemand in mijn familie heeft er last van. Ookal hebben allebei je ouders de allergie niet, dan is er nog een kans van 15% dat je er allergisch voor bent.
TechXPzondag 13 september 2009 @ 23:31
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 09:15 schreef Mangoworks2002 het volgende:
Is er eigenlijk een Baklava mogelijkheid zonder noten of ei?
Ik vind het namelijk heerlijk, maar mijn vriendin mag het niet ivm de noten die erin zitten. Zou je nu zoiets ook kunnen maken zonder noten?

wat is een goed alternatief?
http://hubpages.com/hub/nut-free-baklava-recipe
Misschien dit recept? (filodeeg is zover ik weet altijd wel ei-vrij)
Weet niet hoe ze reageert op sesamzaad? Anders dat ook vervangen met iets. Dadels. Of appel. Of geen idee wat.

Bij de hema hebben ze baklava die zover ik weet in ieder geval ei-vrij is.
Like-a-Bunnymaandag 14 september 2009 @ 10:09
quote:
Op zondag 13 september 2009 20:56 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]



Je hebt geen baklava alternatieven. Simpelweg omdat het met andere ingrediënten geen baklava meer is. Klaar. Er zijn nog zat gerechten vrij voor mensen met allerlei allergieën en daar moeten ze het maar mee doen.
Ennuh, allergie is genetisch en laat mijn bloedlijn nu eens lekker vrij zijn van wat voor allergieën dan ook ,,!,,(-.-),,!,,
Ik gaf geen alternatief voor Baklava, ik gaf een alternatief voor noten.
En lees je alsjeblieft wat beter in over de ontwikkeling van allergieën.
Oishinbomaandag 21 september 2009 @ 05:11
Denk niet dat je baklawa kunt vinden zonder noten of ei erin. Ik geloof dat de buitenkant altijd wordt bestrijkt met ei omdat die anders een beetje droog wordt. En anders zit er altijd walnoot, pistache of amandel in. Wat wel lekker is en waar je de nootjes uit kunt plukken zijn die vogelnestjes ('engelenharen') maar ik weet niet zeker of er geen ei in zit. http://tasteofbothworlds.(...)es/2008/04/30/31.jpg

Als alternatief kun je op zoek gaan naar Arabische snoepjes waar veel honing in zit.. 1 van mijn favorieten is Atail bil ashta, soort van pannekoekjes met creme/puddingachtige inhoud waar je heel veel honing op doet: http://www.thefreshloaf.com/node/3511/ataif-bil-ashta Eigenlijk is alles met ashta (wordt meestal gespeld als qashta of kashta) lekker met honing.