Nachtraaf | donderdag 16 juli 2009 @ 02:20 |
brood uit andere landen? | |
Remake | donderdag 16 juli 2009 @ 02:24 |
Omdat het gras aan de overkant groener is. | |
TheThirdMark | donderdag 16 juli 2009 @ 03:11 |
Omdat er in Nederlands brood niet zoveel troep zit wat het langer houdbaar maakt. | |
RijstNatie | donderdag 16 juli 2009 @ 03:25 |
wel eens van conserveringsmiddelen gehoord ![]() | |
aardappel | donderdag 16 juli 2009 @ 03:50 |
woei, slotje | |
Mirjam | donderdag 16 juli 2009 @ 06:05 |
quote:of omdat sommig brood van dusdanig slechte kwaliteit is dat het snel schimmelt. ik had laatst bedorven witte bolletjes. bedorven? ja, bedorven ![]() na 2 dagen. zagen er perfect uit, had er 1 gegeten, en toen kwam ik erachter dat dce troep bedorven was ![]() hoe ze dat voor elkaar krijgen weet ik niet, maar ik koop ze nooit meer. | |
TwyLight | donderdag 16 juli 2009 @ 06:07 |
quote:Ik zou je maar laten testen op AIDS na dit incident ![]() | |
Mirjam | donderdag 16 juli 2009 @ 06:10 |
quote:kun jij dan een test nemen voor algehele domheid? ![]() | |
Mr-Z | donderdag 16 juli 2009 @ 06:56 |
Nederlands brood gaat schimmelen na ongeveer 6 dagen nadat het gebakken is. Tegen die tijd is het toch al niet meer te eten, dus wat is het probleem ![]() Wat bedoel je met brood uit het buitenland? Weet je trouwens waar de eerste schimmel puntjes ontstaan op een brood? Aan de zijkant, precies waar het brood ooit door de gene die het ingepakt heeft aangeraakt is. (Niet bij industrieel brood dan, want daar komt geen mensen hand aan). | |
Flurry | donderdag 16 juli 2009 @ 07:54 |
Euh, in veel landen is het brood maar één dag eetbaar, daarna is het droog en hard en wordt het weggeflikkerd. Het krijgt dus niet de tijd om te schimmelen. Omdat in ons verlichte landje de bakkers niet op zondag mogen werken hebben wij brood ontwikkeld dat niet zo snel uitdroogt en een paar dagen eetbaar blijft (met name ongesneden is het lang houdbaar). Misschien dat dit langzame uitdrogen ervoor zorgt dat het sneller schimmelt, maar wat maakt het uit? Brood moet je vers eten ![]() | |
jeoff | donderdag 16 juli 2009 @ 08:02 |
Ja brood in de USA is na 2 weken nog niet beschimmeld en zelfs nog goed eetbaar (nog altijd zacht en vrijwel dezelfde smaak). Ik wil niet weten hoeveel troep daar dan in zit Nou, geef mij dan toch maar het Nederlandse brood.. vind ik het echt een stuk lekkerder. | |
Mini_rulez | donderdag 16 juli 2009 @ 11:01 |
Ik heb hier ook weleens brood gehad (van Euroshopper denk ik) dat na twee weken ofzo nog steeds niet beschimmeld was. Dat vond ik toch wel een beetje eng. ![]() | |
RijstNatie | donderdag 16 juli 2009 @ 17:12 |
quote:je gaat ook echt serieus op brood besparen? ff een gokje, euroshopper brood 0,60 cent ofso, gewoon normaal brood 1,20?? voor die 0,60 cent ga je toch geen smerig brood lopen eten ![]() | |
Erasmo | donderdag 16 juli 2009 @ 17:16 |
quote:Niet weggooien! Toscaanse broodsalade ![]() quote: | |
TheThirdMark | donderdag 16 juli 2009 @ 17:17 |
quote:Waarom niet? Koop zelf eigenlijk altijd oerbrood ed (ik ben verslaafd aan zwaar donker brood) maar het scheelt aardig. Ik betaal 2.30 per brood. En eet een brood per dag. In vergelijking tot goedkoop brood scheelt dat op week basis een hoop geld, laat staan op jaar basis. | |
Lastpost | donderdag 16 juli 2009 @ 17:19 |
Ik gebruik dat goedkope brood altijd voor de tosties en gebakken ei. ![]() | |
Repeat | donderdag 16 juli 2009 @ 17:20 |
Dat brood in die papieren zakken van de AH is koningsch, dus ook het enige wat ik eet ![]() | |
Erasmo | donderdag 16 juli 2009 @ 17:21 |
quote:Staat er volkoren op jouw oerbrood? Zoniet dan heb je grote kans dat het gewoon witbrood is met gebrande mout als kleurstof. | |
Flurry | donderdag 16 juli 2009 @ 17:30 |
quote:intrigerend concept, salade met oud brood... ga ik proberen! ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 16 juli 2009 @ 17:58 |
quote:Normaal gesproken doe ik dat ook niet nee, maar ik doe vaak aan het einde van de dag boodschappen en dan is er niet veel keus meer. Maar goed, deze koop ik dus ook niet meer, dat mag duidelijk zijn. | |
TheThirdMark | donderdag 16 juli 2009 @ 19:21 |
quote:Wees maar niet bang, ik weet wel wat ik in huis haal =) | |
DrDarwin | donderdag 16 juli 2009 @ 19:24 |
Veel supermarktbrood in het middelandse zeegebied wordt gemaakt met olijfolie. Dat blijft in ieder geval langer vers. | |
Zelva | vrijdag 17 juli 2009 @ 00:22 |
Waar haal jij broden voor 0,6 cent? Die kan je echt met vette winst doorverkopen dan. | |
TheThirdMark | vrijdag 17 juli 2009 @ 01:34 |
quote:Bijdehandje 1 meldt zich ![]() | |
sigme | zaterdag 18 juli 2009 @ 07:19 |
In buitenlanden willen ze ook nog wel eens zuurdesem gebruiken, en zuurdesembrood schimmelt minder snel. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 juli 2009 @ 09:27 |
quote:Zuurdesem en roggemeel. Dat brood is idd veel langer lekker en goed dan gist en tarwemeel. |