FOK!forum / Culinesse à gogo / pizzapan / hapjespan
Zanazondag 2 augustus 2009 @ 15:44
Je weet wel je krijgt het ooit cadeau en het verdwijnt achter in de kast....maar vandaag is de dag dat ik het ding een keer wil gebruiken, zit er alleen een handleiding bij maar geen recepten.

Ik heb bedacht dat ik een pizza wil gaan bakken, maar lukt dat wel? Heeft er iemand ervaring me, want het wordt alleen van de onderkant verwarmd.



[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 02-08-2009 20:01:46 ]
Poepoogzondag 2 augustus 2009 @ 15:49
Als je er geen pizza in kan bakken, waarom heet het dan een pizzapan?
Oldenzaalzondag 2 augustus 2009 @ 15:54
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 15:49 schreef Poepoog het volgende:
Als je er geen pizza in kan bakken, waarom heet het dan een pizzapan?
Omdat de pan de vorm heeft van een pizza!!!!!111!!11!!!
Het-Gele-Tekenzondag 2 augustus 2009 @ 15:55
Voor een pizza moet je dit gebruiken
. Eerst op de bodem van de oven (300°) voor een minuutje of 3, en dan op het rooster helemaal in de bovenste stand nog een klein minuutje.
Zanazondag 2 augustus 2009 @ 16:17
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 15:55 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
Voor een pizza moet je dit gebruiken
Eerst op de bodem van de oven (300°) voor een minuutje of 3, en dan op het rooster helemaal in de bovenste stand nog een klein minuutje.
300 graden in de oven? mijn oven gaat alleen tot 270 graden en meestal bak ik bij 200, alleen één soort pizza moet bij 250 graden (casa di mama)

maar ja, ik wil juist het specifieke geval van het foto in mijn OP uitproberen en omdat ik ook foto's zag met pizza erin, wou ik een pizza gaan maken....de deeg staat nu te rijzen

Pizza deeg,
dit heb je nodig,voor 4 pizzas,
45O gr witte bloem,
2,5 dl lauw water,
1 eetlepel fijne suiker,
2 theelepels gedroogde gist,of 15 gr verse gist,
1/2 theelepel zout,
3 eetlepels olijfolie.

meng de bloem met de suiker en het zout,
maak een kuiltje doe er het water en de gist in,
voeg de olijfolie toe en meng en kneed tot een mooie
deegbol.dek de kom af en laat anderhalf uur rijzen,
verdeel het deeg in 4 porties,en maak 4 mooie bollen,
laat nog minstens een uur rijzen.
duw de bol plat,maak het tot een rondje van ong 30cm,
je kan de deegrol ook gebruiken.


bron: http://blog.seniorennet.be/rafa/archief.php?ID=91498
Anywherezondag 2 augustus 2009 @ 16:22
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 15:54 schreef Oldenzaal het volgende:

[..]

Omdat de pan de vorm heeft van een pizza!!!!!111!!11!!!
Zanazondag 2 augustus 2009 @ 17:58
nu, de eerste is al mislukt, ik had de temperatuurregelaar op standje 4 van de 5 en zat ongeveer 5 minuten achter fok....resultaat: bodem zwart en bovenop de deeg nog niet helemaal afgebakken ....nu standje 1 -2 en vaker gaan kijken, bodem was aan de zijkanten (wat wel te eten was) wel lekker knapperig
Zanazondag 2 augustus 2009 @ 18:50
voor herhaling vaatbaar, beleg moet wel al "klaar"zijn, dus niet echt rauw meer en niet te dik, want dan wordt het misschien niet warm genoeg

ik had knoflook, ui, tijm, rozemarijn, oregano, beetje suiker, beetje olie in en pan aangefruit, beetje champignon en stukjes paprika erbij, blikje gepelde tomaten en goed laten koken, paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout dan heb je alvast een warme basissaus..ham bovenop, verschillende soorten kaas...
de bodem wordt knapperig, de kaas verloopt, maar wordt natuurlijk niet bruin, omdat er van boven geen warmtebron is....nog even oefenen met de temperatuurschakelaar, want standje 1 is te laag, duurt te lang....

het smaakt natuurlijk ook niet naar gekochte diepvriespizza...je moet er wel door kruiden en/of beleg smaak aan brengen...en dat is soms lastig, omdat wij de "kantenklare" smaak gewent zijn, de bodem was vrij neutraal....ik weet niet wat ze anders nog voor toevoegingen hebben, ligt misschien ook aan de olijfolie die je gebruikt en ik had misschien een beetje meer zout kunnen toevoegen...ik had dat namelijk niet echt afgemeten

dus wie ook een pizzapan heeft staan, haal hem uit de kast en probeer het eens, maar wees voorzichtig met standje 4, het is in no time zwart van onder!