abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 juli 2009 @ 22:18:32 #126
241000 BuupWerk
hAsTaLaPaStA
pi_71379128
Misschien leuk om eem OP samen te stellen met jullie favo links...ik heb er een hoop voor als ik ooit kan naaien al hier af gehaald...
  maandag 27 juli 2009 @ 22:51:13 #127
331 Merel
Be here now.
pi_71380209
Leuk gedaan die lampjes!

Vanavond weer naailes gehad. Ik zag 't eigenlijk niet meer zo zitten want ik heb hier duidelijk geen groot talent voor en niets lukte zoals ik wilde, maar ik heb van tevoren thuis even zitten prutsen en toen ging het opeens weer goed! Ben nu bezig met de pofmouwtjes voor m'n jurkje, daarna nog het beleg, dan even netjes afwerken en dan is ie klaar! Nou duurt dat in mijn tempo nog weeeeeken, maar toch
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_71387426
Merel, dat het weken duurt, dat is toch niet erg? het gaat erom dat als je het straks aan hebt, dat je dan kan zeggen: kijk, dat heb ik gemaakt!
pi_71491293
Naainewbie meldt zich

Ik heb hier een heel oud naaimachinetje staan,gekregen van mijn schoonzus. Woensdag en donderdag is mijn moeder hier geweest om mij het een en ander te leren.

We hebben samen een jurkje voor me in elkaar geflanst. "Helaas" moest er voering in omdat de stof zo dun was. Dat heb ik uitbesteed aan moeders want dat ging me nog wat te ver.

Hier een (vage telefoon-)foto van mijn eerste creatie:

- edit: plaatje was wachtwoordbeveiligd -

Nu ben ik begonnen aan een zwart/wit geruit bloesje. Foto's volgen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Danny op 06-08-2009 10:25:00 ]
  vrijdag 31 juli 2009 @ 16:23:48 #130
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_71493372
Dankje Merel Dat het lang duurt geeft toch niet? Je kiest ook wel gelijk moeilijke dingen als pofmouwtjes, dat zou ik ook niet kunnen. Des te trotser kun je straks zijn als je het draagt!

AncientSound: wat knap dat je gelijk een kledingstuk maakt! En nu alweer bezig aan het volgende, chapeau!

Ik merk dat het werken met stof echt verslavend werkt. Ik ben nu helemaal niet lekker dus mijn 'projectjes' liggen stil, maar ik heb alweer genoeg ideeen voor als ik weer aan de slag ga! Het is zo leuk om te zien wat je met simpele materialen allemaal kan maken En ik heb zulke leuke borduurseltjes die ik kan maken op m'n nieuwe machine! Als ik weer beter ben zal ik ze showen
Geluk is een richting, geen punt
  vrijdag 31 juli 2009 @ 22:04:03 #131
97687 Lavenderlily
beroepslurker/muurbloem
pi_71502257
[ afbeelding ]

Wat een leuke jurk. Waar heb je het patroon vandaan?
  maandag 3 augustus 2009 @ 21:49:24 #132
331 Merel
Be here now.
pi_71576567
Het gaat lekker! Projectje is bijna af. Er zitten genoeg geheime foutjes in, maar aangezien dit pas het tweede stuk is dat ik ooit heb genaaid, vind ik het best aardig Alleen nog beleg en de zoom. En ik ben best wel trots op m'n pofmouwtjes Het jurkje lijkt op de foto's een beetje naar achteren de hangen en ik zie dat de band/strik scheef naar achteren loopt, maar dat komt gewoon doordat ik 'm even haastig niet zo netjes heb aangetrokken



De groene strik is nog even tijdelijk, daar moet een brede paarse band komen. En 't is een beetje tuttig geworden door het stofje, maar dat is ook wel eens leuk
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_71576630
Merel, ik vind het juist leuk zo, lekker tuttig inderdaad, maar daardoor juist leuk... (leuk van foutheid ofzo... )
En dat groene strikje vind ik ook helemaal niet verkeerd zo hoor, ik ben wel benieuwd naar de brede paarse band
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 4 augustus 2009 @ 18:34:51 #134
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_71600824
Oh Merel, dat jurkje is lief.

En ik kom hier even melden dat ik een dezer maanden [ de maand augustus kenmerkt zich voorlopig nog door geldgebrek] een hoepelrok [in ieder geval sowieso de onderrok dus, met de hoepels] in elkaar ga zetten, hopelijk.
Volgens mij is het relatief simpel.
Tegen de tijd dat ik echt begin houd ik jullie wel op de hoogte! Ik begin namelijk vast met mijn kostuum voor de Elf Fantasy Fair '10, zodat ik meerdere maanden de tijd heb. [rustig ] en niet in één klap veel geld kwijt ben. Ik wil zoveel mogelijk zelf maken.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_71720759
Als er bij een naaipatroon staat dat hij heel gemakkelijk is, is hij dan ook echt foolproof?
Ik heb een leuk patroon voor een jurkje gezien en ik heb al drie jaar een naaimachine ongebruikt op zolder staan die ik nu eindelijk maar eens moet gaan gebruiken.
Ik wil zeg maar weten hoe groot de kans is dat ik in paniek mijn moeder moet gaan bellen.

Groetjes,

Een naaimachinemaagd.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_71721147
tuurlijk gaat je dat lukken, beetje wilskracht, beetje hier vragen, beetje rommelen en proberen en het komt vast goed. Makkelijke patronen en beginnerspatronen zijn doorgaans inderdaad goed te doen voor een beginner.
pi_71721483
Hoe weet je welk voetje en welke naald je moet gebruiken? Staat dat allemaal in de naaibeschrijving?
En wat heb ik verder nog nodig voor ik begin?
goede scherpe schaar
spelden
naaimachine natuurlijk
bijpassen garen
Mis ik nog iets?


Ik heb trouwens een Pfaff die in een naaitafel ingebouwd zit. Is van de schoonmoeder van mijn zus geweest en die maakte er altijd de meest geweldige creaties op.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_71724857
quote:
Op zondag 9 augustus 2009 00:53 schreef MinderMutsig het volgende:
Hoe weet je welk voetje en welke naald je moet gebruiken? Staat dat allemaal in de naaibeschrijving?
En wat heb ik verder nog nodig voor ik begin?
goede scherpe schaar
spelden
naaimachine natuurlijk
bijpassen garen
Mis ik nog iets?


Ik heb trouwens een Pfaff die in een naaitafel ingebouwd zit. Is van de schoonmoeder van mijn zus geweest en die maakte er altijd de meest geweldige creaties op.
het stikken van naden gebeurt meestal met een standaard voetje, met zo'n zelfde voetje kun je meestal ook wel zigzaggen, de naald stem je af op je stof. Dan heb je evt nog de fournituren nodig, dat staat beschreven in je patroon.

Een los patroon kun je meestal uitknippen van het patroonblad in de juiste maat, maar dan kun je de jurk nooit meer in een ander maat meer maken. Patronen uit een tijdschrift kun je niet knippen maar zul je moeten overnemen op patroonpapier. (mocht je specifiek een schaar gaan kopen, knip dan met de schaar voor stof niet ook het papier, papier maakt de schaar uiteindelijk ongeschikt voor stof)
Verder zou ik een krijtje toevoegen, gewoon schoolbord krijt oid, ff een punt aan slijpen of op de stoep afslijten tot een scherp randje. Er kunnen op een patroon altijd tekens staan die je moet overnemen, en als je wat meer ervaring hebt werkt een speldje of knipje wel, maar in het begin is het gewoon fijn als je die tekens met een klein beetje krijt markeert.

denk dat je een heel eind moet komen met deze benodigdheden. Staat er ook een plaatje van de jurk die je wil maken online ?
pi_71724961
Ik ga eindelijk op naailes! Joepieeee, dan kan ik hier ook meepraten!
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  zondag 9 augustus 2009 @ 10:50:30 #140
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_71725746
De plaatsen & data van het stoffenspektakel herfst/winter zijn bekend!!!
Helaas niet in Den Bosch dit najaar, dus ik ga de 30e (al bijna dus!!) naar Eindhoven
Geluk is een richting, geen punt
pi_71725851
Wat een uitgebreide uitleg knorretje

Dit is het jurkje, en dan wil ik hem maken zonder mouwen en wellicht later nog eens met mouwen als het goed bevalt. Het leek me een model waarmee ik ook nog wel kan variëren als ik eenmaal wat handigheid heb.
Maar dit is zo'n los patroon waar jij het over had denk ik. Kan ik die dan niet beter ook overnemen op patroonpapier zodat ik hem misschien nog eens in een andere maat kan maken? En waar koop je patroonpapier?
Mijn moeder heeft nog een megarol staan maar die woont niet bepaald om de hoek.

Ik denk dat ik het patroon ook maar gewoon meeneem naar de markt als ik een stof ga uitzoeken. Die dames achter de kraam kunnen vast ook nog wel wat handige aanwijzingen geven.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_71725996
Ik krijg dit plaatje als ik op je link voor je jurkje klik...


patroonpapier kun je bij veel stoffenwinkels kopen, en soms ook bij hobbywinkels.
  zondag 9 augustus 2009 @ 11:12:10 #143
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_71726097
Een winkelwagenhoes
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_71726143
kan leuk zijn, maar volgens mij zit het niet zo lekker... ik snap wel waarom je er geen mouwtjes aan zet... sorry, ik ben wel heel benieuwd naar de foto van je echte jurkje...
  zondag 9 augustus 2009 @ 11:15:54 #145
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_71726159

Patroonpapier hebben ze ook bij de Hema en op de markt!
Geluk is een richting, geen punt
pi_71727905

Die tas is trouwens wel weer erg leuk als boodschappentas.

Hmm, dan heb ik dus geen link. Maar het is een jurkje tot ongeveer op de knie met een V hals, een los aangezette rok en een zijpand van het bovenstuk loopt als een soort van overslag naar de andere kant.

*slingert paint aan

There is no love sincerer than the love of food.
pi_71727958
ow, zo'n jurkje, die zijn wel heel leuk! Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien en welke stof je wil gebruiken!
pi_71788824
Ik ben sindskort weer begonnen met tassen te maken/naaien. Nu zocht ik hiervoor bepaalde assecoires zoals bv van die magneetdrukknopen die wel je wel vaker in tassen tegen komt. Nu ben ik hier Alkmaar in geweest maar nergens kunnen vinden!!
Op internet heb je wel veel shops met naaigaren/naalden/stof etc te koop maar nergens die knopen te vinden! Zijn jullie ze misschien een keer tegen gekomen?
Wie is daar?
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 14:07:09 #149
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_71789081
Als je er eentje nodig hebt kun je misschien eens een kringloopwinkel binnen lopen en een 2e handstas kopen en daar de sluiting af slopen.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 14:33:45 #150
97687 Lavenderlily
beroepslurker/muurbloem
pi_71789793
Al eens gedacht aan ebay / marktplaats? Daar wordt vaak leuk spul aangeboden voor een aangename prijs. Of eens een rommelmarkt bezoeken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')