Naar welke universiteit wil je?quote:Op donderdag 7 mei 2009 08:09 schreef wannabeme het volgende:
In september zal ik aan een WO studie gaan beginenn, maar twijfel nu in de slotfase van de beslissing nog tussen Notarieel Recht en Rechtsgeleerdheid.
Ik heb de studies uiteraard vergeleken en dacht in eerste instantie dat het grote verschil zat in het economische aspect.
Maar nu ik dit nader bekeken heb, zag ik dat dit zowel in Rechtgeleerheid als Notarieel Recht een onderdeel is.
Heeft iemand hier een idee van?
Gezellig. Daar heb ik mij ook ingeschreven (gewoon Rechtsgeleerdheid).quote:foto Op donderdag 7 mei 2009 11:52 schreef wannabeme het volgende:
[..]
Mijn voorkeur ligt bij de Universiteit Leiden
Waarom is er dan een aparte opleiding Notarieel Recht?quote:Op donderdag 7 mei 2009 09:39 schreef Matthijs- het volgende:
In het eerste jaar krijg je in alle rechtsgebieden volgens mij wel een uitgebreide introductie. Een definitieve keuze maken hoeft dan ook pas aan het einde van het eerste jaar. Zorgen maken is derhalve onnodig.
In die lijstjes staan ze (terecht) apart vermeld, omdat het ook gewoon verschillende studierichtingen zijn. Het eerste jaar volg je echter gewoon gezamenlijk.quote:Op donderdag 7 mei 2009 11:57 schreef wannabeme het volgende:
Waarom is er dan een aparte opleiding Notarieel Recht?
Neen. Ik hoef slechts strafrecht 2 en 3 te halen om aan de toelatingseisen voor de advocatuur te voldoen. Als ik dan ook nog bestuursrecht 2 en 3 haal, dan krijg ik mijn (volle) civiele effect. Dus ook voor de RAIO.quote:Op donderdag 7 mei 2009 09:59 schreef Florian_ het volgende:
Op een open dag werd mij verteld dat als je Notarieel Recht kiest je daar min of meer aan "vast" zit. Als je daarna toch bedenkt dat je bijvoorbeeld advocaat o.i.d. wilt worden, dan moet je flink omscholen. Met Rechtsgeleerdheid kun je meer kanten op, en het traject Rechtsgeleerdheid --> Notaris is korter dan andersom. Althans, dit werd mij verteld. Kan iemand dit beamen?
Een greep uit het assortiment:quote:Op donderdag 7 mei 2009 11:57 schreef wannabeme het volgende:
[..]
Waarom is er dan een aparte opleiding Notarieel Recht?
Ik heb na veel informatie zoeken wel het beeld gekregen dat een notaris enkel waterdichte contracten (met veel cijfers, financiën) zit te schrijven
Niet daarna, maar zelfs meteen bij aanvang van die opleiding al! Je moet alleen binnen die 3 jaar afronden om advocaat te mogen blijven.quote:Op donderdag 7 mei 2009 15:16 schreef Maharbal het volgende:
Ga je andersom de advocatuur in, dan hoef je slechts de 3 jarige beroepsopleiding voor de advocatuur te voltooien waarna je automatisch benoemd wordt tot advocaat.
Je vergeet het dichtlikken van enveloppen bij de uitslag van X-factor en het checken van de koffertjes van Linda de Mol.quote:Een greep uit het assortiment:
- Testamenten
- Huwelijkse voorwaarden
- Onroerendgoedpraktijk (leveren van huizen, opzetten appartemensrechten, SPV's voor vastgoed en ga zo maar door.)
- Ondernemingspraktijk (stichtingen, BV's etc. etc.)
- (Executie)veilingen
- Legaliseren van handtekeningen,
- Een notaris levert dwingend bewijs
Potverdorie, verwende advocaatjes. Krijgen jullie je (volledige) titel al meteen!quote:Op vrijdag 8 mei 2009 10:10 schreef Pool het volgende:
[..]
Niet daarna, maar zelfs meteen bij aanvang van die opleiding al! Je moet alleen binnen die 3 jaar afronden om advocaat te mogen blijven.
Hoe had ik die kunnen vergeten. Het was dan ook slechts een greep uit het prachtige assortiment! (Overigens las ik eerst het dichtlikken van de enveloppen van Linda de Mol. Ik houd het maar op een Freudiaanse ver-lezingquote:Je vergeet het dichtlikken van enveloppen bij de uitslag van X-factor en het checken van de koffertjes van Linda de Mol.
Dat filmpje gaat over een kandidaat-notaris bij Loyens en Loeff, dat is één van de grootste (advocaten en) notariskantoren van Nederland. Zij zijn ook heel erg commercieel en heel veel bezig in de ondernemings- en vastgoedpraktijk (de "commerciële sector"). Maar je hebt in het notariaat dus ook de familierechtpraktijk (die nu ook weer meer begint op te komen). Je bent dan ook niet verplicht om te gaan werken in de ondernemings- of vastgoedpraktijk. Net zoals de advocatuur heeft het notariaat verschillende soorten praktijken. Je krijgt gewoon de kans om te gaan werken in de praktijk welke jou het leukst lijkt.quote:Op vrijdag 8 mei 2009 10:05 schreef wannabeme het volgende:
@ Maharbal
Bijvoorbeeld:
http://www.rechtenietsvoorjou.nl/page/79?persoon=Notaris&movie=1
Vooral erfrecht, huwelijken en scheidingen lijken me interessante zaken van het takenpakket, maar als ik dan dit filmpje weer zie...
Ik heb nu het boekje "De meest gestelde vragen aan de notaristelefoon' gekocht.
Dit gaf de universiteit Leiden als tip om te oriënteren.
Misschien dat dit een duidelijker beeld geeft.
Maar tot noch toe heb ik gewoon het idee dat een notaris meer met cijfers en financiën bezig is, dan ik voorheen verwacht had.
Wanneer daartoe aanleiding is kan de stage verlengd worden, wel exact (wij juristen zijn echte beta's he) blijvenquote:Op vrijdag 8 mei 2009 10:10 schreef Pool het volgende:
[..]
Niet daarna, maar zelfs meteen bij aanvang van die opleiding al! Je moet alleen binnen die 3 jaar afronden om advocaat te mogen blijven.
quote:[..]
Je vergeet het dichtlikken van enveloppen bij de uitslag van X-factor en het checken van de koffertjes van Linda de Mol.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop