abonnement Unibet Coolblue
pi_70418467
quote:
Vitesse in Airborne-rood
Grijs met rood uitshirt om betrokkenheid met stad aan te tonen.

Vitesse treedt komend seizoen bij uitwedstrijden aan in een grijs shirt met maroonrode randen aan de kraag en de mou­wen.
De kleur grijs is een verwij­zing naar de John Frostbrug, ma­roonrood is een van de kleuren van de eerste Britse Airborne Divi­sion, de divisie die in de Tweede Wereldoorlog op en rond de we­reldberoemde brug voor de Arn­hemse bevrijding vocht.

Vitesse wil met het shirt 'betrok­kenheid tonen met de stad Arn­hem'. "We wilden een link met de stad Arnhem en een link met het verleden. Vitesse is namelijk een van de oudste voetbalclubs van Ne­derland. De John Frostbrug is voor Arnhem van grote historische waarde", legt Ester Bal, woordvoer­ster van Vitesse, de keuze uit.

De kleurkeuze is een idee van Vit­esse. De club heeft daarover geen overleg gehad met de stichting Air­borne Herdenkingen, het Airbor­ne Museum of veteranen. Jos Rou­wen, woordvoerder van de stich­ting Airborne Herdenkingen vindt het niettemin 'een goed initiatief'. "Ik vind dat dit moet kunnen. Vit­esse geeft op deze manier aan zich verbonden te voelen met de stad en haar historie."
Rond de Airborne Herdenkingen in september bezoeken veteranen de laatste jaren een thuiswedstrijd van Vitesse. Dit jaar gebeurt dat op 19 september in Gelredome bij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ester Bal: " De commissie ' Vitesse in de stad' van de Supportersvere­niging regelt dat. Tijdens de eerste training is het idee geopperd dat thuisduel speciaal voor de vetera­nen in het uitshirt te spelen. RKC kan dan in het thuisshirt spelen. Het is een idee waar nog zeker over wordt gesproken."

Het nieuwe uitshirt werd eerder deze maand, zonder uitleg over de kleurkeuze, gepresenteerd aan de supporters. De meningen waren verdeeld. Veel fans vonden het grij­ze Airborne- shirt saai of zelfs le­lijk. "We hadden misschien beter direct het verhaal achter het shirt kunnen vertellen. Ik denk dat er dan veel meer begrip voor onze keuze was geweest. Nu steeds meer fans weten waarom wij voor grijs en rood hebben gekozen, zijn de reacties veel positiever. Sommi­ge supporters zijn ronduit enthou­­siast", aldus Ester Bal.

Het nieuwe thuis- en uitshirt van Vitesse is van het Nederlandse merk Klupp. Het bedrijf uit Ba­rendrecht en Vitesse zijn voor drie jaar aan elkaar verbonden. De afge­lopen drie jaar droeg Vitesse wed­strijdkleding van het Italiaanse merk Legea.

De nieuwe kleding van Vitesse is tijdens de Open Dag op 26 juli te koop. De fandag heeft niet plaats in Gelredome, maar op het Euse­biusplein in het centrum.
Vitesse speelt op 2 juli voor het eerst in de nieuwe tenue's. Tegen­stander is dan amateurclub SDV Barneveld (19.30 uur, Barneveld).

De Gelderlander 27-06-09
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')