Recept komt van Mariska van der Hoek, AH kookschriften.quote:Gegrilde groenten met couscous
Anders, Mediterraan, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 grote courgette
* 1 kleine aubergine
* 2 grote rode ui
* 4 eetl. extra virgine olijfolie
* 1 handvol basiciliumbladeren
* 125 gr houmous
* 3 eetl. griekse yoghurt
* 1 citroen
* 100 gram couscous
* 125 ml kokend water
Bereiden
1. Rooster de groenten
Verwarm de oven voor op 210graden (hete lucht) en zet de bakplaat erin.
Snij de paprika's, courgette, de aubergine en de uien in blokjes van ongeveer 2,5 cm en doe ze in een schaal met de helf van de olie. Schud de olie goed door de groenten, zodat ze met een laagje olie bedekt zijn. Doe er eventueel wat zout en peper op.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en rooster de groenten ongeveer 40 minuten.
Hak de basilicumbladeren 5 minuten voordat de groenten klaar zijn in grove stukken en laat ze de laatste 5 minuten meeroosteren.
2. Breng de houmoes op smaak
Doe de houmoes in een schaal en roer de yoghurt en de helft van het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Dek de houmoes af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
3. Maak de couscous
Doe de couscous in een grote schaal en doe de rest van de olie en het citroensap erbij. Roer alles goed door elkaar.
Giet er dan 125 ml. kokend water bij, roer goed, dek af met folie en laat 5 minuten staan. Haal dan de korrels los met een vork.
Kruid naar smaak met peper en zout en doe de couscous in pan en warm zachtjes door, waarbij je constant blijft roeren.
Serveer met de couscous met de geroosterde groenten er boven op en de houmous ernaast.
Materialen
* Oven, bakplaat, bakpapier
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |