FOK!forum / Culinesse à gogo / Kroketten in de oven?
Targapowerdinsdag 30 juni 2009 @ 13:51
Ik heb honger en ik kan thuis alleen maar kroketten vinden.
Kan ik kroketten ook in de oven klaarmaken? Of moet het persé in een friteuse?
Intermecdinsdag 30 juni 2009 @ 13:56
kan goed hoor.. minuut of 15/20 moet in principe genoeg zijn.. ze worden alleen echter minder krokant dan in de frituur
MarkMdinsdag 30 juni 2009 @ 13:56
Koekenpan kan ook.
Blommaertdinsdag 30 juni 2009 @ 13:57
Volgens mij kan dat wel, waarom zet je niet olie op in een pan en frituur ze daarin?
Targapowerdinsdag 30 juni 2009 @ 13:57
En hoeveel graden?
Targapowerdinsdag 30 juni 2009 @ 13:58
Zonde van het olie denk ik dan. Ik hoef er maar twee of drie.
Trustendinsdag 30 juni 2009 @ 13:58
Neem wel kroketten die ook geschikt zijn voor oven/grill (bijv. van Mora) anders blijkt het bleeke troep
Targapowerdinsdag 30 juni 2009 @ 14:00
Ik heb geen dure kroketten, het zijn die dingen uit B-supermarkten.
En er staat alleen dat het in olie gebakken moet worden, dus ik vroeg me af..
Gibson88dinsdag 30 juni 2009 @ 14:00
ik frituur ze gewoon.

Maar de vlammetjes, frikadellen en patat kunnen makkelijk in de koekenpan.
Doe het zelf ook als ik geen zin heb om de frituurpan aan te doen.
En een snelle hap is altijd fijn als ie ook daadwerkelijk snel klaar is.
Trustendinsdag 30 juni 2009 @ 14:01
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 14:00 schreef Targapower het volgende:
Ik heb geen dure kroketten, het zijn die dingen uit B-supermarkten.
En er staat alleen dat het in olie gebakken moet worden, dus ik vroeg me af..
Ik zou het dan niet in de oven doen maar in een laag(je)olie in de koekenpan
djkoelkastdinsdag 30 juni 2009 @ 14:01
Oven op 220 graden, beetje olie/bakspul op de buitenkant van de kroket smeren en dan in de oven tot bruin, even draaien en klaar.
Wordt wel minder lekker dus advies is: maak er een broodje kroket van, dan is het best te doen
Targapowerdinsdag 30 juni 2009 @ 14:05
Oke, ik ga het proberen. In de oven dus.
Anders moet ik wel met mn luie reet naar buiten.
Targapowerdinsdag 30 juni 2009 @ 14:08
Bedankt trouwens!
The_Hivesdinsdag 30 juni 2009 @ 14:15
probeer het anders eens in een koekenpan met een laag boter (als je geen olie hebt) en laat het resultaat even weten
Gibson88dinsdag 30 juni 2009 @ 14:16
zolang je er geen kwekkeboom / van Dobbe kroketten in gooit.
Ga je gang.
Stephan1237dinsdag 30 juni 2009 @ 14:22
En TS , is het al klaar?
mstxdinsdag 30 juni 2009 @ 14:30
Kroketten horen in de frituur. Frituurbarbaar.
Targapowerzondag 5 juli 2009 @ 23:15
Sorry, vergeten te updaten

Het was wel lekker, geheime ingrediënt: Honger honger

Ze waren inderdaad erg zacht, maar ja, lekker lekker.