Mariposa | donderdag 11 april 2002 @ 10:59 |
Zijn er hier Fokkers, die zich ook aan een zout-arm dieet moeten houden? Zo, ja hoe pakken jullie dat aan? | |
dawg | zondag 29 september 2002 @ 16:25 |
*kick* ik heb nu het nieuwe boek vd nierstichting (eten met plezier), maar deze is bijna hetzelfde als de vorige versie je leert wel spelen met kruiden enzo, en andere dingen om de smaak ietwat te verbeteren (bijvoorbeeld veel ui gebruiken, de kruidenmixjes uit het boek) maar toch blijft het anders. maar ik ben pas een paar wkn bezig met het dieet, dus ik moet er nog een beetje inkomen. heb je zelf nog wat tips maybe denk dat ik vandaag maar een beetje ga zondigen, mac ofzo (is alweer lang geleden) | |
Mariposa | zondag 29 september 2002 @ 18:19 |
Ow, zondigen, hmmm, dat doe ik dus ook wel zo op zijn tijd, van de week ook Mac, maar wel friet zonder zout! En ik eet zo af en toe een paar chips, gewoon voor de smaak, ik hou nou eenmaal meer van hartig eten. Ik heb eerst een aantal gerechten uit het dieetboek gemaakt maar dat doe ik bijna niet meer, alleen kip met vruchten en noten. Ik heb altijd vaste dingen die ik in een week maak, en mijn vriend eet ook altijd zoutloos mee, behalve bij patat, daar doet hij nog wel extra zout over. Mijn vaste kostjes door de week: Kostjes die wat meer tijd in beslag nemen: Het is in het begin wel lastig om iets in elkaar te draaien, maar het dieetboek lezen en veel oefenen helpt. Ik haal dus veel verse kruiden ed. Verder let ik goed op welke Silvokruidenmengsels zonder zout zijn (iig shoarmapoeder, chilipoeder, en chinese kruiden) Ook Versteegh heeft kruidenmengsels zonder zout, deze hebben blauwe met witte titels (met zout rood). Ow en voor broodbeleg gebruik ik maaslanderkaas, is minder zout (geloof Milner ook) En verder niet te zoute vleeswaren, en ik gebruik veel van die salades, om het zoutarme brood wat smakelijker te maken. Over het brood heb ik als tip rooster het, dan smaakt het beter, helaas heeft mijn bakker geen volkoren zoutarm, maar je zou het wel kunnen informeren. Ow als je iets van sausjes wil maken doe dat op basis van creme freche of een roux (melk, boter, en bloem). Verder schiet me niet zoveel meer te binnen, hoop dat je hiermee iets kunt. Eet smakelijk |