FOK!forum / Culinesse à gogo / zelfgebakkenbrood gezonder of niet?
casper019maandag 29 juni 2009 @ 09:51
Ik heb laatst horen zeggen dat als je brood zelf bakt (in een broodbackmachine of gewoon in een cakevorm uit de oven) met zon kant en klare mix dat het brood ongezonder word?
weet iemand hier iets van of is dit een fabeltje?
SicSicSicsmaandag 29 juni 2009 @ 10:09
Volgens mij maakt het vrij weinig uit of je moeder het nou bakt of dat je het zelf doet!

Flurrymaandag 29 juni 2009 @ 10:12
Volgens mij zit er in standaard supermarkt bruin of volkorenbrood ook weinig gezonds. Zelf bakken lijkt me dan sowieso beter
Sparqqmaandag 29 juni 2009 @ 10:21
waarom zou je een kant en klare boordmix nemen? Als je de moeite doet om zelf te bakken doe het dan helemaal origineel.

Het zal niet ongezonder zijn, de bakkers van tegenwoordig gebruiken ook broodmixen.
JtodaXmaandag 29 juni 2009 @ 17:20
Kijk op het pak van de broodmix, bij de ingredientenlijst. Als je rare dingen ziet staan is het misschien ongezonder inderdaad, anders niet.
Pietverdrietmaandag 29 juni 2009 @ 17:59
Ik denk dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat brood van de bakker gezonder zou zijn. Bakkers gebruiken ook mixen