FOK!forum / Culinesse à gogo / Chinees opwarmen, hoelang houdbaar?
bulbjesmaandag 3 augustus 2009 @ 05:22
Zaterdagavond chinees gehaald (bami en nasi), was nog een beetje van over dus dat af laten koelen en na uurtje of twee meteen in de koelkast gezet.
Kan ik dit nou vanavond (maandagavond) nog opwarmen na dus twee dagen? Of is chinees niet zolang houdbaar?

En zijn die bakjes waar het inzit eigenlijk magnetron-bestendig? (als ik de deksel eraf haal dan) of kan ik het beter gewoon op een bord doen en dan verwarmen?
Dennis_enzomaandag 3 augustus 2009 @ 05:27
Ruik eraan, als het stinkt, kan je het beter niet meer eten. Deze vuistregel hanteer ik altijd en tot nu toe klopt hij wel
Winner_Tacomaandag 3 augustus 2009 @ 05:30
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 05:22 schreef bulbjes het volgende:
Zaterdagavond chinees gehaald (bami en nasi), was nog een beetje van over dus dat af laten koelen en na uurtje of twee meteen in de koelkast gezet.
Kan ik dit nou vanavond (maandagavond) nog opwarmen na dus twee dagen? Of is chinees niet zolang houdbaar?

En zijn die bakjes waar het inzit eigenlijk magnetron-bestendig? (als ik de deksel eraf haal dan) of kan ik het beter gewoon op een bord doen en dan verwarmen?
Wat voor eten precies? Babi Pangang en andere rundvlees dingen kun je makkelijk doen. Kip ook maar dan wel echt goed verhitten. Foe yong hai en andere ei-productenzou ik niet doen.
Aangezien je het goed moet verhitten lijken die plastic bakjes in de micro zetten me niet bijster zo goed voor je volksgezondheid.
bulbjesmaandag 3 augustus 2009 @ 05:41
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 05:30 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Wat voor eten precies? Babi Pangang en andere rundvlees dingen kun je makkelijk doen. Kip ook maar dan wel echt goed verhitten. Foe yong hai en andere ei-productenzou ik niet doen.
Aangezien je het goed moet verhitten lijken die plastic bakjes in de micro zetten me niet bijster zo goed voor je volksgezondheid.
Tis bami en nasi (allebei gewoon plain, dus...wel met stukjes ham en wellicht ook ei erin, weet ik niet, gewoon die meuk die je altijd van de chinees krijgt)
The_Hivesmaandag 3 augustus 2009 @ 07:45
kan gewoon.
Phenomaandag 3 augustus 2009 @ 07:46
Kannibalisme is verboden in Nederland.
Lkwmaandag 3 augustus 2009 @ 08:04
Ik warm het alleen de dag erna nog op, daarna niet meer. Als je zeker weet dat het bij de Chinees kakelvers was, misschien 2 dagen. Maar dat weet je nooit zeker en volgens mij kun je er beter van uitgaan dat je gerecht al 3 uur in een warme keuken heeft gestaan voordat je het meekrijgt.
SpotlessMind00maandag 3 augustus 2009 @ 09:09
Wij hebben vrijdag Chinees gegeten. Alles wat over was direct in de koelkast gezet en gisterenavond opgegeten. Ik leef nog
RedemptioNmaandag 3 augustus 2009 @ 09:18
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 05:30 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Wat voor eten precies? Babi Pangang en andere rundvlees dingen kun je makkelijk doen. Kip ook maar dan wel echt goed verhitten. Foe yong hai en andere ei-productenzou ik niet doen.
Aangezien je het goed moet verhitten lijken die plastic bakjes in de micro zetten me niet bijster zo goed voor je volksgezondheid.
ze gebruiken zelf van die bakjes die magnetron bestendig zijn...
pjaminonmaandag 3 augustus 2009 @ 09:31
Volgende dag kan prima, 2 dagen erna is goed ruiken. Let er ook op dat je alles goed laat uitdampen met de deksel eraf. Als het op kamertemperatuur is dan pas de koelkast in!
Catch22-maandag 3 augustus 2009 @ 09:33
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 05:30 schreef Winner_Taco het volgende:
Wat voor eten precies? Babi Pangang en andere rundvlees dingen kun je makkelijk doen. Kip ook maar dan wel echt goed verhitten. Foe yong hai en andere ei-productenzou ik niet doen.
Aangezien je het goed moet verhitten lijken die plastic bakjes in de micro zetten me niet bijster zo goed voor je volksgezondheid.
Jajajajajaja...
Winner_Tacomaandag 3 augustus 2009 @ 09:46
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 09:33 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Jajajajajaja...
http://www.stotterhulp.nl/
Catch22-maandag 3 augustus 2009 @ 09:54
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 09:46 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

http://www.stotterhulp.nl/


w-w-w--wa-a-t-t-t bbbbbbbbeedd--ddooell je d-d-d-daaaarmmmm-mmeee?
Tahitimaandag 3 augustus 2009 @ 09:58
Ik zou het gewoon op een bord doen en dan in de magnetron, niet alle bakjes zijn te gebruiken in een magnetron.
Papierversnipperaarmaandag 3 augustus 2009 @ 09:59
Hoe ruikt een dood persoon?
mgerbenmaandag 3 augustus 2009 @ 10:00
Als het bij de Chinees goed heet geweest is heb je een mooie beginstand van 0 bacteriën.
Drie dagen lijkt me hartstikke goed.
Ik zou het opbakken ipv magnetronnen. Is veel lekkerder.
nerd4salemaandag 3 augustus 2009 @ 10:07
Gaat prima, doe ik ook wel eens.
In mijn ervaring zijn de meeste bakjes niet magnetron-bestendig.
Maar dat merk je snel genoeg. Kijk na een minuutje of 3 in de magnetron. Als de bakjes beginnen te smelten kun je het eten dus beter overdoen in een andere (wel magnetron-bestendige) bak.
Charmianmaandag 3 augustus 2009 @ 15:21
Overgebleven nasi en bami van de chinees gooi ik in de vriezer dan kan ik het weken later nog opeten.
pjaminonmaandag 3 augustus 2009 @ 15:36
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 15:21 schreef Charmian het volgende:
Overgebleven nasi en bami van de chinees gooi ik in de vriezer dan kan ik het weken later nog opeten.
Dat is met 't meeste spul wat je in de vriezer gooit ;-)
bulbjesmaandag 3 augustus 2009 @ 17:41
Oei er zit wel veel ei (en ook wat ham en wat ondefineerbaar vlees) in die bami :-/ hoop dat ik nu niet dood neerval dalijk, maar heb het opgewarmd en ga een poging wagen....
Tahitimaandag 3 augustus 2009 @ 17:49
Om alvast in de stemming te komen:



Wooldoormaandag 3 augustus 2009 @ 18:02
Ik doe het vaak wel een paar weken in de vriezer en daarna opwarmen in de magnetron, tis nog goed maar chinees uit de magnetron haalt het echt niet bij verse. Eigenlijk is het niet te vreten als het ingevroren is geweest
martiendejongwoensdag 4 november 2009 @ 15:28
Ik heb het nu sinds zaterdag staan, maar het is rundvlees met groente.
Ik wilde het gewoon proberen.
Als het niet gelukt is kun je dat wellicht morgen of overmorgen in de krant lezen
ForumGekwoensdag 4 november 2009 @ 17:38
quote:
Op maandag 3 augustus 2009 08:04 schreef Lkw het volgende:
Ik warm het alleen de dag erna nog op, daarna niet meer. Als je zeker weet dat het bij de Chinees kakelvers was, misschien 2 dagen. Maar dat weet je nooit zeker en volgens mij kun je er beter van uitgaan dat je gerecht al 3 uur in een warme keuken heeft gestaan voordat je het meekrijgt.
3 uur?

Die chinesen bakken die rotzooi om 6 uur 's ochtends al
Fokskidonderdag 5 november 2009 @ 02:21
Als het vreemd ruikt wegkiepen. Ruikt het ok dan gewoon goed opwarmen en er is weinig mis mee. 2 dagen moet het verschil niet maken in de meeste gevallen.