FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Wat te doen met houmous?
Miasandinsdag 9 juni 2009 @ 23:43
Hallo allen,

ik heb een bakje houmous in huis (van Sabra, AH) en ik vind het erg lekker spul als dip, maar zou het graag eens in een lekkere maaltijd willen verwerken. Ik heb al een tweetal recepten geprobeerd van de Allerhande website (één met couscous en één met naanbrood/kip) maar er zijn vast nog wel meer dingen die je ermee kunt maken! Als ik op internet ga zoeken dan vind ik alleen recepten om zelf houmous te maken, maar ik wil het juist verwerken in een gerecht.

Wie o wie heeft een goed recept?
Miasanwoensdag 10 juni 2009 @ 19:40
Juist. 110 views en niemand heeft een receptje?

Ik zal wel het recept posten dat ik al eens gemaakt heb, erg lekker. Heb er nog wat knoflook bij gepoft.
quote:
Gegrilde groenten met couscous

Anders, Mediterraan, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 grote courgette
* 1 kleine aubergine
* 2 grote rode ui
* 4 eetl. extra virgine olijfolie
* 1 handvol basiciliumbladeren
* 125 gr houmous
* 3 eetl. griekse yoghurt
* 1 citroen
* 100 gram couscous
* 125 ml kokend water

Bereiden

1. Rooster de groenten

Verwarm de oven voor op 210graden (hete lucht) en zet de bakplaat erin.

Snij de paprika's, courgette, de aubergine en de uien in blokjes van ongeveer 2,5 cm en doe ze in een schaal met de helf van de olie. Schud de olie goed door de groenten, zodat ze met een laagje olie bedekt zijn. Doe er eventueel wat zout en peper op.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en rooster de groenten ongeveer 40 minuten.

Hak de basilicumbladeren 5 minuten voordat de groenten klaar zijn in grove stukken en laat ze de laatste 5 minuten meeroosteren.

2. Breng de houmoes op smaak

Doe de houmoes in een schaal en roer de yoghurt en de helft van het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Dek de houmoes af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.

3. Maak de couscous

Doe de couscous in een grote schaal en doe de rest van de olie en het citroensap erbij. Roer alles goed door elkaar.

Giet er dan 125 ml. kokend water bij, roer goed, dek af met folie en laat 5 minuten staan. Haal dan de korrels los met een vork.

Kruid naar smaak met peper en zout en doe de couscous in pan en warm zachtjes door, waarbij je constant blijft roeren.

Serveer met de couscous met de geroosterde groenten er boven op en de houmous ernaast.

Materialen

* Oven, bakplaat, bakpapier
Recept komt van Mariska van der Hoek, AH kookschriften.
M0nr03woensdag 10 juni 2009 @ 20:43
een lunch gerecht ook goed?

smeer de housmous op een broodje naar keuze
snipper wat pepadews en strooi die naar smaak erover heen (of van te voren door de houmous)
daarover wat verse spinazie
nog een laag houmous en een broodje en je hebt een heerlijke lunch.
DarkElfwoensdag 10 juni 2009 @ 21:14
Als je dat lekker vindt zou je het eens zelf moeten maken Dás pas lekker!
Roiwoensdag 10 juni 2009 @ 21:15
Gewoon op brood met stukjes komkommer en olijf.
rycemastawoensdag 10 juni 2009 @ 22:21
Al de verschillende spellingen van houmous geprobeerd? ''Houmous with'' in Google wil misschien ook wel werken.
minilotwoensdag 10 juni 2009 @ 22:28
Hummus levert doorgaans het meeste op.
liessawoensdag 10 juni 2009 @ 22:30
Ik gebruik het gewoon als broodbeleg. En maak het trouwens zelf, dat vind ik lekkerder, en je weet precies wat er inzit.
ColdFeetwoensdag 10 juni 2009 @ 22:41
Lekker: een broodje hummus met gegrillde aubergine, courgette en paprika. Ik gooi het ook weleens over een salade met gegrillde groenten. Pitabroodjes erin dippen:
Ook lekker: een beetje za'atar (bijvoorbeeld van de wereldwinkel) mengen met olijfolie en de hummus daarmee garneren
Miasanwoensdag 10 juni 2009 @ 23:53
Oehh die broodjes klinken goed! Dan ga ik denk ik maar lunchen als avondeten morgen!

Ik ben pas eigenlijk sinds een week bekend met houmous, een vrouw van Sabra liep ermee te spammen in de AH, vond het lekker genoeg om meteen te kopen Waarschijnlijk zal ik naar verloop van tijd er ook wel aan geloven, want zelf maken zal vást lekkerder zijn. Echter, als ik zelf houmous maak, wil ik er ook wel meer dingen mee doen dan alleen dippen.

En ja ik heb al verschillende spellingen en toevoegingen geprobeerd in google, zelfs andere ingrediënten erbij in de hoop op een recept te stuiten. Maar ik zal die suggestie ook eens proberen.

Editje:
We hebben een nog kandidaat voor het diner: http://www.ifood.tv/recipe/humus_with_chicken_shawarma
vaagselwoensdag 10 juni 2009 @ 23:57
Hummus is toch eigenlijk ook gewoon een dipsaus? Iets dat in de Noord-Afrikaanse keuken als bijgerecht wordt geserveerd?

Denk dat je het ook zo moet zien, als een bijgerecht of saus.
sexymofodonderdag 11 juni 2009 @ 01:53
Ik ken het enkel met de spelling hummus van een jood uit Israël die ik online heb leren kennen, hoe hij het precies eet weet ik eigenlijk niet, maar hij is er wel gek op (en ik heb het nog nooit gehad)
Zal wel eens een keer vragen hoe en wat, het kikkererwt gedeelte sprak mij gewoon niet aan, en daar dat het hoofdbestanddeel is heb ik het tot dus ver laten liggen.

[edit]laat wel duidelijk zijn dat ik de kikkererwt ken, en dat ik dus niet denk dat het met kikker te maken heeft na het teruglezen dacht ik daar zelf nl. ff aan [/edit]
stylistedonderdag 11 juni 2009 @ 19:24
ik vind het altijd erg lekker op een knoflook broodje bij de soep ofzo
longinusdonderdag 11 juni 2009 @ 19:25
ik heb kilo's van dat spul gegeten op broodjes kebab