FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / natuursteen impregneren
Sorellavrijdag 12 juni 2009 @ 16:44
Hoi

Wij hebben net 2 chinese hardstenen tegels 80/80 opgehaald in in de tuintafel gelegd.
Zijn er ook huis/tuin en keukenmiddeltjes om die stenen te impregneren voordat ik dat dure spul bij de tegelhandel ga kopen.
B.E.Dvrijdag 12 juni 2009 @ 20:23
Schoonmaakazijn.
djamoromaandag 15 juni 2009 @ 18:03
Ik weet niet wat je erop kan smeren,misschien wat olijf olie en er dan een vuurtje onder zetten zodat je erop kan steengrillen.En dan bijvoorbeeld met je verjaardag de familie uitnodigen.
error_404dinsdag 16 juni 2009 @ 09:34
Waarom zou je ze willen impregneren?
Thrilleddinsdag 16 juni 2009 @ 09:55
Zodat ze niet spontaan vlamvatten?
quote:
1. Impregneren van natuursteen
Met impregneren van natuursteen wordt bedoeld het opvullen van de poriën waardoor de bovenlaag vuil- en vochtafstotend wordt. Hierdoor is het natuursteen gemakkelijker te onderhouden en wordt dus door het impregneren gebruiksvriendelijk.

2. Resultaat van impregneren van natuursteen
Na het impregneren wordt de opname van water en andere vloeibare stoffen verminderd met 95%. Dit is echter wel afhankelijk van het soort natuursteen dat geïmpregneerd is. Door het natuursteen te impregneren wordt er als het ware een beschermlaag aangebracht. Het uiterlijk en de uitstraling van natuursteen zal door het impregneren onaangetast blijven. De natuurlijke uitstraling blijft dus behouden.
error_404dinsdag 16 juni 2009 @ 10:10
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 09:55 schreef Thrilled het volgende:
Zodat ze niet spontaan vlamvatten?
[..]
We hebben het over Chinees hardsteen toch? Dat heeft een dichte structuur. Meer info.
Dengamandinsdag 16 juni 2009 @ 13:21
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 20:23 schreef B.E.D het volgende:
Schoonmaakazijn.
Dat werkt niet... Azijn is om vlekken te verwijderen...

Niet om te impregneren...
Sorelladinsdag 16 juni 2009 @ 13:28
quote:
Op maandag 15 juni 2009 18:03 schreef djamoro het volgende:
Ik weet niet wat je erop kan smeren,misschien wat olijf olie en er dan een vuurtje onder zetten zodat je erop kan steengrillen.En dan bijvoorbeeld met je verjaardag de familie uitnodigen.
Als jij het vlees e.d komt verzorgen wil ik wel barbequen maar niet op me tafel
Sorelladinsdag 16 juni 2009 @ 13:32
Dat van ons is gebrand en geborsteld, maar ik kan natuurlijk altijd een klein stukje (onderkant) wat vet op laten komen en dan met groene zeep kijken of het weg te halen is zoals ze op die site zeggen.