FOK!forum / Culinesse à gogo / Verse soep met room erin invriezen?
Puckzzzwoensdag 1 juli 2009 @ 14:36
Op dit moment ben ik een enorme pan Knolselderij met Knoflook soep aan het maken. Experimentje enzo...Het ruikt nu al heerlijk Eigenlijk wil ik dit afmaken met wat kookroom. Als ik dat doe, kan ik het dan nog invriezen of gaat die room schiften?

Anders vries ik porties zonder room in en voeg dat toe wanneer ik de soep uit de vriezer heb gehaald.
Maar gemak dient de mens natuurlijk
Lienekienwoensdag 1 juli 2009 @ 14:41
Ik zou invriezen zonder room. Je moet de soep na het ontdooien toch eventjes doorkoken en dan is het niet goed als de room er al in zit.
Puckzzzwoensdag 1 juli 2009 @ 15:31
zit ook weer wat in. Ik ga 'm een beetje binden en dan na het invriezen een scheutje room erbij
Lienekienwoensdag 1 juli 2009 @ 16:02
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
zit ook weer wat in. Ik ga 'm een beetje binden en dan na het invriezen een scheutje room erbij
Nee, geen scheutje room erbij. Pas na het opwarmen, vlak voor het opdienen.
Puckzzzwoensdag 1 juli 2009 @ 16:12
Hahaha ja zo bedoel ik het ook! Misschien een beetje krom geschreven

Ik heb een kleine hoeveelheid overgeschept in een klein pannetje. Die heb ik afgemaakt met wat blokjes gegrilde beenham en straks vlak voor het eten een scheutje room erin. Hij smaakt heerlijk!

Recept is trouwens erg idiot-proof.

gewoon wat blokjes knolselderij met veul gekneusde knofllook in een pan water met zout opzetten. Alles lekker zacht laten koken, even zefen (vocht wel opvangen!) en de knoflook en knolselderij met een blender fijn maken. Terug in de pan met het kookvocht. Gehakte peterselie erbij en wat cayenne peper. Eventjes binden met een beetje bloem en blokjes gegrilde beenham erbij. Dan dus vlak voor het opdienen een scheutje room.
Lienekienwoensdag 1 juli 2009 @ 16:14
Klinkt goed!
Pietverdrietwoensdag 1 juli 2009 @ 21:17
Zie geen enkele reden waarom je soep met room niet zou kunnen invriezen
Lienekiendonderdag 2 juli 2009 @ 07:29
Vanwege de kans op schiften bij het verwarmen. Dat lijkt me wel duidelijk.
Sorelladonderdag 2 juli 2009 @ 07:36
ik heb een keer een pan spaghetti saus ingevroeren waar ook room inzat, het korrelde helemaal toen ik het ontdooide en opwarmde. Dus nooit meer.
kabouter.mutsdonderdag 2 juli 2009 @ 08:29
Ik heb wel vaker soep met room ingevroren.
Gaat prima!