FOK!forum / Big Brother Archief / Willem kookkunst in koffietijd 26 Jan.
oliebol2000woensdag 26 januari 2000 @ 11:04
Voor de liefhebbers. Willem was vandaag in koffietijd en heeft het volgende gekookt.

Vegetarische Big Brother Burger met boontjes uit de tuin
(4 pers.)

-1 appel
-1 ui
-2 eieren
-1 blikje maïs
-geraspte kaas
-bloem
-2 beschuiten
-400 g sperzieboontjes
-5 grote aardappelen

Schil de appel en snijd die in kleine stukjes, snijd de ui in stukjes en maak de beschuiten fijn.

Doe de appel, ui, eieren, maïs en beschuiten bij elkaar.

Breng op smaak met zout en peper en kneed het in de vorm van een hamburger.

Haal het goed door de bloem en bak het heel voorzichtig aan één kant, ongeveer 2 minuten.

Keer voorzichtig en doe de burger ten slotte nog even een kwartier in de oven op 120 graden, zodat de binnenkant ook goed gaar wordt.

Blancheer 4 van de 5 aardappels en snijd ze in plakjes.

Verdeel de plakjes over een ingevette ovenschaal.

Laat de andere aardappel goed doorkoken, doe er melk, boter, kruiden en knoflook bij en laat 5 minuten doorkoken.

Verdeel dit mengseltje over de ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas overheen.

Zet het nog 15 minuten in de oven op 120 graden.

Lekker met sperzieboontjes, liefst uit eigen tuin, zoals in het BB-huis, maar u kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen.

Eet smakelijk!

sunshinewoensdag 26 januari 2000 @ 16:12
Bedankt voor het recept Willem, maar doe toch maar niet! Een hamburger van appel?
Barbiewoensdag 26 januari 2000 @ 17:12
Wat bedoelt ie met het blancheren van de aardappels, in godsnaam?
oliebol2000woensdag 26 januari 2000 @ 18:13
quote:
op 01-26-2000 om 05:12 PM schreef Barbie het volgende:
Wat bedoelt ie met het blancheren van de aardappels, in godsnaam?


Hai Barbie, volgens mij is blancheren iets van in ruim koud water aan de kook brengen van een voedingsmiddel en zodra het aan de kook is gekomen afgieten en met koud water afspoelen.

Maar waarom zo duur praten over ordinair koken snap ik ook niet . Staat gewichtig denk ik.

Eet smakelijk Barbie.

Alkyonedonderdag 27 januari 2000 @ 14:11
bijna goed, oliebol!
Blancheren is water aan de kook brengen en zodra het water kookt de groente in het water leggen gedurende enkele minuten. Wordt gebruikt om verse groenten te kunnen invriezen of om bijvoorbeeld verse tomaten makkelijk te kunnen pellen. Ook als je de groenten daarna in de oven verder laat garen. Populair voordat roerbakken kwam overwaaien, de groenten worden kort gekookt dus vitamine blijft behouden, maar vaak echter niet gaar.
sunshinemaandag 31 januari 2000 @ 16:41
Door mij verplaatst naar Stop de persen.