Nee, je broer mag dan in Bosnie hebben gezeten, maar volgens mij ben jij het treurgeval in de familie. Therapie... Ja, ga maar meteen in therapie! Preventief in therapie! Ga ook maar meteen aan de ritalin want je weet het eigenlijk nooit he. Joh, eigenlijk kun je het allemaal wel vergeten. Het is afgelopen, uit, je vent zit in het leger en zal nooit meer op eigen kracht een normaal functionerend mens kunnen wordenquote:Op vrijdag 29 mei 2009 23:00 schreef Sakura het volgende:
nee, is helaas niet meer goed gekomen met zijn relatie.
In de periode dat hij in Bosnie zat, zat je echt met angst en beven elke dag journaal te kijken.
Hij vertelde dat hij daar met zijn peleton meerdere malen serieus gedacht heeft de week niet te overleven. Gelukkig voor ons vertelde hij dat pas achteraf toen hij alweer thuis was. Het geeft me weer koude rillingen nu ik er over schrijf.
Hij is nu gelukkig geen militair meer, maar het heeft hem wel voor het leven getekend, ook al beseft hij dat zelf waarschijnlijk niet. Hij is min of meer gevlucht in religie en is in tegenstelling tot onze opvoeding zeer streng religieus geworden. En dat terwijl mijn andere broer en zussen juist van het geloof afgedwaald zijn en ik zelfs er helemaal niets meer mee te maken wil hebben.
Vandaar dus mijn waarschuwing, ga onmiddelijk in therapie zodra hij terugkomt, en ik hoop echt dat het jullie beter vergaat.
Nu heb ik wel de indruk dat als je op een schip zit, het minder indringend zal zijn dan wanneer je bij de grondtroepen zit, en het geen uitzondering is dat je zwerfhonden met menselijke ledematen ziet slepen. Want al die honden die daar achterbleven van de mensen die gevlucht waren, bleken plots een stuk minder lieve huisdiertjes en vervielen in hun ware aard, rovers en aaseters. En het haalt zwerfhonden echt niet uit wat voor aas het is, dierlijk of menselijk.
Lees het verhaal nog eens, en bedenk dan eens wat een volslagen achterlijke reaktie je gegeven hebt.quote:Op zondag 31 mei 2009 20:17 schreef Pinterman het volgende:
[..]
Nee, je broer mag dan in Bosnie hebben gezeten, maar volgens mij ben jij het treurgeval in de familie. Therapie... Ja, ga maar meteen in therapie! Preventief in therapie! Ga ook maar meteen aan de ritalin want je weet het eigenlijk nooit he. Joh, eigenlijk kun je het allemaal wel vergeten. Het is afgelopen, uit, je vent zit in het leger en zal nooit meer op eigen kracht een normaal functionerend mens kunnen worden![]()
En dat laagdunkende toontje van je ook, dat het jou zoveel beter is vergaan dan je broer omdat hij niet exact dezelfde houding tegenover religie heeft aangenomen als jij. Tjonge.
Zo te horen zijn het inderdaad de mensen om de veteranen heen die het er moeilijk mee hebben
Dit verschilt uiteraard per persoon. Sommigen gaan er prima mee om, anderen kunnen niet meer normaal leven. Sommigen worden er duidelijk slechter door, anderen weer beter. Het is bij hulpinstanties in ieder geval niks nieuws dat militairen een stresssyndroom kunnen krijgen na bepaalde gebeurtenissen.quote:Op vrijdag 29 mei 2009 17:57 schreef Sakura het volgende:
Wel heb ik een broer die in Bosnie heeft gezeten. Resultaat van een half jaar Bosnie is dat zijn huwelijk kapot gegaan is door de spanning en de stress die hij daar heeft meegemaakt. Hij is echt totaal veranderd sinds die periode.
Het enige advies wat ik je kan geven, ga zodra hij terug komt in therapie om hem te helpen zijn gevoelens te verwerken. Ook al zal hij er mogelijk totaal geen brood in zien, probeer hem te dwingen als je relatie je lief is.
Uiteraard verschilt dat per persoon, de een kan er makkelijker over praten dan de ander. Ook kan je uiteraard niemand dwingen om therapie of wat dan ook te volgen. Wat ik alleen maar wil zeggen, het kan dus echt totaal verkeerd gaan, en als je als thuisblijver/partner er alert op bent, en weet wat er mis kan gaan, kan je misschien op tijd proberen om in te grijpen in die zin met zachte dwang proberen de ander tot praten te krijgen met jouw of wie dan ook.quote:Op maandag 1 juni 2009 22:33 schreef waht het volgende:
[..]
Dit verschilt uiteraard per persoon. Sommigen gaan er prima mee om, anderen kunnen niet meer normaal leven. Sommigen worden er duidelijk slechter door, anderen weer beter. Het is bij hulpinstanties in ieder geval niks nieuws dat militairen een stresssyndroom kunnen krijgen na bepaalde gebeurtenissen.
Maar wie weet wil betreffende soldaat helemaal niet met z'n vrouw/vrienden erover praten. Misschien wil hij dit enkel met z'n maten. Wellicht met een hulpverlener naar wie hij vrijwillig gaat en niet als hij gedwongen wordt. Je schetst een beeld alsof alles verloren is als er niet direct tot actie over wordt gegaan als hij terug komt, alsof hij er zelf ook helemaal niks aan kan doen.
BIj jouw broer is het misschien zo gegaan, het geldt niet voor iedereen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |