FOK!forum / Culinesse à gogo / Welk fruit mag je in de koelkast bewaren? (bananen, kan dat?
bulbjesvrijdag 3 juli 2009 @ 11:29
"Mag" je bananen in de koelkast bewaren? Ik meen namelijk ooit ergens gelezen te hebben dat dat niet verstandig is...maar nu met dit weer worden ze wel errug snel bruin en die horde fruitvliegjes in mijn keuken maakt me ook niet zo vrolijk Heb ze nu dus toch maar even in de koelkast gedeponeerd, maar is dat verstandig?

En welk ander fruit "mag" wel en niet in de koelkast worden bewaard? (er liggen bij mij nu ook perziken in, volgens mij ook niet zo handig, is echt ranzig koud als je er eentje meteen uit de koelkast wilt eten maar die worden anders helemaaaal snel zacht en dan stikt het hier helemaal van de fruityfliesss.)
deroovrijdag 3 juli 2009 @ 11:29
Nee. Dat mag niet. Ze rijpen dan niet en de smaak wordt minder.
Geldt trouwens ook voor mango's en meloenen.
The_strangervrijdag 3 juli 2009 @ 11:32
Bananen worden ook nog eens bruin als je ze te koud bewaard..
Rijpievrijdag 3 juli 2009 @ 11:33
Wat voor fruitmand/schaal is het beste?

Mikkievrijdag 3 juli 2009 @ 11:35
Ik heb wel een flinke bak aardbeien in de koelkast. Die ga ik zo maar eens soldaat maken .
Isdatzovrijdag 3 juli 2009 @ 11:38
Aardbeien, kersen, druiven, ..
Friesvrijdag 3 juli 2009 @ 11:48
Appels! Volgens mij mag je appels in de koelkast bewaren... En peren! Peren mag je er volgens mij ook instoppen...
Kaboutertje_Xvrijdag 3 juli 2009 @ 11:50
bulbjesvrijdag 3 juli 2009 @ 11:59
Perziken/ nectarines lijkt me ook niet handig om in de koelkast te bewaren he? Merk volgens mij ook echt dat de smaak er dan een stuk afgaat, ze rijpen volgens mij veel minder/ niet en het is gewoon koud om erin te bijten dan (+het smaakt dus gewoon minder).

Of kan dat wel?
Isdatzovrijdag 3 juli 2009 @ 12:01
Ze rijpen minder (snel)?

Jóh?

Frankvbrvrijdag 3 juli 2009 @ 12:02
Dat het fruit niet mer rijpt vind ik alleen maar een voordeel. Als je een banaan 3 dagen buiten de koelkast bewaart is ie al bruin.
JtodaXvrijdag 3 juli 2009 @ 12:18
Hij wordt minder snel bruin maar verliest wel smaak. dôh
DX11vrijdag 3 juli 2009 @ 12:19
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 11:29 schreef deroo het volgende:
Nee. Dat mag niet. Ze rijpen dan niet en de smaak wordt minder.
Geldt trouwens ook voor mango's en meloenen.
Die doe ik juist wel altijd in de koelkast
LilDutchPrincessvrijdag 3 juli 2009 @ 12:55
Tropisch fruit in de koelkast (bananen, mango etc)

ander fruit in de fruitschaal...
deroovrijdag 3 juli 2009 @ 12:56
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 12:55 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Tropisch fruit in de koelkast (bananen, mango etc)

ander fruit in de fruitschaal...
of andersom
LilDutchPrincessvrijdag 3 juli 2009 @ 17:55
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 12:56 schreef deroo het volgende:

[..]

of andersom
UHHHHH ja dat lijkt me beter inderdaad.... sorry
The_Hivesvrijdag 3 juli 2009 @ 18:59
komkommer in de koelkast is ook geen aanrader (of die van mij staat te koud)
Isdatzovrijdag 3 juli 2009 @ 19:09
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 18:59 schreef The_Hives het volgende:
komkommer in de koelkast is ook geen aanrader (of die van mij staat te koud)
Nou, dat gaat hier anders prima .
Guus Muisarmvrijdag 3 juli 2009 @ 19:12
Lol.

Het is van de boom, dat komt niet meer goed hoor.
Guus Muisarmvrijdag 3 juli 2009 @ 19:13
Overigens is het JOUW banaan. Doe ermee wat je wil. Als je het in de koelkast wil leggen, het is JOUW banaan.
LoggedInvrijdag 3 juli 2009 @ 19:17
Warm fruit
Rijpievrijdag 3 juli 2009 @ 20:50
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 18:59 schreef The_Hives het volgende:
komkommer in de koelkast is ook geen aanrader (of die van mij staat te koud)
`wij hielden onze komkommers altijd in de koelkast. soms waren ze heerlijk zuur, het vruchtvlees was heerlijk sappig. daarna heb ik helaas zulke komkommers niet meer gegeten weet niet of het aan de koelkast lag of aan de komkommers zelf.
Mikkievrijdag 3 juli 2009 @ 23:56
Ik ben niet anders gewend dan komkommers in de koelkast te bewaren eigenlijk .
Syrenazaterdag 4 juli 2009 @ 00:03
http://eten-en-drinken.in(...)lang-welke-plek.html
quote:
Houdbaarheid en Bewaren van Vruchten of Fruit - Wel of niet in de Koelkast?
Fruit - Vruchten. Bij lage temperaturen wordt rijping en ook bederf van fruit afgeremd. De beste bewaarplaats is dan ook de groente- en fruitla in de koelkast, met uitzondering van:

Exotisch fruit zoals bananen, mango of ananas. Deze kunnen het best bewaard worden op kamertemperatuur.

Rijpe Vruchten: Kersen, Bessen en Tomaten blijven in de koelkast een paar dagen goed. De meeste andere rijpe vruchten zijn drie tot vijf dagen te bewaren bij kamertemperatuur.

Citrusvruchten smaken het lekkerst als je ze bij kamertemperatuur (8 a 10 ºC) bewaart, maar blijven langer -zo’n drie tot vier weken- goed bij een lagere temperatuur.
Pietverdrietzaterdag 4 juli 2009 @ 09:23
Tomaten niet in de koelkast leggen, maar juist op de vensterbank
The_Hiveszaterdag 4 juli 2009 @ 16:32
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 19:09 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nou, dat gaat hier anders prima .
dan staat mijn koelkast dus te koud
Vloriszaterdag 4 juli 2009 @ 16:39
ik leg nectarines/perzikken JUIST in de koelkast omdat ze dan minder snel rijp worden. Zo veel eet ik er niet tegelijk, en anders zijn ze echt overrijp tegen de tijd dat ik aan de laatste paar toe ben!