abonnement Unibet Coolblue
pi_71679664
quote:
Tottenham Hotspur FC

Op 5 september 1882 wordt in Noord-London, in het Red House op High Road 748, de Hotspur Football Club opgericht, door leden van de Hotspur Cricket Club en leden van de St. John\'s Presbyterian School en de Tottenham Grammar School. Eerst gaat de club spelen op Tottenham Marshes en in 1888, als de club haar huidige naam Tottenham Hotspur FC heeft aangenomen, verhuist de club naar Northumberland Park en weer elf jaar later betrekt men White Hart Lane, de thuishaven waar men ook nu nog haar wedstrijden afwerkt. De club wisselt in haar beginjaren vaak van tenue, in eerste instantie neemt men de blauw-witte combinatie over van Blackburn Rovers, maar later is het de blauw-rode combinatie van stadsgenoot Arsenal, welke wordt overgenomen. Dit is veel supporters een doorn in het oog en er wordt dan ook besloten in een goudbruin-blauw tenue te gaan spelen, maar na de wedstrijd tegen het destijds heersende Preston North End, gaat Tottenham Hotspur spelen in de witte shirts en marine-blauwe shorts, waarin deze tegenstander speelde. Het huidige embleem stamt ook uit deze periode, een statige haan, met aan de poten sporen (“Spurs”) wordt gekozen als logo en het Franse onderschrijft “Audere-est-Facere” (vrij vertaald als “Durven is doen”) wordt ook al eind vorige eeuw gekozen en is nog steeds ongewijzigd.

Op 30 september 1882 speelt de club haar eerste vriendschappelijke wedstrijd, de Radicals is de tegenstander en deze wedstrijd gaat verloren met 2 – 0. Haar eerste officiële wedstrijd speelt Tottenham Hotspur in 1885, voor de London Association Cup tegen St. Albans en wordt met 5 – 2 gewonnen. De club is al snel populair bij de supporters en de vriendschappelijke wedstrijden worden door duizenden toeschouwers bekeken, de allereerste wedstrijd tegen rivaal Arsenal wordt in 1887 gespeeld, met daarbij zo’n veertienduizend toeschouwers, de wedstrijd wordt overigens een kwartier voor het einde gestaakt in verband met de intredende duisternis, de Spurs leidden op dat moment met 2 – 1. In 1896 wordt de club professioneel en twee jaar later treedt men toe tot de Southern League, als in 1899 het huidige stadion White Park Lane wordt geopend met een wedstrijd tegen Notts County met bijna dertigduizend toeschouwers, is de club definitief toegetreden tot de elite van de Londonse voetbalclubs. In 1900 wordt Tottenham Hotspur kampioen van de Southern League en een jaar later wint het als enige non-League club in de geschiedenis, de FA Cup door in de finale Sheffield United op Bolton\'s Burnden Park met 3 – 1 te verslaan. Verder wint de club deze periode nog de Dewar Shield in 1901 – 1902, de London League Premier Division in 1902 – 1903, de Western League in 1903 – 1904 en de Southern District Charity Cup 1901 – 1902, 1904 – 1905 en 1906 – 1907.

Pas in 1908 treedt Tottenham Hotspur toe tot professionele Football League, in eerste instantie tot de Second Division en meteen in het eerste seizoen weet de club te promoveren naar de hoogste afdeling. De club strijdt daar de eerste jaren dapper tegen degradatie, maar in 1914, wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt eindigt de club als laatste en als in 1918 de competitie weer wordt aangevangen, maar nu met 22 ploegen, is er even de hoop dat Tottenham Hotspur haar plaats op het hoogste niveau mag houden. Maar het is uitgerekend Arsenal, de club die vijfde werd in de Second Division, die de plaats van de Spurs overneemt. In 1919 – 1920 wordt de club kampioen en mag meteen weer promoveren naar de hoogste afdeling, een jaar later is er opnieuw een groot succes, door een 1 – 0 overwinning op de Wolverhampton Wanderers in Stamford Bridge, wordt voor de tweede maal de FA Cup gewonnen. Het seizoen daarop is men wederom succesvol, de tweede plaats achter Liverpool wordt veiliggesteld en in het FA Cup-toernooi wordt de halve finale bereikt. De jaren daarop zijn weer minder succesvol, Tottenham Hotspur eindigt de eerstkomende vijf jaar niet meer boven de twaalfde plaats in 1927 – 1928 degradeert men zelfs weer naar de Second Division, de successen lijken voor even verleden tijd.

In 1933 promoveren de Spurs naar de hoogste afdeling, maar twee jaar later is degradatie onafwendbaar en speelt de club tot haar promotie in 1949 – 1950 weer in de Second Division. Meteen in haar eerste seizoen terug in de First Divison, beleeft Tottenham Hotspur onder manager Arthur Rowe haar sportieve hoogtepunt: voor het eerst in haar historie is men landskampioen! Het seizoen daarop wordt de club tweede, maar al een seizoen later begint de hoge leeftijd van de meeste belangrijke speler op te spelen en moeten de Spurs toezien dat de top net even iets beter is op dat moment. De in 1958 aangestelde manager Bill Nicholson zorgt precies tien seizoenen na het eerste overweldigende succes voor een verbetering van deze prestatie, want naast de titel wordt ook de FA Cup veroverd, Tottenham Hotspur is hierdoor de derde club in de historie van het Engelse voetbal die de “double” weet te winnen, na Preston North End en Aston Villa in respectievelijk 1889 en 1897. Het seizoen daarop wint men opnieuw de FA Cup en in 1963 mag men daarop uitkomen in het Europa Cup II-toernooi (voor bekerwinnaars) en is hierin uitermate succesvol, na onder andere ¦K Slovan Bratislava en OFK Beograd te hebben verslagen, wacht in de finale Atlético Madrid Deze finale wordt met maar liefst 5 – 1 gewonnen en Tottenham Hotspur is hierdoor de eerste Engelse club met een Europa Cup. Jimmy Greaves is dat seizoen een erg belangrijke speller voor de Spurs, alleen al in de competitie scoort hij 37 maal, wat hem dan ook de topscorertitel oplevert.

Onder Bill Nicholson weet de Noord-Londonse club nog enkele prijzen in de wacht te slepen, zo is daar opnieuw een FA Cup in 1966 – 1967, een League Cup in 1970 – 1971 en 1972 – 1973. Door de winst van de eerste League Cup in 1971, mogen de Spurs een seizoen later uitkomen in het UEFA Cup-toernooi en na het uitschakelen van Nantes, Rapid Boekarest en AC Milan is het eveneens Engelse Wolverhampton Wanderers in de finale de tegenstander. Ook de finale gaat over twee wedstrijden met 3 – 2 gewonnen, waardoor Tottenham Hotspur ook deze trofee in haar prijzenkast mag bijzetten. Ook in 1974 bereiken de Spurs de finale van de UEFA Cup maar deze gaat helaas met 4 – 2 (over twee wedstrijden) verloren tegen Feyenoord. In 1977 neemt de succesvolle Bill Nicholson afscheid en degradeert de club naar de Second Division, maar meteen een jaar later is de club weer present op het hoogste niveau en met de opvallende aankopen Osvaldo “Ossie” Ardiles and Riccardo “Ricky” Villa, beide wereldkampioen met Argentinië in 1978. In 1981 wordt voor de zesde maal in historie de FA Cup gewonnen en ook het seizoen daarop, als de club haar honderd-jarig bestaan viert, wordt de “Cup-final” gewonnen. In 1983 is Tottenham Hotspur de eerste Engelse club, die haar geluk gaat beproeven op de beurs, de London Stock Exchange. In datzelfde seizoen, 1982 – 1983, weten de Spurs zich voor het eerst sinds bijna tien jaar weer te plaatsen voor de UEFA Cup en deze wordt en passant meteen gewonnen, door in de finale Anderlecht pas na het nemen van strafschoppen te verslaan, na daarvoor al opnieuw Feyenoord, Bayern München, Austria Wien en Hajduk Split te hebben uitgeschakeld. De club is een stabiele subtopper in Engeland, met af en toe uitschieters naar boven, maar na de winst van de FA Cup in 1990 – 1991 weet de club lange tijd geen rol van betekenis te spelen.

In 1992 gaat de huidige Premier League van start en Tottenham Hotspur verkoopt dat jaar haar sterspeler Paul Gascoigne voor zo’n acht miljoen Euro naar het Italiaanse Lazio, tot op heden een record-verkoop. De club eindigt steevast in de middenmoot en speelt zelden een rol van betekenis in de titelstrijd, ondanks spelers als Jürgen Klinsmann, Teddy Sheringham, David Ginola en Les Ferdinand, in 1998 – 1999 wint de club haar laatste prijs tot op heden, de League Cup. Vele (grote) aankopen moeten ervoor gaan zorgen dat het de ambitieuze Spurs weer gaan meestrijden om de prijzen en ook weer kunnen uitkomen in de Europese competities, maar tekenend is de miskoop Sergei Rebrov die in 2000 voor bijna zestien miljoen Euro komt van Dinamo Kiev uit Oekraine, maar nooit de verwachtingen weet waar te maken. In 2001 wordt Daniel Levy de nieuwe voorzitter van de club en na drie anonieme seizoenen, besluit hij in 2004 dat het roer om moet, hij stelt buiten de nieuwe coach Jacques Santini en assistent Martin Jol, ook een manager aan in de persoon van Frank Arnesen, zij moeten er in combinatie met enkele gerichte aankopen, voor gaan zorgen dat de Noord-Londonse club weer van zich doet spreken, haar prijzenkast uitbreidt en ervoor zorgt dat het weer de beste club van London wordt...
Vorig deel: [CENTRAAL] THFC, deel V
Heraaacles Almelooo
pi_71679740
Bentley mag vertrekken voor een niet al te hoog bedrag, maar is het niet verstandiger om hem er voorlopig bij te houden. Zoveel rechtermiddenvelders hebben we op het moment niet.
Heraaacles Almelooo
pi_71679905
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 13:12 schreef HAFC-Nijverdal het volgende:
Bentley mag vertrekken voor een niet al te hoog bedrag, maar is het niet verstandiger om hem er voorlopig bij te houden. Zoveel rechtermiddenvelders hebben we op het moment niet.
Zit wat in. Er was toen wel sprake van dat Bentley betrokken zou worden in een ruil met Ashley Young.. Als Young daardoor kan komen, heb ik er geen moeite mee dat Bentley vertrekt.

http://bleacherreport.com(...)ap-for-david-bentley
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
pi_71680891
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 13:12 schreef HAFC-Nijverdal het volgende:
Bentley mag vertrekken voor een niet al te hoog bedrag, maar is het niet verstandiger om hem er voorlopig bij te houden. Zoveel rechtermiddenvelders hebben we op het moment niet.
Dat idee heb ik bij wel meer spelers. Chimbonda en Boateng zijn nu zo ongeveer de enigen die wat mij betreft zomaar weg mogen zonder dat er iemand voor terug zou worden gehaald. Jongens als Huddlestone, Bentley en Dawson die geen eerste keus zijn zie ik liever blijven. Giovani en Bale al helemaal, al moeten die dan wel een kans krijgen anders kunnen ze beter verhuurd worden.
AFC Ajax - Manchester United FC - Tottenham Hotspur FC - Roberto Baggio
pi_71684397
Ik zou Bentley er ook bij houden.

Hij kan zeker goed voetballen.
Alleen jammer dat het er niet uit kwam in zijn eerste seizoen.
Ik zou hem een nieuwe kans geven
pi_71687329
Als deze selectie bij elkaar blijft en we krijgen en nog een linksbeen bij moeten we meedoen om Europees voetbal dit jaar. Zeker gezien de tweede seizoenshelft, er hoeft niet zoveel te veranderen. Eindelijk eens...
Heraaacles Almelooo
pi_71687399
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 17:18 schreef HAFC-Nijverdal het volgende:
Als deze selectie bij elkaar blijft en we krijgen en nog een linksbeen bij moeten we meedoen om Europees voetbal dit jaar. Zeker gezien de tweede seizoenshelft, er hoeft niet zoveel te veranderen. Eindelijk eens...
True, daarom zou Ashley Young een geweldige aankoop zijn voor op links (al is hij rechts).. Bedenk je ook dat we met Gomes ook gewoon 1 van de beste keepers van de PL hebben.. Zeker in de vorm van de 2e seizoenshelft vorig jaar.
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
pi_71689309
Spurs had Downing moeten halen.
Ik zie zo geen andere haalbare speler voor op links.
Misschien Kranjcar aangezien Pompey bezig is aan een leegloop
pi_71749341
Het lijkt me niet dat Young naar de Spurs komt...
Tijden gaan voorbij, maar de passie blijft!
Winnaar Serie A-toto 2008-2009
Ja, eind april 2007, de mooiste dag van heel m'n leven!
En daarom zing ik nu, bedankt Phillip Cocu!
pi_71749375
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 00:35 schreef dndiek het volgende:
Het lijkt me niet dat Young naar de Spurs komt...
Zeker niet na dit artikel:
quote:
Harry Redknapp verwacht niet dat Ashley Young komend seizoen de clubkleuren van Tottenham Hotspur zal verdedigen. De vleugelspeler van Aston Villa wordt de laatste dagen nadrukkelijk met de Noord-Londenaren in verband gebracht, maar volgens Redknapp is zijn werkgever niet van plan om mee te werken aan een overgang.

"Iedereen wil een speler als Young in zijn selectie hebben", vertelde Redknapp zondag aan diverse Britse media. "Maar de kans is bijzonder klein dat hij van club verandert. Hij is een fantastische speler en Aston Villa wil niet meewerken aan een transfer. Ik ga er niet van uit dat hij nog deze zomer getransfereerd zal worden."

Young (24) heeft zich de laatste twee seizoen opgewerkt tot een van de smaakmakers van Aston Villa. Onlangs liet de PFA Young Player of the Year weten dat hij er geen probleem mee had om langer op Villa Park te blijven. Redknapp is nog op zoek naar een buitenspeler omdat David Bentley in zijn optiek onvoldoende heeft gepresteerd.
Erg jammer, het zou echt een geweldige speler zijn voor Spurs.
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
  maandag 10 augustus 2009 @ 00:36:43 #11
219075 Fortitudo
de echte vedett
pi_71749377
prachtclub

samen met west ham denk ik mooiste club van london
Een oude, seniele vos is nog steeds sluw en schuw. Nooit afschrijven zeg ik je.
  maandag 10 augustus 2009 @ 17:44:37 #12
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_71766049
Maar hopen op een mooi seizoen
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
pi_71767949
Voorlopig maar even concentreren op het programma t/m december:
quote:
August 2009
16 Sun Home Liverpool Barclays Premier League 16:00
19 Wed Away Hull City Barclays Premier League 19:45
23 Sun Away West Ham Barclays Premier League 13:30
29 Sat Home Birmingham City Barclays Premier League 15:00

September 2009
12 Sat Home Man Utd Barclays Premier League 17:30
20 Sun Away Chelsea Barclays Premier League 16:00
26 Sat Home Burnley Barclays Premier League 15:00

October 2009
03 Sat Away Bolton Barclays Premier League 15:00
17 Sat Away Portsmouth Barclays Premier League 15:00
24 Sat Home Stoke City Barclays Premier League 15:00
31 Sat Away Arsenal Barclays Premier League 12:45

November 2009
07 Sat Home Sunderland Barclays Premier League 15:00
22 Sun Home Wigan Athletic Barclays Premier League 15:00
28 Sat Away Aston Villa Barclays Premier League 17:30

December 2009
05 Sat Away Everton Barclays Premier League 15:00
12 Sat Home Wolverhampton Barclays Premier League 15:00
15 Tue Home Man City Barclays Premier League 20:00
19 Sat Away Blackburn Barclays Premier League 15:00
26 Sat Away Fulham Barclays Premier League 13:00
28 Mon Home West Ham Barclays Premier League 13:00
Lekker begin aankomende zondag thuis tegen Liverpool. 2e kerstdag en 2 dagen later een Londense derby
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
pi_71769815
Mooie club
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_71769861
Als er in Oktober maar 15 punten worden gepakt.
pi_71770000
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 20:02 schreef sjimz het volgende:
Als er in Oktober maar 15 punten worden gepakt.
Dat zou erg knap zijn in 4 wedstrijden
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
pi_71770014
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 20:06 schreef Chain_Reaction het volgende:

[..]

Dat zou erg knap zijn in 4 wedstrijden
Scherp.
pi_71770021
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 20:06 schreef Chain_Reaction het volgende:

[..]

Dat zou erg knap zijn in 4 wedstrijden
Foutje.

12 punten dus
pi_71770870
Met een redelijk begin aan de competitie ben ik al blij, dat zou een flinke verbetering zijn tov de vorige jaren.
Heraaacles Almelooo
pi_71771650
Lastige start wel. Binnen 7 wedstrijden al de top 3. Maar van de andere kant ook al de mogelijke bottom 3. Kan alle kanten op, maar als ze weer zo slecht starten gooi je helaas wel wat punten weg die je later in het seizoen moeiteloos binnenhaalt, zoals tegen Hull vorig jaar bijvoorbeeld.
AFC Ajax - Manchester United FC - Tottenham Hotspur FC - Roberto Baggio
pi_71771718
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 20:57 schreef DemonCleaner het volgende:
Lastige start wel. Binnen 7 wedstrijden al de top 3. Maar van de andere kant ook al de mogelijke bottom 3. Kan alle kanten op, maar als ze weer zo slecht starten gooi je helaas wel wat punten weg die je later in het seizoen moeiteloos binnenhaalt, zoals tegen Hull vorig jaar bijvoorbeeld.
Vorig jaar in het begin had je ook een mindere selectie, veel niet-fitte spelers, een manager die er niks van bakte en vooral Gomes die hopeloos uit vorm was.. Ik zie niet in waarom er dit jaar matig gestart zou moeten worden.. En dan bedoel ik over de 1e 10 wedstrijden ofzo.
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
pi_71771929
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 21:00 schreef Chain_Reaction het volgende:

[..]

Vorig jaar in het begin had je ook een mindere selectie, veel niet-fitte spelers, een manager die er niks van bakte en vooral Gomes die hopeloos uit vorm was.. Ik zie niet in waarom er dit jaar matig gestart zou moeten worden.. En dan bedoel ik over de 1e 10 wedstrijden ofzo.
Die niet fitte spelers heb je nu ook wel, waaronder alle centrale verdedigers behalve de geschorste Bassong. En je weet natuurlijk nooit wie er nu zin heeft om te blunderen. Maar de selectie is inderdaad beter en ik heb ook wel vertrouwen in Redknapp.
AFC Ajax - Manchester United FC - Tottenham Hotspur FC - Roberto Baggio
pi_71788381
quote:
Slimme Spurs kunnen geschorste Bassong inzetten

Tottenham Hotspur heeft goed opgelet hoe de Engelse bond (FA) de schorsing van Sébastien Bassong heeft opgepakt. De Londense club nam Bassong donderdag over van Newcastle United en stelt dat de Fransman zijn beide duels schorsing al in dienst van The Magpies heeft uitgezeten, waardoor hij nu inzetbaar is tegen Liverpool.

Bassong werd aan het slot van vorig seizoen voor twee wedstrijden geschorst door een rode kaart tegen Fulham. Daardoor miste hij de allerlaatste wedstrijd en zat hij zijn eerste duel schorsing dus al uit als speler van Newcastle. Volgens Spurs zou hij ook zijn tweede duel schorsing als speler van die club uit moeten zitten. Doordat Bassong zaterdag niet in actie kwam namens Newcastle, is de zaak bij dezen opgelost, meent Tottenham.

“Sébastien is beschikbaar voor onze ouverture tegen Liverpool, aanstaande zondag”, meldt Tottenham op de officiële website. “Omdat hij zijn eerste wedstrijd schorsing op de slotdag van vorig seizoen uitzat als Newcastle-spler, betekent dat dat de schorsing verder ook voor hem geldt als Newcastle-speler”, verduidelijkt de Londense club.

Bassong is de beoogde tweede centrale verdediger naast Ledley King. Hij stond maar één jaar onder contract bij Newcastle, dat hem overnam van FC Metz maar eind vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Spurs-trainer Harry Redknapp liet al weten verguld te zijn met Bassong. “Hij is jong, sterk en heeft vorig seizoen een goede indruk gemaakt”, aldus de coach.
Goede zaak en alert!
Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 13:46:42 #24
219075 Fortitudo
de echte vedett
pi_71788462
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 13:43 schreef Chain_Reaction het volgende:

[..]

Goede zaak en alert!
slim
Een oude, seniele vos is nog steeds sluw en schuw. Nooit afschrijven zeg ik je.
pi_71943009
In ieder geval een goede start van de competitie gemaakt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')