abonnement Unibet Coolblue
pi_72614358
  donderdag 10 september 2009 @ 15:50:15 #227
73305 Stpan
Zullen wij laten hoo-ooren...
pi_72614413
Koopje.
pi_72614529
quote:
Op donderdag 10 september 2009 15:50 schreef Stpan het volgende:
Koopje.
Dat dus!
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_72617356
Edje bij Vitesse Dat zou mooi zijn
Sjakie Wolfs 1931-2008
Bobby Haarms 1934-2009
Michael Jackson 1958-2009
pi_72617419
Maar voor 20.000 euro per maand, liever niet.
Don't think twice, it's all right.
pi_72618264
Dat is toch een baggerloon?
pi_72618896
Dat is nog steeds 240.000 per jaar, voor een club als Vitesse betekent dat wel dat Davids waarschijnlijk bij de Top 10 van verdieners komt te zitten? Daarnaast kost het de club nog stukken meer omdat het hier vast om een nettoloon gaat.
Don't think twice, it's all right.
pi_72627319
Ik zeg doen, betaal niet voor niets elk jaar mijn seizoenskaart om telkens weer teleurgesteld te worden door de prestaties.
pi_72646110
quote:
In de afgelopen weken is ons meermaals verzocht wat meer inzicht te geven in de overwegingen die ten grondslag hebben gelegen aan de beslissingen die wij als directie van Vitesse / RvC de afgelopen periode hebben genomen. Aan dat verzoek willen we uiteraard graag voldoen.

Laten we beginnen bij de kern van de zaak, dat wil zeggen dé leidende gedachte bij vrijwel alle keuzes die wij maken: onze overtuiging dat Vitesse pas de volgende stappen kan zetten als de sportieve prestaties verbeteren. Aantrekkelijk voetbal en goede resultaten zorgen ervoor dat er weer meer supporters naar het Gelredome komen en dat maakt het voor sponsors weer aantrekkelijk om Vitesse te steunen. In die volgorde en niet andersom. Sterker nog: diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het aantal verkochte seizoenkaarten en de commerciële inkomsten in de afgelopen jaren passen bij een club die (helaas) al weer enige jaren rond de 10e tot 12e plaats in de eredivisie eindigt.

Met andere woorden: via 'Kampioen van de rest' stap voor stap weer omhoog op de ranglijst, dat is in onze ogen het vliegwiel dat nodig is om Vitesse weer te laten aansluiten bij de clubs die ons in de afgelopen jaren zijn gepasseerd. En dat verklaart al een heel belangrijk deel van de keuzes die wij de afgelopen jaren hebben gemaakt en de komende periode ook beslist nog zullen maken. Om nou niet al te ver terug te gaan in de tijd pakken we de draad even op bij de winterstop van het afgelopen seizoen. Het verhaal is bekend: er is bewust gekozen voor een wisseling van de technische staf en versterking van de selectie, ook al wisten we dat we daarmee na drie achtereenvolgende seizoenen met een sluitende exploitatie een seizoen in de min zouden eindigen.

Vervolgens hebben we in de zomer alles op alles gezet om zowel de selectie als de technische staf niet alleen op peil te houden, maar waar mogelijk ook nog te versterken. Het vastleggen van Jeroen Drost, Nicky Hofs, Lasse Nilsson, Sinan Kaloglu, Dalibor Stevanovic en Calvin Jong-a-Pin en het behouden van spelers als Paul Verhaegh, Piet Velthuizen en Claudemir, passen in die strategie. Daar staat natuurlijk het vertrek van met name Ricky van Wolfswinkel en Nicky Kuiper tegenover, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Jullie mogen weten dat met het aantrekken van genoemde spelers in totaal vijf ton (!) aan transfergeld gemoeid is geweest, hetgeen wij als RvC een groot compliment vinden aan het adres van Marc van Hintum en Paul van der Kraan. Dat De Gelderlander blijft schrijven dat alleen al het aantrekken van Lasse Nilsson ons één miljoen euro zou hebben gekost is dus aperte onzin, maar daar kijken wij inmiddels al niet meer van op….. Om van de passage in de VI dat Yakubu jaarlijks meer dan een miljoen euro zou verdienen, maar te zwijgen.

Ons besluit om de aangekondigde prijsverhoging van de seizoenkaarten terug te draaien past in onze gedachtegang dat alleen een voller stadion het voor sponsors interessant maakt om weer 'iets' bij en voor Vitesse te gaan doen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook jullie reacties op de aanvankelijk aangekondigde prijsverhoging bij dit besluit een belangrijke rol heeft gespeeld. Het is teleurstellend dat het aantal seizoenkaarthouders op dit moment op 11.000 is blijven steken. We hebben dan ook gekozen om een groot aantal extra campagnes te voeren om de losse verkoop voor alle wedstrijden te stimuleren. Voor vrijwel alle wedstrijden zijn er acties op touw gezet om seizoenkaarthouders, bedrijven en mogelijk geïnteresseerde 'nieuwe' supporters te verleiden om een wedstrijd bij te wonen. Daarbij zullen we de trouwe supporters zeer zeker niet vergeten; ons besluit om de bekerwedstrijd tegen FC Oss gratis toegankelijk te laten zijn voor alle seizoenkaarthouders, past in dat streven.

Over de commerciële inkomsten willen we graag nog het volgende zeggen. Voor het huidige seizoen is inmiddels 88% van de begrote inkomsten gerealiseerd. We hebben er vertrouwen in dat we op dit punt de begroting zullen realiseren. In dat kader hebben we de betreffende afdeling tijdelijk versterkt, mede om alle eerder genoemde acties niet alleen professioneel uit te voeren maar ook een adequate follow-up te kunnen geven.

Waar zitten onze zorgen ten aanzien van het realiseren van de begroting dan wel? In drie begrotingsposten, te weten (1) het aantal verkochte seizoenkaarten, (2) de als gevolg van de stand op de ranglijst verminderde televisieopbrengsten en (3) het spelersbudget, aangezien we niet alle spelers hebben kunnen verhuren die op de nominatie stonden om te worden verhuurd. Overigens heeft de licentiecommissie van de KNVB ook dit seizoen weer zorgvuldig naar onze begroting gekeken en ons na hun strenge beoordeling opnieuw in categorie II ingedeeld, waar we uiteraard content mee zijn.

In vogelvlucht nog een aantal andere relevante onderwerpen:

• Omdat de liquiditeitspositie een punt van zorg blijft, gaan we door met het verkopen van obligaties en aandelen om onze balanspositie verder te verbeteren.

• Ten aanzien van het concept van Het Hertogdom hebben wij jullie al eerder geïnformeerd; we zullen de uitgangspunten achter en de opzet van dit fenomeen opnieuw tegen het licht houden. We zullen in overleg met de SV en de Supportersraad trachten dit concept zo in te richten dat het wél door onze supporters wordt gewaardeerd.

• We hebben deze zomer de bestuurlijke constructie van Vitesse tegen het licht gehouden. De resultaten hiervan zullen nog voor het einde van dit jaar bekend worden en leiden naar verwachting tot een aanpassing van de huidige constructie en bezetting van Stichtingsbestuur en RvC.

• Natuurlijk is er, ook in de pers, het nodige te doen geweest over individuele medewerkers van Vitesse. Naast zinnige hebben wij op dit punt ook veel onzinnige dingen gelezen. Jullie zullen echter begrijpen dat wij het niet gepast vinden om in het openbaar te reageren op individuele zaken. Weet dat we bij dit soort beslissingen niet over één nacht ijs gaan en dat ook wij zien wat het voor de betreffende personen betekent.

• Om het beeld compleet te maken is het van belang nog een drietal doelstellingen te benoemen die voor ons op dit moment van groot belang zijn, te weten (1) het realiseren van een permanent supportershome in Gelredome, (2) het (eindelijk) vaart zien te brengen in het aanleggen van een eigen trainings- en wedstrijdaccommodatie en (3) het weer terugbrengen van alle jeugdteams naar het hoogste niveau.

• Het is onze nadrukkelijke wens om ook de komende periode met (groepen van) supporters in gesprek te blijven om samen invulling te geven aan ons supportersbeleid en zullen ons blijven inspannen om wensen van supporters te honoreren. Het ongenoegen dat dit niet altijd lukt, zoals we bijvoorbeeld hebben moeten ervaren bij de discussie rond het 'eigen vak' voor De Aftrap, is ook bij ons groot. Met het bestuur van de SV hebben we afgesproken dat we op korte termijn samen nog eens heel kritisch zullen bezien op welke wijze we de communicatie naar en met jullie verder kunnen verbeteren.

En tenslotte: de emoties. Tijdens de recente fotopersdag in park Sonsbeek scheen de zon volop. Het contract van Theo Bos verlengd, Jan van Deinsen, Jan Jongbloed en Raymond van der Gouw aan zijn zijde en een selectie waar je toch mee voor de dag kunt komen. Een hoopvolle voorbereiding en de verwachting dat we weleens vanaf de eerste competitiedag in het fameuze linkerrijtje zouden kunnen staan. En dan die voor iedereen en zeer zeker ook voor ons, zeer teleurstellende competitiestart. De (licht) positieve stemming, ook onder supporters, als sneeuw voor de zon verdwenen. Teleurstelling, soms cynisme, onrust. En toch is het juist dan van belang dat het elftal zich gesteund voelt. Het is een verschrikkelijk cliché, maar als één man achter de club in een stadion dat inderdaad een veel meer geelzwarte uitstraling moet krijgen, is echt het enige dat ons op dit moment weer vooruit kan helpen. We rekenen op jullie!

Directie en Raad van Commissarissen
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_72646368
Tja, een lange tekst met veel cliché's en weinig nieuws. Sowieso op een dergelijke manier geschreven dat de gemiddelde supporter er niets van begrijpt vrees ik, maar dat probleem speelt overal wel.

Enige opvallende dat ik eruit weet te halen is dat er erg weinig aan transfergelden is besteed, maar er wordt niet gezegd of er nog bepaalde constructies verstopt zitten die in de toekomst weer nadelig (of minder voordelig) zijn.
Don't think twice, it's all right.
pi_72677280
quote:
Vitesse mogelijk zonder Lasse Nilsson tegen NEC

Vitesse moet het zondagmiddag in de derby tegen NEC (aanvang 16.30 uur) wellicht doen zonder Lasse Nilsson. De Zweedse aanvaller kampt met knieklachten, maar kon vrijdag wel voluit meetrainen met de groep.
We moeten kijken hoe het zaterdag gaat”, zei Nilsson na de repetitie. „Als ik dan volledig kan trainen, zoals vandaag, dan kan ik spelen tegen NEC.” Nilsson heeft een scheurtje in de meniscus van zijn rechterknie opgelopen. „Misschien hoef ik niet geopereerd te worden”, aldus de aanvaller. „Of misschien kunnen we een eventuele operatie uitstellen tot na het seizoen. Gelukkig is er geen sprake van beschadiging van het kraakbeen. Ik heb een injectie in de knie gekregen. Het is afwachten hoe het verder gaat.”

Indien Nilsson de Gelderse burentwist aan zich voorbij moet laten gaan, dan is Sinan Kaloglu zijn logische vervanger. „We hebben vandaag een aantal scenario’s getraind, met Lasse en zonder Lasse”, zei Vitesse-trainer Theo Bos vrijdag.

De training van Vitesse had plaats in Gelredome, achter gesloten deuren. Het komt niet vaak voor dat Bos kiest voor een besloten training. „Ik wilde wat nieuwe dingen proberen”, aldus Bos. „Kijken of we NEC kunnen verrassen, qua spelhervattingen en misschien ook wel de opstelling. Natuurlijk kennen beide ploegen elkaar door en door. Wat dat betreft is het nauwelijks mogelijk elkaar te verrassen. Maar er zijn altijd kleine dingen in het voetbal die bepalend kunnen zijn. En je hoeft de tegenstander natuurlijk nooit wijzer te maken dan die is.”

Bovendien past een besloten training wel bij het beladen karakter van de Gelderse burenruzie. Bos: „Het is ook om het een beetje spannend te maken. Het is ook een beetje meedoen met de sfeer voor zo’n derby, om de boel op scherp te zetten. Vitesse tegen NEC, het is de klassieker van Gelderland. Een leuke, aparte wedstrijd, waar altijd veel aandacht op wordt gevestigd.”

Na de besloten training wilde Bos uiteraard niet aangeven met welke elf spelers hij zondag begint aan de klus tegen NEC. De trainer kan niet beschikken over Jeroen Drost en reservedoelman Ronald Graafland, die beiden langdurig buitenspel staan door een kniekwetsuur. Naast de inzetbaarheid van Nilsson was het gisteren eveneens onduidelijk hoe Bos zijn middenveld gaat bemannen. Waarschijnlijk krijgt Dalibor Stevanovic op links de voorkeur boven Rogier Molhoek, maar Bos kan die opstelling ook iets te aanvallend vinden.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Van Diermen, Jong-A-Pin; Claudemir, Verhaegh, Hofs, Stevanovic; Nilsson en Kolk.
Lasse zou jammer zijn, want creatief en beweeglijk, maar met Kaloglu hebben een meer dan goed alternatief en hij verdient wel een kans wat dat betreft. Bovendien vind ik het koppel Kolk/Nilsson nog steeds niet slim. Juist in deze wedstrijd kan dat leuk uitpakken dus voor Kaloglu.

Maargoed, wat vinden jullie van de opstelling? Verdedigend vind ik het nog zo magertjes, geen van de 4 achterhoede spelers heb ik écht vertrouwen in (of het moet Jong A Pin zijn, en dat is best sneu als nieuweling). Ik zie toch het liefst Verhaegh weer als rechtsachter terugkeren en VD Struijck centraal naast Sprockel.
pi_72677468
Ik zou sowieso Molhoek in de basis willen zien in een derby tegen nek..
pi_72680554
Ik denk dat het tijd wordt om Kaloglu erin te zetten want het duo Kolk en Lasse is niet bepaald goed bezig in mijn ogen. Gewoon 1 van deze 2 op de bank en Kaloglu erin. Hij verdient ook wel een kans hoelang neemt hij genoegen met een plaats op de bank. Houdt ook een keer op.
pi_72680603
Morgen hoeft Bos mss niet te kiezen tussen Kolk/Nilsson.
In eerste instantie neig ik naar Kolk eruit, Nilsson is kwalitatief beter maar weetniet of hij wel goed in het systeem van Vitesse past. Kolk is wel een man met een actie en assist.
pi_72681029
Ik heb voorkeur voor Kolk-Kaloglu. Kaloglu is wel een spits die het balletje vast kan houden volgens mij en dat is wel handig en daarbij is hij nu ook nog eens clubtopscorer . Met Kolk en Lasse in de spits is de verleiding te groot om maar elke keer de lange bal te spelen.
pi_72681864
Ik wil Nilsson & Kaloglu samen een keer in de spits zien, want ik heb wel het idee dat het elkaar goed kan aanvullen. Kolk heb ik weinig mee..
pi_72683404
quote:
Op dinsdag 8 september 2009 22:41 schreef Kopbal het volgende:
Traint Greene nog steeds mee
trainde vandaag nog steeds mee.
pi_72683564
Ik heb liever hem dan Davids trouwens
pi_72683620
Slechter dan Vd Struijk zal-ie niet zijn.
Don't think twice, it's all right.
pi_72683630
Voor een aghum middenmoter aghum als vitesse is het gewoon een aanwinst (volgens mij)
pi_72683735
quote:
Op zaterdag 12 september 2009 21:13 schreef DeVinger het volgende:
Ik heb liever hem dan Davids trouwens
Gewoon 1 van de 2 een contract aanbieden want ze kunnen toch voor elkaar door
al zal het lastig zijn als er inees 2 Greene's op het veld staan
pi_72683809
Volgens mij verschillen ze behoorlijk in lengte.
Don't think twice, it's all right.
pi_72683821
En qua speelstijl
pi_72684600
De kroeg hiernaast gaat los nu de derby v/h noorden is afgelopen. Hopen dat wij ook zo'n feestje hebben morgen.
Don't think twice, it's all right.
pi_72684772
Ja maar dan wil ik niet dat de kroeg hiernaast los gaat (nijmegen )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')