FOK!forum / Culinesse à gogo / Waarom lijkt het dat NL brood veel sneller beschimmeld dan..
Nachtraafdonderdag 16 juli 2009 @ 02:20
brood uit andere landen?
Remakedonderdag 16 juli 2009 @ 02:24
Omdat het gras aan de overkant groener is.
TheThirdMarkdonderdag 16 juli 2009 @ 03:11
Omdat er in Nederlands brood niet zoveel troep zit wat het langer houdbaar maakt.
RijstNatiedonderdag 16 juli 2009 @ 03:25
wel eens van conserveringsmiddelen gehoord
aardappeldonderdag 16 juli 2009 @ 03:50
woei, slotje
Mirjamdonderdag 16 juli 2009 @ 06:05
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 03:11 schreef TheThirdMark het volgende:
Omdat er in Nederlands brood niet zoveel troep zit wat het langer houdbaar maakt.
of omdat sommig brood van dusdanig slechte kwaliteit is dat het snel schimmelt.
ik had laatst bedorven witte bolletjes.
bedorven?
ja, bedorven
na 2 dagen. zagen er perfect uit, had er 1 gegeten, en toen kwam ik erachter dat dce troep bedorven was

hoe ze dat voor elkaar krijgen weet ik niet, maar ik koop ze nooit meer.
TwyLightdonderdag 16 juli 2009 @ 06:07
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 06:05 schreef Mirjam het volgende:

[..]

of omdat sommig brood van dusdanig slechte kwaliteit is dat het snel schimmelt.
ik had laatst bedorven witte bolletjes.
bedorven?
ja, bedorven
na 2 dagen. zagen er perfect uit, had er 1 gegeten, en toen kwam ik erachter dat dce troep bedorven was

hoe ze dat voor elkaar krijgen weet ik niet, maar ik koop ze nooit meer.
Ik zou je maar laten testen op AIDS na dit incident !!
Mirjamdonderdag 16 juli 2009 @ 06:10
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 06:07 schreef TwyLight het volgende:

[..]

Ik zou je maar laten testen op AIDS na dit incident !!
kun jij dan een test nemen voor algehele domheid?
Mr-Zdonderdag 16 juli 2009 @ 06:56
Nederlands brood gaat schimmelen na ongeveer 6 dagen nadat het gebakken is. Tegen die tijd is het toch al niet meer te eten, dus wat is het probleem

Wat bedoel je met brood uit het buitenland?

Weet je trouwens waar de eerste schimmel puntjes ontstaan op een brood? Aan de zijkant, precies waar het brood ooit door de gene die het ingepakt heeft aangeraakt is. (Niet bij industrieel brood dan, want daar komt geen mensen hand aan).
Flurrydonderdag 16 juli 2009 @ 07:54
Euh, in veel landen is het brood maar één dag eetbaar, daarna is het droog en hard en wordt het weggeflikkerd. Het krijgt dus niet de tijd om te schimmelen. Omdat in ons verlichte landje de bakkers niet op zondag mogen werken hebben wij brood ontwikkeld dat niet zo snel uitdroogt en een paar dagen eetbaar blijft (met name ongesneden is het lang houdbaar). Misschien dat dit langzame uitdrogen ervoor zorgt dat het sneller schimmelt, maar wat maakt het uit? Brood moet je vers eten
jeoffdonderdag 16 juli 2009 @ 08:02
Ja brood in de USA is na 2 weken nog niet beschimmeld en zelfs nog goed eetbaar (nog altijd zacht en vrijwel dezelfde smaak). Ik wil niet weten hoeveel troep daar dan in zit

Nou, geef mij dan toch maar het Nederlandse brood.. vind ik het echt een stuk lekkerder.
Mini_rulezdonderdag 16 juli 2009 @ 11:01
Ik heb hier ook weleens brood gehad (van Euroshopper denk ik) dat na twee weken ofzo nog steeds niet beschimmeld was. Dat vond ik toch wel een beetje eng.
RijstNatiedonderdag 16 juli 2009 @ 17:12
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:01 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik heb hier ook weleens brood gehad (van Euroshopper denk ik) dat na twee weken ofzo nog steeds niet beschimmeld was. Dat vond ik toch wel een beetje eng.
je gaat ook echt serieus op brood besparen?

ff een gokje, euroshopper brood 0,60 cent ofso, gewoon normaal brood 1,20??

voor die 0,60 cent ga je toch geen smerig brood lopen eten
Erasmodonderdag 16 juli 2009 @ 17:16
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 07:54 schreef Flurry het volgende:
Euh, in veel landen is het brood maar één dag eetbaar, daarna is het droog en hard en wordt het weggeflikkerd.
Niet weggooien!

Toscaanse broodsalade
quote:
Panzanella is a refreshing Tuscan summer bread salad. Panzanella is quick to make, requires no cooking, and is the perfect thing to enjoy on a hot summer day, especially at a picnic or cookout. To serve 4 (perhaps):
Prep Time: 20 minutes
Ingredients:

* 1 pound (500 g) several-days-old Tuscan white bread, sliced
* 6 leaves basil
* 3 ripe tomatoes, peeled, seeded, and sliced
* 1 small sweet red onion, sliced (optional)
* 1 cucumber, sliced (optional)
* 1/4 pound (100 g) canned tuna fish, crumbled (optional)
* Minced parsley (optional)
* 1 or 2 hard boiled eggs, cut into eighths (optional)
* 1 teaspoon vinegar or more, to taste
* 3 or more tablespoons good olive oil
* Salt and pepper to taste

Preparation:
Though the basic ingredient in panzanella is bread, there’s a great deal of room for improvisation. I have one friend who insists the bread should be seasoned with just olive oil, vinegar, and basil, and another who throws in a host of ingredients including tuna fish and raw onions. So if there’s something you don’t like in the ingredient list, feel free to change it or leave it out.

Dip the bread in cold water, then carefully pat it dry with a towel (don't crush it to a pulp). Put the bread in a salad bowl and mix in the remaining ingredients. Let the panzanella stand for ten minutes to give the bread time to absorb some flavor, and serve.

The wine? Something light, perhaps a Rosato di Bolgheri (or del Salentino).
TheThirdMarkdonderdag 16 juli 2009 @ 17:17
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 17:12 schreef RijstNatie het volgende:

[..]

je gaat ook echt serieus op brood besparen?

ff een gokje, euroshopper brood 0,60 cent ofso, gewoon normaal brood 1,20??

voor die 0,60 cent ga je toch geen smerig brood lopen eten
Waarom niet? Koop zelf eigenlijk altijd oerbrood ed (ik ben verslaafd aan zwaar donker brood) maar het scheelt aardig.

Ik betaal 2.30 per brood. En eet een brood per dag. In vergelijking tot goedkoop brood scheelt dat op week basis een hoop geld, laat staan op jaar basis.
Lastpostdonderdag 16 juli 2009 @ 17:19
Ik gebruik dat goedkope brood altijd voor de tosties en gebakken ei.
Repeatdonderdag 16 juli 2009 @ 17:20
Dat brood in die papieren zakken van de AH is koningsch, dus ook het enige wat ik eet
Erasmodonderdag 16 juli 2009 @ 17:21
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 17:17 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Waarom niet? Koop zelf eigenlijk altijd oerbrood ed (ik ben verslaafd aan zwaar donker brood) maar het scheelt aardig.

Ik betaal 2.30 per brood. En eet een brood per dag. In vergelijking tot goedkoop brood scheelt dat op week basis een hoop geld, laat staan op jaar basis.
Staat er volkoren op jouw oerbrood? Zoniet dan heb je grote kans dat het gewoon witbrood is met gebrande mout als kleurstof.
Flurrydonderdag 16 juli 2009 @ 17:30
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 17:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Niet weggooien!

Toscaanse broodsalade
[..]

intrigerend concept, salade met oud brood... ga ik proberen!
Mini_rulezdonderdag 16 juli 2009 @ 17:58
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 17:12 schreef RijstNatie het volgende:

[..]

je gaat ook echt serieus op brood besparen?

ff een gokje, euroshopper brood 0,60 cent ofso, gewoon normaal brood 1,20??

voor die 0,60 cent ga je toch geen smerig brood lopen eten
Normaal gesproken doe ik dat ook niet nee, maar ik doe vaak aan het einde van de dag boodschappen en dan is er niet veel keus meer. Maar goed, deze koop ik dus ook niet meer, dat mag duidelijk zijn.
TheThirdMarkdonderdag 16 juli 2009 @ 19:21
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 17:21 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Staat er volkoren op jouw oerbrood? Zoniet dan heb je grote kans dat het gewoon witbrood is met gebrande mout als kleurstof.
Wees maar niet bang, ik weet wel wat ik in huis haal =)
DrDarwindonderdag 16 juli 2009 @ 19:24
Veel supermarktbrood in het middelandse zeegebied wordt gemaakt met olijfolie.
Dat blijft in ieder geval langer vers.
Zelvavrijdag 17 juli 2009 @ 00:22
Waar haal jij broden voor 0,6 cent? Die kan je echt met vette winst doorverkopen dan.
TheThirdMarkvrijdag 17 juli 2009 @ 01:34
quote:
Op vrijdag 17 juli 2009 00:22 schreef Zelva het volgende:
Waar haal jij broden voor 0,6 cent? Die kan je echt met vette winst doorverkopen dan.
Bijdehandje 1 meldt zich
sigmezaterdag 18 juli 2009 @ 07:19
In buitenlanden willen ze ook nog wel eens zuurdesem gebruiken, en zuurdesembrood schimmelt minder snel.
Pietverdrietzaterdag 18 juli 2009 @ 09:27
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 07:19 schreef sigme het volgende:
In buitenlanden willen ze ook nog wel eens zuurdesem gebruiken, en zuurdesembrood schimmelt minder snel.
Zuurdesem en roggemeel. Dat brood is idd veel langer lekker en goed dan gist en tarwemeel.