Cahir | zaterdag 29 augustus 2009 @ 14:52 |
Wanneer is nou iets een vlaai en wanneer is iets een taart ![]() | |
trovey | zaterdag 29 augustus 2009 @ 14:53 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai Het schijnt dus aan de soort taarbodem te liggen. | |
hartje. | zaterdag 29 augustus 2009 @ 14:59 |
gaat het ook niet om de vulling die er gebruikt wordt? of ligt dat aan mij:) | |
Sanderrrr | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:01 |
Het is taart. En friet. | |
Tamashii | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:11 |
Vlaai is Belgisch. Taart is Nederlands. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:13 |
Vlaai of vla op zijn limburgs is brooddeeg met een vulling. | |
Fastmatti | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:25 |
Een taart is lekker een vlaai niet. | |
The_Voice_Within | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:30 |
Bij een taart denk ik aan een slagroom/kwark taart ofzo, en bij een vla(ai) denk ik aan zo'n Limburgse schijf met abrikozen vulling e.d. Ojaa, en het is friet. | |
CherryBoomBoom | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:33 |
quote:Echt niet ![]() Ze verkopen hier taarten bij de bakker | |
jpjedi | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:44 |
quote:vlaai is inderdaad op basis van limburgs brooddeeg. Hier kennen ze enkel taart. | |
Tezz | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:44 |
Taart is met room/slagroom. Vlaai is een brooddeeg-bodem met fruitvulling. Oh nee dat klopt niet wat je hebt ook 'rijstevlaai'. Nou ja, dan zal het toch echt aan de bodem liggen denk ik. En het is friet. | |
Frankvbr | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:45 |
een vlaai is een soort taart. Maar daar zijn limburgers het duidelijk niet mee eens. | |
Anne | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:48 |
Taarten:![]() ![]() ![]() Vlaaien: ![]() ![]() ![]() Taarten hebben eigenlijk ook nooit zo'n 'opstaande' rand van deeg. | |
Tamashii | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:49 |
quote:Zucht. Jah, ze verkopen hier ook vlaaien! Maar officieel komt een vlaai wel uit Belgie. De naam. | |
Bengeltje | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:49 |
quote:Vla is pudding, geen vlaai. Taart heeft een andere bodem, de bodem van een vlaai is luchtiger. | |
Bengeltje | zaterdag 29 augustus 2009 @ 15:50 |
quote:Goede uitleg voor dummies. ![]() | |
Cahir | zaterdag 29 augustus 2009 @ 16:17 |
Vlaai is dus dun met een opstaande rand. En taart is groot en dik? | |
trovey | zaterdag 29 augustus 2009 @ 16:19 |
quote:Dit is dus het verschil. | |
Anne | zaterdag 29 augustus 2009 @ 16:22 |
@ trovey, we kunnen wel lezen hoor. Jezelf quoten is kansloos.quote:Ik vind dat vlaaien ook ook groot en dik kunnen zijn ![]() ![]() ![]() Maar ik wed dat als jij 3 taarten en 3 vlaaien voor je hebt, je het verschil meteen ziet. Daarvoor hoef je ze niet eens te proeven. | |
trovey | zaterdag 29 augustus 2009 @ 16:36 |
quote:Jij blijkbaar wel TS heeft er blijkbaar overheen gelezen gezien de opmerking. Was dus ook een herinnering voor TS niet voor jou (en anderen) dus niets kansloos. | |
krakkemieke | zaterdag 29 augustus 2009 @ 17:44 |
Er zijn ook platte taarten hoor. http://www.soezie.com/Por(...)3%A9%20de%20luxe.jpg Volgens mij is het verschil vooral de bodem. | |
ikhouvannoodles | zaterdag 29 augustus 2009 @ 18:49 |
Vlaaibodem is op basis van een gistdeeg volgens mij. En taarten op basis van beslag of deeg met bakpoeder. | |
krakkemieke | zaterdag 29 augustus 2009 @ 19:05 |
quote:Yep. | |
Bezoekstertje | dinsdag 29 december 2009 @ 21:27 |
Ik kwam toevallig langs bij dit topic en als nederlander die bijna haar hele leven in Limboland woont( ![]() Het verschil tussen een vlaai en een taart is de bodem waarvan het gemaakt word. Bij taart is de bodem vaak van cake gemaakt en bij vlaai kan het van alles zijn (behalve cake natuurlijk ![]() O ja en dan wil ik nog even een misverstand uit de weg ruimen, veel mensen denken dat vlaaien van die platte dingen zijn met vruchtjes erop, maar vlaaien zijn er in alle soorten smaken en combinaties te krijgen. Maar misschien moet je gewoon zelf een keertje naar Limboland komen om een échte vlaai te proeven ![]() ![]() | |
prupke | dinsdag 29 december 2009 @ 22:28 |
Er schijnt zelfs nog een verschil te zijn tussen een vlaai en een limburgse vlaai ![]() een limburgse vlaai word in zijn geheel met inhoud en al gebakken en vlaaien met baverois? vullingen die worden in 2 delen bereid ![]() | |
Brammie1 | woensdag 30 december 2009 @ 15:15 |
Limburgers kunnen er nooit tegen als je zegt dat taart en vlaai hetzelfde zijn ![]() | |
YPrue | woensdag 30 december 2009 @ 15:42 |
Omdat het ook niet hetzelfde is. ![]() (Ja, ik ben ook een Limbo. ![]() | |
Fastmatti | woensdag 30 december 2009 @ 15:51 |
Had ik al gezegd dat een taart lekker is en een vlaai niet. | |
FutureFairytale | woensdag 30 december 2009 @ 18:59 |
quote:idd, ik hou niet van vlaai. vies deeg. Taart heeft lekkere cake- of koekdeeg. Vlaaideeg is zo droog en soms taai, zonder enig zoete smaak eraan. ![]() | |
liessa | donderdag 31 december 2009 @ 05:13 |
quote:In Limburg heet een vlaai echt een vla. En vla is pudding (hoewel veel mensen daar ook vla tegen zeggen). En pudding is ook pudding. Oftewel "wil je vla" kan betekenen wil je een bakje (vanille, chocolade, hopjes, noem maar op) vla" of " wil je een stukje (kersen, abrikozen, pruimen, kruisbessen etc) vlaai" Ik kom zelf ook uit Limburg, het verre zuiden zelfs, en een zaak als multivlaai gebruikt een ander soort deeg voor hun bodems dan een Limburgse bakker. Dus is Multivlaai geen vlaai, maar taart. Bovendien, met al die troep die ze eroverheen gooien zie je de zogenaamde vlaai niet eens meer. | |
Pietverdriet | donderdag 31 december 2009 @ 09:33 |
quote:hear hear |